Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Οι Έλληνες δεν δουλεύουν. Κάθονται όλη μέρα και πίνουν ούζο και για αυτό πρέπει να φύγουν από την ΕΕ" δήλωσε ο Π.Νέκας

Την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Τσέχος ομόλογός του Πετρ Νέκας.

Αυτό που είπε ο Τσέχος είναι ότι “οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα και πίνουν ούζο και για αυτό πρέπει να βγούν από την ΕΕ”...... 
Σήμερα στη “δύσκολη” συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς, έδωσε εμμέσως απάντηση στα λεγόμενα του Νέκας λέγοντας “είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα για μια Ευρώπη που θέλει να πιστεύει στη συνεργασία των λαών, που έχει περάσει Παγκόσμιους Πολέμους, που έχει ρίξει τα τείχη, να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα τείχη, τέτοιου είδους". 


Μίλησε επίσης για εσωστρέφεια σχεδόν εθνικιστική, σε σημείο που ακούγονται ορισμένες φορες έως και ρατσιστικές φωνές σε βάρος της χώρας μας.

Ο κύριος Νέκας που ηγείται του Ευρωσκεπτικιστικού και συντηρητικού “Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών”, δεν ήταν ο μόνος στην Τσεχία που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Το πράγμα πήγε ακόμη πιο ψηλά στον Τσέχο Πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους, επίσης ευρωσκεπτικιστή ο οποίος χαρακτήρισε ως “δώρο” το δάνειο προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν είναι βοήθεια αλλά “ένα δώρο που δεν είναι εξοφλητέο και που θα οδηγήσει τη χώρα στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία”. 



Η αναγκαία λύση για τον Κλάους είναι η μείωση των χωρών της Ευρωζώνης, άρα και η έξοδος της Ελάδας από το ευρώ.


Πηγή: lifo.gr

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Λευκάδα: Τσιγγάνοι ξυρίζουν και ψήνουν ζωντανούς σκατζόχοιρους!

Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας...

Στις αρχές Ιουλίου δύο φιλόζωες κυρίες διατηρώντας την ψυχραιμία τους πλησίασαν τους τσιγγάνους, που είχαν κατασκηνώσει λίγο μετά την γέφυρα της Λευκάδας, και παρ' όλη την φρίκη που ένοιωσαν, τους παρακάλεσαν να τους επιτρέψουν να τους φωτογραφήσουν... λίγο πριν την ετοιμασία του φαγητού τους!
Ισχυρίστηκαν ότι είναι πρώτη φορά, που βλέπουν αυτό το «έθιμο», και θέλουν να το απαθανατίσουν στην κάμερα. Οι τσιγγάνοι - όπως τους εξήγησαν - αφού πιάσουν με εκπαιδευμένους σκύλους τους σκαντζόχοιρους στη συνέχεια τους ξυρίζουν και τους ψήνουν ζωντανούς.
Η Αλίκη Μακρυγιώργου εκ μέρους του Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας LAWS εξηγεί: «Μόλις μας ήρθαν οι φωτογραφίες, τρέξαμε στην Διεύθυνση Δασών Λευκάδας, η οποία έδρασε άμεσα, με την ελπίδα να γλιτώσει τα υπόλοιπα σκαντζοχοιράκια τα οποία είχαν πιάσει οι τσιγγάνοι. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας από τον δασάρχη και κλιμάκιο του Δασαρχείου συνοδεία αστυνομικών, έτρεξε επί τόπου, για να διαπιστώσει, δυστυχώς, ότι και οι σκαντζόχοιροι είχαν εξαφανιστεί, το ίδιο και ο άνδρας, που απεικονίζεται στην φωτογραφία...
Ακολούθησε ανάκριση, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Συχνά εξηγούμε σε όλους όσοι γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων ότι πρώτα πρέπει να επικοινωνούν με την Αστυνομία για να σπεύσει και στη συνέχεια να αποστείλουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα ή τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους. Ο χρόνος παίζει εξαιρετική σημασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

http://www.newsit.gr

Νέο κόλπο του ΠΑΣΟΚ: νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες μέσω του ΙΚΑ!

Προχωρούν οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω του ΙΚΑ! Αυτό βγαίνει και από τις δηλώσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρδου Σπυρόπουλου (φωτογραφία) στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA». Ο τύπος αυτός λοιπόν μας είπε ότι με την αρχή της ισχύος του εργόσημου θα μπορούν ακόμα και οι λαθρομετανάστες, άσχετα από το χρόνο εισόδου τους στη χώρα, να προσέρχονται στα ΚΕΠ και να προμηθεύονται Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)!
Και τι άλλο είπε αυτός; Ότι η χορήγηση ΑΜΚΑ στους λαθρομετανάστες, είναι "προσοδοφόρα" για το ΙΚΑ, όπως και "κοινωνικά δίκαιη"! Πάλι τα ίδια έωλα επιχειρήματα! rovertosΚαι εδώ, πέταξε και την ουσία: οι λαθρομετανάστες μετά από πέντε χρόνια ως κάτοχοι ΑΜΚΑ, θα δύνανται να διεκδικούν... τη νομιμοποίησή τους! Και προφανώς και αργότερα και άλλα πράγματα, λέμε εμείς... Και όλα αυτά, την ώρα που οι ‘Έλληνες νέοι μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, καθώς δεν υπάρχουν πλέον μεροκάματα πουθενά στην επικράτεια...
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να βρει πλάγιους τρόπους για τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και τη χορήγηση μακροπρόθεσμα και «ιθαγενειών», ώστε να διαλύσει τον εθνικό κορμό και να δημιουργήσει μια νέα γενιά «πράσινων» ψηφοφόρων...

http://www.elkosmos.gr

ΠΑ.ΜΕ Πακιστάν με την ΚΝΕ

Σε αυτή τη χώρα η υποκρισία δεν έχει έλεος! Το κατ’εξοχήν κόμμα της εργατιάς, των δικαίων του εργάτη, της εργατικής ασφάλισης, των αυθαιρεσιών του ΠΑ.ΜΕ , της δικτατορίας του προλεταριάτου, των μπολσεβίκων που ονειρεύονται να ανατρέψουν στη χώρα μας το πολίτευμα μας..του ΚΚΕ τέλος πάντων φαίνεται πως “προσλαμβάνει” έγχρωμους “λαθροεργάτες” κατα προτίμηση από το Πακιστάν , εννοείται χωρίς ασφάλιση για να κρεμάνε τα ΠΑΝΟ που ποτέ δε ξεκρεμιούνται και καταντούν ξεφτισμένα κουρέλια στους δρόμους! Οι εικόνες μιλούν και κραυγάζουν δικαιωματικά από μόνες τους!! Δε γινόταν δε να μη φωτογραφίσω αυτό που έβλεπα και να το μοιραστώ μαζί σας…
Απορώ δε θα μπορούσατε να προσλάβετε Έλληνα ή Ελληνίδα άνεργο; Αφού σας περισσεύουν τόσα χρήματα για να δίνετε σε άλλους την εντολή να κρεμάνε πανό τουλάχιστον κάντε κάτι για την ανεργία για την οποία εσείς κόπτεσθε! Και πάψτε πια εν μέσω χαλεπών καιρών να πουλάτε κουπονάκια ενίσχυσης του πάμπλουτου και ανεπίδεκτου οικονομικού ελέγχου κόμματος σας στους επιβάτες που μπαινοβγαίνουν στο μετρό! Προκαλέιτε!
Α και προσέξτε μη σας φέρει κανείς τον επόπτη εργασίας….!!
  
Τσιλιμίγκρα Μελίνα
φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ημέρα Μνήμης για το Λιδωρίκι





67 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τον Αύγουστο του 1944, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έκαιγαν το Λιδωρίκι. Με μεγάλη δράση και ηρωική αντίσταση απέναντι στους κατακτητές, το Λιδωρίκι «τιμωρήθηκε» από τους Ναζί με βάναυσα και σκληρά αντίποινα.

Έξι Λιδωρικιότες νεκροί και ένα χωριό λεηλατημένο και καμένο.
Ο ελάχιστος φόρος τιμής, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των συγχωριανών μας.
http://www.dorida.gr

Πλούσια σε ορυκτά κοιτάσματα η Φωκίδα η αξία τους εκτιμάται στα 2,4 δισ. ευρώ!!!



Μεγάλη ποικιλία ορυκτών κοιτασμάτων και αποθεμάτων ορυκτών πρώτων υλών διαθέτει η Ελλάδα, γεγονός που της δίνει μεγάλο προβάδισμα στον τομέα αυτό, στις χώρες της ΕΕ.
Σε έγγραφο που διαβίβασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τα μεταλλευτικά αποθέματα, αναφέρεται ότι στον τομέα παραγωγής του βωξίτη, η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Τα βέβαια αποθέματα βωξίτη της Ελλάδας ανέρχονται περίπου σε 130.000.000 τόνους και η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τους 2.400.000 τόνους. Μεγάλη είναι και η αξία των εξαγωγών, που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ ετησίως.
Στη Φωκίδα, τα γεωλογικά αποθέματα φθάνουν στους 100 εκατ. τόνους, ενώ η αξία τους εκτιμάται στα 2,4 δισ. ευρώ.
Η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), τα μεταλλευτικά αποθέματα του υπεδάφους της χώρας έχουν αξία 28 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι απώλειες από τη μετατροπή των γεωλογικών αποθεμάτων σε εκμεταλλεύσιμα.
Διαγωνισμοί για τα δημόσια μεταλλεία
Το υπουργείο περιβάλλοντος, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει συγκροτήσει επιτροπή για την αξιολόγηση του οικονομικού και αποθεματικού δυναμικού όλων των δημόσιων μεταλλείων, η οποία ήδη έχει προτείνει στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη την αξιοποίηση 7 μεταλλευτικών χώρων, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκμίσθωσή τους μέσω τριών διεθνών διαγωνισμών.
Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των στοιχείων των πρώτων 30 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων από τους 100 και πλέον που υπάρχουν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Στόχος του δημοσίου είναι να υπάρξουν νέες επενδύσεις σε όλους τους χώρους που υπάρχουν μεταλλευτικά κοιτάσματα.
Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές στο Μεταλλευτικό Κώδικα, προκειμένου να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία και να εκσυγχρονιστούν οι διατάξεις για τα αδρανή υλικά, τα μάρμαρα και τα βιομηχανικά ορυκτά.

http://www.newscode.gr

To ειδαμε εδώ : amfissapress.gr

Ξεκινάει σήμερα μια ιστορία που θα πονέσει πολλούς στο λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ‏

