Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τέλος εποχής από σήμερα για τον λαμπτήρα πυράκτωσης 75 watt

Εντάσσεται στις προσπάθειες για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Από σήμερα, αποσύρεται ο πλέον συνήθης στη χρήση λαμπτήρας πυράκτωσης των 75 watt, η παραγωγή και οι εισαγωγές του οποίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση παύουν, με τα καταστήματα να καλούνται πλέον να διαθέσουν τα αποθέματά τους. Ο καταναλωτής θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφόρων τύπων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, που αναμένεται να «ανακουφίσουν» το πορτοφόλι του, δεδομένου του υψηλού μεν κόστους προμήθειας των λαμπτήρων νέας γενιάς, το οποίο όμως, αποσβαίνεται και με το παραπάνω με την εξοικονόμηση ενέργειας.
Πάντως, από σήμερα είναι υποχρεωτική η αναγραφή, στη συσκευασία του προϊόντος, λεπτομερών πληροφοριών για τη διευκόλυνση του καταναλωτή στην επιλογή της καλύτερης λύσης.
Τέτοια εποχή πέρσι αποσύρθηκε από την αγορά ο λαμπτήρας πυράκτωσης 100W, μαζί και οι ματ λαμπτήρες του τύπου, ανεξαρτήτως ισχύος. Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ξεκινήσει η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60W από τα ράφια των καταστημάτων και τον ίδιο μήνα του 2012 παίρνουν την... άγουσα οι λαμπτήρες των 40W και 25W. Θα διαλέγουμε πλέον, μεταξύ βελτιωμένων λαμπτήρων πυράκτωσης (με τεχνολογία αλογόνου), συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού (CFL), οι οποίοι είναι και οι ευρύτερης κατανάλωσης, και διόδων εκπομπής φωτός (LED), οι οποίοι δεν περιέχουν υδράργυρο.

Οι «πράσινοι» στόχοι της Επιτροπής

Η Επιτροπή Επιτροπή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 20%, έως το 2020, της πρωτογενούς χρήσης ενέργειας σε σχέση με το σημερινό μοντέλο αναφοράς. Τα προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι εργαλείο - κλειδί αυτής της κοινοτικής πολιτικής.

Η ανάγκη αντικατάστασης των λαμπτήρων πυράκτωσης με αποδοτικότερους αναδείχθηκε σε επιδίωξη πρώτης προτεραιότητας, καθώς ο φωτισμός αντιπροσωπεύει, περίπου έως και το ένα πέμπτο της κατανάλωσης ηλεκτρισμού σε ένα νοικοκυριό. Η αναβάθμιση των λαμπτήρων μπορεί να μειώσει κατά έως και 10% με 15% την οικιακή κατανάλωση ρεύματος.

Οργιάζουν οι συκοφάντες Σκοπιανοί εις βάρος της Ελλάδας

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου (για να μην υπάρξουν και εκλογικές απώλειες) και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά(!) στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμά του αντιλαμβανόμενος που το πάει η Κυβέρνηση αποκάλυψε με στοιχεία τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος της Ελλάδας, που έχουν εξαπολύσει οι Σκοπιανοί, απαριθμώντας επιγραμματικά τα ασύστολα ψεύδη, διότι «είναι αδύνατον να αναλυθεί ένα κείμενο 120 σελίδων σε ένα κήρυγμα».

Στο μακροσκελές κείμενο κατασυκοφάντησης της Ελλάδας από τους Σκοπιανούς αναφέρεται:
- Η Μακεδονία δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική
- Οι Γραικοί – Έλληνες ήρθαν το 1912 με το στρατό και τους υποδούλωσε
- Το 1923 τους εμπλούτισαν με Τουρκοέλληνες που τους έδιωξαν οι Τούρκοι από τη Μικρά Ασία
- Είναι ανόητο να λένε το σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική». Είναι σαν να λέμε «η Γαλλία είναι Βρετανική»
- Οι Έλληνες θα μείνουν με τον ορεινό βράχο της Ακρόπολης γιατί θα τους πάρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου, οι Τούρκοι θα πάρουν τη Θράκη και την Κύπρο και οι Αλβανοί την Ήπειρο.
Με αυτούς συνομιλούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συζητούν παρασκηνιακά για το όνομα λες και πρόκειται για τσιφλίκι τους. Να τους χαιρόμαστε…
Ειρήσθω εν παρόδω θα έχει ενδιαφέρον αν μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Παπανδρέου στα Σκόπια για τα εγκαίνια του σούπερ μάρκετ Βερόπουλος. Να δούμε αν… ψωνίσει και το όνομα.


cyprus-now

Βρέθηκε το ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα…

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις πιστεύουν ότι βρίσκονται Ελληνες επιστήμονες. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα τα οποία, όπως εκτιμούν οι αρχαιολόγοι, ταιριάζουν με το ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα! Πρόκειται για μια ανακάλυψη, που, όπως εκτιμούν ειδικοί, στην περίπτωση που όντως επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει μια από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών –ίσως και δεκαετιών– και αναμένεται να προκαλέσει τεράστια εντύπωση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ανάκτορα της μυκηναϊκής εποχής –μεταξύ άλλων– στις Μυκήνες, στη Τίρυνθα, στην Πύλο και σε διάφορες άλλες μεγάλες μυκηναϊκές πόλεις, αλλά ποτέ η σκαπάνη των αρχαιολόγων δεν είχε φέρει στο φως κάποιο σημαντικό εύρημα στην Ιθάκη. Η έλλειψη τέτοιων αρχαιολογικών ευρημάτων στο νησί –άσχετα με τον αν συσχετίζονταν ή όχι με τον Οδυσσέα, που έτσι κι αλλιώς είναι μυθολογικό και όχι τεκμηριωμένο ιστορικό πρόσωπο– είχε οδηγήσει πολλούς επιστήμονες στο να διατυπώσουν την άποψη πως η σημερινή Ιθάκη δεν μπορεί να ταυτίζεται με την Ιθάκη των ομηρικών επών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θανάση Παπαδόπουλο, το κτιριακό εύρημα που ήρθε στο φως ταιριάζει απόλυτα με τις περιγραφές στα έργα του Ομήρου. Είναι ένα μέγαρο της Μυκηναϊκής εποχής, δύο επιπέδων, τριών χώρων, με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στον βράχο. Ηρθε στο φως την περασμένη Παρασκευή στο βόρειο τμήμα του νησιού, έπειτα από χρόνιες ανασκαφές της ομάδας αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Από το 1994 πραγματοποιούμε έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία, κινητά και ακίνητα, που είναι ιδιαίτερα σοβαρά, και με κάθε επιστημονική επιφύλαξη, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, το μόνο από τα ανάκτορα των ομηρικών επών που δεν έχει ανακαλυφθεί. Πιστεύουμε ότι με τα ευρήματα που έχουμε τεκμηριώνουμε με επιστημονικό τρόπο την παράδοση, που αναφέρεται από τον Όμηρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.
Περήφανος και ενθουσιασμένος από τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη των Ελλήνων επιστημόνων δηλώνει και ο δήμαρχος της Ιθάκης, Γιώργος Βασιλόπουλος: «Πρόκειται για μια επιτυχία που θα βοηθήσει τόσο τον τόπο όσο και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πολλά χρόνια τώρα οι αρχαιολόγοι είχαν στοιχεία πως στην Ιθάκη θα μπορούσαν να βρουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και την περασμένη Παρασκευή δικαιώθηκαν. Ο επικεφαλής της ομάδας, κύριος Παπαδόπουλος και η συνεργάτιδά του κυρία Κοντορλή μάς ανακοίνωσαν με μεγάλη χαρά την ανακάλυψή τους. Είμαι πολύ περήφανος και ο δήμος από την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει το έργο τους».

greekreporter

Χρυσός και Θράκη, βιβλίο ανοιχτό! Ενας απ τους πολλούς τρόπους να βγούμε απ την κρίση

Οι εξελίξεις στο θέμα του χρυσού τρέχουν και πολύ σύντομα θα δούμε να επανέρχεται στην περιοχή μας το έργο χρυσού του Περάματος. Κακώς οιωνός του μαντάτου είναι το δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, που δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα και αναδημοσιεύτηκε κυρίως από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και φαίνεται να πέρασε στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας. Αφορμή για την έκδοση του εν λόγω δελτίου είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία έχει επηρεάσει τις διεθνείς αγορές πρώτων υλών και τον κλάδο το 2009, σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων του, όπως και των προϊόντων της μεταλλουργίας σε ιστορικά χαμηλά παραγωγής. Στο εν λόγω δελτίο ανάμεσα σε εκτιμήσεις για αλουμίνιο, βωξίτη, ανθρακικό ασβέστιο, δολομίτη, γύψο, λιγνίτη, μάρμαρα και άλλα, ο χρυσός έχει και αυτός τη θέση του.

Εκεί η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» φέρεται να αναπτύσσει το έργο χρυσού του Περάματος, 1 εκατομμυρίου ουγκιών. Ο χρυσός και τα σχέδιο ανάπτυξης καταλαμβάνουν μία ολόκληρη ενότητα στο δελτίο Τύπου του ΣΜΕ. Σε αυτήν αναφέρεται αναλυτικά, ότι, «οι εταιρείες Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. μέλη του ΣΜΕ έχουν υποβάλει προς έγκριση συγκεκριμένα σχέδια ανάπτυξης. Στα τέλη Ιουνίου του 2010 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σκοπεύει να υποβάλει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει πέραν του μεταλλείου Μαύρων Πετρών την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών και την ίδρυση μεταλλουργίας στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου. Η υλοποίηση αυτού του στόχου εκτιμάται ότι θα απαιτήσει επενδύσεις της τάξης του 1 δις ευρώ. Σε πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου θα απασχολούνται συνολικά 1500 εργαζόμενοι επηρεάζοντας σημαντική την απασχολησιμότητα εργαζομένων της ευρύτερης περιοχής. Από αυτή τη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν άλλες 5000 θέσεις εργασίας που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς αυτήν (εργολαβίες, μεταφορές, προμήθειες, υπηρεσίες διάφορες κλπ)».
Στο επίμαχο σημείο που αφορά τη Θράκη γίνεται λόγος για επένδυση 1 εκατομμυρίου ουγκιών στο Πέραμα από την εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «η άμεση προτεινόμενη επένδυση εκτιμάται στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ, και σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν στην περιοχή ακόμη 174 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 200, και η έμμεση απασχόληση θα ανέλθει σ’ επιπλέον 800 θέσεις εργασίας. Το 70% των κεφαλαίων αυτών θα επενδυθεί στην περιοχή της Θράκης, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει εισροές από την άμεση φορολογία της εταιρείας ύψους πάνω από 120 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει υποβάλλει, από τον Οκτώβριο του 2009, την προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο στο υπουργείο Περιβάλλοντος προς αξιολόγηση και αναμένει την εξέτασή της».
Το εν λόγω δελτίο Τύπου επικαλείται ακόμα και μελέτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και του Δημοκρίτειου Οικονομικού Πανεπιστημίου της Θράκης (σ.σ. πρωτόγνωρη ονομασία από την οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αν αναφέρεται συνολικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ή στο οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου), σύμφωνα με τις οποίες το έργο, «κρίθηκε ως κοινωνικά επωφελές και απολύτως θετικό για την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ευημερίας της τοπικής κοινωνίας, σε πλήρη συμβατότητα με το περιβάλλον. Η μητρική εταιρεία των «Χρυσωρυχείων Θράκης» είναι η καναδική «Eldorado Gold Corporation» μία σημαντική διεθνής μεταλλευτική εταιρεία με τρία λειτουργούντα μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, ένα στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία. Η εταιρεία πιστεύει ότι το σχέδιο ανάπτυξης του χρυσού στην περιοχή της Θράκης μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή και ουσιαστικό παράγοντα στήριξης της τοπικής κοινωνίας. Οι τεχνικές μέθοδοι που πρόκειται να εφαρμοστούν στο έργο είναι απόλυτα σύμφωνες με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία την οποία μάλιστα υπερκαλύπτουν σε προδιαγραφές ρύπων».
Το έργο του Περάματος, στα όρια Έβρου και Ροδόπης, μπορεί να είχε απορριφθεί πανηγυρικά από τα νομαρχιακά συμβούλια των δύο νομών, μπορεί να έχει προκαλέσει την κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών και οικολογικών οργανώσεων, όμως οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται με προσεκτικά βήματα και να περιμένουν με υπομονή την εξέταση της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής μελέτης. Όλα τα παραπάνω που αναφέρονται σε δελτίο τύπου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων οφείλουν να προβληματίσουν και κυρίως να αποτελέσουν μοχλό αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών, αφού ελέω οικονομικής κρίσης και ανεργίας είναι πολύ εύκολο κάποιοι να εμφανίσουν ως σωτήρια την επένδυση του χρυσού.