  • Ξεκινάει σήμερα μια ιστορία που θα πονέσει πολλούς στο λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και θα ανησυχήσει κάποιους που έχουν μάθει να δουλεύουν στα σκοτεινά πολιτικά παρασκήνια.
  • Αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Τζορτζ Σόρος (ο γνωστός φιλοσκοπιανός, ανθέλληνας και μεγαλοκαρχαρίας της Αμερικής από τις απίστευτες ακροβασίες του στη Wall Street) είναι κεντρικό στέλεχος στον πανίσχυρο όμιλο Rochild των ΗΠΑ και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο προσκήνιο τον Ελληνοαμερικανό Άλεξ Ρόντος.
  • Ο κ. Ρόντος γεννημένος το 1954 στην Τανζανία με πολιτικές - οικονομικές σπουδές σε Μ. Βρετανία και Αμερική εμφανίζεται στην αρχή ως δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδας «West Africa».
  • Ο Σόρος τον συστήνει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στην εξουσία (κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) ο κ. Ρόντος βρίσκεται ήδη στο πλευρό του Σόρος, ο οποίος μέσω του ομίλου Rochild τον συστήνει στον Ανδρέα Παπανδρέου.
  • Σύντομα Ρόντος και Ανδρέας γίνονται αυτό που λέμε κολλητοί κι εδώ αρχίζει η σκοτεινή ιστορία διείσδυσης των Αμερικανών στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
  • Ο κ. Ρόντος κινούμενος στο πανίσχυρο τότε τρίγωνο Rochild- Σόρος - Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει ειδικές αποστολές για ΗΠΑ και Ελλάδα στα Βαλκάνια.
  • Γι' αυτές τις αποστολές θα μιλήσουμε τη Δεύτέρα, για την ώρα όμως, θα πούμε ότι ο Ρόντος διεισδύει και στην οικονομικά πανίσχυρα ελληνορθόδοξη εκκλησία στις ΗΠΑ. Με τις ευλογίες του τότε αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ιακώβου και με την εποπτεία του Σόρος δημιουργείται η περίφημη International Orthodox Christian Charities, που είναι η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση της ορθόδοξης εκκλησίας.
  • Αυτή η οργάνωση, που καθοδηγείται από τον Ρόντο και τον Σορος τα επόμενα χρόνια δραστηριοποιείται στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με κονδύλια όμως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
  • Ποια ήταν η δράση αυτής της Οργάνωσης σε χώρες που υπήρχαν σημαντικά γεγονότα, που αφορούσαν τις ΗΠΑ, τα οικονομικά λόμπυ της Αμερικής και τον Σόρος και τι σχέση είχε με αυτήν την ιστορία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τη Δευτέρα στον «Τρομοκράτη».
Συνεχίζετε ..............................

    Η ΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ



    ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ
    Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

    ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ;
    ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
    Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).  


    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ;
    ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
    Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!


    ΑΫΠΝΙΑ;
    ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
    Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.


    ΑΣΘΜΑ;
    ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
    Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.. (όταν ήμουν νέος, η μητέρα μου έκανε συσκευασίες με κρεμμύδι και τις τοποθετούσε στο στήθος μου, βοηθούσε στις αναπνευστικές παθήσεις και πραγματικά με έκανε να αναπνέω καλύτερα).

    ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ;
    ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ
    Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)

    ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
    ΜΠΑΝΑΝΕΣ - GINGER
    Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.

    ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ;
    ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΜΟΥΡΩΝ
    Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.


    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ;
    ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ
    Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.

    ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ;
    ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
    Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ;
    ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
    Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.

    ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ;
    ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ
    Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο. (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).

    ΒΗΧΑΣ;
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
    Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.


    ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ;
    ΤΡΩΤΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ
    Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα..

    ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ;
    ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.

    ΕΛΚΗ;
    ΤΡΩΤΕ ΛΑΧΑΝΟ
    Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.

    ΔΙΑΡΡΟΙΑ; ΤΡΩΝΕ ΜΗΛΑ
    Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση. (Οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).


    ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ;
    ΤΡΩΤΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
    Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

    ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ;
    ΤΡΩΤΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
    Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

    ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ;
    ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
    Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

    ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ:
    Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.


    ΜΗΛΟ:
    Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

    ΦΡΑΟΥΛΑ: Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry (strawberry, blueberry κλπ) είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).
    ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:
    Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

    ΚΑΡΠΟΥΖΙ:
    Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο - οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. Άλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

    ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ:
    Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε Βιταμίνη C. Γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.
    ΠΑΠΑΓΙΑ:
    Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία).
    ΝΤΟΜΑΤΑ:
    Είναι πολύ καλή ως προληπτικό μέτρο για τους άνδρες. Τους κρατά μακριά από προβλήματα προστάτη.

    Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

    ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!‏

     C.Dedalos

    1)    Στις 23 Αυγ.2011, συναντήθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Νταβούτογλου με τον αρχηγό του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των εξεγερμένων της Λιβύης Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ. Η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη για τον Τούρκο υπουργό! με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών και για να αποκτήσει ρόλο η Τουρκία στην μετά Καντάφι εποχή.  
         2)    Στις  19 Αυγ.2011,o Tούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, άρχισε περιοδίες σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη της Αφρικής με πρώτο σταθμό την πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο και την πρωτοκαθεδρία της Τουρκίας σε όλο το μουσολμανικό κόσμο! Και φυσικά το καταφέρνει με το παραπάνω και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος!
          3)    Υπ' όψη ότι η Τουρκία έχει ομαλοποιήσει τις σχέσεις της και έχει συνάψει εμπορικές συμφωνίες με όλα τα όμορα κράτη της, ακόμη δε και μ' αυτήν την Αρμενία,τον προαιώνιο εχθρό της!
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 1)  Τί έχει κάνει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε σύγκριση με την γείτονα Τουρκία; ( Yπ' όψη ότι η Τουρκία είναι σήμερα η 15η οικονομική δύναμη σ' όλο τον κόσμο ενώ εμείς ζητιανεύουμε...).
               2)  Γιατί τα ΜΜΕ δεν μας τα λένε όλα αυτά και δεν μας ενημερώνουν;  Ποιούς σκοπούς εξυπηρετούν;
                3)   ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ  ΘΑ  ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

    Πρωτεύουσα της FYROM η Θεσσαλονίκη

    Έτσι είναι: όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο θα μπερδεύονται οι ξένοι, αφού οι Σκοπιανοί εντείνουν το βομβαρδισμό νοηματικής σύνδεσης της λέξης "Μακεδονία" με τη FYROM, ενώ..
     εμείς (οι Έλληνες) ...βαστάμε: επιμένουμε το να μη συνδεθεί η Αθήνα με τη Μακεδονία (για αυτό πολεμάμε με λύσσα, με ιερό φανατισμό το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα), ενώ σιγά-σιγά, αφαιρούμε από ελληνικούς φορείς, τους ορισμούς "μακεδονία, μακεδονικό" κ.λ.π.
    Ευτυχώς αντέχει το "Πανεπιστήμιο Μακεδονίας", αλλά πού θα πάει, όλο και θα βρουν κάποιο "κόλπο" για να εξαφανίσουν το όνομα!
    Θα το καταργήσουν, θα το συγχωνεύσουν, θα το αναδομήσουν, κάτι θα βρουν. Αλλά καλά κάνουν, αφού τίποτε δεν ενοχλεί τον ελληνικό λαό.....
    Ό,τι πεί, η πλειοψηφία. Δημοκρατία έχουμε. Οι Έλληνες επιβραβεύουν -ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν- οπότε τα λόγια περιττεύουν. Ό,τι πουν οι πολλοί. Δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Αυτό που διαλέγει.

    Αναγνώστης παρατήρησε ότι η αεροπορική εταιρεία Malev (www.malev.com/welcome ), δεν μας τα λέει καλά και γράφει:

    Αγαπητό taxalia,

    σας στέλνω πρώτη φορά mail και το θέμα το οποίο θα θίξω είναι το γνωστό θέμα της Μακεδονίας μας.

    Πριν από λίγη ώρα συνδέθηκα στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας Malev (www.malev.com), ουγγρικών συμφερόντων, και το πρώτο πράγμα που είδα στην οθόνη μου είναι ο χάρτης που έχω στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Στην εν λόγω φωτογραφία η χώρα των Σκοπίων φαίνεται να έχει την πρωτεύουσα τους στη Θεσσαλονίκη. Στη δική ΜΑΣ Θεσσαλονίκη. Θεωρώ το θέμα (αλλά και το θέαμα) άκρως προσβλητικό για όλους μας και για αυτό παρακαλώ σε δημοσίευση, προκειμένου το θέμα να γίνει γνωστό στο κοινό. Θα επιθυμούσα, βέβαια, και ένα διάβημα διαμαρτυρίας ή κάποια απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών, αλλά μάλλον γίνομαι πλεονέκτης.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Με εκτίμηση
    Χρήστος Γεωργόπουλος


     http://taxalia.blogspot.com/2011/08/fyrom_26.html

    Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

    TI EINAI BIA



    Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

    «Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

    «Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

    «Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

    «Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

    «Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

    «Βία είναι να στέκεσαι 5 ώρες στην ουρά στην εφορεία για να πληρώσεις, να έχεις ανεβοκατέβει σε 3 ορόφους και τέλος ο υπάλληλος να δηλώνει αναρμόδιος»

    «Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»

    «Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»

    «Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»

    «Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»

    «Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»

    «Βία είναι  ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»

    «Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»

    «Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»

    «Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζεται πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»

    «Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες , πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»

    «Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»

    «Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή»

    «Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές  να ανησυχούν  για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση»

    «Βία είναι να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά για μεθαύριο»   

    της Αρτέμιδος Καπούλα

    Πλαστογραφούν την ιστορία τα σχολικά βιβλία στην Αλβανία!


    Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ



    Με την έναρξη τον Σεπτέμβριο του νέου σχολικού έτους 2011-2012 στην Αλβανία, τα Ελληνόπουλα, όχι μόνο στις λεγόμενες «μειονοτικές ζώνες» αλλά και στις περιοχές της Χειμάρας, της Πρεμετής, της Κορυτσάς και σε άλλα μέρη της Αλβανίας που έχουν διασκορπιστεί οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, θα διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ότι η Ήπειρος από τον Σκούμπη ποταμό ως τον Αμβρακικό Κόλπο και η Δυτική Μακεδονία είναι εδάφη αλβανικά, τα οποία «άρπαξαν» οι Έλληνες σοβινιστές και τα κατέχουν.