Δ.Σ.
xronos.gr
το είδαμε εδώ  

ΝΕΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΝΣΤΡΟΧΤΟΥΡΕΣ

Πότε θα κάμει ξαστεριά !!!
Πολεμικό Ναυτικό



ΕΥΓΕ ΝΑΥΑΡΧΕ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ !!!
Πολεμικό Ναυτικό


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κε ΑΓΕΝ.


Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εσείς και οι κομματικοί ¨ινστρούχτορές¨ σας διαλύσατε το Πολεμικό Ναυτικό.

Για πληροφορία των μή γνωριζόντων, μετά τις παραιτήσεις των δύο
προηγουμένων Ναυάρχων, υπήρχε ΜΙΑ ΚΕΝΗ θέση Ναυάρχου
, αφού μετά τους
ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ των κρίσεων του Μαρτίου ουδείς από τους υπολοίπους
Ανωτάτους Αξιωματικούς είχε τα τυπικά προσόντα.


Τώρα με τη νέα παραίτηση ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΣ.


Είναι εξακριβωμένο ότι η νέα παραίτηση οφείλεται στις μεθοδεύσεις του ΑΓΕΝ και των κομματικών.
ΕΥΓΕ ΝΑΥΑΡΧΕ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ !!!!

Ο αντικαταστατης του Ναύαρχου Φενεκου (που παραιτήθηκε μετα την επίθεση που δέχτηκε και τους απαξιωτικους τίτλους για τις Ε.Δ από τoν Μπενυ (χιλ)),Ναυαρχος Παπαϊωάννου παραιτήθηκε για τους ίδιους λόγους σήμερα.

Μα το θεό είμαι υπερήφανος που υπαρχουν τετοιοι άξιοι αξιωματικοι ακόμα στο ναυτικό μας .

Αντε τωρα Κατσαροπουλα και ολη η τετραδα να αναρριχηθείτε πιο πάνω στο κομματικό διορισμό σας .

Προσοχή όμως όσο πάτε γινόσαστε και λιγότεροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Κοντοζυγώνει η ώρα τ’ ακούς κουλουριωτη !!!


Μετά τιμής
arcangelo

Πότε θα κάμει ξαστεριά !!!
Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,

να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,

να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,

να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,

να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν' δίχως μανάδες,

να κλαιν' τη νύχτα για νερό,
και την αυγή για γάλα,

και τ' αποδιαφωτίσματα
τη δόλια τους τη μάνα...

H Ιστορία απλά επαναλαμβάνεται
Μετά τιμής
arcangelo

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τέλη είσαι Ήρωας…θα ζείς για πάντα .....

 

Συνεχεία προηγούμενου σχολίου Πατήστε εδώ














πηγή

Διαμαρτυρία κατά του προέδρου της ΔΕΘ






Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, πρόεδρος της ΔΕΘ και «ελληνόφωνος αριστερός» κατά δήλωσή του σε εκδήλωση φιλοσκοπιανών.
Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης απέστειλε προς το Δ.Σ. της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την παρακάτω επιστολή: «Σας γνωστοποιώ ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας για παρουσία μου στην ομιλία του κ. πρωθυπουργού στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη προεδρία της ΔΕΘ ΑΕ από τον κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου ο οποίος κατά το παρελθόν εξέφρασε προκλητικότατες ανθελληνικές, μειοδοτικές και φιλοσκοπιανές απόψεις και τις οποίες αρνείται να αναιρέσει. Ένας καταξιωμένος οικονομικός και κοινωνικός θεσμός όπως αυτός της ΔΕΘ, για τον οποίον υπερηφανεύεται η Μακεδονία, αλλά και όλη η Ελλάδα, δεν μπορεί να διοικείται από κάποιον πού στηρίζει τις εις βάρος της Πατρίδας μας και της εθνικής ευαισθησίας του λαού μας σκοπιανές επεκτατικές βλέψεις και να δηλώνει ότι είναι ένας ελληνόφων Ευρωπαίος και όχι Έλληνας!»

Κατέληξε ο σμηναγός Αναστασάκης

Δυσάρεστη εξέλιξη σημειώθηκε στην πορεία της υγείας του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από τη σύγκρουση και πτώση των δύο F16 νοτίως της νήσου Χρυσή στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. . Ο άτυχος σμηναγός κατέληξε στις 1:15 τα ξημερώματα.
Ο χειριστής έφερε σοβαρά τραύματα στη λεκάνη και είχε υποβληθεί σε τρείς επεμβάσεις.
Ωστόσο, εξ αιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, είχαν προκληθεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην εγκεφαλική του λειτουργία.
Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.
Εκφράζουμε τα συλληπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου χειριστή αλλά και σε όλη την ΠΑ που δίνει τον καλύτερο εαυτό της κάθε μέρα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παρά όλες τις αντίξοες συνθήκες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 Κηδεύτηκε ο Αναστάσιος Μπαλατσούκας
Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα ο 33χρονος σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιος Μπαλατσούκας. Εκατοντάδες συμπολίτες. συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του, συνόδευσαν τον 33χρονο στην τελευταία κατοικία του. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν στην σορό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου κ.α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!
ΤΩΡΑ ΤΟ ELNEWS ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ -ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. (ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ)
(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ 2 ΤΡΟΠΟΥΣ.... ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ SHARE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ "ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ" ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ...)
(ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ... Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...) elnewsgr@yahoo.gr

Με τη στήριξη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων κύρωση σύμβασης ολοι οι λαθρομετανάστες προστατεύονται


Κύρωση σύμβασης ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος-OΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΩΣ ''ΘΥΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ''.

Με τη στήριξη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και άρνηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ένεκα των διατάξεων ενάντια στην εμπορία ανθρώπων και την τρομοκρατία, υπερψηφίστηκε στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο που κυρώνει την σύμβαση του ΟΗΕ ενάντια στο διεθνικό οργανωμένο έγκλημα.

Τα κόμματα της Αριστεράς, επέδειξαν και κατά την σημερινή συζήτηση, την εναντίωσή τους σε ρυθμίσεις που αφορούν την πάταξη της τρομοκρατίας, προβάλλοντας την σχετικότητα των ορισμών και τον κίνδυνο κατάχρησής τους.

«Αν δεν υπήρχε η συμπερίληψη της τρομοκρατίας στην περιγραφή του οργανωμένου εγκλήματος, θα ψηφίζαμε το νομοσχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά...
ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, εκφράζοντας παράλληλα και την δυσπιστία του στην σημερινή φυσιογνωμία του ΟΗΕ, ο οποίος κατά την γνώμη του, ολοένα μετατρέπεται σε εκφραστή των απόψεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Πλέον παλαιότερων νομοσχεδίων, «εδώ υποκαθίσταται το υποκειμενικό στοιχείο του ατομικού δόλου με την αντικειμενική στόχευση της τρομοκρατικής οργάνωσης - ακόμα κι αν δεν αποδεικνύεται δηλαδή η πρόθεση του μέλους της οργάνωσης να σκοτώσει, υπερισχύει στην απόδοση της κατηγορίας η φυσιογνωμία της οργάνωσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος περιστολής των ατομικών ελευθεριών. Άλλωστε ο κίνδυνος, δεν προέρχεται από το νομικό εποικοδόμημα, όσο από την αδιαφανή δράση των μηχανισμών εξουσίας. Αυτή η δράση στην σκιά της κοινωνικής ζωής, προκαλεί προβλήματα και συνήθως γίνεται κατά παραβίαση των νόμων» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κατέλαβε ωστόσο η αντιπαράθεση για την προστασία των θυμάτων του λαθρεμπορίου ανθρώπων, με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, να υποστηρίζουν πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα χρησιμοποιηθούν, έστω και καταχρηστικώς, για την εξυπηρέτηση των σκοπών των παράνομων διακινητών.

«Είναι θύμα ο λαθρομετανάστης που πληρώνει τους διακινητές; Η γυναίκα που χρησιμοποίησε το εγκληματικό κύκλωμα για να έλθει στην Ελλάδα και να εκδίδεται, γιατί να τύχει της προστασίας του νόμου;» αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

«Για την κυρία αυτή, δεν υπάρχει προστασία. Για να υπάρξει, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θύμα - και τον χαρακτηρισμό αυτό, τον αποδίδει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στους μετανάστες, εφόσον έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν βλάβες στην γενετήσια ελευθερία, την σωματική ακεραιότητα και ζωή τους» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εξηγήσεις του κου Καστανίδη, δεν έπεισαν τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επετέθη κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Γρ. Αποστολάκου, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής: «Τι λέει η Νέα Δημοκρατία - όχι του κου Λούλη, αλλά του Αντώνη Σαμαρά; Θα αναρτήσω την σημερινή συνεδρίαση στην ιστοσελίδα μου, για να δουν οι νεοδημοκράτες τι ψηφίσατε σήμερα» ανέφερε ο κος Γεωργιάδης. «Προβλέπω πως θα στηθεί μια πολύ ωραία φάμπρικα και θα αγοράζονται χαρτιά που θα οδηγούν στον χαρακτηρισμό του θύματος» ανέφερε.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη λογική του ΛΑΟΣ, «ή να διώξουμε τους μετανάστες, ή να τους κλείσουμε φυλακή». Δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα μια απέραντη φυλακή» παρενέβη ο Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ).

«Δεν είπαμε να πηγαίνει ο λαθρομετανάστης φυλακή, ή να σκοτώνεται, αλλά να συνεχίσει να θεωρείται παράνομος και να μην οικειοποιείται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα θύματα» απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

«Μην φοβάστε συνάδελφοι του ΛΑΟΣ. Φεύγουν οι μετανάστες λόγω της κρίσης, και μαζί μ’ αυτούς μεταναστεύουν πλέον και οι Έλληνες εργαζόμενοι» ανέφερε ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ). «Θέλετε επειδή φεύγουν οι μετανάστες από τις χώρες της εξαθλίωσης να ποινικοποιούνται; Έχουμε στην Ευρώπη φαινόμενα τέτοιου τύπου; Δεν με νοιάζει η άποψη του ΛΑΟΣ κε υπουργέ. Με νοιάζει η δική σας έλλειψη σθεναρής αντίστασης στις φασίζουσες εξελίξεις».

Απαντώντας ο Χ. Καστανίδης, κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ πως «μετατρέπει τον φόβο και την άγνοια σε πολιτική» και διευκρίνισε πως η ποινική δίωξη για όποιον παραβιάζει τα σύνορα εξακολουθεί να υφίσταται: «Οι ρυθμίσεις αφορούν την αρχή προστασίας και αρωγής και όχι αν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι. Όταν οι μετανάστες που διακινούνται από εγκληματικές οργανώσεις χαρακτηριστούν θύματα, μετά από σχετική πράξη του εισαγγελέα, τότε ναι! - κάνουμε αυτές τις ρυθμίσεις, προσθέτοντας μάλιστα και εγκλήματα όπως η παιδική πορνογραφία ή ο σεξουαλικός τουρισμός. Για έναν νεαρό π.χ. που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, προσθέσαμε την δυνατότητα στο τρίμηνο που του παρέχεται προστασία, να μην μπορεί να εκδοθεί. Διαφωνείτε γι’ αυτό; Στο όνομα ποιων ανθρωπιστικών ιδεωδών επιχειρηματολογούν εκπρόσωποι συγκεκριμένου κόμματος προσπαθούν να φοβίσουν κοινωνικές κατηγορίες;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, αλλά να φύγουνε» επανήλθε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Ο μετανάστης έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία για να εξασφαλίσει τον χαρακτηρισμό του θύματος. Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι ανθρώπους που θα μπορούσε το κράτος να τους απελάσει μέσα σε τρεις μήνες, τώρα με την δικαστική εμπλοκή, θα το κάνει σε τρία χρόνια» συμπλήρωσε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

peripatris

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τεράστια επιτυχία για τον Φωκικό η μεταγραφή του Καραγκούνη


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα (δειτε λινκ) επίσημη πρόταση για τον Θανάση Καραγκούνη έχει καταθέσει η Τζένοα. Μέχρι στιμής το ακριβές ποσό της πρότασης δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια άκρως δελεαστική προσφορά!