    Όλα τα βιβλία, κυρίως, της ιστορίας και γεωγραφίας βρίθουν από ανθελληνικό μένος, δημιουργώντας μια κατάσταση, η οποία καθόλου δεν βοηθάει τις φιλικές διακρατικές σχέσεις. Με τέτοιες ανθελληνικές θέσεις, με τέτοια παραληρήματα και ιστορικές παραποιήσεις, δεν νομίζουμε ότι η Αλβανία μπορεί να περιμένει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

    Από το άλλο μέρος δεν ξέρουμε γιατί το επίσημο ελληνικό κράτος σιωπά, ενώ θα έπρεπε να αντιδράσει και να απαιτήσει την απάλειψη όλων αυτών των απαράδεκτων κειμένων που δηλητηριάζουν τους μαθητές (Αλβανούς και μειονοτικούς Έλληνες) και δημιουργούν στους Αλβανούς κυβερνώντες την εντύπωση αδυναμίας της Ελλάδος. Μια δυναμική παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση θα συνετίσει τους Αλβανούς και θα τους αναγκάσει σε αναθεώρηση των ανεδαφικών διεκδικήσεων.

    Και στις μέρες μας οι Ελληνοδάσκαλοι, που διδάσκουν στα μειονοτικά σχολεία ασκούν ιεραποστολικό έργο. Χωρίς βοήθεια, χωρίς τα αναγκαία μέσα και βοηθήματα ισορροπούν μεταξύ του χρέους και των κινδύνων που συνεπάγεται η διδασκαλία διαφορετικών θέσεων από εκείνες του επίσημου κράτους.

    Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα δίσεκτα χοτζικά χρόνια, έστω και στοιχειωδώς, κράτησε ζωντανή την εθνική συνείδηση και απετέλεσε τον συνεκτικό κρίκο, τον «ομφάλιο λώρο» με τη Μητέρα Πατρίδα. Οι δάσκαλοι σήμερα, χωρίς πνευματική στήριξη και ενίσχυση εκ μέρους του ελληνικού κράτους, επωμίζονται τεράστιες ευθύνες επιτελώντας έργο εθνικό.

    Έχουν ανάγκη οι δάσκαλοι να επανασυνδεθούν με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και ιστορία μας, να αναπτερωθεί το ηθικό τους ώστε να επιδράσουν θετικά και έξω από τις σχολικές αίθουσες, στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον και να βρουν πειστικούς τρόπους και για την ακατάσχετη ανακοπή της μεταναστευτικής αιμορραγίας και για την επιστροφή όλων εκείνων, που για την ανάγκη της επιβίωσης εγκατέλειψαν τον τόπο τους.

    Και κάτι ακόμα για τους Αλβανούς: Εάν πραγματικά επιθυμούν οι Αλβανοί φιλικές και αδελφικές σχέσεις με την Ελλάδα, εάν θέλουν να επικρατήσει μεταξύ των δύο λαών πνεύμα συνεργασίας, θα έπρεπε να είχαν αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια στα σχολικά βοηθήματα, σταματώντας την διαστρέβλωση και παραποίηση της ιστορίας.

    Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ελάχιστα τμήματα από σχολικά βιβλία ιστορίας και γεωγραφίας, στα οποία σαφώς καταφαίνεται το ανθελληνικό πνεύμα από το οποίο διαπνέονται αλβανικοί σοβινιστικοί κύκλοι και ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός:
    Στην Ιστορία 7 (έκδοση 2003) από την εισαγωγή σχεδόν μέχρι το τέλος αγνοείται ως χώρα και ως πολιτιστική κοιτίδα των Βαλκανίων η Ελλάδα και όταν αναφέρεται, αναφέρεται απαξιωτικά. Όταν οι συγγραφείς του βιβλίου ασχολούνται με τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) γράφουν σχετικά για τους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας (σ. 130):
    «Μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια οι Αλβανοί που ζούσαν στις δικές τους εστίες και που άδικα είχαν συμπεριληφθεί στο ελληνικό κράτος, ειδικά οι Τσάμηδες εκδιώχθηκαν. Αντιμέτωποι με την άγρια βία αυτοί υποχρεώθηκαν να φεύγουν μαζικά από τους τόπους κατοικίας τους. Δεκάδες χιλιάδες ήλθαν στην Αλβανία. Το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα δεν ύψωσε τη φωνή του στο διεθνή στίβο για να υπερασπιστεί τους Τσάμηδες από τον ελληνικό διωγμό και ούτε έδειξε ενδιαφέρον για τη συστηματοποίηση των μεταναστών Τσάμηδων στην Αλβανία».

    Στη σελ. 133-134 μιλούν για εθνικές σφαγές εκ μέρους των Γιουγκοσλάβων και Ελλήνων. Οι Αλβανοί, γράφουν, μοιράστηκαν σε τέσσερα μέρη της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας: Στο Κοσσυφοπέδιο, στην ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. «Και ο αλβανικός πληθυσμός της Τσαμουριάς στην Ελλάδα βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μολονότι οι εκεί Αλβανοί αγωνίστηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού, μετά τον Πόλεμο, οι ελληνικές σοβινιστικές συμμορίες τρομοκράτησαν τον τσάμικο πληθυσμό.
    Η τρομοκρατία φάνηκε στην απαγωγή των αντρών, στη συγκέντρωση πολλών οικογενειών Τσάμηδων σε ακατάλληλους χώρους ξυλοκοπώντας τους και τρομοκρατώντας τους. Εκτός από την τρομοκρατία, από τον τσάμικο πληθυσμό αρπάχτηκαν οι περιουσίες και εκδιώχτηκαν από τα εδάφη τους, πέρα από τα αλβανικά σύνορα… Όλα αυτά έγιναν με σκοπό τον προσεταιρισμό των εδαφών που κατοικούνταν από τους Αλβανούς από την αρχαιότητα. Μάλιστα οι στόχοι των Ελλήνων σοβινιστών έφτασαν μέχρι την κατάληψη της Κορυτσάς και του Αργυροκάστρου».

    Στην Ιστορία 5 (έκδοση 2003) διαβάζουμε για τις ιλλυρικές φυλές, για τα ιλλυρικά Βασίλεια και για τον ιλλυρικό πολιτισμό, τις τέχνες και τους τρόπους διαβίωσης. Διαβάζουμε για την ιλλυρική γλώσσα:
    «Οι Ιλλυριοί είναι λαός με πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό. Αυτοί διακρίνονται στα Βαλκάνια για τη γλώσσα, τον τρόπο διαβίωσης και τις ιδιαίτερες παραδόσεις τους. Οι Ιλλυριοί δεν άφησαν γραφτή τη γλώσσα τους. Από την ιλλυρική γλώσσα έχουν διατηρηθεί περίπου 1.000 λέξεις… Είναι γνωστές λέξεις, όμως δεν είναι γνωστή η γραμματική της ιλλυρικής γλώσσας».
    Νομίζουμε ότι τα όσα γράφονται δεν επιδέχονται ούτε την ελάχιστη κριτική. Αφού δεν υπήρχε γραπτή γλώσσα, τι είδους πολιτισμός αναπτύχθηκε; Γνωστές λέξεις χωρίς γραμματική. Χωρίς να υπάρχουν γραπτά τεκμήρια που στηρίζονται οι Αλβανοί συγγραφείς των βιβλίων για να γράφουν όσα γράφουν;

    Στο ίδιο σχολικό βοήθημα (σ. 112) γράφουν για τους Άρμπερους και την Αρμπερία. «Υπό την ονομασία Αρμπερία, γράφουν, συμπεριλήφτηκαν όλες οι περιοχές από την Τσαμουριά στο Νότο μέχρι στο Κοτόρι στο Βορρά, που κατοικούνταν από τους Αλβανούς Αρμπερ… Οι Άρμπερ διατήρησαν τη γλώσσα των Ιλλυριών, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις, τις ενδυμασίες… Έτσι πάνω στη βάση του ιλλυρικού πολιτισμού και πλουτίζοντάς τον, δημιουργήθηκε ο ξεχωριστός πολιτισμός των Άρμπερ. Αυτός ο πολιτισμός διακρινόταν από τον πολιτισμό των άλλων λαών των Βαλκανίων: Σλάβων, Ελλήνων, Ρουμάνων. Συνεπώς, ο λαός των Άρμπερ ή ο αλβανικός λαός ξεχώριζε από τους άλλους Βαλκανικούς λαούς από τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τα εδάφη των Βαλκανίων στα οποία κατοικούσε».

    Τι να σχολιάσουμε από όλα αυτά τα ανιστόρητα; Ότι όλοι οι άλλοι λαοί της Βαλκανικής δεν λογαριάζονται και μόνο οι Άρμπεροι (Αλβανοί) δημιούργησαν πολιτισμό και ξεχώρισαν; Μόνο ο πολιτισμός των Άρμπερ (Αλβανών) υπερίσχυε στη Βαλκανική από τους πολιτισμούς των Ελλήνων, Σλάβων, Ρουμάνων. Κάθε σχόλιο περιττεύει.
    Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Το Όραμα» (Ιούλιος 2011) σε πρωτοσέλιδο άρθρο διερωτάται: «Μέχρι πότε τα σχολικά κείμενα (ειδικά ιστορίας και γεωγραφίας) θα δηλητηριάζουν τα παιδιά μας;».

    Στο εγχειρίδιο της ιστορίας της 9ης τάξης διαβάζουμε, όπως αναγράφονται στην εφημερίδα: 1) Η σοβινιστική Ελλάδα προέβλεπε ν’ αρπάξει τη Νότια Αλβανία (σ. 43). 2) Η Ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τις περιοχές της Νοτίου Αλβανίας (σ. 63). 3) Οι Έλληνες σοβινιστές οργάνωσαν μια προπαγανδιστική καμπάνια για να παρουσιάσουν τον πληθυσμό της Νοτίου Αλβανίας πως είναι Έλληνες (σ. 65). 4) Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (17.05.1914) δεν βασίζονταν σε κανένα αληθινό στοιχείο (σ. 65). 5) Ο Ελληνικός στρατός έκαψε και πλιατσικολόγησε την Τσαμουριά χειρότερα από τους Ιταλούς φασίστες (σ. 100).

    Η γεωγραφία της 9ης τάξης περιλαμβάνει όλα τα «αλβανικά εδάφη» που βρίσκονται εκτός των αλβανικών συνόρων. Η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννινα, τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Φλώρινα είναι αλβανικά και κατέχονται από την Ελλάδα.

    Γράφει η εφημερίδα: «Όχι μόνο κι εμείς ανεχτήκαμε μέχρι τώρα, κακώς, αλλά αγοράζαμε εμείς τα βιβλία, νομίζοντας πως η Διακρατική Επιτροπή που είχε συσταθεί πριν από σχεδόν 15 χρόνια, θα τραβήξει αυτά τα απαράδεκτα και διαστρεβλωμένα κείμενα από τα σχολικά βιβλία… Και τι έγινε ως τα σήμερα; Τίποτα…!».

    Πράγματι! Δεν έγινε τίποτε. Απλά παραμένουμε απαθείς και αδιάφοροι παρακολουθώντας το δηλητηριώδες μίσος με το οποίο οι Αλβανοί ποτίζουν τις παιδικές ψυχές των μαθητών, διαπλάθοντας γενίτσαρους εναντίον της Ελλάδας.

    Είναι καιρός να αναλάβει το επίσημο ελληνικό κράτος κάποιες πρωτοβουλίες στήριξης των αποκομμένων ελληνικών πληθυσμών της Βορείου Ηπείρου, ώστε να τους προφυλάξει από τη βουλιμία των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων.

    ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

    Αισιόδοξος για τις εγγυήσεις ο Βενιζέλος

    <%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων εμφανίστηκεο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία, ενώ ζήτησε την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής στις 21 Ιουλίου.



    Μολονότι ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση της χώρας είναι πάρα πολύ δύσκολη» και ότι «η ύφεση θα κινηθεί πάνω από 4,5%», τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι προσπάθειες, ενώ εκτίμησε ότι ακόμη και αν δεν υπάρξει το 2012 θετικό πρόσημο, με την πιστή εφαρμογή των μέτρων θα έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα που είναι και το πραγματικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία.

    Προανήγγειλε επίσης ότι θα δοθεί κεφαλαιακή ενίσχυση στις τράπεζες 30 δισ. ευρώ ενώ απαντώντας στις ανησυχίες του προέδρου του ΛΑΟΣ για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες.

    Όπως τόνισε, σε κάθε περίπτωση η χώρα χρειάζεται συναντίληψη με τους εταίρους και πιστωτές μας για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, και για την ανάσα ρευστότητας που χρειαζόμαστε γιατί, όπως τόνισε το θέμα «δεν αφορά μόνο τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την προστασία της ευρωζώνης», γιατί «η Ελλάδα είναι το εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζονται οι μέθοδοι στήριξης της ευρωζώνης» και γιατί «δεν είναι η Ελλάδα που προκάλεσε την πρόσφατη όξυνση της κρίσης».

    «Κάνουμε μια μεγάλη και κολοσσιαία προσπάθεια να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου», συνέχισε ο υπουργός πρόσθεσε δε ότι «η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί το μεγάλο πρόβλημα στην αγορά και την αύξηση της ανεργίας αλλά ενεργοποιούνται όλα τα μέτρα μέσα από το ΕΣΠΑ, το εργαλείο του αναπτυξιακού νόμου, την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων κλπ τα οποία πάντως δεν θα αποδώσουν αν δεν αλλάξει το επίπεδο ρευστότητας.

    Για τις διμερείς διαπραγματεύσεις με τη Φινλανδία, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πήγε μόνη της η Ελλάδα σε αυτές. «Λάβαμε εντολή να επιχειρήσουμε μια διμερή διαπραγμάτευση» προκειμένου να είναι ομόφωνη η απόφαση για την ενεργοποίηση του EFFS και να λάβει η Ελλάδα την μεγάλη οικονομική βοήθεια, διότι η Φινλανδία πηγαίνοντας σε εκλογές είχε καταστήσει μείζον θέμα στην προεκλογική ατζέντα το θέμα της παροχής εγγυήσεων προς οποιαδήποτε χώρα.

    «Αν την 21η Ιουλίου δεν είχε ληφθεί απόφαση οι αγορές θα κατακρεουργούσαν την ευρωζώνη», είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι η Φινλανδία βιάστηκε να κάνει ανακοινώσεις παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε παροχή εγγυήσεων δεν θα πρέπει να θίγει την αξιοπιστία του προγράμματος και αξιοπρέπεια της χώρας και ότι το όποιο σχέδιο τελεί υπό την έγκριση της ευρωζώνης.

    «Εμείς εφαρμόσαμε αυτά που μας ζήτησαν για να έχουμε πρόσωπο», είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε αφελές και ανεύθυνο να εμφανίζεται η ΝΔ και να παρασύρει και άλλες πολιτικές δυνάμεις στον ισχυρισμό ότι μόνη της η Ελλάδα πήρε την πρωτοβουλία διμερούς συμφωνίας με τη Φινλανδία.

    Για το θέμα των ημερών, την αύξηση δηλαδή στο 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, ο υπουργός είπε ότι «βρήκε την απόφαση αυτή» όταν ανέλαβε το υπουργείο η οποία είχε ληφθεί για να αντικρουστούν οι πιέσεις που ασκούσε η τρόικα λόγω των υπέρογκων επιστροφών από τις αποδείξεις και λόγω της μη εξομοίωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης.

    Είπε επίσης 200.000 περίπου επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης δεν εμφανίζονται πρόθυμες να συμβάλλουν στους ελέγχους του Υπουργείου Οικονομικών για να προσθέσει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της φορολογίας χωρίς προηγουμένως να έχουμε λύσει το θέμα της είσπραξης του ΦΠΑ και την αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών είναι άκαιρη. Όταν όμως οι μηχανισμοί λειτουργήσουν και υπάρξουν τα έσοδα από ΦΠΑ τότε μπορεί να συζητηθεί και η μείωση του και η μείωση του φόρου εισοδήματος.

    Αναφερόμενος τέλος στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και η χρηματοδότησή του μέσω του ευρωσυστήματος διασφαλισμένη.

    Για το θέμα της κεφαλαιακής επάρκειας, υπενθύμισε ότι στις 31 Δεκεμβρίου οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν «σκληρά» κεφάλαια σε ποσοστό 10%, δηλαδή πολύ πάνω από το όριο των stress test, και αυτός είναι στόχος που θα επιτευχθεί. Είπε επίσης ότι θα δοθεί κεφαλαιακή ενίσχυση 30 δις για να στηριχθεί όμως η οικονομία και όχι οι μέτοχοι για να προσθέσει ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις, οι οποίες μάλιστα μετά από καιρό άρχισαν να επιστρέφουν.

    Δηλώσεις Καρατζαφέρη

    «Το πράγμα δεν βγαίνει» ήταν η εκτίμηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη καταγγέλλοντας ότι η ΤτΕ έχει προκαλέσει μεγάλη ζημία στο τραπεζικό σύστημα και κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για τις επισφάλειας ύψους 30% στα θαλασσοδάνεια. «Σας γλίστρησε το τραπεζικό και τώρα ίσως δεν αρκούν ούτε οι συγχωνεύσεις γιατί δεν υπάρχει κεφαλαιακή επάρκεια», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτιμώντας ότι μόνο 6 μεγάλες εταιρείες θα παραμείνουν αν οι ελληνικές τράπεζες βρεθούν κάτω από ξένο έλεγχο.

    Αναφερόμενος στη στάση της Φινλανδίας ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να θυμίσει στους Φινλανδούς ότι η χώρα μας τους έδωσε 5 δις την περίοδο της δικής τους οικονομικής κρίσης, ότι πήρε 25 εκατομμύρια συσκευές ΝΟΚΙΑ και ότι άλλα πέντε δις πήγαν για το σύστημα ΤΕΤΡΑ και την υποδομή της COSMOTE στους Φινλανδούς. Προέτρεψε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκινήσει ελέγχους στη ΝΟΚΙΑ που δεν είναι πλέον ελληνικών συμφερόντων γιατί «θα βγάλει λαβράκια».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση θα φέρει και νέα λουκέτα και κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει αν έχει εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ «κάτω από πίεση ή αλλοφροσύνη» μολονότι «αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι ορατό σήμερα».

    Το Ελληνικό Μέσα μας


    Μπορεί το κάθε πολιτικό υποκείμενο να δηλώνει ό,τι θέλει για την εθνική του ταυτότητα. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι εκλεγμένο δίποδο αλλά διορισμένο. Η Έλενα Παναρίτη είναι ένα δίποδο αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως το οποίο φορτωθήκαμε με την υπόλοιπη παρέα του πρωθυπουργεύοντος δια την ημετέραν σωτηρίαν. Όλοι ασχολήθηκαν με την δήλωσή της στον Guardian : «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα», όμως η ουσία των εντολών που πήρε για να δημοσιοποιήσει τα σχέδια των αφεντικών της είναι στην φράση που με μεγάλη αμερικανική περηφάνια (ελληνική αναίδεια) ξεστόμισε: «Θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα λιγότερο ελληνική». Μέσα σε οκτώ λέξεις η άγνωστη για την Ελλάδα υπάλληλος του ΔΝΤ και μέλος του ελληνικού κυνοβουλίου είπε όλη την αλήθεια για το σχέδιο-πείραμα που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και είναι στο ζενίθ της υλοποίησής του από την στιγμή που αυτή και η συμμορία της, με την μειοψηφική ψήφο του ελληνικού λαού, ανέλαβαν να διαχειριστούν αυτόν τον τόπο. Τι το ελληνικό φοβάται αυτή η συμμορία και σκοπό άμεσο έχουν το ξερίζωμά του από το DNA του Έλληνα; 
    Από την δημιουργία αυτού του κράτους η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ καθαρά ελληνική. Ποτέ δεν χάλασε το χατήρι των συμμάχων της ακόμα και όταν τα εθνικά και κυριαρχικά της συμφέροντα έμπαιναν στην γωνία για τα συμφέροντα των αόρατων αφεντικών. Ακόμα και το ίχνος εθνικής συνείδησης που μπορεί να είχε μείνει δόθηκε ως αντάλλαγμα στα ρουσφετολογικά γραφεία που επισήμως τα λένε και πολιτικά. Κανένας τόσα χρόνια δεν φώναξε στα ίσα: «Θέλω να σας αφελληνίσω», αν και αυτό γινόταν σταδιακά και με μεγάλη υπομονή από τους κυβερνώντες και τα τσιράκια τους οδηγώντας έναν λαό σε ύπνωση. Πώς φθάσαμε στο σημείο ο ένας να φωνάζει «Κυβερνώ έναν λαό διεφθαρμένο» και η άλλη «Θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα λιγότερο ελληνική»; Ένας λαός μη διεφθαρμένος και λιγότερο ελληνικός τελικά είναι το όραμα των αφεντικών των υπαλλήλων που διορίστηκαν να κυβερνάνε την Ελλάδα. Αφού κρατάνε εξ ολοκλήρου την οικονομία στα χέρια τους, αφού έχουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στα χέρια τους, αφού ο λαός μέχρι σήμερα δεν αντιδρά σε ό,τι κι αν του κάνουν, γιατί δεν φοβούνται τον χαρακτηρισμό «Ελλάδα» αλλά τρέμουν σε κάθε τι Ελληνικό;
    Η δήλωση του πολιτικού δίποδου κρύβει πολλά και οι ερμηνείες χιλιάδες όμως επειδή την Ελλάδα εδώ και χρόνια δεν την φοβούνται διορίζοντας τους αχυρανθρώπους τους στην εξουσία τρέμουν κάτι Ελληνικό. Τι να είναι αυτό άραγε; Θα μπορούσαμε να ανασύρουμε ηρωικές στιγμές αντίστασης από την ιστορία των Ελλήνων ενάντια σε κάθε κατακτητή αλλά δεν θα το κάνουμε γιατί εκείνοι έδρασαν την κατάλληλη στιγμή. Εμείς που γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 180 χρόνια το «ελληνικό» παρακράτος με τα αφεντικά τους έφεραν την χώρα στην κατάσταση που βιώνουμε αυτή την στιγμή, τι κάνουμε; Τα γιουσουφάκια τύπου Παναρίτη, από παλιά δοκίμαζαν τις αντοχές μας έχοντας κάνει στόχευση στην Ελλάδα ως γεωγραφικό χώρο αλλά όχι ως Ελληνικό. Κατάλαβαν καλά -και θέλουν να το εξαφανίσουν- ότι 180 χρόνια τώρα οποιαδήποτε αντίσταση δεν την έκανε η Ελλάδα αλλά κάτι Ελληνικό. Είναι ακριβώς αυτό που φοβούνται. Το Ελληνικό.
    Η Ελλάδα αυτή καθαυτή με τα γιουσουφάκια που την κυβερνούσαν πάντα προσκυνούσε τους ξένους αφέντες. Όμως υπήρχε πάντα το Ελληνικό, που ήταν ο αστάθμητος παράγοντας κάνοντας τα γιουσουφάκια να τρέχουν και τους αφέντες να εκπονούν καινούργια σχέδια. Το Ελληνικό, που με στόμφο στόχευσε το γιουσουφάκι Παναρίτη δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, κομματική ταυτότητα, οσφυοκαμψία και δουλική συμπεριφορά. Το Ελληνικό δίνει και το ακριβότερο για την Ελλάδα ΤΟΥ : Την ζωή ΤΟΥ. Διότι η Ελλάδα του είναι η ζωή του. Και αυτό, στο τεράστιο καφενείο του κόσμου προσδιορίζονταν πάντα ως Ελληνικό.