Είναι γνωστό οτι ο Φωκικός σε περίπτωση μεταγραφής του θα έχει ποσοστό μεταπώλησης (15%), γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τον κόσμο της ομάδας, καθώς πίστεψαν στο ταλέντο του και του έδωσαν την ευκαιρία να πάει μπροστά στην καριέρα του.

Μάλιστα στην χθεσινή εκδήλωση της κλήρωσης του Πρωταθλήματος, τα στελέχη που εκπροσωπούσαν τον Φωκικό, δέχτηκαν τα συγχαρητήρια παραγόντων, καθώς όπως όλοι αναγνωρίζουν ο Φωκικός τα τελευταία χρόνια είναι η μοναδική ομάδα που τροφοδοτεί την Α' Εθνική με παίχτες, πόσο μάλλον ταλέντα σαν τον Καραγκούνη που στην ηλικία των 20 δέχονται πρόταση από ομάδα του εξωτερικού με αξία και ιστορία σαν την Τζένοα.
ΠΗΓΗ

Σήμερα έδωσαν τα χέρια Παπαδημητρίου-Σάμιος για Κουμπρόγλου


Ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η μεταγραφή του Αλέξιου Κουμπρόγλου στον Φωκικό. Ο 20χρονος (14/8/91) ποιυ αγωνίζεται ως αριστερό χαφ, ήρθε στην ομάδα μας ως δανεικός για 1 χρόνο από τη Δόξα Δράμας.

Συγκεκριμένα, σήμερα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δόξας Δράμας Θ. Σάμιος με τον Πρόεδρο του Φωκικού Σίμο Παπαδημητρίου και έδωσαν τα χέρια. Ο Φωκικός, τον ευχαριστεί πολύ και εύχεται στη Δόξα Δράμας καλή φετινή πορεία.

Σε επικοινωνία που είχαμε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής με τον Πρόεδρο του Φωκικού κ. Σίμο Παπαδημητρίου μας είπε:

"Σήμερα ολοκληρώθηκε η τελευταία από 3 σημαντικές μεταγραφές του Φωκικού, Δημητρίου, Νύκταρης και Κουμπρόγλου. Μετά το παζλ των μεταγραφών που συμπλήρωσε ο Φωκικός, η ομάδα επικεντρώνεται στην φετινή πορεία της ομάδας σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Πιστεύω πως φέτος ο Φωκικός θα έχει μια πολύ καλύτερη πορεία από τις 2 προηγούμενες χρονιές. Για ακόμα μια φορά ζητάω από τον κόσμο της ομάδας να συμπαρασταθεί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει κάτι καλύτερο για τον Φωκικό".

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε στην χθεσινή γιορτή του ποδοσφαίρου όπου συναντήθηκαν οι πρόεδροι και στελέχη ων ομάδων, ο Φωκικός άκουσε τα καλύτερα λόγια για τον Νύκταρη δια στόματος Προέδρου του ΟΦΗ Ν. Μαχλά αλλά και δια στόματος Θ. Σάμιου της Δόξας Δράμας για τον Κουμπρόγλου.
ΠΗΓΗ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Το «αθάνατο νερό»

Το νερό που έκανε αθάνατο τον Αχιλλέα «κατηγορείται» ότι δηλητηρίασε τον Μέγα Αλέξανδρο 

Αθάνατα, μαγικά ή μήπως μολυσμένα και δηλητηριώδη; Τα ύδατα της Στυγός- όπως ονομάζονται οι πηγές του ποταμού Κράθη στο όρος Χελμός της Αχαΐας- ξεπερνούν τα όρια της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Απασχολούν αρχαιολόγους, φιλολόγους, ως και... τοξικολόγους, θέλγουν τολμηρούς ορειβάτες, διχάζουν τους ιστορικούς και τροφοδοτούν τις λαϊκές διηγήσεις με θρύλους. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, αυτά τα νερά «ενοχοποιήθηκαν» ακόμη και για τη δολοφονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 
Σύμφωνα με την ιστορικό κυρία Αντριέν Μέιτζορ και την τοξικολόγο κυρία Αντουανέτ Χέις, ερευνήτριες από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, η φήμη ότι το «αθάνατο νερό» ήταν δηλητηριώδες (η οποία αναφέρεται ήδη στα κείμενα του Παυσανία και του Ησιόδου) πιθανώς να διαθέτει δόσεις αλήθειας.

Γνωστό και με τη λαϊκή ονομασία «μαυρονέρι», το νερό περιέχει ένα βακτήριο ονόματι «Μicromonospora echinospora», που παράγει την ουσία καλιχεαμυκίνη. Αυτή, σύμφωνα με την Αντριέν Μέιτζορ, προξενεί βλάβες στο DΝΑ, με αρχικά συμπτώματα αίσθημα αδυναμίας, κόπωσης και πόνοι, και εν συνεχεία κατάρρευση των εσωτερικών οργάνων και του νευρικού συστήματος του ανθρώπου. Καθώς τα εν λόγω συμπτώματα ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτά που εμφάνισε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν από τον θάνατό του, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το νερό που έκανε τον Αχιλλέα αθάνατο μάλλον είχε... την αντίθετη επίδραση στον μεγάλο στρατηλάτη.

«Εγώ, πάντως, το δοκίμασα!»
«Εγώ, πάντως, το έχω πιει αρκετές φορές και ποτέ δεν έχω πάθει τίποτα!» αντιτείνει κατηγορηματικά ο κ. Νίκος Γραβάνης, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και ερασιτέχνης φωτογράφος από την Ακράτα Αχαΐας, ο οποίος πρώτη φορά ακολούθησε το δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές σε ηλικία 13 ετών και συνέχισε να το επαναλαμβάνει επί... 51 χρόνια. «Είναι αλήθεια, πάντως, ότι πάντα κυκλοφορούσαν φήμες ότι το νερό είχε παράξενες ιδιότητες. Θυμάμαι τους προσκόπους να διηγούνται ότι κάποτε είχαν κουβαλήσει στις πηγές μπακαλιάρο παστό που δεν τον είχαν ξαρμυρίσει και αφού τον τοποθέτησαν στο “αθάνατο νερό” ξαρμυρίστηκε μόνος του!» προσθέτει γελώντας.

Η επιθυμία να «δοκιμάσουν» το διφορούμενο νερό, πάντως, δεν περιορίζεται μόνο στους ντόπιους. Ο 19χρονος Τζέιμς Στρονγκ, από το Κέιμπριτζ της Αγγλίας, μεγάλωσε με τις ιστορίες της ελληνίδας μητέρας του για τα ύδατα της Στυγός και τις μυθικές τους ιδιότητες. Εφέτος εφοδιάστηκε με έναν ορειβατικό χάρτη και ένα... πλαστικό μπουκάλι, αποφασισμένος να φτάσει στις πηγές του ποταμού ο οποίος- σύμφωνα με τη μυθολογία- οδηγούσε στα Τάρταρα του Αδη.

«Επειτα από δύσκολη (και σε κάποια σημεία επικίνδυνη) ανάβαση κάτω από τον καυτό ήλιο, φτάνεις στον παγωμένο καταρράκτη και σε πιάνει δέος. Είσαι στο μυθικό σημείο για το οποίο έχουν γραφεί τόσο πολλά» σχολιάζει στο «Βήμα». «Επειτα από αυτόείναι δυνατόν να μην πιεις;» προσθέτει χαρακτηριστικά. «Οι λαϊκές δοξασίες ανέφεραν ότι το νερό έσπαζε ακόμη και το μέταλλο. Αυτό φυσικά αποτελεί θρύλο, αλλά σχετίζεται με την πολύ χαμηλή θερμοκρασία του» αναφέρει η κυρία Αναστασία Ευσταθίου-Διαμαντοπούλου , εκπαιδευτικός και συγγραφέας από την Ακράτα. «Ακόμη και η πεποίθηση των Αρχαίων ότι το νερό προέρχεται από τα Τάρταρα έχει τη ρίζα της στη θερμοκρασία του. Σκεφτείτε ότι η λέξη “Τάρταρα” συνδέεται ετυμολογικά με τη λέξη “τουρτουρίζω”» προσθέτει.

Ο Τάσος και η Γκόλφω στα βουνά της Αχαΐας

ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΣΤΡΟΝΓΚ Ο 19χρονος Τζέιμς Στρονγκ πίνει από το «αθάνατο νερό». Στο βάθος διακρίνονται τα ύδατα της Στυγός καθώς κυλούν στον βράχο του Χελμού
Το «αθάνατο νερό» δεν έχει θέση μόνο στις ιστορίες των ηρώων της αρχαίας μυθολογίας αλλά και στο διάσημο βουκολικό δράμα με πρωταγωνίστρια τη... βοσκοπούλα Γκόλφω. Στο δραματικό ειδύλλιο του Σπύρου Περεσιάδη που θυμίζει «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» α λα ελληνικά, ο Τάσος (βοσκός και αγαπημένος της Γκόλφως) συναντά στα βουνά της Αχαΐας δύο άγγλους λόρδους που του ζητούν να τους οδηγήσει στα ύδατα της Στυγός, στις κορυφές του Χελμού. Κατά τη διάρκεια της δύσβατης διαδρομής, ένας από τους Αγγλους γλιστράει στον γκρεμό και σώζεται μόνο χάρη στην «παλικαριά» του Τάσου, με αποτέλεσμα να τον ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Θαμπωμένοι από το χρήμα, φίλοι και συγγενείς συμβουλεύουν επίμονα τον Τάσο να εγκαταλείψει τη φτωχή Γκόλφω και εν τέλει τον πείθουν. Το τραγικό τέλος της ιστορίας βρίσκει την Γκόλφω να ξεψυχά «φαρμακωμένη» στα χέρια του Τάσου, ενώ λίγο αργότερα, συντετριμμένος από τις τύψεις, αυτοκτονεί και εκείνος.

Πώς θα φθάσετε

Τα ύδατα της Στυγός που απασχολούν αρχαιολόγους, φιλολόγους, ως και... τοξικολόγους (ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ)
Το μονοπάτι βρίσκεται στο όρος Χελμός και έχει αφετηρία το χωριό Περιστέρα Αχαΐας, 33 χλμ. δυτικά της Ακράτας, σε υψόμετρο 1.100 μ. Εχει μήκος περίπου 3,5 χλμ. και η ανάβασή του διαρκεί μιάμιση έως δύο ώρες, καταλήγοντας σε ύψος 2.100 μ., ενώ η κατάβαση γίνεται σε περίπου μία ώρα.

Η έναρξη του μονοπατιού είναι σηματοδοτημένη από σχετική ταμπέλα, ενώ κατά μήκος της διαδρομής η μπλε μπογιά σε βράχους και κορμούς δέντρων υποδεικνύει ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο. Επί περίπου ένα χιλιόμετρο το μονοπάτι έχει ανηφορική κατεύθυνση, με μεγάλη κλίση μέσα στο δάσος, ενώ ακολουθεί κατάβαση για περίπου ένα χιλιόμετρο σε μικρή κοιλάδα με ξερό και βραχώδες τοπίο. Στη συνέχεια, θα διαβείτε το πιο επικίνδυνο τμήμα της διαδρομής: ένα στενό μονοπάτι, πλάτους περίπου ενός μέτρου πάνω από γκρεμό ύψους 50 μέτρων! Οι Αρχές πρόσφατα τοποθέτησαν συρμάτινο σχοινί για να βοηθούν τους ορειβάτες. Επειτα από 15-20 λεπτά προσεκτικού βαδίσματος θα συναντήσετε την περιβόητη «σάρα», μια πλαγιά καλυμμένη από χαλίκι που γλιστράει πολύ, ενώ στο τέλος θα σκαρφαλώσετε σε βράχους για άλλα 30 μέτρα. Ο καταρράκτης που συναντάτε και του οποίου ο όγκος νερού ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές αποτελεί την πηγή του «αθάνατου νερού».

Υποκινούμενη τρομοκρατία στην Αλβανία

ΣΚΙΕΣ ΣΤΙΣ σχέσεις Αθήνας - Τιράνων επιχειρούν να βάλουν κύκλοι της Αλβανίας. Πεδίο δράσης έχουν βρει και συμφέροντα που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αρπάξουν περιουσίες-φιλέτα της Αδριατικής, που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς. Κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, στις αρχές Αυγούστου, και τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ίλιρ Μέτα προσδιόριζε ως προτεραιότητες της Αλβανίας τη σύντομη απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων (visa) από την Ε.Ε. και την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε. για τη χώρα.

Υπογράμμιζε, μάλιστα, το πόσο πολύ υπολογίζει η χώρα του στη σταθερή υποστήριξη που παρέχουν η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός της Γιώργος Παπανδρέου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δείχνει, ανάμεσα στα άλλα, και πόσο πολύ εξαρτημένη από τη χώρα είναι η οικονομία της Αλβανίας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες έχουν βελτιώσει σημαντικά τη θέση τους στην Ελλάδα, ζουν ομαλά, ενώ με τα εμβάσματά τους επί χρόνια τροφοδοτούν την αλβανική οικονομία.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει ήδη αντανάκλαση και στην οικονομία της Αλβανίας, ενώ ένας σημαντικός αριθμός Αλβανών που δεν βρίσκουν δουλειά επιστρέφουν στη χώρα τους, προσθέτοντας πολλά προβλήματα και στην κυβέρνηση Μπερίσα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Οκτώβριο -παρά τις στενές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα- συνέχισε με την κυβέρνηση του συντηρητικού Σαλί Μπερίσα τις καλές και σταθερές σχέσεις των τελευταίων χρόνων. Ενώ, όμως, στην Ελλάδα ελάχιστοι ασχολούνται πλέον με τα αλβανικά και δεν υπάρχει πρόθεση για τη δημιουργία εντάσεων, στην Αλβανία αντίθετα υπάρχει μία υπολογίσιμη μερίδα του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ που πυροδοτούν το εθνικιστικό κλίμα με στόχο την Ελλάδα.


Αφορμές
Όπως σημειώνει σε εκτενή ανάλυσή της η αθηναϊκή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, το τσάμικο, η ένταση στη Χιμάρα, κάποια γεγονότα από την Ελλάδα που αφορούν Αλβανούς μετανάστες και παρουσιάζονται συνήθως μεγεθυσμένα από τα ΜΜΕ κ.ά. ανακυκλώνονται για να συντηρούν αυτό το εθνικιστικό κλίμα, ενώ το τροφοδοτούν σκόπιμα και κάποιοι κύκλοι που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αρπάξουν περιουσίες μελών της ελληνικής μειονότητας και κυρίως τα φιλέτα των παραλιακών περιοχών στην Αδριατική.
Το έγκλημα στη Χιμάρα, με τη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, από ομάδα νεαρών ατόμων που ήρθαν από τα βόρεια, από την Αυλώνα, για να προκαλέσουν Χιμαριώτες επειδή μιλούν... ελληνικά, τροφοδοτήθηκε από αυτό το κλίμα. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα φαινόμενα εθνοτικής βίας πολλαπλασιάζονται, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν ΜΜΕ που τροφοδοτούν αυτό το κλίμα και δεν λείπει και η οργανωμένη προσπάθεια... ηρωοποίησης των δολοφόνων.


Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο για τον Αρ. Γκούμα
«ΡΑΓΙΣΑΝ» καρδιές χθες το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τα εννιάμερα από το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα. Οι γονείς του, ο αδελφός του Παναγιώτης, αλλά και οι δύο αδελφές του που ζουν μόνιμα στην Αθήνα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ ο ιερέας π. Παναγιώτης Μπιτζίλης ζήτησε από τους παρευρισκομένους να μην ξεχάσουν τον Αριστοτέλη.
Σχεδόν όλη η Χιμάρα, αλλά και κάτοικοι από τα γύρω χωριά ακολούθησαν την πομπή στο κοιμητήριο, όπου τελέστηκε τρισάγιο και οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.
«Ας είναι το παιδί μου το τελευταίο θύμα ενός ακραίου φανατισμού. Τους δράστες τούς αφήνω στην κρίση του Θεού, ας το βρουν από αυτόν, τον υπέρτατο Κριτή», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου 37χρονου, Ηλίας Γκούμας, ευχαριστώντας όσους συμπαραστέκονται στην οικογένεια.


Ανησυχεί η Αθήνα
Η ελληνική πλευρά, παρά τους χαμηλούς τόνους που ακολούθησε το Υπουργείο Εξωτερικών διά του εκπροσώπου του, προειδοποιώντας ότι τέτοια γεγονότα μπορούν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και να υπονομεύσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, ζητώντας να καταδικαστούν από το σύνολο της αλβανικής κοινωνίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της, παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις εξελίξεις και δεν κρύβει την ανησυχία της για το γεγονός ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται. Όπως είπε ο κ. Δρούτσας, «είμαστε σε συνεχή επαφή με την αλβανική πλευρά και λέμε αυτά που πρέπει να πούμε και τα λέμε με τον τόνο που πρέπει να τα πούμε». Αυτό που ξέρουν οι Αλβανοί είναι ότι η Ελλάδα σήμερα έχει διπλωματικά και άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κατάλληλα, ώστε να γίνουν αισθητά και να έχουν πρώτα απ’ όλα επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.


Εξαίρεση
Με αφορμή τα γεγονότα στη Χιμάρα και τις επιθέσεις που δέχονται οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοί της επειδή και μιλούν ελληνικά και προβάλλουν την καταγωγή τους, να σημειώσουμε ότι η περιοχή δεν περιλαμβάνεται στις μειονοτικές ζώνες που είχε καθορίσει ο Εμβέρ Χότζα από το 1946-47.
Μέχρι τα τέλη της περασμένης δεκαετίας, η ελληνική πλευρά διεκδικούσε την αναγνώριση στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας. Όμως, από το 2000 και μετά, ουσιαστικά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ακολουθεί την πολιτική κατάργησης συνολικά των μειονοτικών ζωνών και την αναγνώριση του status του Έλληνα στην καταγωγή, οπουδήποτε και αν ζει στην Αλβανία, με βάση και τις σημερινές διεθνείς συνθήκες και την απόδοση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των μειονοτικών.

Σημερινή

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Συνέντεξη του Κου Παγώνη στο Lepanto

Αμερική, Γερμανία και Τουρκία μετράνε τα λάφυρα τους από την ελληνική κρίση

Ένα παλιό ρητό των δημοσιογράφων λέει πως “η κακή είδηση πουλάει” και αυτό συμβαίνει σχεδόν ένα χρόνο τώρα , με την Ελλάδα. Τα διεθνή ΜΜΕ, εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα του “έξυπνου χρήματος”, έχουν στρέψει τους τηλεοπτικούς φακούς και τα δημοσιογραφικά τους μικρόφωνα πάνω από την Ελλάδα και την ελληνική κρίση και αναμεταδίδουν “Live” ή με “Breaking news”, τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν. Υπερτονίζουν πως η ανεργία στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 12% , με έντονα ανοδικές τάσεις για τους επόμενους μήνες , ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει να δανειστεί στις αγορές, ότι το χρέος της ξεπερνάει τα 300 δις ευρώ και ότι παραμένει στην 2η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τις πιθανότητες πτώχευσης, που φτάνουν το 49,87%.


Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα , στην Αμερική τώρα , τα διεθνή ΜΜΕ “ξέχασαν” να μας ενημερώσουν ότι η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 9,5% και δύσκολα θα υποχωρήσει τους επόμενους μήνες , σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της.
Ξέχασαν να μας ενημερώσουν ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ ξεπερνάει τα 13 τρις δολάρια και εάν υπολογιστούν τα ελλείμματα για το σύστημα υγείας και τα συνταξιοδοτικά ταμεία , το συνολικό έλλειμμα αγγίζει τα 100 τρις δολάρια.
Ξέχασαν να μας ενημερώσουν ότι μέσα στο τοπ 10 ως προς τις πιθανότητες για πτώχευσης παγκοσμίως , βρίσκονται στην 8η και στην 10η θέση , το Ιλινόις και η Καλιφόρνια αντίστοιχα , ενώ την 20άδα συμπληρώνουν η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ.
Επίσης , “ξέχασαν” να μας ενημερώσουν ότι προ ελληνικής κρίσης , η Αμερική αναχρηματοδοτούσε το τεράστιο χρέος της με 4% και τώρα , με μόλις 2,68% , δηλαδή 33% φτηνότερα.
Αντίθετα , μόλις χθες , ανακοινώθηκε πως το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το 2ο τρίμηνο αυξήθηκε στο 2,2% και αυξήθηκε με τον μεγαλύτερο ρυθμό από την εποχή της επανένωσης της Γερμανίας . Αυτό συνέβη λόγο της μεγάλης αύξησης των εξαγωγών της . Η πτώση του Ευρώ έναντι του Δολαρίου , από το 1,50 προς το 1,20 ( εξαιτίας της ελληνικής κρίσης ) , βοήθησε τα μέγιστα , στο να αυξηθούν οι εξαγωγές της Γερμανίας.
Ταυτόχρονα , εξηγεί τον “ρόλο” των Γερμανικών ΜΜΕ για την Ελληνική κρίση , αλλά και το παιχνίδι της “κολοκυθιάς” που έπαιζε η Γερμανική κυβέρνηση με την Ελληνική , τους πρώτους κρίσιμους μήνες του 2010 , για το εάν θα έπρεπε να δοθεί οικονομική βοήθεια ή όχι στην Ελλάδα . Τελικά , όλο αυτό το χάσιμο του πολύτιμου χρόνου , σε καμία περίπτωση δεν ευνόησε την Ελλάδα , αλλά τις γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις .
Εκτός λοιπόν , από την Αμερική και από την Γερμανία που είναι οι μεγάλοι νικητές από την ελληνική κρίση , οι γείτονες μας οι Τούρκοι , αναπτύσσονται στην πλάτη της Ελλάδος . Η ελληνική οικονομία έχει βάλει την όπισθεν και υποχωρεί 3,5% το ΑΕΠ της , ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία επιταχύνει και αναπτύσσεται με 11,7% το Α τρίμηνο του 2010 . Η Τουρκία ετοιμάζεται φέτος να σπάσει το φράγμα των 30 εκ τουριστών , την ώρα που η Ελλάδα εμφανίζει μείωση στους περισσότερους τουριστικούς της προορισμούς . Το ελληνικό χρηματιστήριο υποχωρεί από την αρχή της χρονιάς 26% και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών , την ώρα που το Τουρκικό χρηματιστήριο προσελκύει ξένους επενδυτές , και βρίσκεται σε νέο υψηλό πάνω και από το κραχ του 2008 .
Συμπερασματικά λοιπόν , η Αμερική , η Γερμανία και η Τουρκία κατά κύριο λόγο , αξιοποιούν τα μέγιστα ένα άλλο ρητό που λέει “ποτέ μην αφήνεις μια κρίση να πάει χαμένη” . Την ίδια ώρα , η Ελλάδα ετοιμάζεται να περάσει ένα από τα ποιο δύσκολα Φθινόπωρα των τελευταίων 10ετιών.

macedonia-greece

ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ........................................ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Σε φύλλο της εφημερίδας «Το Βήμα» στις 15/11/2009 δημοσιεύτηκε  με  τον εξής τίτλο:
«Έρευνα: Συνδικαλιστές 200.000 Ευρώ ετησίως! – Οι θέσεις, οι διορισμοί και τα χρυσοφόρα Διοικητικά Συμβούλια».

Την επόμενη βδομάδα, στις 22/11/2009, ο κ. Π απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα για το δημοσίευμα που τον παρουσιάζει να είναι υψηλόμισθος και πολυθεσίτης, διαμαρτυρόμενος ότι το ρεπορτάζ «ψευδώς», με «εμπάθεια» και με «απαράδεκτο τρόπο» στοχεύει στη «δημιουργία εντυπώσεων» εναντίον του.
Αρνείται ότι είναι μέλος της ΟΚΕ Βρυξελλών,
Υπενθυμίζει ότι παραιτήθηκε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, λέει – μεταξύ άλλων – ότι «είμαι υπάλληλος της ΕΤΕ με 36 χρόνια υπηρεσίας και με βαθμό διευθυντή»,
Προσθέτει «προφανώς δεν θ’ απολογηθώ για τον μισθό μου»,
καταγγέλλει ότι η εφημερίδα «μ’ αυτά και μ’ αυτά “φουσκώνει” τις αποδοχές μου στις 150.000 ευρώ»και σημειώνει: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ανήκω στους αναξιοπαθούντες, στους φτωχούς. Ισχυρίζομαι όμως ότι για λόγους ηθικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς έχω ταχθεί να υπηρετώ τους μη προνομιούχους της μισθωτής εργασίας. Το κατά πόσο το επιτυγχάνω δεν κρίνεται από τη δική μου κοινωνική θέση, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά. Όταν ξεκίνησα στην εργασία ήμουν και εγώ χαμηλόμισθος. Τώρα έχω τη δυνατότητα να στέκομαι γερά στα πόδια μου και να διαπραγματεύομαι με τους ισχυρούς – πολιτικά και οικονομικά – χωρίς να εξαρτώμαι, χωρίς να υποκύπτω σε κάθε λογής δέλεαρ».