    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: C.DEDALOS Δυστυχώς, επαληθεύεται και επιβεβαιώνεται η πολιτική του ανεκδιήγητου Χένρι Κίσσινγκερ: " Να καταστρέψουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία των Ελλήνων και ότι είναι Ελληνικό, να παύσουν να μας ενοχλούν στην ανατολικη λεκάνη της Μεσογείου"! ΄Ετσι μας προέκυψε η κ. Ρεπούση επι υπουργίας κ. Γιαννάκου και πρωθυπουργού κ. Καραμανλή της ΝΔ, ( θυμαστε... με το κατάπτυστο βιβλίο της Ιστορίας...), και με την κ. Δραγώνα επι υπουργίας κ. Διαμαντοπούλου και πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ( θυμάστε με το βιβλίο της ότι δεν έιμασταν΄Εθνος πριν το 1821 κλπ,κλπ). Και τώρα μας προκύπτει και νέο μπουμπούκι:...η κ.Παναρίτη... ΄Ολα αυτά είναι τυχαία; Kαι  όλα αυτά  είναι τα αποτελέσματα του σάπιου και διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού καθεστώτος και της θολοκουλτούρας της Αριστεράς που μας έβαλε στο σβέρκο η περίφημη γεννιά του Πολυτεχνείου, για νά μην ξεχνιόμαστε...  Ξετινάξτε τους λοιπόν, και στείλτε τους στον καιάδα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ...

    Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

    ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ.

    62 μεγαλοδημοσιογράφοι, κατέτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη σε ένα σταθμό,
    που με 400 χιλιάδες ευρώ το μήνα έσοδα, είχε 9,5 εκατομμύρια ευρώ μισθοδοσία
    !!
    Επιχορήγηση από το κράτος ; 15 εκατομμύρια !
    Επιχορήγηση από τον δήμο Αθήνας ; 5 Εκατομμύρια .

    Ποιοί τα πληρώνουν ; ΕΜΕΙΣ !
    Πόσο ταρακουνήθηκε το σάπιο ‘μηντιακό’ κατεστημένο από τον Απρίλιο 2011 που
    απεκαλύφθησαν ; ΚΑΘΟΛΟΥ !

    Δείτε την αναλυτική λίστα με την μισθοδοσία στον δημοτικό σταθμό 9,84 …

    1. Γρ. Ρουμπάνης (3692 +2000) Ζάκυνθος ανύπαρκτος εδώ και δύο χρόνια
    –Παραιτείται)
    2. Άννα Παναγιωταρέα (2849 ευρώ/μηνα για 2 ωρες την εβδομάδα) καθηγήτρια στο
    ΑΠΘ
    3. Αρετη Σιδηροκαστρίτου (4339 ευρώ/μηνα – 1 ωρα τη βδομάδα με Τασσιόπουλο)
    διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Κυριακίδη(φλαςκλπ) και υπάλληλος
    της ΓΓΤύπου.
    4. Γιώργος Βλάχος (2332 ευρώ /μηνα, πολιτικό σχόλιο , 1 από τους 19
    πολιτικούς συντάκτες του σταθμού) με ελάχιστη συμμετοχή και εργάζεται στον
    Αλφα
    και είναι υπάλληλος στη ΓΓΤύπου)
    5. Γιώργος Ταμπακόπουλος (4384/μηνα ανύπαρκτος ,διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ )
    6. Μαρία Σταματέρη (2421/μηνα – ένα δυο 10λεπτα , εργάζεται και στον ΣΤΑΡ)
    δήλωσε ότι ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
    7. Φωτεινή Καλλίρη (2114 /μηνα,καλύπτει θέματα Δημόσιας διοίκησης-εργάζεται
    στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στο Γρ.τυπου Εθνικής Τράπεζας)
    8. Γιάννης Τασσιόπουλος (3879/μηνα, μια εκπομπή κάθε Παρασκευή, δ/ντης
    εκδηλώσεων, εργάζεται στο ΧΡΗΜΑ και άλλου τύπου εργασίες)
    ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ μέχρι 5/2011)
    9. Αντώνης Ζησιμάτος (2239/μηνα -ΙΑΣΩ- δεν έκανε τίποτα , άδεια μετ αποδοχών
    για 14 μήνες)) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
    10. Ολγα Προυκάκη (1324/μηνα – 15´την εβδομάδα-ΑΝΤ1-με δελτίο))ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
    11. Κώστας Ζούλας (3200/μηνα – εκπομπή Δ-Π 3-4 με Παπαγεωργίου) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
    ΕΡΤ
    12. Νικόλαος Καρούτζος (2713/μηνα, μία εκπομπή με Κομίνη κάθε Π 6-7μμ, ΑΞΙΑ
    κ.α)
    13. Γιάννης Κουρτάκης (2255/μηνα, ωριαία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη με τον
    Χρήστο Ράπτη- εργαζεται ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΞΙΑ ,
    σύμβουλος Μαρινάκη, παραπολιτικα.γρ)
    14. Γιάννης Σαραντάκος (1852/μηνα ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες με
    ελάχιστη συμμετοχή, Εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ και ΜΕΓΚΑ)
    15. Νικ. Στέφος (μουσικός επιμελητής, Εργάζεται στην ΕΡΤ-με άδεια άνευ
    αποδοχών) – Παραιτείται-ΣΥΝΤΑΞΗ τον Μάιο)
    16. Αμαλία Κυπαρίσση (εξαφανισμένη από 2003 γρ Ρουσσόπουλου, άδεια ανευ
    αποδοχών μέχρι τέλους του 2011-ζεί μόνιμα στην Ισπανία)
    δεν επικοινώνησε
    17. Στάθης Βαρυτιμιάδης (2174/μηνα . Σημετοχή ένα τηλ σε πρωινό Μαγκαζίνο.
    Εργάζεται στον Ελευθερο Τύπο και σε αθλητική)
    18. Φώφη Γιωτάκη (2016/μηνα, Μία από τις 19 πολιτικούς Συντάκτες του
    σταθμού, με ελάχιστη προσφορα. Είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού στο ΕΘΝΟΣ)
    19. Άγγελος Μόσχοβας (2438/μηνα. Πρωινό 7-8 με Λοβέρδο-πολλές απουσίες –
    Εργάζεται στο κέρδος ΚΕΡΔΟΣ) Ορισμένου Χρόνου
    20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759,τίποτα, ανύπαρκτος free press δήθεν, εφημ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
    21. Φοίβος Καρζής (4018/μηνα –Εργάζεται στη Eurobank) Αποχώρησε μόνος του σε
    φιλικό κλίμα
    22. Δημήτρης Κατής (1840/μηνα,μουσικός , μία εκπομπή)
    23. Ελένη Κομίνη (1173/μηνα,μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή.
    Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
    24. Παναγιώτης Μουσάς Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. (μόνο ένα
    πολιτικό σχόλιο-1278ευρώ//μηνα
    25. Σωτηρης Ξενάκης (παραιτήθηκε)
    26. Χάρης Παυλίδης (2658, /μηνα -ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ)
    27. Γιωργος Μητσικώστας (5856/μηνα, δεν χρειάζεται 10´. Ακυρο το συμβόλαιό
    του)
    28. Λάμπρος Πέγκος (1623/μηνα .. Γρ τύπου Δήμου. Εργάζεται ,σε διάφορες
    εφημερίδες)
    29. Χρήστος Ράπτης (2029/μηνα. Μία εκπομπή Δευτ- Πέμπτη με τον Κουρτάκη.
    Εργάζεται και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
    30. Μαρία Αντωνιάδου (1500/μηνα. Εργάζεται στο ΒΗΜΑ ανύπαρκτη)
    31. Αμέλια Αναστασάκη (1250/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή)
    Εργάζεται στο. ΣΤΑΡ Ιωάννης Βασιλακόπουλος( 1167 ,απών, γρ Τύπου
    Βαρβιτσιώτη)
    32.. Αλέξανδρος Βέλλιος (1332 /το μήνα, άφαντος)
    33. Ιωάννα Ζαρακέλη (1250/το μήνα . Πλημμελής παρουσία γρ Τύπου ΔΕΡΑ-
    Εργάζεται στο Κόντρα,)
    34. Ελένη Καλογεροπούλου 1500 /μηνα (Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες.
    Εργάζεται στη ΓΓΤύπου, ΠΟΝΤΙΚΙ)
    35. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ, παραιτήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα)
    36. Θυμιος Καρακατσάνης (1446/μηνα.Δεν έκανε τίποτα)
    37. Καρρερ Λουκίλα (θα έρθει δωρεάν)
    38. Ανδρέας Κάτσενος (Εξαφανισμένος.1000/μηνα)
    39. Χριστίνα Κοραή (2046/μηνα. Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες
    .Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ)
    40. Άκης Κοσώνας (1501/μηνα. Ανύπαρκτος. Εργάζεται στο ΑΠΕ)
    41. Γιώργος Κουβαράς (2325/μηνα. Μία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη. ..Εργάζεται
    στον ΕΤ)
    42. Άλκης Κούρκουλας ανταποκριτής, με μηδενική προσφορά
    43. Δήμητρα Κουτουρίνη (Εξαφανισμένη)
    44. Βασιλική Κουτσούμπα(Εξαφανισμένη)
    45. Αλέξανδρος Κυριακόπουλος (Ελευθεροτυπία, 875/μηνα, ελάχιστη προσφορά)
    46. Λάζαρος Λασκαρίδης (παραιτήθηκε)
    47. Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου > Πρωινή εκπομπή με τον
    Αγγ. Μόσχοβα.
    Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση,
    ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με
    8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του
    προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε
    ηλεκτρονικές σελίδες)
    48. Κώστας Μελισσόπουλος. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών
    49. Γιώργος Μαντέλας (1250/μήνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
    50. Δημήτρης Νασιόπουλος (γρ Τύπου Δήμου )
    51. Βασιλική Νικολακάκη (Γρ τύπου ΠΟΔΑ)
    52. Αχιλλέας Οικονόμου (900 μουσική εκπομπή /Κυριακή 5-6)
    53. Κων Παναγιωτόπουλος (Bar-Bar) (2325/μηνα,μία εκπομπή την εβδομάδα)
    54. Παναγιωτοπούλου Στέλλα (γρ τυπου ΠΟΔΑ ,1300/μηνα)
    55. Γιάννης Παπαδήμος (γρ τυπου δήμου 1581/μηνα)
    56. Γιάννης Παργινός (15’ κάθε Δευτέρα . Εργάζεται στηνΑυριανή-Παρόν
    1125/μηνα)
    57. Γιώργος Σιαδήμας. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών του σταθμού.
    Εργάζεται στο ΑΛΤΕΡ, 1250/μηνα)
    58. Παναγιώτης Σιάνης (1736/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή, Εργάζεται και στο
    Κανάλι Βουλής και ΓΓΤ)
    59. Άρης Σκιαδόπουλος (μια εκπομπή κάθε Σάββατο, 1674/μηνα)
    60. Γιάννης Τζαννετάκος (2700/μηνα -σύμβουλος Προέδρου. Καμία συμμετοχή)
    61. Στέφανος Τζανάκης (1643//μηνα. Μία εκπομπή 16-17 Δευτέρα Πέμπτη με τον
    Κουβαρά. Εργάζεται στα ΝΕΑ)
    62. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (1500/μηνα)
    Πηγη : Tsantiri.gr