«Η απάντηση του “Βήματος” την ίδια μέρα
Τα στοιχεία, όσον αφορά τις αποδοχές του κ. Παναγόπουλου, έχουν ως εξής:

α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.

β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ. Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του 2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.

γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ!

δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν α’ αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές – πάντα μεικτές – της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση.

Όντως, ο κ. Παναγόπουλος δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού αυτού καθώς παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου (όπως αναφέρει στην επιστολή του), δηλαδή πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα».

Αντάρτικο στα διόδια

Εξαπλώνεται το κίνημα κατά των διοδίων που μετρά μέχρι τώρα 200.000 οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν και πέρασαν ελεύθερα. Ως κορυφαία αντίδραση διοργανώνεται σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Από το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας, αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη συμπρωτεύουσα, θα σταματά σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή, θα τα ανοίγει για τους διερχόμενους οδηγούς και όταν φτάσει στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί.

το είδαμε εδώ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

"Ο Καραμανλής φοβάται μην πάει φυλακή" ...

Ποιοι συνεργάτες του; "Ο ίδιος φοβάται μήπως πάει στη φυλακή" , λέει ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. , Γιώργος Καρατζαφέρης στην...

συνέντευξη που έδωσε στο "Πρώτο Θέμα" .
Ακόμη, κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργού γιατί δε βγαίνει να μιλήσει και να καλύψει το στενό συνεργάτη του, Γιάννη Αγγέλου.
Για το κόμμα που σκέφτεται να ιδρύσει η Ντόρα, ο πρόεδρος λέει πως την έχει προειδοποιήσει. "Άμα το κάνε, θα βγουν πολλές λόγχες με δηλητήριο" .


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

"Τα έμαθες τα νέα father;"


"Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.

1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το...
κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν γαι το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:
(Π)ατέρα
(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω
(Ο)λική
(Κ)αταστροφή
 
Λάμπρος Ε."

«Χείμαρρος» φόβου στη Χειμάρα οι Αλβανοί! Σήμα κινδύνου από τους Βορειοηπειρώτες στο εθνικό κέντρο




■ Είναι νωπό ακόμα το χώμα που σκεπάζει τον δολοφονημένο Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε τη μητρική του γλώσσα

■ Ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του βρίσκεται στα χέρια των Αλβανικών αρχών

■ Αλλά άλλοι Αλβανοί «παλικαράδες» πυροβόλησαν το σπίτι του με σκοπό να ξεκάνουν και την οικογένειά του

■ Ανάστατοι οι Ελληνες της Χειμάρρας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

■ Αλλά ποιος να τους προστατέψει, οι λύκοι θα φυλάξουν τα πρόβατα; 

■ Πληροφορίες θέλουν να πρωτοστατούν στελέχη του UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς

■ Υπάρχει σχέδιο εκφοβισμού των Ελλήνων Χειμαρριωτών για να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες

■ Η ανεκτική στάση της Ελληνικής πλευράς και η αδιαφορια προς την ομογένεια απεθράσυνε τους Αλβανούς και επιχειρούν τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής.

Εκείνοι που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι, λέει ο λαός για όποιους η ψυχή τους ξεχειλίζει από θράσος κι ενώ είναι ένοχοι για κάποια πράξη ή παράλειψη, βγαίνουν και από πάνω και ζητούν και τα ρέστα.
Αυτό συμβαίνει και με τους Αλβανούς.

Εμείς τους αντιμετωπίζουμε σαν φίλους κι αυτοί είναι έτοιμοι να μας δώσουν τα άντερα στα χέρια.

Αβυσσαλέο μίσος κατά των Ελλήνων τρέφουν.

Το έδειξαν και πρόσφατα με την εν ψυχρώ και εκ προμελέτης δολοφονία του Ελληνα βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα.

Τον διαμέλισαν γιατί μιλούσε ελληνικά.

Δεν έφτανε αυτό το έγκλημα, αλλά φαίνεται ότι θέλουν και άλλο αίμα τα ανθρωπόμορφα θηρία.

Θέλουν να εξοντώσουν και την οικογένεια του δολοφονημένου.

Η Ελληνική πλευρα παρακολουθει τα τεκταινόμενα εκ του μακρόθεν και προβαίνει σε χλιαρές διαμαρτυρίες.

Ετσι οι Αλβανοί έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.


Νέες προκλήσεις κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, από Αλβανούς παρακρατικούς! Άγνωστοι, προσπαθούν τώρα να εκφοβί-σουν την οικογένεια του Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε προ ημερών από Αλβανούς! Συγκεκριμένα, δύο αυτοκίνητα πέρασαν έξω από το σπίτι της οικογένειας του νεκρού στο δρόμο από τον Αυλώνα προς τους Αγίους Σαράντα, με τους επιβάτες τους να πυροβολούν τρεις φορές στον αέρα! Η αστυνομία έφτασε στο σημείο του συμβάντος και περισυνέλεξε τους κάλυκες. Σκότωσαν το παλικάρι και ζητούν και τα ρέστα λοιπόν οι Αλβανοί! Είναι σαφές ότι πρόκειται για απόπειρα εκφοβισμού της οικογένειας του θύματος και των Ελλήνων της Χειμάρας γενικότερα, με τους Αλβανούς να κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους.

Προφυλακιστέος ο δράστης
Πάντως, ο Αλβανός εισαγγελέας δεν χαρίστηκε (για την ώρα) στον Ιλίρ Μούκα, δράστη της φονικής επίθεσης κατά του Αριστοτέλη Γκούμα.
Ο Μούκα, οδηγός του αυτοκινήτου που «έλιωσε» στην κυριολεξία τον Βορειοηπειρώτη (οι ομογενείς μας διαμαρτύρονται, λέγοντας ότι η σορός του Γκούμα δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή), οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου στη Βλόρα και κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς ο εισαγγελέας του απηύθυνε κατηγορία, όπως και στα άλλα έξι άτομα, τα οποία μετείχαν στην επίθεση κατά του ομογενούς μας και προφυλακίστηκαν επίσης.
Σημειωτέον ότι ο Αλβανός φονιάς, ο οποίος αρχικά είχε κρυφτεί στα Τίρανα, είχε επικηρυχθεί από την αλβανική αστυνομία αμέσως μετά το συμβάν, με το ποσό των 20.000 δολαρίων.
Ο Μούκα αρνείται τις κατηγορίες, μιλάει για ατύχημα, αρνείται ότι είχε εθνοτικό κίνητρο, δέχεται ότι είχε προηγηθεί συμπλοκή και ως αίτιο αναφέρει ότι το θύμα και η παρέα του τον... κοίταζαν περίεργα!

Αρνείται ότι είχε διαπληκτιστεί πριν το ατύχημα με τον ομογενή μας και ισχυρίζεται ότι κατάλαβε πως κάποιον παρέσυρε, αλλά εγκατέλειψε το σημείο για να αποφύγει τις συνέπειες.

Οι αυτόπτες μάρτυρες όμως, τον διαψεύδουν.

Από την πλευρά του, για «βιασύνη να κλείσει η υπόθεση» εκ μέρους των Αλβανών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο «Έθνος».

Άλλη μία επίθεση!

Όμως, άλλο ένα συμβάν ήρθε να προστεθεί στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν σοβινιστικοί κύκλοι της γείτονος για τη δημιουργία κλίματος έντασης και την εκδίωξη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Αλβανοί παρακρατικοί επιτέθηκαν σε Έλληνα Βορειοηπειρώτη στην παραλία Λιβαδειού στη Χειμάρρα, επειδή... μιλούσε ελληνικά στο κινητό του (!), τον τραυμάτισαν και τον λήστεψαν!

Όπως λένε Βορειοηπειρώτες, τα κρούσματα επιθέσεων κατά Ελλήνων οι οποίοι μιλούν τη μητρική τους γλώσσα αυξάνονται συνεχώς, ιδιάιτερα στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρας.

Χθες το πρωί πάντως, Βορειοηπειρώτες απέκλεισαν το δρόμο Αγίων Σαράντα - Αυλώνα, ενώ παράγοντες της μειονότητας μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη Χειμάρα, οι ομογενείς είναι ανάστατοι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι...

Οι Κοσοβάροι εποφθαλμιούν την ελληνική γη

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ενδείξεις για μια νέα απόπειρα των Αλβανών να βάλουν στο χέρι την ελληνική γη στη Χειμάρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες Βορειοηπειρωτών, πληθαίνουν οι οχλήσεις από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου που επισκέπτονται την περιοχή της Χειμάρας για διακοπές και κάνουν «προσφορές» σε Βορειοηπειρώτες για τη γη και τις επιχειρήσεις τους.
Είναι σαφές ότι οι Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο προσπαθούν να «ξεπλύνουν» μαύρο χρήμα που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες (λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, διακίνηση λευκής σαρκός), «επενδύοντας» στην πανέμορφη γη της Χειμάρας. Κάτι που φυσικά γίνεται με την ενθάρρυνση των αλβανικών αρχών, που δεν μπαίνουν στον κόπο να ρωτήσουν τι και πως...

 Εαν το εθνικό κέντρο δεν σκύψει «με προσοχή πάνω στους Έλληνες της μειονότητας, σε λίγο καιρό στη Χειμάρα, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσπάθειας αφελληνισμού που καταβάλλουν σοβινιστικοί κύκλοι στην Αλβανία, η γη των Ελλήνων θα περάσει στα χέρια των Αλβανών με ανυπολόγιστες για τον Ελληνισμό συνέπειες».

Έφη Σέλλιου,
πρ. πρόεδρος Νεολαίας Βορειοηπειρωτών

Εφημεριδα Ελεύθερη ωρα 21-8-10

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Σαμαράς στηρίζει τον γιο της Ντόρας;


Η κάθοδος του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Καρπενησίου ανακοινώνεται την Κυριακή.
Φυσικά θα είναι ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν.



Διαβάστε τι γράφει στο mail που μας έστειλε αναγνώστης από την Ευρυτανία.

<<ΝΤΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΝΤΟΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΣ,ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ.Ο ΓΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΙΟΣ.>>
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, μετά τα όσα συνέβησαν μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει έστω και σιωπηρά τον γιο της Ντόρας στις δημοτικές εκλογές.
Γιατί κ. Σαμαρά δεν κατεβάζει η Ν.Δ. δικό της υποψήφιο στο Καρπενήσι? Μήπως γιατί το νούμερο που θα πάρει θα είναι μονοψήφιο?
Σε λίγο καιρό που θα ανακοινώσει και η Ντόρα το δικό της κόμμα, το σήριαλ θα έχει συνέχεια και φυσικά πολύ σασπένς.

Πηγή

Τη Δευτέρα από τη Χαλκίδα ξεκινάει ο Θανάσης Χειμάρας


Η ανακοίνωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20.00 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» της Χαλκίδας, θα είναι ανοικτή σε φορείς και πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την παρουσία του στην Εύβοια ο κ. Χειμάρας θα έχει, παράλληλα, την ευκαιρία να συναντηθεί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κκ. Χρυσόστομο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης στις 11.00 π.μ.
Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Α. Πρατσόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αρτάκης.
Στις 12.30 ο Νομάρχης Φθιώτιδας θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη στο Δημαρχείο της Ευβοϊκής Πρωτεύουσας.

Αακατεύει την τράπουλα...

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Θανάση Χειμάρα.

Από τη μια τρέχει σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο, από την άλλη  προσπαθεί να πείσει το Γιώργο Καρατζαφέρη , ότι πρέπει να τον στηρίξει.
(Κάποιοι λένε ότι το θέμα με τον ΛΑ.Ο.Σ. θα "παίζει" μέχρι τελευταία στιγμή).

Και να ήταν μόνο αυτά? Μεγάλος πονοκέφαλος τα ονόματα που πρέπει να ανακοινώσει για αντιπεριφερειάρχες.
Οι πιέσεις πολλές, από όλες τις πλευρές. Και πως θα "κάνεις ομελέτα, αν δε σπάσεις αυγά"?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ο Θανάσης Χειμάρας ξέρει ότι θα το έχει στη Φθιώτιδα και όχι στους άλλους νομούς.
Έχει να αντιμετωπίσει έναν "απρόβλεπτο" Θανάση Γιαννόπουλο.
Έχει να αντιμετωπίσει στενούς φίλους και συνεργάτες, που έχουν λάβει υποσχέσεις.
Έχει να αντιμετωπίσει και τους "Ντορικούς" .

Για όλα τα παραπάνω και για άλλα που έρχονται, οι μαγικές λέξεις είναι: χρυσή τομή, ισορροπία, σύνθεση.


                            

      Ο Θανάσης Χειμάρας είναι υποχρεωμένος να ανακατέψει την τράπουλα.
Μια από τις κινήσεις, ήταν και η αντικατάσταση της Ελένης Μακρή-Θεοδώρου από τον Ηλία Κυρμανίδη, σε μια προσπάθεια ανοίγματος στους Ντορικούς.
Ήδη όμως άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα καρφιά από τους προεδρικούς.
Δυσαρεστημένος και ο Αναπληρωτής Νομάρχης Περικλής Καραΐσκος, γιατί του ψαλίδισε αρμοδιότητες.
Στελέχη της Νομαρχίας και συνεργάτες στην παράταξη του Θανάση Χειμάρα, κάνουν λόγο για μυστικές συμφωνίες και για παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους.
Άλλοι λένε πως δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν τίποτα για "λευκές παραιτήσεις" και για συμφωνίες.

Οι ασκοί του Αιόλου μόλις άνοιξαν και μέχρι στις 7 Νοεμβρίου θα έχουμε πολλές εκπλήξεις...
Πηγή

Εσείς ξέρετε τη νέα δομή της Περιφέρειας Στερεάς;


Η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια αποτυπώνεται, για πρώτη φορά, στις τρεις υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της Εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα, για πρώτη φορά αποτυπώθηκε αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα. Για
πρώτη φορά, επίσης, καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι
σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.

Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση, οι Περιφέρειες διαχωρίζονται σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

Ο πραγματικός πληθυσμός της Περιφέρειας Στερεάς διαμορφώνεται στις 605.329 κατοίκους, ενώ, πληθυσμιακά περιφερειακή ενότητα ορίζεται η Εύβοια με 215.136 κατοίκους και ακολουθούν, η Φθιώτιδα με 178.771, η Βοιωτία με 131.085, η Φωκίδα με 48.284 και η Ευρυτανία με 32.053 κατοίκους.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλη τη νέα διοικητική δομή της Περιφέρειας ανά Νομό:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 178.771

1. ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ − ΕΛΑΤΕΙΑΣ
(Έδρα: Κάτω Τιθορέα) 14.395
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ 5.636
Δημοτική Κοινότητα Αμφικλείας 3.585
Τοπική Κοινότητα Δρυμαίας 366
Τοπική Κοινότητα Μπράλου 656
Τοπική Κοινότητα Ξυλικών 183
Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου Δωριέων 601
Τοπική Κοινότητα Τιθρωνίου 245
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΕΙΑΣ 4.000
Δημοτική Κοινότητα Ελάτειας 2.470
Τοπική Κοινότητα Ζελίου 910
Τοπική Κοινότητα Λευκοχωρίου 208
Τοπική Κοινότητα Παναγίτσας 219
Τοπική Κοινότητα Σφάκας 193
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΙΘΟΡΕΑΣ 4.759
Δημοτική Κοινότητα Κάτω Τιθορέας 2.770
Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος 327
Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής 251
Τοπική Κοινότητα Μοδίου 510
Τοπική Κοινότητα Τιθορέας 901
2. ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ (Έδρα: Δομοκός) 14.793
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΟΚΟΥ 5.692
Τοπική Κοινότητα Αχλαδέας 92
Τοπική Κοινότητα Βουζίου 163
Τοπική Κοινότητα Γερακλίου 81
Τοπική Κοινότητα Δομοκού 1.556
Τοπική Κοινότητα Καρυών 318
Τοπική Κοινότητα Λεύκας 325
Τοπική Κοινότητα Μακρολιβάδου 205
Τοπική Κοινότητα Μαντασιάς 336
Τοπική Κοινότητα Μελιταίας 304
Τοπική Κοινότητα Νέας Μακρίσης 144
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου 193
Τοπική Κοινότητα Παλαμά 359
Τοπική Κοινότητα Πετρωτού 480
Τοπική Κοινότητα Πολυδενδρίου 100
Τοπική Κοινότητα Πουρναρίου 522
Τοπική Κοινότητα Φυλιαδώνος 514
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ 4.705
Τοπική Κοινότητα Αγραπιδιάς 215
Τοπική Κοινότητα Βαρδαλής 405
Τοπική Κοινότητα Βελεσιωτών 589
Τοπική Κοινότητα Γαβρακίων 259
Τοπική Κοινότητα Εκκάρας 1.006
Τοπική Κοινότητα Θαυμακού 417
Τοπική Κοινότητα Νέου Μοναστηρίου 1.427
Τοπική Κοινότητα Σοφιάδας 387
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΝΙΑΔΟΣ 4.396
Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Δομοκού 380
Τοπική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου 308
Τοπική Κοινότητα Κορομηλέας 301
Τοπική Κοινότητα Μακρυρράχης 470
Τοπική Κοινότητα Ξυνιάδος 631
Τοπική Κοινότητα Ομβριακής 1.551
Τοπική Κοινότητα Παναγίας 216
Τοπική Κοινότητα Περιβολίου Δομοκού 539
3. ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ (Έδρα: Λαμία) 73.574
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 4.510
Τοπική Κοινότητα Βαρδάτων 480
Τοπική Κοινότητα Γοργοποτάμου
(Αλεποσπίτων) 472
Τοπική Κοινότητα Δαμάστας 549
Τοπική Κοινότητα Δελφίνου 109
Τοπική Κοινότητα Δύο Βουνών 191
Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου 184
Τοπική Κοινότητα Ηρακλείας 612
Τοπική Κοινότητα Κουμαριτσίου 95
Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου 841
Τοπική Κοινότητα Νέου Κρικέλλου 585
Τοπική Κοινότητα Οίτης 392
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΜΙΕΩΝ 58.601
Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων 46.406
Δημοτική Κοινότητα Ροδίτσης 2.632
Δημοτική Κοινότητα Σταυρού 2.090
Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής
(Λιμογαρδίου) 1.012
Τοπική Κοινότητα Ανθήλης 1.475
Τοπική Κοινότητα Δίβρης 302
Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών 565
Τοπική Κοινότητα Καλαμακίου 316
Τοπική Κοινότητα Κόμματος 710
Τοπική Κοινότητα Κωσταλέξη 753
Τοπική Κοινότητα Λυγαριάς 807
Τοπική Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης 890
Τοπική Κοινότητα Φραντζή 643
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ 3.034
Τοπική Κοινότητα Αμουρίου 379
Τοπική Κοινότητα Ζηλευτού 427
Τοπική Κοινότητα Λειανοκλαδίου 1.335
Τοπική Κοινότητα Μοσχοκαρυάς 320
Τοπική Κοινότητα Στίρφακας 573
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ 574
Τοπική Κοινότητα Παύλιανης 574
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΤΗΣ 6.855
Τοπική Κοινότητα Αργυροχωρίου 348
Τοπική Κοινότητα Βασιλικών 313
Τοπική Κοινότητα Δάφνης 188
Τοπική Κοινότητα Καστανέας 345
Τοπική Κοινότητα Κομποτάδων 718
Τοπική Κοινότητα Λαδικούς 346
Τοπική Κοινότητα Λουτρών Υπάτης 835
Τοπική Κοινότητα Λυχνού 307
Τοπική Κοινότητα Μεξιατών 793
Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου Υπάτης 167
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου Υπάτης 205
Τοπική Κοινότητα Περιστερίου 217
Τοπική Κοινότητα Πύργου 254
Τοπική Κοινότητα Ροδωνιάς 629
Τοπική Κοινότητα Συκά Υπάτης 341
Τοπική Κοινότητα Υπάτης 849
4. ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ (Έδρα: Αταλάντη) 24.611
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 10.367
Δημοτική Κοινότητα Αταλάντης 6.127
Τοπική Κοινότητα Εξάρχου 925
Τοπική Κοινότητα Καλαποδίου 751
Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου 291
Τοπική Κοινότητα Κυρτώνης (Κολάκας) 644
Τοπική Κοινότητα Μεγαπλατάνου 423
Τοπική Κοινότητα Τραγάνας 1.206
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ 4.326
Δημοτική Κοινότητα Λιβανατών 3.023
Τοπική Κοινότητα Αρκίτσας 1.135
Τοπική Κοινότητα Γουλεμίου 168
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΕΣΙΝΗΣ 5.404
Δημοτική Κοινότητα Μαλεσίνης 5.179
Τοπική Κοινότητα Προσκυνά 225
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ 4.514
Δημοτική Κοινότητα Μαρτίνου 3.019
Τοπική Κοινότητα Λαρύμνης 1.495
5. ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
(Έδρα: Σπερχιάδα) 21.570
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ 3.278
Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Φθιώτιδος 921
Τοπική Κοινότητα Βίτολης 336
Τοπική Κοινότητα Δικάστρου 310
Τοπική Κοινότητα Μαυρίλου 230
Τοπική Κοινότητα Μεγάλης Κάψης 199
Τοπική Κοινότητα Μερκάδας 363
Τοπική Κοινότητα Μεσαίας Κάψης 62
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου Τυμφρηστού 113
Τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου 169
Τοπική Κοινότητα Περιβλέπτου 72
Τοπική Κοινότητα Πιτσιωτών 158
Τοπική Κοινότητα Πτελέας 345
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 7.132
Δημοτική Κοινότητα Μακρακώμης 2.226
Τοπική Κοινότητα Αρχανίου 538
Τοπική Κοινότητα Ασβεστίου 150
Τοπική Κοινότητα Γιαννιτσούς 454
Τοπική Κοινότητα Γραμμένης 368
Τοπική Κοινότητα Καστρίου 690
Τοπική Κοινότητα Λιτοσέλου 103
Τοπική Κοινότητα Μάκρης 500
Τοπική Κοινότητα Παλαιάς Γιαννιτσούς 306
Τοπική Κοινότητα Παππά
(τ.Μεσοχωρίου Μακρακώμης) 162
Τοπική Κοινότητα Πλατυστόμου 402
Τοπική Κοινότητα Ροβολιαρίου 398
Τοπική Κοινότητα Τριλόφου 311
Τοπική Κοινότητα Τσούκκας 524
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ 10.594
Δημοτική Κοινότητα Σπερχειάδος 2.875
Τοπική Κοινότητα Αγίου Σώστου 409
Τοπική Κοινότητα Ανατολής 236
Τοπική Κοινότητα Αργυρίων 403
Τοπική Κοινότητα Γαρδικίου 561
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Σπερχειάδος 511
Τοπική Κοινότητα Καμπιών 186
Τοπική Κοινότητα Καναλίων 311
Τοπική Κοινότητα Κλωνίου 462
Τοπική Κοινότητα Κολοκυθιάς 335
Τοπική Κοινότητα Κυριακοχωρίου 387
Τοπική Κοινότητα Λευκάδος 833
Τοπική Κοινότητα Μαρμάρων 443
Τοπική Κοινότητα Μεσοποταμιάς 474
Τοπική Κοινότητα Νικολιτσίου 64
Τοπική Κοινότητα Παλαιοβράχας 576
Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου
Τυμφρηστού 162
Τοπική Κοινότητα Περιβολίου Φθιώτιδος 151
Τοπική Κοινότητα Πιτσίου 164
Τοπική Κοινότητα Πλατάνου 102
Τοπική Κοινότητα Πουγκακίων 245
Τοπική Κοινότητα Φτέρης 704
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ 566
Τοπική Κοινότητα Τυμφρηστού 566
6. ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ − ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Έδρα: Καμένα Βούρλα) 15.142
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3.410
Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου 3.081
Τοπική Κοινότητα Αγνάντης 329
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΕΝΩΝ
ΒΟΥΡΛΩΝ 5.064
Δημοτική Κοινότητα Καμένων Βούρλων 2.848
Τοπική Κοινότητα Καινουργίου 1.384
Τοπική Κοινότητα Ρεγκινίου 832
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΩΛΟΥ 6.668
Δημοτική Κοινότητα Μώλου 3.203
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδος 335
Τοπική Κοινότητα Αγίου Σεραφείμ 1.039
Τοπική Κοινότητα Αγίου Χαραλάμπους 195
Τοπική Κοινότητα Ανάβρας 178
Τοπική Κοινότητα Καλλιδρόμου 225
Τοπική Κοινότητα Κομνίνης 369
Τοπική Κοινότητα Μενδενίτσης 595
Τοπική Κοινότητα Σκαρφείας 529
7. ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΟΣ
(Έδρα: Στυλίδα) 14.686
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΧΙΝΑΙΩΝ 4.518
Τοπική Κοινότητα Αχινού 999
Τοπική Κοινότητα Αχλαδίου 381
Τοπική Κοινότητα Καραβομύλου 726
Τοπική Κοινότητα Παλαιοκερασέας 424
Τοπική Κοινότητα Ραχών 1.361
Τοπική Κοινότητα Σπαρτιάς 627
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ 3.310
Τοπική Κοινότητα Βαθυκοίλου 334
Τοπική Κοινότητα Γλύφας 691
Τοπική Κοινότητα Μύλων 428
Τοπική Κοινότητα Πελασγίας 1.857
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΥΛΙΔΟΣ 6.858
Δημοτική Κοινότητα Στυλίδος 5.339
Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνης Φθιώτιδος 393
Τοπική Κοινότητα Ανύδρου 233
Τοπική Κοινότητα Αυλακίου 595
Τοπική Κοινότητα Λογγιτσίου 150
Τοπική Κοινότητα Νεράιδας 148