    Οι Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που είναι;



     
    Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ουόρεν Μπάφετ, κάλεσε τους «υπερπλούσιους» συμπατριώτες του να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να ξεπεράσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει πληρώνοντας περισσότερους φόρους.

    Μέσω άρθρου του στους «New York Times» ο Μπάφετ παραδέχεται ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα όταν η οικονομική ελίτ της χώρας απολαμβάνει προκλητικά προνόμια και τονίζει: «Είναι καιρός η κυβέρνησή μας να σοβαρευτεί στο ζήτημα της κατανομής των θυσιών».

    Λίγες μέρες αργότερα, 16 Γάλλοι «ολιγάρχες» υπογράφουν δημόσια επιστολή με την οποία ζητούν και αυτοί να πληρώσουν έκτακτη εισφορά για να μειωθεί το έλλειμμα της γαλλικής οικονομίας.

    «Εχουμε συνείδηση ότι επωφεληθήκαμε πολύ από ένα γαλλικό μοντέλο και ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με τα οποία είμαστε δεμένοι και τα οποία επιθυμούμε να συμβάλουμε για να διατηρηθούν. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει απ' όλους μια προσπάθεια αλληλεγγύης, μας φαίνεται απαραίτητο να συνεισφέρουμε σ' αυτή», σημειώνουν.

    Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την συγκεκριμένη επιστολή είναι και οι επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών γαλλικών συμφερόντων παγκόσμιας εμβέλειας. Οι πρόεδροι δηλαδή της L' Oreal, της Air France-KLM, του πετρελαϊκού ομίλου Total, του ξενοδοχειακού ομίλου Accor και της τράπεζας Societe Generale.

    Από τις ιδιαίτερου συμβολισμού αυτές κινήσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την διάσωση των εθνικών οικονομιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Οι Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που είναι;
     http://www.protothema.gr

    Τα οφέλη του αγγουριού στην υγεία και την ομορφιά

    Κατέχει έναν από τους… πρωταγωνιστικούς ρόλους στη χωριάτικη σαλάτα, αλλά πέρα από τη δροσιστική του γεύση, είναι ταυτόχρονα και πολύ ωφέλιμο, ενώ αποτελεί κι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την ομορφιά της επιδερμίδας μας – κι όχι μόνο.

    Το καλοκαίρι είναι η εποχή του και ακόμη κι αυτοί που δεν το πολυσυμπαθούν, δεν γίνεται να μην δοκιμάσουν μια δροσιστική μπουκιά του ή να μην το… τιμήσουν μέσα στη σαλάτα ή ακόμη και στο τζατζίκι που δεν λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Πέρα, όμως, από τον σημαντικό ρόλο του στη διατροφή μας, το αγγούρι βρίσκεται και σε διάφορες κρέμες ομορφιάς, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιείται και σκέτο πάνω στο δέρμα για να το ανανεώσει και να του μεταφέρει τα οφέλη του.
    Τα αγγούρια προέρχονται από την ίδια οικογένεια (κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι και τα βρίσκουμε στην αγορά είτε σε μικρό μέγεθος (για τουρσί), είτε σε μεγαλύτερο για τις σαλάτες. Στην Κρήτη, μάλιστα, αλλά και σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, βρίσκουμε και το ξυλάγγουρο, το οποίο μοιάζει με μικρό πεπόνι και έχει πιο σκληρή σάρκα από το συνηθισμένο αγγούρι, η οποία είναι και πολύ εύγευστη.
    Τα πολύτιμα συστατικά του
    Σε ένα ωμό αγγούρι με τη φλούδα του, θα συναντήσουμε διαιτητικές φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, ασβέστιο, πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, σάκχαρα, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και πυρίτιο. Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται… κινέζικα, δείτε πώς μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας.
    Οι ευεργετικές του επιδράσεις στο «μέσα» και το «έξω» μας
    Μπορεί το ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό να κάνει πέρα, αλλά και το αγγούρι δεν πάει πίσω, αφού εκτός από την υγεία μας, βελτιώνει και την όψη μας. Δείτε πώς επιδρά σε διάφορους τομείς της υγείας και της εμφάνισής μας και βάλτε το στο διατροφικό σας πρόγραμμα σε συστηματική βάση.
    -Καθαρίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα
    Το αγγούρι έχει διουρητικές, καθαριστικές, αλλά και… δροσιστικές ιδιότητες, οι οποίες δρουν εξαιρετικά ευεργετικά στην επιδερμίδα μας. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, οι βιταμίνες Α, Β και C και η παρουσία μετάλλων όπως μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο καθιστούν το αγγούρι σημαντικό για τη φροντίδα του δέρματος, γι’ αυτό άλλωστε το συναντούμε συχνά ως κύριο συστατικό σε μάσκες ομορφιάς και κρέμες για σύσφιγξη του δέρματος. Ακόμη, τονώνει τα μάτια και μειώνει το πρήξιμο χάρη στο ασκορβικό και το καφεϊκό οξύ που περιέχει, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες του και για ανακούφιση από καψίματα και ερεθισμούς.
    -Κάνει καλό στην πέψη
    Αν αντιμετωπίζετε πεπτικά προβλήματα όπως καούρες, γαστρίτιδες, ακόμη και έλκος, ο φρέσκος χυμός αγγουριού ίσως είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Οι διαιτητικές φυτικές του ίνες διώχνουν τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα κι έτσι προωθούν την πεπτική διαδικασία, ενώ αν καταναλώνετε καθημερινά αγγούρι, θα μπορέσετε εν καιρώ να καταπολεμήσετε και τη δυσκοιλιότητα. Το αγγούρι, μάλιστα, περιέχει και ένα ένζυμο που ονομάζεται ερεψίνη και βοηθά στη χώνεψη των πρωτεϊνών του γεύματος. Προτιμήστε να το καταναλώνετε με τη φλούδα, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες φυτικές ίνες.
    -Βελτιώνει την υγεία των αρθρώσεων
    Αυτή του τη δράση την οφείλει στο πυρίτιο, το οποίο δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς και δρα ευεργετικά για τις αρθρώσεις.
    -Κρατά την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα
    Το κάλιο, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες του αγγουριού βοηθούν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης, ενώ μπορούν ακόμη και να συμβάλλουν στη μείωσή της σε περιπτώσεις υπέρτασης.
    -Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
    Οι σπόροι του αγγουριού θεωρούνται φυσικό φάρμακο για τα εντερικά παράσιτα, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους δρουν βοηθητικά στην αντιμετώπιση οιδημάτων στις βλεννογόνους μεμβράνες της μύτης και του λαιμού.
    -Χαρίζει γερά νύχια
    Το πυρίτιο, για άλλη μια φορά, αποτελεί ένα από τα σημαντικά συστατικά του αγγουριού και μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο και τη φθορά των αδύναμων νυχιών των χεριών και των ποδιών.
    -Ανακουφίζει την αρθρίτιδα και την ποδάγρα
    Ο χυμός του αγγουριού, ο οποίος είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες Α, Β1, Β6, C και D, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο, όταν αναμειχθεί με καρότο μπορεί να «ρίξει» τα επίπεδα του ουρικού οξέος και να επιφέρει ανακούφιση στους ασθενείς με προβλήματα ουρικής αρθρίτιδας.
    -Βελτιώνει την υγεία των δοντιών και των ούλων
    Το αγγούρι και ο χυμός του κάνει καλό και στην στοματική υγιεινή, ενώ μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων των δοντιών και των ούλων, όπως πυόρροια. Ο λόγος είναι ότι οι φυτικές ίνες του αγγουριού, αλλά και των υπόλοιπων φρούτων και λαχανικών κάνουν ένα είδος «μασάζ» στα ούλα και τα δόντια, ενώ ταυτόχρονα, όπως όλες οι ωμές τροφές, τα αγγούρια αυξάνουν την εκροή σάλιου, εξουδετερώνοντας τα οξέα που κάνουν κακό στη στοματική κοιλότητα.
    -Δρα βοηθητικά στους διαβητικούς
    Το μαγγάνιο που περιέχεται στο αγγούρι μπορεί να βοηθήσει στη σύνθεση φυσικής ινσουλίνης και να δράσει ευεργετικά σε περιπτώσεις διαβήτη.
    -Ευεργετεί τα νεφρά
    Μια ακόμη ιδιότητα του αγγουριού είναι η θεραπευτική του δράση σε παθήσεις που αφορούν την ουροδόχη κύστη και τα νεφρά. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό είναι βοηθητική στις λειτουργίες των νεφρών, προωθώντας την ούρηση, καθώς το αγγούρι ανήκει στην ομάδα των φυσικών διουρητικών.
    -Μακραίνει τα… μαλλιά
    Αν το νέο σας κούρεμα δεν σας ικανοποιεί και θέλετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, πιείτε χυμό αγγουριού, καρότου, σπανακιού και μαρουλιού. Το πυρίτιο του αγγουριού κάνει ξανά το θαύμα του σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους χυμούς και πέραν του ότι βοηθά να μακρύνει η τρίχα, μια διατροφή πλούσια σε πυρίτιο θα σας χαρίσει λαμπερά μαλλιά, αλλά και γερά οστά. 
    http://www.clickatlife.gr

    ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ...

    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΟΤΕ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΣ... ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ:
    1. Η Μέρκελ γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1954 αλλά μετά από μερικές εβδομάδες ο πατέρας της που ήταν παππάς μετακόμισε κοντά στο Βερολίνο στην Ανατολική Γερμανία. Το κτίσιμο του τείχους την βρήκε στην άλλη πλευρά όπου ζούσε μέχρι την επανένωση της Γερμανίας. Στην αγγελία η διεύθυνση αλληλογραφίας λέει AUGSBURG που είναι στη Βαυαρία κοντά στο Μόναχο (από εκεί ξεκίνησε η εταιρία φορτηγών ΜΑΝ), δηλ στη Δ. Γερμανία... τώρα πως η Μέρκελ ζητούσε να αλληλογραφεί από την Ανατολική Γερμανία και δήλωνε διεύθυνση στη Δυτική... μόνο αυτός που ξέχασε να πάρει τα ψυχοφάρμακά του μπορεί να μας πει...
    2. Το πατρικό όνομα της Μέρκελ είναι Angela Dorothea Kasner και όχι Μerkel. Μέρκελ έλεγαν τον πρώτο της άντρα με τον οποίο παντρεύτηκαν σαν φοιτητές το 1978 και χώρισαν το 1982 (το 1998 παντρεύτηκε τον σημερινό της άνδρα) αλλά για τους δικούς της λόγους κράτησε το Merkel που ενδεχομένως δεν μπορούσε και να αλλάξει λόγω κομμουνισμού και Α. Γερμανίας. Άρα όταν ήτανε μαθήτρια λεγόταν Κasner και μετά τα 24 της λεγόταν Merkel....

    Να γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα Καταπληκτικό

    Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

    Ενεργειακοί τόποι στην Ελλάδα


    Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας.
    Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν και γίνεται αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. Γι αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη. Οι γραμμές Λέυ ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσης τους παρατηρείτε αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους

    Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν της λατρείας των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας. Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία, εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας. Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης.

    Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο. Ξέρουμε ότι τα εκάστοτε ιερατεία επέλεγαν τον τόπο οικοδόμησης των ιερών αλλά τίποτα παραπάνω. Είναι άραγε οι γνώσεις, που πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτές, των ιερατείων που κρατήθηκαν μυστικές για πάντα; Είναι η χρήση κάποιας τεχνολογίας που εμείς μόλις τον 20ο αιώνα ανακαλύψαμε ή μήπως οι άνθρωποι τότε ήταν περισσότερο αισθαντικοί από εμάς και μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά που εμείς με δυσκολία εντοπίζουμε; Όπως και να έχει η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών.
     
    Παρακάτω παραθέτω τους τόπους δύναμης της Ελλάδας και τις ιδιότητες που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε έναν από αυτούς. Αποτελούν αναδημοσίευση από το esoterica.gr και όχι προσωπική έρευνα. Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι για το ιερό των μεγάλων θεών της Σαμοθράκης, αλλά πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι είναι ισχυροί τόποι δύναμης (ισχυρότερος όλων το ιερό των Δελφών) αφού είναι γνωστοί από της αρχαιότητα για τις ιδιότητες τους. Πιστεύω ότι αποτελούν καλό οδηγό για αυτόν που θέλει να νοιώσει και να αισθανθεί αυτή την δύναμη της γης. Δεν έχετε λοιπόν να επισκεφθείτε έναν χώρο από αυτούς και να αφεθείτε στα συναισθήματα που θα σας χαρίσει.

    Ιωάννης Καρυοφυλάκης

    ΚΡΗΤΗ:
    1.- Τόπος: Κνωσσός (36 Β2)
    Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος Ανάκτορο.
    Ιδιότητες: Ηρεμία, χαλάρωση, αισιοδοξία Ενέργεια :πολύ θετική

    2.- Τόπος : Φαιστός(35 Γ3)
    Που είναι : Αρχαιολογικός χώρος
    Ιδιότητες : μυστηριακός τόπος. Ενέργεια : ΄Εντονα αρνητική

    3.- Τόπος : Σαμαριά (34 Γ1,Δ1)
    Που είναι: φαράγγι της Σαμαριάς
    Ιδιότητες:Νεραϊδότοπος, τάσεις φυγής, θεραπεία άγχους, άβολο περιβάλλον την νύκτα.
    Ενέργεια: Θετική την ημέρα , αρνητική την νύκτα.

    4.- Τόπος: Λευκά όρη (34-Δ2)
    Που είναι: ανώπολη Σφακίων, οροπέδιο Αράδαινας.
    Ιδιότητες; στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι παράξενοι κρύσταλλοι.
    Ενέργεια: Αρνητική

    5.- Τόπος: Ιδαίον άντρο (35-Β3)
    Που είναι : εσωτερικό του σπηλαίου
    Ιδιότητες: χρονικό κενό , προσμονή αγνώστου. Ενέργεια Θετική και αρνητική


    ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΗΣΙΑ:
    6.- Τόπος : Νήσος Σαμοθράκη (6-Δ3)
    Που είναι: Παλαιόπολη, Ιερό Μεγάλων Θεών, ανάκτορα.
    Ιδιότητες: ανάλογες της Δήλου και των Δελφών, μυητική ατμόσφαιρα.
    Ενέργεια Θετική και συνεχής

    7.- Νήσος Λέσβος
    Που είναι: Πέτρα, εκκλησάκι Παναγίας της πέτρας
    Ιδιότητες: στο κέντρο της εκκλησίας τρύπα-καταβάσιο. Από το εσωτερικό βγαίνει φως και ακούγονται ψαλμωδίες. Ενέργεια: Θετική

    8.- Τόπος: νήσος Θάσος (4-Δ2,Δ3)
    Που είναι: Ευρύτερη περιοχή
    Ιδιότητες: Διάσπαρτα ιερά του Πάνα, νεραϊδότοποι, εύκολος διαλογισμός
    Ενέργεια Θετική


    ΚΥΚΛΑΔΕΣ
    9.- Τόπος: νήσος Σαντορίνη (30-Γ1,Γ2,Δ1.Δ2)
    Που είναι : ναός καρνείου Απόλλωνος και ναός Πυθείου Απόλλωνος
    Ιδιότητες:Βαθιά ατμόσφαιρα, εύκολος διαλογισμός , ανασφάλεια
    Ενέργεια: Αρνητική

    10.- Τόπος: νήσος Νάξος (30-Α1,2)
    Που είναι : νησίδα παλάτια, Ναός Απόλλωνος
    Ιδιότητες: περίεργες καιρικές αλλαγές, ανησυχία, προσμονή αγνώστου
    Ενέργεια: Θετική

    11.- Τόπος: νήσος Νάξος (30-Α1,2)
    Που είναι: Πύργος χειμάρου
    Ιδιότητες: Υπόγιοι θόρυβοι, κρύα ατμόσφαιρα Ενέργεια : Αρνητική

    12.- Τόπος: νήσος Πάρος (30-Α1)
    Που είναι: Μνημέρια (Ν.Α)
    Ιδιότητες:Φώτα , φωνές, μυστηριακοί ήχοι, τραγούδια άγνωστης προέλευσης.
    Ενέργεια: Αρνητική

    13.- Τόπος: νήσος Δήλος (24-Δ2)
    Που είναι: τάφοι υπερβορείων ιερειών του Απόλλωνα, ευρύτερη περιοχή
    Ιδιότητες: Χρονικό κενό, φωνές θόρυβοι, ομιλίες απότομες ριπές ανέμου φαινόμενα τηλεκίνησης, τόπος ιερής γεωμετρίας. Ενέργεια: Θετική & αρνητική, τόπος δύναμις

    14.- Τόπος: νήσος Τήνος (24-Γ1)
    Που είναι : ναός ευαγγελιστρίας
    Ιδιότητες: αίσθηση αιώρησης. Θεραπευτικές ιδιότητες: άνοιγμα ενεργειακών κέντρων αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση. Ενέργεια: πολύ Θετική

    15.- Τόπος: νήσος Κέα (23Γ1)
    Που είναι: ευρύτερη περιοχή, κυρίως απομονωμένα μέρη.
    Ιδιότητες : νεραϊδότοποι. Ενέργεια Θετική

    16.- Τόπος : νήσος Σύρος (23-Δ3)
    Που είναι:Χάλαρα κοντά στην πηγή Σύριγγα
    Ιδιότητες:Δίκτυο λοξεμένων πετρωμάτων, στρέβλωση χρόνου, νεραϊδότοπος,γραμμές ley(αρχή:Δήλι-εκκλησία Αναστάσεως, τέλος εκκλησία Αγ. Στεφάνου κοντά στο Γαλησσό). Ενέργεια: ισχυρά Θετική , τόπος δύναμις

    17.- Τόπος: νήσος Σάμος (26-Α1,Α2)
    Που είναι: ευρύτερη περιοχή, απομονωμένοι τόποι .
    Ιδιότητες: νεραϊδότοποι. Ενέργεια Θετική

    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:
    18.- Τόπος νήσος Ρόδος (32-Γ2)
    Που είναι: χωριό Μονόλιθος, Ναϊτικό κάστρο Μονολίθου
    Ιδιότητες:χρονικό κενό, μυστηριακός τόπος, έντονος διαλογισμός ,τάσεις φυγής.
    Ενέργεια: Θετική

    19.- Τόπος: νήσος Κώς (31-Α3)
    Που είναι : Ασκληπιείο
    Ιδιότητες: ιδιαίτερα θεραπευτικές, ισχυρή γαιωακτινοβολία.
    Ενέργεια: έντονα Θετική

    20.- Τόπος νήσος Πάτμος (26-Γ1)
    Που είναι: σπήλαιο αποκάλυψης
    Ιδιότητες: έντονος διαλογισμός, χρονικό κενό. Ενέργεια Θετική


    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
    21.- Τόπος: Λακωνία (28-Δ1)
    Που είναι: Ακρωτήριο Ταίναρο, καταβάσιο
    Ιδιότητες: Ψυχοπομπείο, είσοδος στον ΄Αδη- η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εμφανής ψυχολογικής μετάλλαξης κατά την είσοδο.
    Ενέργεια: ισχυρή Θετική και Αρνητική .

    22.- Τόπος: Λακωνία (27-Α3,Α4)
    Που είναι: όρος Ταϋγετος, ευρύτερη περιοχή.
    Ιδιότητες: φαινόμενα τηλεκίνησης, φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό.
    Ενέργεια : Αμφίπολη

    23.- Τόπος: Λακωνία (28-Α1)
    Που είναι: Βρέσθενα Σπάρτης
    Ιδιότητες: Στο πεοσκυνητάρι της Παναγίας στα βράχια ακούγονται κρότοι και βγαίνουν φωτιές άγνωστης προέλευσης. Ενέργεια: Αρνητική

    24.- Τόπος:Αχαϊα (20-Β3)
    Που είναι: Μεγ. Σπήλαιο, καταβάσιο
    Ιδιότητες: χρονικό κενό, βαριά ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική

    25.- Τόπος: Κορινθία ( 21- Β2)
    Που είναι: Γεληνιάτικα, βουδιστικό κέντρο κάραμ μπέρτσεν-λίνκ.
    Ιδιότητες:Βρίσκεται στο κέντρο ενεργειακού τριγώνου Δελφών-Ολυμπίας-Μηκυνών.
    Ενέργεια: ισχυρά Θετική

    26.- Τόπος: Μεσσηνία (27-Α1)
    Που είναι: παλιό λουτρό , σπηλιά του Κουφιέρου
    Ιδιότητες: στοιχεία κοίλης Γης, τραγούδια άγνωστης προέλευσης, άλλα πεδία.
    Ενέργεια: Θετική


    ΑΤΤΙΚΗ:
    27.- Τόπος: Μαραθώνας (22-Α3)
    Που είναι: Σπηλιά του Πανός
    Ιδιότητες: Ταφικό σπήλαιο, μυστηριώδη φαινόμενα, δυσάρεστη ατμόσφαιρα.
    Ενέργεια: Αρνητική

    28.- Τόπος: Διόνυσος (22-Α3)
    Που είναι: Οδός Διονύσου Ν. Μάκρης Ναός Διονύσου
    Ιδιότητες:Γαλήνη, υπερβατικό περιβάλλον, εύκολος διαλογισμός.
    Ενέργεια: Θετική

    29.- Τόπος: Καισαριανή (22-Β2)
    Που είναι: Μονή Καισαριανής, καταβάσιο
    Ιδιότητες: γαλήνη , μυστήριο, ανεξήγητα φώτα και θόρυβοι , φαινόμενα τηλεκίνησης ιαματικά νερά. Ενέργεια: ισχυρά Θετική και συνεχής

    30.- Τόπος: Ν. Μάκρη (22-Β3)
    Που είναι: Αμερικάνικη στρατ. Βάση.
    Ιδιότητες: ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές. Είναι το ένα άκρο του ηλεκτρομαγνητικού αγωγού που έχει το άλλο του άκρο στο Lagley, Virginia, USA.
    Ενέργεια: ισχυρά θετική και αρνητική

    31.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
    Που είναι: βράχος της Πνύκας, Ακρόπολη
    Ιδιότητες: Ισχυρό γεωμαγνητικό κέντρο, στην όρθια πέτρινη στήλη, βρίσκεται το ισχυρότερο πεδίο ενεργείας.
    Ενέργεια:ισχυρά θετική, αντίπολος του πέτρινου κύκλου με σύμβολα πάνω από το θέατρο της Ντόρας Στράτου στο ύψωμα απέναντι από την Πνύκα.

    32.- Τόπος: Πεντέλη (22-Β3)
    Που είναι: Σπηλιά Νταβέλη, καταβάσιο
    Ιδιότητες: φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό,, ψυχολογικές διαταραχές, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, αντιβαρύτητα, ισχυρότατος δίαυλος ηλεκτ/κης ακτινοβολίας, εκτεταμένο δίκτυο στοών εως το ανάκτορο της Πικροδάφνης.. Ιαματικό νερό. Ενέργεια: ιδιαίτερα ισχυρή αμφίπολη.

    33.- Τόπος : Πάρνηθα (22-Α2)
    Που είναι: σπηλιά Πανός, καταβάσιο και Φρούριο Φυλής
    Ιδιότητες:γαλήνη, εςύκολος διαλογισμός, στρέβλωση χρόνου
    Ενέργεια: μεγάλη Θετική

    34.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
    Που είναι: Νεκροταφείο Αρχαίας Αθήνας.
    Ιδιότητες: τόπος δύναμης, εύκολος διαλογισμός, άλλες διαστάσεις το σούρουπο.
    Ενέργεια: Θετική


    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:
    35.- Τόπος: Βοιωτία
    Που είναι: αρχαία Υηττός, ναός ΄Ηρας , ναός Ηρακλέους.
    Ιδιότητες υπόγεια λίμνη με ιδιότητες της μεγ. Πυραμίδας. Στην Ακρόπολη ναός χριστιανικός με αρχαίες επιγραφές. Ενέργεια: Θετική συνεχής

    36.- Τόπος: Βοιωτία (15-Δ3)
    Που είναι: Λειβαδιά Τροφώνειο άντρο, καταβάσιο και Στείρο μονή Οσίου Λουκά.
    Ιδιότητες:Μυητικό κέντρο, αλλαγή ψυχολογίας, επίπεδα αρχαίων στοών, νεραϊδότοπος
    Ρνέργεια: Θετική

    37.- Τόπος: Βοιωτία (15-Δ2)
    Που είναι:Αράχοβα , Κωρύκειο άντρο (σπήλαιο Πανός)
    Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, σύστημα σπηλαίων, άγνωστης προέλευσης τραγούδια και ήχοι , μυητικός τόπος. Ενέργεια: ισχυρά Θετική

    38.- Τόπος: Φωκίδα(15-Δ2)
    Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, ονειρομαντείο, ευρύτερη περιοχή.
    Ιδιότητες:ισχυρότατος τόπος δύναμης. Ενέργεια: ισχυρά Θετική


    ΗΠΕΙΡΟΣ:
    38.- Τόπος: ΄Ακτιο Πρέβεζας(13-Β2)
    Που είναι : βάση του ΝΑΤΟ
    Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινιβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα.
    Ενέργεια: θετική και Αρνητική

    39.- Τόπος Οροπέδιο Ιωαννίνων(8-Δ2)
    Που είναι: μαντείο Δωδώνης, αρχαίο θέατρο
    Ιδιότητες:Πομποδέκτης, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, χρονικό κενό.
    Ενέργεια: Θετική και αρνητική


    ΘΕΣΣΑΛΙΑ:
    40.- Τόπος: Καρδίτσα (14-Α3)
    Που είναι: Καλλιφώνι, ευρύτερη περιοχή
    Ιδιότητες: ΄Εξω από το χωριό τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις , χαλάρωση
    Ενέργεια: Θετική

    41.- Τόπος Πήλιο (15-Α3)
    Που είναι: χωριό Δράκεια, Χειρώνιο άντρο.
    Ιδιότητες: χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλα πεδία,γαλήνη. Ενέργεια Θετική


    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
    42.- Τόπος : Πιερία (10-Β1)
    Που είναι: Αρχαίο Δίον
    Ιδιότητες: φωτεινές σφαίρες, αίσθηση ώθησης προς τα επάνω.
    Ενέργεια : Θετική

    43.- Τόπος: Σέρρες (4-Γ1)
    Που είναι: χωριό Πρώτη στο δρόμο για το μοναστήρι της Αναλήψεως.
    Ιδιότητες: Αντιβαρύτητα , μαγνητικές διαταραχές
    Ενέργεια: Θετική και αρνητική


    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
    44.- Τόπος: Καλαμαριά (11-Β1)
    Που είναι: γήπεδο Απόλλωνα πίσω υπάρχει εκκλησάκι και εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο.
    Ιδιότητες; Τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική

    45.- Τόπος: Πανόραμα (11Β1)
    Που είναι: στον δρόμο προς Χορτιάτη, βγαίνοντας από το Πανόραμα, οι δυό τρείς μικροί δρόμοι δεξιά, πιο πάνω από την στροφή οδηγούν σ' εξοχική τοποθεσία με μικρό ποτάμι με πράσινα πετρώματα.
    Ιδιότητες: Χαλάρωση , ηρεμία, νεραϊδότοπος.
    Ενέργεια: Θετική

    46.- Τόπος: πόλη (11-Β1)
    Που είναι: Βασιλίσσης ΄Ολγας 263 απέναντι από την Νομαρχία.
    Ιδιότητες: στοιχειωμένο σπίτι, παραφυσικά φαινόμενα, λάμψεις & φωνές άγνωστης προέελυσης κατά την νύκτα. Ενέργεια : Αρνητική


    ΘΡΑΚΗ:
    47.- Τόπος: Ροδόπη (5-Δ2)
    Που είναι: χωριό Ασκητές, έξω από το χωριό, υπάρχουν λαξευμένοι μεγαλιθικοι τάφοι στα βράχια.
    Ιδιότητες: Ισχυρός τόπος δύναμης και περισυλλογής, άλλες διαστάσεις.
    Ενέργεια: Θετική


    ΕΠΤΑΝΗΣΑ:
    48. - Τόπος: νήσος Ζάκυνθος (19-Γ2)
    Που είναι : ακρωτήρι κόκκινος βράχος 2χλμ. Βόρεια της πόλεως και κυανό σπήλαιο, Σκινάρι.
    Ιδιότητες: Ισχυρός γωδαιτικός τόπος, χρονικό κενό, ενεργειακός κόμβος.
    Ενέργεια: Θετική και αρνητική

    49.- Τόπος: νήσος Λευκάδα(13-Γ2)
    Που είναι: νησίδα Μεγανήσι, 12 ν.μ. από το λιμάνι της Λευκάδας.
    Ιδιότητες: Σπήλαιο του δαίμονα, αρχικά δύσκολη προσαρμογή, άλλα πεδία.
    Ενέργεια: Θετική και αρνητική

    50.- Τόπος: νήσος Ιθάκη (19-Α2)
    Που είναι: σπήλαιο των νυμφών.
    Ιδιότητες: νεραϊδότοπος, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, γαλήνη, χαλάρωση.
    Ενέργεια: Θετική.
     
     
     http://mistikiellada.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html]
     

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


    Profile Visitor Map - Click to view visits