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 131.085

1. ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (Έδρα: Αλιάρτος) 12.300
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 6.351
Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου 4.743
Τοπική Κοινότητα Ευαγγελιστρίας 267
Τοπική Κοινότητα Πέτρας 422
Τοπική Κοινότητα Σωληναρίου 444
Τοπική Κοινότητα Υψηλάντου 475
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΙΕΩΝ 5.949
Τοπική Κοινότητα Άσκρης 994
Τοπική Κοινότητα Θεσπιών 1.529
Τοπική Κοινότητα Λεονταρίου 1.030
Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου 1.960
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου Θεσπιών 436
2. ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ−ΑΡΑΧΟΒΑΣ −
ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (Έδρα: Δίστομο) 11.532
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 2.984
Δημοτική Κοινότητα Αντικύρας 2.984
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΑΧΟΒΗΣ 4.180
Δημοτική Κοινότητα Αραχόβης 4.180
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 4.368
Δημοτική Κοινότητα Διστόμου 3.350
Τοπική Κοινότητα Στειρίου 1.018
3. ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ (Έδρα: Θήβα) 37.524
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΓΙΩΝ 4.509
Δημοτική Κοινότητα Βαγίων 4.509
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΙΩΝ 23.820
Δημοτική Κοινότητα Θηβαίων 21.211
Τοπική Κοινότητα Αμπελοχωρίου 324
Τοπική Κοινότητα Ελεώνος 724
Τοπική Κοινότητα Μουρικίου 619
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου 557
Τοπική Κοινότητα Υπάτου 385
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ 4.480
Τοπική Κοινότητα Δομβραίνης 1.267
Τοπική Κοινότητα Ελλοπίας 601
Τοπική Κοινότητα Θίσβης 460
Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής 990
Τοπική Κοινότητα Χώστια 1.162
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 4.715
Τοπική Κοινότητα Καπαρελλίου 1.683
Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων 1.065
Τοπική Κοινότητα Λουτουφίου 334
Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου 642
Τοπική Κοινότητα Πλαταιών 991
4. ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
(Έδρα: Λειβαδιά) 33.152
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΥΛΕΙΑΣ 2.397
Τοπική Κοινότητα Δαυλείας 1.768
Τοπική Κοινότητα Μαυρονερίου 287
Τοπική Κοινότητα Παρορίου 342
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ 4.625
Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου 2.068
Τοπική Κοινότητα Αγίας Άννας 559
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδος 1.183
Τοπική Κοινότητα Αλαλκομενών 218
Τοπική Κοινότητα Κορωνείας 597
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ 2.420
Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου 2.420
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 21.492
Δημοτική Κοινότητα Λεβαδέων 20.769
Τοπική Κοινότητα Λαφυστίου 422
Τοπική Κοινότητα Ρωμαιίκου 301
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ 2.218
Τοπική Κοινότητα Αγίου Βλασίου 410
Τοπική Κοινότητα Ακοντίου 174
Τοπική Κοινότητα Ανθοχωρίου 308
Τοπική Κοινότητα Βασιλικών 69
Τοπική Κοινότητα Θουρίου 259
Τοπική Κοινότητα Προσηλίου 112
Τοπική Κοινότητα Προφήτου Ηλία 124
Τοπική Κοινότητα Χαιρωνείας 762
5. ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
(Έδρα: Ορχομενός) 13.962
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ 3.230
Τοπική Κοινότητα Ακραιφνίου 1.256
Τοπική Κοινότητα Κάστρου 932
Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου 1.042
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 10.732
Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού 5.780
Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου 1.100
Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνος 368
Τοπική Κοινότητα Διονύσου 771
Τοπική Κοινότητα Καρυάς 310
Τοπική Κοινότητα Λουτσίου 462
Τοπική Κοινότητα Παύλου 1.720
Τοπική Κοινότητα Πύργου 221
6. ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ (Έδρα: Σχηματάρι) 22.615
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ 2.191
Τοπική Κοινότητα Δάφνης 156
Τοπική Κοινότητα Πύλης 820
Τοπική Κοινότητα Σκούρτων 929
Τοπική Κοινότητα Στεφάνης 286
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ 8.195
Δημοτική Κοινότητα Οινοφύτων 6.313
Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά 1.476
Τοπική Κοινότητα Κλειδίου 406
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 8.095
Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου 8.095
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 4.134
Τοπική Κοινότητα Άρματος 1.070
Τοπική Κοινότητα Ασωπίας 1.267
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας 695
Τοπική Κοινότητα Τανάγρας 1.102

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 215.136

1. ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ − ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
(Έδρα: Ψαχνά) 21.064
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΡΦΥΩΝ 7.308
Τοπική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου 373
Τοπική Κοινότητα Αμφιθέας 357
Τοπική Κοινότητα Βούνων 137
Τοπική Κοινότητα Γλυφάδας 325
Τοπική Κοινότητα Θεολόγου 580
Τοπική Κοινότητα Καθενών 637
Τοπική Κοινότητα Καμπιών 397
Τοπική Κοινότητα Λούτσας 410
Τοπική Κοινότητα Μίστρου 484
Τοπική Κοινότητα Παλιούρα 652
Τοπική Κοινότητα Πισσώνος 766
Τοπική Κοινότητα Πούρνου 399
Τοπική Κοινότητα Στενής Δίρφυος 926
Τοπική Κοινότητα Στροπώνων 865
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 13.756
Δημοτική Κοινότητα Ψαχνών 6.005
Τοπική Κοινότητα Αγίας Σοφίας 198
Τοπική Κοινότητα Άτταλης 508
Τοπική Κοινότητα Καμαρίτσης 484
Τοπική Κοινότητα Καστέλλας 1.299
Τοπική Κοινότητα Κοντοδεσποτίου 324
Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου 264
Τοπική Κοινότητα Μακρυκάπας 917
Τοπική Κοινότητα Νεροτριβιάς 663
Τοπική Κοινότητα Παγώντα 130
Τοπική Κοινότητα Πολιτικών 1.538
Τοπική Κοινότητα Σταυρού 367
Τοπική Κοινότητα Τριάδος 1.059
2. ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
(Έδρα: Ερέτρια) 13.325
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ 7.356
Δημοτική Κοινότητα Αμαρύνθου 4.195
Δημοτική Κοινότητα Γυμνού 2.047
Τοπική Κοινότητα Άνω Βάθειας 501
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας 412
Τοπική Κοινότητα Σέτας 201
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 5.969
Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας 5.969
3. ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ − ΑΙΔΗΨΟΥ
(Έδρα: Ιστιαία) 22.722
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΔΗΨΟΥ 6.670
Δημοτική Κοινότητα Λουτρών Αιδηψού 4.690
Τοπική Κοινότητα Αγίου 1.193
Τοπική Κοινότητα Γιάλτρων 787
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ 4.167
Τοπική Κοινότητα Αγδινών 190
Τοπική ΚοινότηταΑγριοβοτάνου 312
Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίου 873
Τοπική Κοινότητα Ασμηνίου 832
Τοπική Κοινότητα Βασιλικών 823
Τοπική Κοινότητα Γερακιούς 187
Τοπική Κοινότητα Γουβών 555
Τοπική Κοινότητα Ελληνικών 395
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 7.353
Δημοτική Κοινότητα Ιστιαίας 5.343
Τοπική Κοινότητα Αβγαριάς 125
Τοπική Κοινότητα Βουτά 390
Τοπική Κοινότητα Γαλατσάδων 197
Τοπική Κοινότητα Γαλατσώνας 94
Τοπική Κοινότητα Καμαρίων 450
Τοπική Κοινότητα Κοκκινομηλέας 117
Τοπική Κοινότητα Κρυονερίτη 219
Τοπική Κοινότητα Μηλεών 214
Τοπική Κοινότητα Μονοκαρυάς 204
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΧΑΔΟΣ 1.140
Τοπική Κοινότητα Λιχάδος 1.140
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΡΕΩΝ 3.392
Τοπική Κοινότητα Καστανιωτίσσης 270
Τοπική Κοινότητα Νέου Πύργου 943
Τοπική Κοινότητα Ταξιάρχου 886
Τοπική Κοινότητα Ωρεών 1.293
4. ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Έδρα: Κάρυστος) 14.645
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 7.144
Δημοτική Κοινότητα Καρύστου 5.011
Τοπική Κοινότητα Αετού 518
Τοπική Κοινότητα Γραμπιάς 352
Τοπική Κοινότητα Καλυβίων 716
Τοπική Κοινότητα Μύλων 166
Τοπική Κοινότητα Πλατανιστού 381
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΦΗΡΕΩΣ 1.003
Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλέας 552
Τοπική Κοινότητα Κομίτου 451
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ 3.152
Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου 301
Τοπική Κοινότητα Ακταίου 86
Τοπική Κοινότητα Γιαννιτσίου 274
Τοπική Κοινότητα Καλλιανού 357
Τοπική Κοινότητα Κατσαρωνίου 151
Τοπική Κοινότητα Μαρμαρίου 1.367
Τοπική Κοινότητα Μελισσώνος 36
Τοπική Κοινότητα Παραδεισίου 253
Τοπική Κοινότητα Στουππαίων 327
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΥΡΕΩΝ 3.346
Τοπική Κοινότητα Αλμυροποτάμου 543
Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίων 478
Τοπική Κοινότητα Νέων Στύρων 1.362
Τοπική Κοινότητα Πολυποτάμου 146
Τοπική Κοινότητα Στύρων 817
5. ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ − ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
(Έδρα: Αλιβέρι Ιστορική Έδρα: Κύμη) 33.527
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ 5.335
Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου 365
Τοπική Κοινότητα Αυλωναρίου 1.539
Τοπική Κοινότητα Αχλαδερής 855
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου 571
Τοπική Κοινότητα Οκτωνιάς 883
Τοπική Κοινότητα Ορίου 475
Τοπική Κοινότητα Πυργίου 253
Τοπική Κοινότητα Ωρολογίου 394
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΥΩΝ 5.579
Τοπική Κοινότητα Αργυρού 561
Τοπική Κοινότητα Βέλους 623
Τοπική Κοινότητα Δύστου 727
Τοπική Κοινότητα Ζαράκων 930
Τοπική Κοινότητα Κοσκίνων 474
Τοπική Κοινότητα Κριεζών 987
Τοπική Κοινότητα Λεπούρων 331
Τοπική Κοινότητα Πετριών 946
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ 4.077
Τοπική Κοινότητα Αγίου Βλασίου 393
Τοπική Κοινότητα Άνω Κουρουνίου 143
Τοπική Κοινότητα Βρύσης 555
Τοπική Κοινότητα Καδίου 379
Τοπική Κοινότητα Κάτω Κουρουνίου144
Τοπική Κοινότητα Κήπων 351
Τοπική Κοινότητα Κονιστρών 842
Τοπική Κοινότητα Κρεμαστού 165
Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου 116
Τοπική Κοινότητα Μανικίων 206
Τοπική Κοινότητα Μονοδρύου 783
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ 8.772
Δημοτική Κοινότητα Κύμης 3.674
Τοπική Κοινότητα Ανδρωνιάνων 565
Τοπική Κοινότητα Άνω Ποταμιάς 160
Τοπική Κοινότητα Βιτάλων 637
Τοπική Κοινότητα Ενορίας 273
Τοπική Κοινότητα Καλημεριάνων 302
Τοπική Κοινότητα Μαλετιάνων 138
Τοπική Κοινότητα Μετοχίου Διρφύων 632
Τοπική Κοινότητα Οξυλίθου 1.363
Τοπική Κοινότητα Πλατάνας 417
Τοπική Κοινότητα Πύργου 279
Τοπική Κοινότητα Ταξιαρχών 332
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΜΥΝΕΩΝ 9.764
Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου 5.621
Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου 1.320
Τοπική Κοινότητα Αγίου Λουκά 1.126
Τοπική Κοινότητα Γαβαλά 468
Τοπική Κοινότητα Θαρουνίων 202
Τοπική Κοινότητα Παρθενίου 292
Τοπική Κοινότητα Πρασίνου 442
Τοπική Κοινότητα Τραχηλίου 293
6. ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ − ΛΙΜΝΗΣ −
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ (Έδρα: Λίμνη Ευβοίας) 15.049
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΥΜΝΙΩΝ 5.648
Δημοτική Κοινότητα Λίμνης 2.673
Τοπική Κοινότητα Κεχριών 792
Τοπική Κοινότητα Κουρκουλών 396
Τοπική Κοινότητα Ροβιών 1.491
Τοπική Κοινότητα Σκεπαστής 296
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΗΡΕΩΣ 6.671
Τοπική Κοινότητα Βλαχιάς 226
Τοπική Κοινότητα Δαφνούσσης 102
Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου 865
Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου 1.956
Τοπική Κοινότητα Μετοχίου Κηρέως 233
Τοπική Κοινότητα Πηλίου 870
Τοπική Κοινότητα Προκοπίου 1.111
Τοπική Κοινότητα Σπαθαρίου 381
Τοπική Κοινότητα Στροφυλιάς 618
Τοπική Κοινότητα Φαράκλας 309
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΛΕΩΣ 2.730
Τοπική Κοινότητα Αγίας Άννης 1.232
Τοπική Κοινότητα Αμελάντων 44
Τοπική Κοινότητα Αχλαδίου 437
Τοπική Κοινότητα Κεραμείας 157
Τοπική Κοινότητα Κερασέας (τ.Κερασιάς) 350
Τοπική Κοινότητα Κοτσικιάς 181
Τοπική Κοινότητα Παππάδων 329
7. ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ (Έδρα: Σκύρος) 2.602
8. ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (Έδρα: Χαλκίδα) 92.202
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ 6.104
Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς 4.861
Τοπική Κοινότητα Λουκισίων (τ.Ανθηδώνας) 1.243
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΙΔΟΣ 8.300
Δημοτική Κοινότητα Βαθέος 3.674
Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Αυλίδος 2.577
Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου−Παντειχίου
(Καλού Χωρίου−Παντειχίου) 874
Τοπική Κοινότητα Φάρου 1.175
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ 15.568
Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου 2.644
Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού 6.504
Τοπική Κοινότητα Αφρατίου 1.394
Τοπική Κοινότητα Μύτικα 1.663
Τοπική Κοινότητα Νέας Λαμψάκου 1.944
Τοπική Κοινότητα Φύλλων 1.419
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ 8.646
Δημοτική Κοινότητα Νέας Αρτάκης 8.646
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 53.584
Δημοτική Κοινότητα Χαλκιδέων 53.584

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 32.053

1. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
(Έδρα: Κερασοχώρι) 13.604
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΑΦΩΝ 3.691
Τοπική Κοινότητα Αγράφων 1.065
Τοπική Κοινότητα Βραγγιανών 617
Τοπική Κοινότητα Επινιανών 715
Τοπική Κοινότητα Μαράθου 313
Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου 353
Τοπική Κοινότητα Τριδένδρου 177
Τοπική Κοινότητα Τροβάτου 451
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ 3.213
Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας (Βελαόρας) 588
Τοπική Κοινότητα Βούλπης 413
Τοπική Κοινότητα Γρανίτσης 808
Τοπική Κοινότητα Λημερίου 416
Τοπική Κοινότητα Λιθοχωρίου 402
Τοπική Κοινότητα Σιβίστης 188
Τοπική Κοινότητα Τοπολιάνων 398
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 2.729
Τοπική Κοινότητα Κέδρων 363
Τοπική Κοινότητα Λεπιανών 380
Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου 512
Τοπική Κοινότητα Πρασιάς 455
Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου 1.019
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΙΝΙΑΝΗΣ 1.438
Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου 86
Τοπική Κοινότητα Βίνιανης 204
Τοπική Κοινότητα Δάφνης 261
Τοπική Κοινότητα Κερασοχωρίου 610
Τοπική Κοινότητα Μαυρομμάτας 131
Τοπική Κοινότητα Χρύσως 146
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ 2.533
Τοπική Κοινότητα Ανατολικής Φραγκίστας 314
Τοπική Κοινότητα Δυτικής Φραγκίστας 699
Τοπική Κοινότητα Επισκοπής 47
Τοπική Κοινότητα Μαραθιάς 103
Τοπική Κοινότητα Παλαιοκατούνας 568
Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου 336
Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου 466
2. ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
(Έδρα: Καρπενήσι) 18.449
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ 2.163
Τοπική Κοινότητα Άμπλιανης (Σταυροπηγίου) 255
Τοπική Κοινότητα Δομνίστης 695
Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου 513
Τοπική Κοινότητα Μεσοκώμης 128
Τοπική Κοινότητα Ροσκάς 128
Τοπική Κοινότητα Στάβλων 304
Τοπική Κοινότητα Ψιανών 140
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 9.390
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου 6.775
Τοπική Κοινότητα Αγίας Βλαχέρνης 150
Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέου 77
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου 464
Τοπική Κοινότητα Βουτύρου 161
Τοπική Κοινότητα Καλεσμένου 171
Τοπική Κοινότητα Κορυσχάδων 230
Τοπική Κοινότητα Μυρίκης 206
Τοπική Κοινότητα Παππαρουσίου 163
Τοπική Κοινότητα Παυλοπούλου 177
Τοπική Κοινότητα Σελλών 349
Τοπική Κοινότητα Στενώματος 314
Τοπική Κοινότητα Στεφανίου 60
Τοπική Κοινότητα Φιδακίων 93
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ 1.168
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδος 426
Τοπική Κοινότητα Αγίου Χαραλάμπους 167
Τοπική Κοινότητα Δομιανών 388
Τοπική Κοινότητα Πετραλώνων 98
Τοπική Κοινότητα Χόχλιας 89
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ 1.933
Τοπική Κοινότητα Ανιάδας 106
Τοπική Κοινότητα Δερματίου67
Τοπική Κοινότητα Καρίτσης Καρπενησίου 118
Τοπική Κοινότητα Κλαυσίου 196
Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωρίου 577
Τοπική Κοινότητα Μικρού Χωρίου 388
Τοπική Κοινότητα Μουζίλου 125
Τοπική Κοινότητα Νοστίμου 92
Τοπική Κοινότητα Συγκρέλλου 115
Τοπική Κοινότητα Χελιδόνος 149
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΥΣΣΟΥ 2.253
Τοπική Κοινότητα Αλεστίων 127
Τοπική Κοινότητα Ασπροπύργου 308
Τοπική Κοινότητα Βελωτών 62
Τοπική Κοινότητα Εσωχωρίων 80
Τοπική Κοινότητα Καστανέας 307
Τοπική Κοινότητα Καταβόθρας 321
Τοπική Κοινότητα Προδρόμου 124
Τοπική Κοινότητα Προυσού 511
Τοπική Κοινότητα Σαρκίνης 108
Τοπική Κοινότητα Σταυροχωρίου 39
Τοπική Κοινότητα Τόρνου 266
ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΟΥΡΝΑ 1.542
Τοπική Κοινότητα Βράχας 230
Τοπική Κοινότητα Κλειστού 555
Τοπική Κοινότητα Φουρνάς 757
  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 48.284

1. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
(Έδρα: Άμφισσα Ιστορική Έδρα: Δελφοί) 32.263
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΗΣ 9.248
Δημοτική Κοινότητα Αμφίσσης 6.946
Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας 597
Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου 115
Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου 56
Τοπική Κοινότητα Δροσοχωρίου 336
Τοπική Κοινότητα Ελαιώνος 478
Τοπική Κοινότητα Προσηλίου 326
Τοπική Κοινότητα Σερνικακίου 394
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 3.030
Τοπική Κοινότητα Αγίων Πάντων 386
Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας 447
Τοπική Κοινότητα Γαλαξιδίου 1.718
Τοπική Κοινότητα Πεντεορίων 479
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΒΙΑΣ 2.975
Τοπική Κοινότητα Αποστολιά 152
Τοπική Κοινότητα Βαργιάνης 83
Τοπική Κοινότητα Γραβιάς 897
Τοπική Κοινότητα Καλοσκοπής 335
Τοπική Κοινότητα Καστελλίων 689
Τοπική Κοινότητα Μαριολάτας 600
Τοπική Κοινότητα Οινοχωρίου 114
Τοπική Κοινότητα Σκλήθρου 105
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΦΩΝ 3.511
Δημοτική Κοινότητα Δελφών 2.481
Τοπική Κοινότητα Χρισσού (Χρυσού) 1.030
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 2.431
Δημοτική Κοινότητα Δεσφίνης 2.431
ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 6.072
Δημοτική Κοινότητα Ιτέας 4.666
Τοπική Κοινότητα Κίρρας 1.303
Τοπική Κοινότητα Τριταίας 103
η. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΕΩΝ 2.328
Τοπική Κοινότητα Αθανασίου Διάκου 634
Τοπική Κοινότητα Καστριωτίσσης 225
Τοπική Κοινότητα Μαυρολιθαρίου 575
Τοπική Κοινότητα Μουσουνίτσης 195
Τοπική Κοινότητα Πανουργιά 329
Τοπική Κοινότητα Πυράς 169
Τοπική Κοινότητα Στρόμης 201
θ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2.668
Τοπική Κοινότητα Επταλόφου 841
Τοπική Κοινότητα Λιλαίας 342
Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου 1.485
2. ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ (Έδρα: Λιδωρίκι) 16.021
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ 2.216
Τοπική Κοινότητα Αλποχωρίου
(Αλεποχωρίου) 105
Τοπική Κοινότητα Αρτοτίνας 499
Τοπική Κοινότητα Διχωρίου 189
Τοπική Κοινότητα Ζοριάνου 195
Τοπική Κοινότητα Κερασεών 99
Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου 91
Τοπική Κοινότητα Κουπακίου 86
Τοπική Κοινότητα Κριατσίου 82
Τοπική Κοινότητα Κροκυλείου 256
Τοπική Κοινότητα Πενταγιών 267
Τοπική Κοινότητα Περιβολίου 77
Τοπική Κοινότητα Τριστένου 89
Τοπική Κοινότητα Υψηλού Χωρίου 181
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ 6.507
Τοπική Κοινότητα Δροσάτου 232
Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου 762
Τοπική Κοινότητα Κάμπου 264
Τοπική Κοινότητα Καστρακίου 782
Τοπική Κοινότητα Κλήματος Ευπαλίου 418
Τοπική Κοινότητα Μαλαμάτων 500
Τοπική Κοινότητα Μαναγούλης 589
Τοπική Κοινότητα Μαραθιά 492
Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου 442
Τοπική Κοινότητα Παλαιοξαρίου 195
Τοπική Κοινότητα Ποτιδάνειας (τ.Ποτιδανίας) 309
Τοπική Κοινότητα Πύργου 20
Τοπική Κοινότητα Σεργούλας 368
Τοπική Κοινότητα Τειχίου 235
Τοπική Κοινότητα Τρικόρφου 557
Τοπική Κοινότητα Φιλοθέης 342
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ 4.225
Τοπική Κοινότητα Αβόρου 106
Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλιάς 543
Τοπική Κοινότητα Βραΐλας 84
Τοπική Κοινότητα Δάφνου 80
Τοπική Κοινότητα Διακοπίου 326
Τοπική Κοινότητα Δωρικού 66
Τοπική Κοινότητα Καλλίου 171
Τοπική Κοινότητα Καρουτών 79
Τοπική Κοινότητα Κονιάκου 244
Τοπική Κοινότητα Λευκαδιτίου 165
Τοπική Κοινότητα Λιδορικίου 881
Τοπική Κοινότητα Μαλανδρίνου 393
Τοπική Κοινότητα Πενταπόλεως 614
Τοπική Κοινότητα Περιθιωτίσσης 86
Τοπική Κοινότητα Στίλιας 130
Τοπική Κοινότητα Συκέας 193
Τοπική Κοινότητα Σωταίνης 64
δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ 3.073
Τοπική Κοινότητα Γλυφάδας 450
Τοπική Κοινότητα Ελαίας 143
Τοπική Κοινότητα Ερατεινής 726
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας 359
Τοπική Κοινότητα Μακρινής 88
Τοπική Κοινότητα Μηλέας 138
Τοπική Κοινότητα Πανόρμου 278
Τοπική Κοινότητα Τολοφώνος 619
Τοπική Κοινότητα Τριζονίων 272
Πηγή

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits