Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο... ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΡΟΙΣΟΥ


Ε όχι να μας βγαίνει ο Αλαβάνος και να μας το παίζει "μαχόμενος εργατοπατέρας", υπερασπιστής των φτωχών και ότι συμπάσχει με τους ανέργους. Είναι τουλάχιστον υποκρισία! Είναι σα να βγαίνει η Γιάννα Αγγελοπούλου (τυχαίο το όνομα) και να το παίζει αγανακτισμένη στο Σύνταγμα! Τα παραλέμε λέτε, έτσι; Η περιουσία του αγγίζει σε ακίνητα και μετρητά τα 2 εκατ. ευρώ! Για ρίξτε, λοιπόν, μία ματιά στο αυθεντικό "πόθεν έσχες" του κου Αλαβάνου, όπως το έγραψε ο ίδιος με τα χεράκια του...
Μήπως αποφασίσατε να το παίξετε αγανακτισμένος κύριε Αλαβάνε γιατί οι 453.000 ευρώ καταθέσεις, που έχετε, δε σας φτάνουν για να πληρώσετε το χαράτσι της ΔΕΗ για τα 12 ακίνητα που διαθέτετε;




ΟΙ "ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ" ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ


Η μεγάλη υποκρισία των "εργατοπατέρων" του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Βγάζουν ανακοινώσεις προασπιζόμενοι, δήθεν, τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τα δημοτικά ραδιόφωνα, αλλά για τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων που οι ίδιοι έχουν κάνει σε 902, Ριζοσπάστη και τυποεκδοτική, τσιμουδιά... τίποτα! Από το Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία του 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM – 902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει ξεκινήσει ένα κύμα απολύσεων εργαζομένων, που μέχρι σήμερα φτάνουν τους 21 (απολύει λίγους λίγους κάθε μήνα, χωρίς προειδοποίηση). Αυτό η εργοδοσία του 902 το κάνει μιλώντας για μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης και μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΚΕ.
Κι έχουν και το θράσσος να βγάλουν ανακοίνωση οι "κόκκινοι εργατοπατέρες", από το... λιτό "σπίτι του λαού" στον Περισσό, εκφράζοντας τη δήθεν κατηγορηματική τους αντίθεση  έναντι των σχεδιασμών στην ΕΡΤ το ΑΠΕ- ΜΠΕ και τα δημοτικά ραδιόφωνα και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει "εδώ και τώρα".

Σε ερώτηση που απηύθυνε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η ΚΟ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "Η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ, που ήδη επιχειρείται μέσω της εργασιακής εφεδρείας, η αποδόμηση της τεχνικής επάρκειας και η παραπέρα απομείωση του προγράμματος με συνέπεια την επιτάχυνση της διαδικασίας συγκέντρωσης των ΜΜΕ σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, επιδεινώνει τη ζωή των εργαζομένων και των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ- ΜΠΕ, στα δημοτικά ραδιόφωνα, που υφίστανται επιπλέον τις συνέπειες των χαρατσιών και της μείωσης του εισοδήματός τους μέσω του ενιαίου μισθολογίου".

Δείτε ποιοι μιλάνε! Αυτοί που όταν απέλυαν τους εργαζόμενους, γελούσαν και τους λοιδωρούσαν. Διαβάστε όσα οι ίδιοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι είχαν επισήμως καταγγείλει:
Οι φήμες για απολύσεις ακούγονταν καιρό. Μέχρι και τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010, μας λέγανε ότι τα περί απολύσεων είναι ψέματα για να χτυπηθεί πολιτικά το ΚΚΕ. Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο σταθμός θα κάνει μαζικές απολύσεις. Μας είπε πως αυτές θα γίνουνε με κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακές υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου, ηλικία, οικονομική κατάσταση του κλπ.) και όχι με βάση το ποιος ανήκει ή στηρίζει το κόμμα που είναι και ο ιδιοχτήτης του σταθμού και ποιος όχι. 

Παράλληλα, μας κάλεσε να στηρίξουμε συνδικαλιστικά το ΠΑΜΕ και να παλέψουμε για ψηλά επιδόματα ανεργίας (!). Αυτό εμείς το πήραμε για ειρωνεία και βαριά προσβολή, όπως και ήτανε.
Χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τα οικονομικά δεδομένα με νούμερα, να συζητήσει μαζί μας για λύσεις, να μας ενημερώσει καθαρά τι συμβαίνει και πώς μπορούσε να βρεθεί η πιο καλή για τους εργαζόμενους λύση, μας ξεκαθαρίσανε ότι από 1η του Δεκέμβρη (5 μέρες μετά την παραπάνω ξαφνική ανακοίνωση!!) πιάνουνε το τσεκούρι των απολύσεων. Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση. 
Κάναμε μια σύσκεψη και βγάλαμε μια επιτροπή τριών συναδέλφων, για να πάνε στο σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και να ζητήσουνε συμπαράσταση. Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε -σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες- στα παλιά της τα παπούτσια.

Την ίδια ώρα, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχε στείλει στη σύσκεψή μας εκείνη έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, κι έσπειρε έπειτα κατάλληλες φήμες για να μας διασπάσει. Στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Έστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ, κι όταν πήγε η Επιτροπή μας να μιλήσει, τους είχε δασκαλέψει να πούνε ότι η Επιτροπή δεν εκφράζει τους εργαζόμενους του 902 κι ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες. Έριξε δηλαδή εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους, υποχρέωσε τους συναδέλφους μας να γίνουν γενίτσαροι για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Στη συνέχεια, η εργοδοσία – καθοδήγηση του ΚΚΕ έβαλε «περιφρουρήσεις» κατά ανύπαρκτων εχθρών του κόμματος στο κτίριο του 902-ΚΚΕ στον Περισσό και την κατάλληλη στιγμή, βράδυ σαν τον κλέφτη, στις 10 του Δεκέμβρη, απόλυσε 2 από τους 3 της Επιτροπής μας και άλλον έναν εργαζόμενο, που είχε μπει μπροστά στον αγώνα κατά των απολύσεων. Υποχρέωνε μάλιστα εργαζόμενους του 902 – μέλη του ΚΚΕ να συμμετέχουν σε αυτές τις περιφρουρήσεις κατά δήθεν «απειλής» από τους απολυμένους!! Εκείνες οι πρώτες απολύσεις ρίξανε μια απαισιοδοξία σε πολλούς εργαζόμενους, που δεν είχανε προλάβει να οργανωθούνε καλά. «Πού ξέρεις, μπορεί να μην κάνουν άλλες απολύσεις», έλεγαν πολλοί. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι, κι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για το μέλλον.

Τα κοινωνικά κριτήρια για τα οποία μίλαγε η εργοδοσία πήγανε περίπατο από την πρώτη κιόλας φουρνιά (αφού οι πρώτοι που απόλυσε με εκδικητικότητα ήταν οι εκπρόσωποί μας!). Αυτό που νιώσαμε όλοι όσοι μείναμε στο σταθμό μετά τις 10/12/2010 μέχρι να μας διώξουνε, ήτανε το κλίμα πολέμου – γκέτο που φτιάξανε ενάντια στους μη οργανωμένους στο ΚΚΕ εργαζόμενους του σταθμού. 

Οι προϊστάμενοι -χρόνια τώρα- μας προσβάλανε και μας αποκαλούσανε στα μουλωχτά τεμπέλήδες, τη στιγμή που αυτοί έπιναν ολημερίς καφέδες και χασκογελάγανε στα γραφεία τους, κι εμείς ιδρώναμε και μας έτρωγε το άγχος και οι δρόμοι. Οι ίδιοι βάλανε μέλη του ΚΚΕ, δημοσιογράφους κυρίως, ανθρώπους που τρώγαμε μαζί το καθημερινό βάσανο του μεροκάματου, να μας κάνουνε το χωροφύλακα και να ακούνε τι λέμε. Το αντάλλαγμα ήταν να τους κρατήσουνε στη δουλειά, στόχος να μας διχάσουνε σε κομματικούς και μη κομματικούς και έτσι να κάνουνε τη δουλειά τους.

Μας απολύανε και γελάγανε, λέγοντας την ψευτιά ότι οι αντιδράσεις μας για τις απολύσεις ήταν μέρος «επίθεσης στο ΚΚΕ», πράγμα που ποτέ δεν κάναμε και δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε (άσχετα από πολιτικές απόψεις). Κάνανε χυδαίες επιθέσεις προσωπικά σε συναδέλφους, απειλούσανε έμμεσα ή άμεσα, δείχνανε και δείχνουνε μια απανθρωπιά απέναντί μας που είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λένε συνέχεια στη θεωρία. Μας μιλάγανε για δικαιοσύνη και εργατικά δικαιώματα, και είδαμε τη χειρότερη αδικία και εκδικητικότητα, γιατί ζητήσαμε να μη χάσουμε τη δουλειά μας, και αυτοί δεν μας εξηγούσανε καν αντρίκεια και καθαρά γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε και γιατί δεν ίσχυε κανένα κοινωνικό κριτήριο στις απολύσεις μας, παρά μόνο κομματικό.

Και δε μας εξηγήσανε ποτέ γιατί ΠΟΤΕ δε μας υπολογίσανε, γιατί περνιούνται για «ανώτεροι» από μας και μας περιφρονούνε επειδή δεν ξέρουμε τσιτάτα σαν κι αυτούς, οι ίδιοι που ορκίζονται στα λόγια στο όνομα του εργαζόμενου και του λαού. Δε σεβαστήκανε ούτε εργαζόμενους που είχανε άνεργες γυναίκες και παιδιά στην κούνια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει απολυθεί ούτε ένα κομματικό μέλος (έχουνε παραιτηθεί δύο).

Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και δε ζητάμε να είχανε απολυθεί άλλοι στη θέση μας. Άλλωστε, οι περισσότεροι βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά με τη θέλησή μας, αντιδράσαμε ανοιχτά, αν και ξέραμε ότι μας περίμενε η ανεργία. Δε μας ένοιαξε, αν και γνωρίζαμε ότι θα περάσουμε δύσκολα, γιατί δεν αντέχαμε αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας, του γκέτο, της σπιουνιάς, που είχε φτιάξει η εργοδοσία μαζί με τους προϊστάμενους.
Αν μέναμε στη δουλειά, θα μέναμε με το κεφάλι ψηλά και όχι σα δούλοι, όπως μας αντιμετώπιζε για χρόνια η εργοδοσία του 902 με ατάκες όπως «αυτοί τρώνε τα λεφτά του ΚΚΕ», «συνδικαλισμοί στο ΚΚΕ δεν περνάνε» κλπ.

Εμείς ξέραμε πάντα ότι αριστερός είναι αυτός που σέβεται όσους βγάζουνε με κόπο το ψωμί τους, τους εργαζόμενους και το λαό, αγαπάει την αλήθεια, είναι ντόμπρος, δίκαιος, δε σηκώνει τη βρωμιά, τη ρουφιανιά, την υπουλοσύνη, δεν κοιτάει να τη γλιτώσει αυτός και να πονέσουν ή να πεινάσουν άλλοι. Δυστυχώς με σας κύριοι της εργοδοσίας εκεί μέσα, είδαμε τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
Ξαναλέμε: αν ήσαστε πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, θα αγκαλιάζατε την Επιτροπή μας, θα μας ανοίγατε τα οικονομικά κιτάπια σας, θα εξηγούσατε το οικονομικό πρόβλημα του σταθμού, θα καθόμασταν μαζί να στύψουμε το κεφάλι μας να βρούμε την πιο δίκαιη για όλους λύση. Και μάλιστα -χωρίς αυτό να το απαιτούσαμε ποτέ, γιατί είμαστε περήφανοι άνθρωποι και συναδελφικοί- θα δίνατε μόνοι σας το καλό παράδειγμα, ξεκινώντας πρώτα από τους εαυτούς σας, από μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ, φυσικά με κοινωνικά κριτήρια, για να δείξετε το διαφορετικό χαραχτήρα σας από έναν κλασσικό καπιταλιστή εργοδότη, από αυτούς που καταγγέλλετε καθημερινά στα λόγια. Επειδή έχουμε δουλέψει κι αλλού, σας λέμε ότι τη δικιά σας συμπεριφορά δύσκολα τη συναντάς στην πιάτσα. Η εικόνα να πετάτε εργαζόμενους με παιδιά στο δρόμο, να έχετε κινητοποιήσει τη μισή ΚΝΕ της Αττικής για να μην «εισβάλλουνε οι προβοκάτορες απολυμένοι στον Περισσό» (δηλαδή εμείς) και την ίδια ώρα να διασκεδάζετε γελώντας στο γνωστό μικρό δωματιάκι δίπλα στους δημοσιογράφους, θα σας είναι στίγμα και λεκές για πολλά χρόνια.

Εμείς δε θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε το αντεργατικό όργιο που σκαρώσατε στον 902 (μέχρι να το σταματήσετε), την ίδια ώρα που φωνάζετε «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» και κάνετε τους μεγάλους υπερασπιστές των εργαζομένων. Θα το αποκαλύψουμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, όχι γιατί μας στερήσατε το ψωμί μας ή γιατί είχαμε κανένα προηγούμενο με το ΚΚΕ ή τον 902, αλλά γιατί μας συκοφαντήσατε, μας βάλατε απέναντι σας σαν δήθεν εχθρούς της εργατικής τάξης, προσπαθήσατε να μας ταπεινώσετε.

"Οι απολυμένοι του 902"

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχει ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις ...Του Δημήτρη Κωνσταντάρα


 Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Χρήστος Μακρυγιάννης , αν. αξιωματικός ε.α. :
«Φτύνω  στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας»
Δεν υπάρχει ηθικό στις ένοπλες δυνάμεις σήμερα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έτυχαν σεβασμού  από καμιά κυβέρνηση.
 Και ένα μοναδικό ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
 Ίμια :  Στη μνήμη των ανθρώπων κάποια γεγονότα μένουν αναλλοίωτα .


1)Ο Υπουργός δεν έχει πονέσει ,δεν έχει  ξενυχτήσει ,δεν έχει πολεμήσει ,δεν έχει εκπαιδεύσει αξιωματικούς . Τέτοιοι δεσμοί δεν κόβονται. Με τους  εν ενεργεία Αξιωματικούς  έχουμε μαζί πάνω από 25 χρόνια . Να σταματήσουμε να μιλάμε  επειδή οι πολιτικοί δεν μιλάνε μεταξύ τους ;

2)Για την κυβέρνηση του Παπανδρέου υπάρχει ταξικό μένος εναντίον των Αξιωματικών , ιδίως από πολιτικούς που έτυχαν να γνωρίσουν το Έλληνα Αξιωματικό να τον  ζηλέψουν και όταν ήρθε η ώρα να τον εκδικηθούν

3)Θα μας…πατάξει ο κ. Μπεγλίτης ; Μα αν ο υπουργός στείλει δυνάμεις εναντίον μας , κι εμείς θα αντιδράσουμε δυναμικά. Αξιωματικός είμαι, όχι ψάλτης στον Αι Σπυρίδωνα . Όποιος βάλλει…βάλλεται.

4)Στα Ίμια, όλος ο Στρατός είχε ηθικό, είχε τσαμπουκά και κατορθώσανε πολιτικοί άνδρες ,  σε μια νύχτα να μας τον σπάσουνε τον τσαμπουκά μας  χωρίς να πέσει ντουφεκιά. Πάντα η Ελλάδα είχε και  δειλούς.

5)Η  επιστολή ήταν μια κραυγή ,ένα ουρλιαχτό  που έλεγε  « Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί»   και στο κάτω  κάτω της γραφής για αυτόν  εδώ τον τόπο δώσαμε τα πάντα. Έως εδώ και μη παρέκει  κοπρόσκυλα, κανείς δεν αποφασίζει για εμάς  χωρίς εμάς .

6)Τρέμω στην ιδέα  ότι ο κ. Μπεγλίτης θα διαχειριστεί μια κρίση που θα έχει βομβαρδισμούς , αποβάσεις, νεκρούς πολίτες και στρατιωτικούς! Κάποιοι νομίζουν ότι θα τον παρακολουθούμε αυτόν τον πόλεμο από  την τηλεόραση. !!
Τον απόστρατο αξιωματικό Χρήστο Μακρυγιάννη, τον «γνώρισα» όταν διάβασα τη συγκλονιστική εκείνη επιστολή του με τίτλο « Φτύνω στα μούτρα σας» , τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, μια ανοιχτή επιστολή που έκανε το γύρο του διαδικτύου, είχε ελάχιστη δημοσιότητα από τα έντυπα και είχε γραφτεί από τον εν αποστρατεία αξιωματικό του Στρατού Ξηράς  Χρήστο Μακρυγιάννη , κάτω των 55 ετών, ως απάντηση στα «κυβερνητικά καψόνια», των νέων μέτρων και της επερχόμενης μείωσης των

(φώτο: Μακρυγιάννης Χρήστος )
συντάξεων. Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε εύκολα να τη βρείτε στο διαδίκτυο, τον κ. Μακρυγιάννη ωστόσο, όχι και τόσο εύκολα  αφού ήταν ένα από τα «Πρόσωπα των Ημερών».
Ακολούθησαν οι κινητοποιήσεις των αποστράτων αξιωματικών , οι σχεδόν βίαιες, προσβλητικές και υβριστικές δηλώσεις περί «τραμπούκων» αλλά και σύνδεσης των αποστράτων αξιωματικών με την αξιωματική αντιπολίτευση του υπουργού Άμυνας κ. Μπεγλίτη και η επιστροφή στη δημοσιότητα του Προσχεδίου Ιδρυτικής  Διακήρυξης  Κινήματος, ή και κόμματος με την ονομασία «ΚΑΝΕΝΑ» από ενώσεις αποστράτων πριν από ένα χρόνο.
Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή μέσα στο στράτευμα αλλά και ανάμεσα στους χιλιάδες  απόστρατους για την κυβέρνηση και τον κ. Μπεγλίτη σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» αλλά και στο «στόχαστρο» της Τουρκίας λόγω υποθαλάσσιων ερευνών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και λόγω της αναμενόμενης – ελπίζουμε- κήρυξη της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. ( Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης). Είναι  άραγε δυνατόν ένας παντελώς «άσχετος» με το στράτευμα διπλωμάτης όπως ο κ. Μπεγλίτης να έρχεται , ως Υπουργός Άμυνας, σε σύγκρουση με ζωτικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθυβρίζοντάς τους ως «τραμπούκους» μέσα στη Βουλή και «χρεώνοντας» τους  Έλληνες αξιωματικούς στην αντιπολίτευση;
Μίλησα  (τηλεφωνικά, διότι βρίσκεται στα Τρίκαλα)  αρκετές φορές με τον κ. Μακρυγιάννη, συζητήσαμε, αναζήτησα κείμενά του, του έστειλα γραπτώς ερωτήσεις, κάναμε αλλαγές και παρατηρήσεις, μας έστειλε και μια δραματική « προσωπική υποθήκη» του γύρω από την Υπόθεση των Ιμίων και σας παρουσιάζουμε τη συγκλονιστική του μαρτυρία όχι μόνο για όσα τρομερά έγιναν εις βάρος των αποστράτων αξιωματικών στο Πεντάγωνο, όχι μόνο για τις ύβρεις και τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον τους ο κ. Μπεγλίτης αλλά και για τις όποιες  «κινήσεις»  υπάρχουν στους κόλπους του στρατεύματος.
Ο κ. Μακρυγιάννης είναι  μόλις 52 ετών, υπηρέτησε σε καίρια επιχειρησιακά πόστα του Στρατού ( και στα Ίμια),  μια βαριά καρδιοπάθεια τον οδήγησε σε οδυνηρό χειρουργείο στα 39 του χρόνια, στην επαναφορά του στο στράτευμα σε  υπηρεσία γραφείου και τέλος σε παραίτησή του.  

Είστε τραμπούκος κύριε Μακρυγιάννη; 'Ηταν τραμπούκοι οι συνάδελφοί σας που μπήκαν τις προάλλες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;           
(Φώτο : Με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο στην πύλη του ΥΕΘΑ)

Ποτέ δεν ήμουν μπράβος και πολύ περισσότερο μπράβος πολιτικού ο κ. Υπουργός αν χρησιμοποιεί μπράβους γνωρίζει και την ερμηνεία της λέξεως τραμπούκος . Οι Απόστρατοι αξιωματικοί προκλήθηκαν αισχρά από ανθρώπους που έφεραν πολιτική περιβολή  και εισήλθαν στο Υπουργείο . Είναι οικογενειάρχες και όχι τραμπούκοι αλλά πρέπει να γνωρίζεις και την ψυχοσύνθεση των αξιωματικών και να περιμένεις την αντίδρασή τους όταν τους βρίζεις και τους απειλείς !
Ναι αλλά « δικαιούνται»  οι απόστρατοι αξιωματικοί να κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να διατυπώνουν αιτήματα και να σχολιάζουν δημόσια την οικονομική - και όχι μόνο- κατάσταση της χώρας;   
Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί είναι πολίτες και έχουν κάθε δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα να σχολιάζουν και να διαμαρτύρονται όταν καταπατάται το Σύνταγμα και μάλιστα σε βάρος τους.
Αισθάνεστε ή γνωρίζετε να  υπάρχει «ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων» όπως είπε ο υπουργός Άμυνας στη Βουλή;
Ο Υπουργός δεν έχει πονέσει ,δεν έχει  ξενυχτήσει ,δεν έχει πολεμήσει ,δεν έχει εκπαιδεύσει αξιωματικούς και τέτοιοι δεσμοί δεν κόβονται. οι περισσότεροι από εμάς  με τους Αξιωματικούς που είναι στην ενέργεια έχουμε μαζί πάνω από 25 χρόνια να σταματήσουμε να μιλάμε τώρα επειδή οι πολιτικοί δεν μιλάνε μεταξύ τους ;
 Σχεδιάζετε να ανατρέψετε την κυβέρνηση; Αν όχι εσείς, ξέρετε αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που «κάτι» προετοιμάζουν μέσα από τη δημιουργία οργανώσεων και ομάδων;
Aυτό είναι  ανέκδοτο αν εννοείται με πραξικόπημα ,αλλά αν νομίζουν κάποιοι στην κυβέρνηση ότι θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα αυτά που αποφασίζουν στα καφέ του Κολωνακίου ερήμην μας για εμάς,  έχουν μαύρα μεσάνυχτα .Το σύνταγμα της Πατρίδος μας επιτρέπει να βρισκόμαστε και να τα λέμε είναι και αυτό παράνομο ;
Υπάρχει «Κόμμα Αποστράτων» στα σκαριά; Επιθυμείτε την άμεση και αποφασιστική ανάμιξή σας - είτε προσωπικά, είτε ομαδικά- στην ενεργό πολιτική; Κι αν ναι, θεωρείτε ότι αυτό είναι κάτι που αρμόζει σε απόστρατους;
Έχω ακούσει για την κίνηση αυτή και ενημερώθηκα από το διαδίκτυο ,γιατί να μην αρμόζει σε ομάδα ανθρώπων να κάνουν κόμμα ; Eδώ υπάρχει κόμμα κυνηγών ,κόμμα σκοπιανών και σε λίγο κόμμα Αλβανών των αποστράτων μας πείραξε ; Εγώ πάντως…όχι… δεν μετέχω σε αυτό το κόμμα.
Νοιώσατε ποτέ «καθοδηγούμενος» από κάποιο κόμμα και πώς κρίνετε τις κινήσεις και πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας των συναδέλφων σας; Ξεπερνούν κάποια «ανεκτά όρια»;
Μάλλον τα κόμματα έχουν παραδείγματα από τους κομματάρχες τους .οι Αξιωματικοί δεν καθοδηγούνται από κανέναν και πολύ περισσότερο  από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έβλαψαν την Πατρίδα μας 
 Πώς κρίνετε  την απόφαση – με το γνωστό email Μπεγλίτη-  για τη χορήγηση «δικαιώματος» απευθείας επικοινωνίας με το γραφείο του που έδωσε στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό ο Υπουργός; Τι ρόλο  καλούνται πλέον να παίξουν οι φυσικοί προϊστάμενοι των Αξιωματικών;
Είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια κακής συμβουλής προς τον υπουργό που πιστεύει ο έτσι θα προλάβει κάποιες καταστάσεις . Όχι να λύσει προβλήματα τα οποία είναι γνωστά εδώ και χρόνια . Ξέρουμε ότι « πρώτα αποκόπτεις τις επικοινωνίες και μετά ενεργείς». Το ξέρετε το  τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στις μονάδες ; « Κυρ Λοχία αν με βάλεις αγγαρεία θα το πώ στον Υπουργό».  Αν ο ηγέτης δεν έχει εμπιστοσύνη στους Αξιωματικούς και οι Αξιωματικοί δεν έχουν το σεβασμό ο οποίος κερδίζεται και δεν χαρίζεται,  έχεις χάσει το παιχνίδι. Ο Υπουργός πήρε την ιδέα του email από το Ισραήλ. Θα μπορούσε να πάρει και ιδέες για αξιοποίηση Αξιωματικών χωρίς αμοιβή για το καλό της Πατρίδος εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις τους.
Πως αισθάνεστε όταν ακούτε ότι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διατύπωση παραπόνων  από απόστρατους  είναι πρακτικές που « θα παταχθούν απ' όπου και εάν προέρχονται»;
Νιώθω προδομένος ,πικραμένος αλλά και οργισμένος .Τέτοιες φράσεις και λέξεις οργίζουν και οδηγούν σε καταστάσεις  που δεν ελέγχονται  και η αντίδραση θα είναι μη ελεγχόμενη εάν εκδηλωθεί .Δεν είμαστε εγκληματίες, μας οδηγήσανε στην απόγνωση χωρίς να φταίμε και όταν ο αξιωματικός χάσει τη αξιοπρέπειά του δεν έχει να χάσει και κάτι άλλο .
Και πώς θα μπορούσε να σας ...πατάξει" ο υπουργός;  Και πώς θα αντιδράσετε; Με το Πάταξον μεν, άκουσον δε;"
Σε καμιά περίπτωση. Αν ο υπουργός στείλει δυνάμεις εναντίον μας , θα αντιδράσουμε δυναμικά. Αξιωματικός είμαι, όχι ψάλτης στον Αι Σπυρίδωνα ,ούτε είμαι της άποψης σφάξε με Αγά μου να αγιάσω. Όποιος βάλει, βάλλεται ..
Φράσεις όπως « Η Κυβέρνηση ενεργεί χωρίς σχέδιο και χωρίς συντονισμό. Ορισμένοι από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γραμματείς κ.α. δεν γνωρίζουν τα καθήκοντά τους και ποιο είναι το έργο τους» που περιέχονται σε ανακοίνωση  του Συνδέσμου αποστράτων, σας βρίσκουν σύμφωνο;
Δεν την γνωρίζω την ανακοίνωση του συνδέσμου αλλά εγώ πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει σχέδιο και μάλιστα καλά οργανωμένο . Το ότι οι υφυπουργοί και γραμματείς δεν γνωρίζουν τα καθήκοντα τους είναι γνωστό τοις πάσι.
Τι θα θέλατε να δείτε από την κυβέρνηση - την οποιαδήποτε κυβέρνηση- για να αισθανθείτε ασφαλής, ικανοποιημένος, σεβαστός  απέναντι σε όλες αυτές τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα και τους επαπειλούμενους κινδύνους;
Να σταθεί δίπλα στον αξιωματικό να του ζητήσει την γνώμη του για τον οπλισμό που χρειάζεται ,τις ανάγκες σε προσωπικό και κυρίως να του δώσει όραμα και αξιοπρέπεια γιατί ένοπλε ς δυνάμεις χωρίς ηθικό στο προσωπικό είναι  «για τα μπάζα»  γιατί δεν πολεμάνε οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι !
Νοιώθετε -ή γνωρίζετε- εάν τα συναισθήματα  αποδοκιμασίας που εκφράζονται από τους συναδέλφους σας έχουν ερείσματα και στους εν ενεργεία αξιωματικούς; Θα λέγατε δηλαδή ότι επικρατεί δυσαρέσκεια, αναβρασμός, σκεπτικισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας;
Έχουμε επαφή με τους ενεργεία συναδέλφους. Όταν ο  Συνταγματάρχης που  έχει γυρίσει την Ελλάδα  δεν μπορεί να πληρώσει τα κοινόχρηστα και  δυστυχεί η οικογένειά του , βλέποντας  δε την περιφρόνηση και την απαξίωση των πολιτικών στο πρόσωπο των αποστράτων , είναι δυνατόν να είναι ευχαριστημένος ; Δεν υπάρχει ηθικό στις ένοπλες δυνάμεις .. και είναι κρίμα αυτήν τη δύσκολη χρονική στιγμή  παρά το ότι  ο Α/ΓΕΣ  κ.Φραγκούλης πήρε σβάρνα τα νησιά και τις ειδικές δυνάμεις όλο το καλοκαίρι βλέποντας τον κίνδυνο να έρχεται από ανατολάς  προσπαθώντας να  ανυψώσει το ηθικό
Κατάφερε να τους δυσαρεστήσει τελικά όλους η κυβέρνηση Παπανδρέου ; Κι αν ναι,  τι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, ας πούμε επί Καραμανλή και επί Σημίτη, ιδίως σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις;
Δυστυχώς οι Ένοπλες δυνάμεις δεν έτυχαν του ανάλογου σεβασμού  από καμιά κυβέρνηση. Για την κυβέρνηση του Παπανδρέου υπάρχει ταξικό μένος εναντίον των Αξιωματικών ιδίως από πολιτικούς που έτυχαν να γνωρίσουν το Έλληνα Αξιωματικό να τον Ζηλέψουν και όταν ήρθε η ώρα να τον εκδικηθούν
 Φοβάστε κάποιο «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, είτε αναφορικά με τα επεκτατικά σχέδια Νταβούτογλου και Ερντογάν, είτε λόγω των Κυπριακών πρωτοβουλιών στην ΑΟΖ;
Έχω ζήσει αρκετά θερμά επεισόδια  με τους Τούρκους και δεν φοβάμαι. Έέχουμε δεκάδες νεκρούς από θερμά επεισόδια. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι την δειλία των πολιτικών . Όταν έπεφτε νεκρός και αποκεφαλισμένος ο Ηλιάκης , δεν βρέθηκε  ένας  Ηγέτης να δώσει την εντολή για μια κατάρριψη και όταν συνέλαβαν τον Τούρκο πιλότο ,τον  στείλανε πίσω στην χώρα του!  Ντροπή !
Κοιμάστε ήρεμος το βράδυ;
Τρέμω ειλικρινά. Φανταστείτε,  μετά από  την άοπλη «εισβολή»  100 αποστράτων αξιωματικών στο προαύλιο του Υπουργείου, είδα ένα κάτωχρο Υπουργό να κραυγάζει επειδή τρομοκρατήθηκε ή επειδή του μεταφέρανε λάθος πληροφορίες . Τρέμω στην ιδέα  ότι θα διαχειριστεί μια κρίση που θα έχει βομβαρδισμούς ,αποβάσεις ,νεκρούς πολίτες και στρατιωτικούς! Κάποιοι νομίζουν ότι θα τον παρακολουθούμε αυτόν τον πόλεμο από  την τηλεόραση  . Μου ήρθε να ουρλιάξω όταν άκουσα έναν νεαρό πολιτικό στο κάποιο κανάλι   με τσογλανοειεδές ύφος ,να μιλάει απαξιωτικά για τους συνταξιούχους κάτω τον 55  ετών χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι πίσω από την από μια απλή παραίτηση κρύβεται ο πόνος και η αγανάκτηση  .
15.  Πώς αποφασίσατε να γράψετε  την επιστολή με το διάσημο πλέον "Φτύνω στα μούτρα σας";  Δεν είναι λίγο ακραίο; Πως ένας άνθρωπος συνηθισμένος στην πειθαρχία, φτάνει στα όρια της απειθαρχίας;
 Μιλάτε για πειθαρχία κ .Κωνσταντάρα.  Ε  λοιπόν όχι . Βαρέθηκα να είμαι πειθαρχημένος, από  μικρό παιδί έκανα πάντα το σωστό και  το δίκαιο αυτό έμαθα ,αυτό έκανα .Εγώ , το αστέρι των ΧΩΚ το καμάρι  των εκπαιδευτών,  που έκανα κουμάντο σε τρείς πυροβολαρχίες βολής και  γίναμε θρύλος στo ΝΑΤΟ. Σε μια νύχτα ,  μετά την επέμβαση της καρδιάς,   δεν ήμουν -  λέει-  ικανός  'ούτε  σε ένα  γραφείο να παραμείνω στην μονάδα μου .Η υπηρεσία μου συνέστησε για το… καλό μου να μετατεθώ σε μονάδα   επιστρατεύσεως !Άνθρωποι που δεν έχουν βγει ποτέ από το γραφείο τους, τυφλοπόντικες και χαρτογιακάδες απλά εφαρμόζοντας τον νόμο και τις διατάξεις . Σκοτώνουν τα άλογα όταν τραυματιστούν μου είπε ο τότε διοικητής μου δακρύζοντας ,σημερινός Στρατηγός !
16. Και μετά;  Τι έγινε;
Μετά, έσφιξα την καρδιά μου και πήγα  σε πράγματα που δεν τα ήξερα ,από μάχιμος πρώτης  γραμμής και από να κάνεις κουμάντο σε πυραύλους ,αεροπλάνα και ελικόπτερα και να χειρίζομαι μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας βρέθηκα να στοιβάζω χαρτιά και να μετράω όπλα σε αποθήκες Μιλάτε για πειθαρχία . Έπρεπε να τα βροντήξω τότε και να πάω στην Αμερική αλλά εγώ  ο …Ελληναράς όταν μου πρότειναν συμβόλαιο  είπα ότι έχω συμβόλαιο με την Πατρίδα.  Άρχισα στην νέα μου μονάδα να δουλεύω από την αρχή,   δεν υπήρχε καν ηλεκτρονικός υπολογιστής παρά μια αρχαία γραφομηχανή ..Συναρμολόγησα υπολογιστές από τα σκουπίδια και άρχισα να μαθαίνω στους νέους συναδέλφους κα τα στελέχη υπολογιστές και να ετοιμάζω την μηχανογράφηση της Μονάδος
Ακόμη και σήμερα οι υπολογιστές στην μονάδα μου  είναι όλοι «δικοί»  μου . Ό,τι  παλιό  πετούσαν οι επιχειρήσεις,  το έπαιρνα , το επισκεύαζα και το έδινα σε κάποιο  γραφείο της Μονάδος .Ξανάρχισα να ζώ . Έλα όμως που η άτιμη αρρώστια μού θύμιζε ότι ήταν εκεί,  ύπουλη και δυνατή και όταν άρχιζα να μη την υπολογίζω,  ξαναρχόταν;  Τότε  ο προσωπικός μου στρατιωτικός γιατρός και φίλος ,μου  μίλησε έξω από τα δόντια και μου υπενθύμισε ότι τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής  και  ότι εγώ έχω…  ημερομηνία λήξεως . Τότε αποφάσισα να παραιτηθώ . Δεν άκουσα την συμβουλή του να ζητήσω παραίτηση για λόγους υγείας. Γιατί ;  Διότι  κ.  Κωνσταντάρα δεν θα επιστρατευόμουνα  σε περίπτωση πολέμου . Δηλαδή δεν θα μπορούσα να πολεμήσω . Αν τον είχα ακούσει δεν θα μου έκοβε ο δικηγόρος Μπεγλίτης την σύνταξη μου ούτε τα δώρα ούτε το επίδομα αδείας . Αλλά δεν θα μπορούσα να ησυχάσω από την ντροπή μου .
Με όλα αυτά που ακούτε και βλέπετε να συμβαίνουν στους Έλληνες και –κυρίως- σ΄ εσάς, τους απόστρατους αξιωματικούς, τι αισθάνεστε;
Όταν άρχισα ν ακούω  τους δήθεν οικονομολόγους πολιτικάντηδες του κερατά  στην Τηλεόραση ότι υπήρχε περίπτωση ακόμη και αναστολή της σύνταξης και η οικογένειά μπορούσε  να πεινάσει  γιατί λέει  βγαίνουμε νωρίς στην σύνταξη μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας , τότε μπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο .Εκείνο που έχω είναι η τιμή μου και αξιοπρέπειά μου. Μη μου λέτε εμένα για πειθαρχία  γιατί τα όρια μου τα έχω  ξεπεράσει πια .Η  επιστολή ήταν μια κραυγή ,ένα ουρλιαχτό  που έλεγε  « Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί»   και στο κάτω  της γραφής για αυτόν  εδώ τον τόπο δώσαμε τα πάντα. Έως εδώ και μη παρέκει  κοπρόσκυλα, κανείς δεν αποφασίζει για εμάς  χωρίς εμάς που έλεγε και κάποιος ποιητής . Μιλάτε για Όραμα, για να βοηθήσω τον κόσμο που περιμένει από εμάς. Ραγιάδες και βολεμένοι είναι  πολλοί ,δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, θέλουν ο νόμος και η αξιοκρατία  να σταματάει πριν από αυτούς ς και να μην του αγγίζει .Ότι ψηφίζουμε , είμαστε . Ρίξτε μια ματιά γύρω σας:  εμείς είμαστε οι… γραφικοί ,οι … πατριδοκάπηλοι
Μιλήσατε για τα Ίμια. Ζήσαμε στιγμές μοναδικές . Θυμάμαι τον Αλέξανδρο,  ένα νεαρό στρατιώτη που ήθελε να πάρει το πολυβόλο ενώ τον είχαμε στο ΚΨΜ.  Όλος ο Στρατός είχε ηθικό, είχε τσαμπουκά και κατορθώσανε πολιτικοί άνδρες ,  σε μια νύχτα να μας τον σπάσουνε τον τσαμπουκά μας  χωρίς να πέσει ντουφεκιά. Πάντα η Ελλάδα είχε και  δειλούς. Όλοι οι συνάδελφοι ήμασταν  με κατεβασμένο κεφάλι . Ο Ναύαρχος Λυμπέρης έκανε ένα μεγάλο λάθος πίστεψε ότι οι πολιτικοί είναι Πατριώτες !Ε σας λέω εγώ  ότι δεν είναι. Τη  δική τους δειλία κατάφεραν να την περάσουν στα παιδιά μας και τολμάνε να μιλάνε για νεολαία που ζει για  τον φραπέ . Ε ,δεν είναι έτσι. Τα νέα παιδιά έχουν μεγαλείο αλλά τους λείπει ο Ηγέτης .Τους λείπει η πνοή ,τους λείπει το ΟΡΑΜΑ  .Δεν μπορούν οι σημερινοί πολιτικοί μας να τους  δώσουν αυτό το Όραμα, γιατί απλά δεν το πιστεύουν οι ίδιοι .
Η διήγησή του, πάει προς το τέλος της. Τον ρωτώ: Και τι θα κάνετε εσείς για την πατρίδα σας;
 Την Πατρίδα μου δεν θα την πουλήσει κανείς, γιατί η Πατρίδα είμαστε εμείς και τα παιδιά μας . Είναι οι τάφοι μας , έχουμε τους νεκρούς μας ,τα αδέρφια μας . Κάποτε είχα γράψει ότι μετράω μνήματα και είναι μόνο φίλοι . Θα τρομάξει ο κάθε τραχανάς πολιτικός από την ορμή μας  .Μιλώ πολύ τώρα τελευταία και μου φεύγουν  κουβέντες  και μιλώ μόνος μου για να μην τρελαθώ! 'Ένα Ελληνικό λαό περήφανο ένα λαό  ευαίσθητο  τον κάνανε να αλλάξει ,να μπολιαστεί με την αναισθησία και το ωχ αδερφέ ; Όχι δεν είμαστε έτσι οι Έλληνες ,οι παλικαράδες ,οι τσαμπουκάδες ,με τα στραβά της φυλής μας αλλά και  την λεβεντιά μας και τόσα καλά  της φυλής μας .Είμαστε οι ξεχωριστοί ,είμαστε  οι λίγοι ,οι γενναίοι γιατί απλά είμαστε Έλληνες. Και ξέρετε κάτι; Ποτέ δεν έγινε κάτι μεγάλο  από …βολεμένους .


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : Ίμια: Στη μνήμη των ανθρώπων κάποια γεγονότα μένουν αναλλοίωτα .

Του Χρήστου Μακρυγιάννη
Δεν είμαι συγγραφέας και δεν φιλοδοξώ να γίνω, θέλω όμως να καταγράψω τα γεγονότα όπως τα έζησα εκείνη την νύχτα . Την 26 Ιανουαρίου ειδοποιήθηκα από τον συνάδελφο μου Θεολόγο Γ. ότι πρέπει να επιστρέψω στην μονάδα. Εκείνη την εποχή υπηρετούσα ως Αξιωματικός του κέντρου επιχειρήσεων Κ.Ε.Μ στην ειδική αντιαεροπορική Μονάδα \ ΧΩΚ // στην Βόρεια Ελλάδα. Στην βουνοκορφή της Μονάδος η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και εμφανώς εκνευρισμένος μόλις αντίκρισα τον Θεολόγο  τον ρώτησε μήπως με κουβάλησες  επειδή οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο; Κατάλαβα από την έκφραση του ότι κάτι πέρα από τα συνηθισμένα συνέβαινε.  Στο κέντρο επιχειρήσεων Βρήκα τον φίλο μου και συνάδελφο Δήμο Π.  όπου ενημερώθηκα για την κατάσταση.' Όλοι οι χειριστές στρατιώτες στην θέση τους , αστέρια στην δουλειά τους . Ενεργοποιήσαμε τα RADAR και όλες οι Πυροβολαρχίες πυρός ανάφεραν κατάσταση ετοιμότητας .
Παρακολουθήσαμε την κατάσταση και ελέγχαμε στόχους Εχθρικά αεροσκάφη και φίλια αεροσκάφη. Όλη η νύκτα κύλισε έτσι και οι χειριστές αλλάζανε για ξεκούραση .Την άλλη ημέρα έγινε εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν οδηγίες . Όλοι οι Αξιωματικοί και οι αδειούχοι ενημερώθηκαν να επιστρέψουν άμεσα καθώς και οι οπλίτες .Το ηθικό υψηλότατο και όλοι ετοιμαζόμασταν για μια «σύντομη και σκληρή μάχη»  όπως λέγαμε .
Όλα κύλισαν έτσι μέχρι την παραμονή .Εκείνη την νύχτα , μας έγινε ενημέρωση ότι πάμε σε πόλεμο και αρχίσαμε να ενεργοποιούμε σχέδια και υλικά άκρως απόρρητα .Το πρωί ενημερωθήκαμε ότι επίκειται μερική επιστράτευση , ζήτησα άδεια να πάω στο σπίτι μου να αποχαιρετήσω την γυναίκα μου, τα τρία παιδιά μου και την μητέρα μου και να πάρω μαζί μου προσωπικά αντικείμενα.
Όταν ξεκίνησα με το αυτοκίνητο μου για την επιστροφή  είχε τόσο πυκνή ομίχλη που ο Θεολόγος κατέβηκε και με καθοδηγούσε .
Όταν φτάσαμε ενημερωθήκαμε ότι ο συναγερμός της Μονάδος ανέβηκε σε υψηλότερο επίπεδο .Ο συναγερμός ανέβαινε και όταν όλοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση, κανένας δεν έδειξε την παραμικρή λιποψυχία ,αντίθετα όλοι ήταν χαρούμενοι. Όλα τα στραβά της φυλής μας εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν ηγέτες από το πουθενά.
Η κατάσταση συναγερμού ανέβαινε στα ύψη και ενεργοποιήσαμε υλικά άκρως απόρρητα που δεν μπορώ να αναφέρω .Άρχισαν τα σήματα τα οποία τα έπαιρνα από τον Αξιωματικό Επιχειρήσεων της Μοίρας και τα μετέδιδα μέσω του συστήματος στις πυροβολαρχίες πυρός και παράλληλα είχαμε επαφή με την αεροπορική μονάδα που έλεγχε τα αεροσκάφη τα δικά μας. Οι πυροβολαρχίες είχαν ενεργοποιήσει τα πάντα δεν υπήρχαν κατά παράδοξο τρόπο προβλήματα στα Υλικά που μας ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό . Όλοι οι πύραυλοι ενεργοποιημένοι και έτοιμοι για εκτόξευση ένα σήμα και όλα έτοιμα για μάχη, εκείνη την στιγμή περίπου στις 22:30 παίρνω σήμα και δίνουμε match order σε μια πυροβολαρχία που σημαίνει ότι σε 2 ώρες πρέπει να είχε φορτώσει τα υλικά της και να είχε φύγει για την θέση της που ήταν καθορισμένη .Πράγμα που έγινε .Την επόμενη μισή ώρα παίρνουμε σήμα εντολή να μεταβιβάσω στις πυροβολαρχίες την κωδική εντολή (blazy sky) (φλεγόμενος Ουρανός !!! ) που σημαίνει πόλεμος !!!! Οι πυροβολαρχίες ανέφεραν ετοιμότητα .Εμείς στο κέντρο δεν έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο (τηλεόραση, ραδιόφωνο) και  δεν είχαμε γνώση για το τι μετέδιδαν τα κανάλια. Παρακολουθούσαμε τα γεγονότα από τα RADAR και τα υπηρεσιακά κανάλια .
Λόγω καιρού,  τα αεροσκάφη που πετούν  εκείνο το βράδυ ήταν τα Α-7 , διώξεως βομβαρδισμού και  παντός καιρού από την Σούδα της Κρήτης. Ήταν  άγνωστα στους Τούρκους και στα κέντρα αεράμυνας της Σμύρνης , πανίσχυρα αεροσκάφη για εκείνη την εποχή. Παραδόξως οι Τούρκοι δεν είχαν την ετοιμότητα που είχαμε εμείς . Ο  Έβρος μας ενημέρωνε ότι οι βροχές που έπεφταν τις τελευταίες ημέρες είχαν τα τουρκικά άρματα καθηλωμένα και εύκολη λεία για τα δικά μας υπόψη  και  όλες οι Μονάδες στον ¨Έβρο ήταν σε θέσεις μάχης  μέρες πριν με συνθήκες Σιβηρίας .
Μετά από τα ώρες αναμονής και χωρίς να υπάρχει καμιά εντολή για άμεση εμπλοκή αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει . Άρχισε να ξημερώνει, να «πέφτει»  ο συναγερμός,  άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για  απεμπλοκή των δυνάμεων και των Πυροβολαρχιών πυρός .Μέχρι το μεσημέρι είχαμε επανέλθει στην πριν της 26 Ιανουαρίου κατάσταση .
Πίκρα παντού . Κανείς δεν μίλαγε . Οι διαταγές βαρετές και οι εκτελέσεις νωχελικές . Όλοι είχαμε ένα «γιατί;»Κατέβηκα από το κέντρο και πήγα στο Κ.Ψ.Μ εκείνη την ώρα είδα τα πλάνα από το μοιραίο ελικόπτερο, είχα βέβαια ενημερωθεί για την κατάσταση και την (παλικαριά του πρωθυπουργού μας . )Η πίκρα που μας έμεινε μεγάλη αλλά μεγαλύτερη η (εκτίμηση) που είχε ο Πρωθυπουργός της Χώρας στις Ένοπλες Δυνάμεις , δηλαδή είπε χωρίς κανένα λόγο έτσι απλά ότι τόσο μπορούν οι δυνάμεις μας τόσο κάνουμε, που το Ξέρει ο άσχετος Σημίτης; μας δοκίμασε !! και αν κάποιοι κιότεψαν πήγαν στρατοδικείο ; διαπομπεύτηκαν ; εκτελέστηκαν ;
Ο Πάγκαλος, πρόσφατα,  σε κομματική συγκέντρωση έριξε όλα τα βάρη σε εμάς . Γιατί ; Έδωσε εντολή και δεν εκτελέσαμε ; Δεν πολεμήσαμε ; Λιποτακτήσαμε ; Γιατί προσβάλλει έτσι τους αξιωματικούς  ; Κανείς δεν ντρέπεται σε αυτήν την χώρα ; Κουβαλάμε όλοι μας την ντροπή τόσα χρόνια .
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα τόσα χρόνια λόγω ιδιότητος να μιλήσω . Ευχαριστώ όμως τον Θεό και τον κ. Χαρδαβέλλα και τους συνεργάτες της εκπομπή του «Αθέατος Κόσμος»  που μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό ότι δεν είμαστε λιποτάκτες ούτε λιπόψυχοι αλλά  αν εκείνο το βράδυ δεν ήταν υπήρχαν δειλοί στην Κυβέρνηση ,τους Τούρκους θα τους είχαμε «πάρει τα σώβρακα»  και θα κάνανε 50 χρόνια να βγούνε από τα στενά . Δεν χρειαζότανε να στείλουμε βατραχανθρώπους στα Ίμια. Αν κάποιος ήθελε να υπερασπίσει το Ελληνικό έδαφος,  θα μπορούσε να γυρίσει τα πυροβόλα από την Κάλυμνο και να κάνει στόχο τα Ίμια  Ούτε διαπραγματεύσεις ούτε τίποτε . Απλά , «κάνω δραστική βολή»  σε Ελληνικό έδαφος όπως δικαιούμαι.  Αυτή είναι η αλήθεια τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Αλλά όταν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες δεν έχουν ηθικό,  δεν υπάρχουν ¨Ένοπλες Δυνάμεις. Γινόμαστε… Οργανισμός. Κοινώς «για τα μπάζα». Τότε θα έχουμε και περιορισμένη κυριαρχία.
Τότε η Πατρίδα θα μας ζητήσει τον λόγο . 
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 

Ο Δ.Κωσταντάρας είναι :
Τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου [ΠΣΑΤ], της Association Internationale de la Presse Sportive [AIPS], της Ελληνικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων [ΕΕΘΣ], του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και της Αθηναικής Λέσχης.
Φιλόλογος, δημοσιογράφος / τηλεοπτικός / ραδιοφωνικός παραγωγός από το 1972 ως το 2003, νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών το 2002-2004, βουλευτής της Α΄ Αθηνών το 2004- 2007 με τη Νέα Δημοκρατία, συγγραφέας 10 βιβλίων, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων σήμερα και Ενεργός Πολίτης, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας μοιράζει πλέον το χρόνο και τις δραστηριότητές του ανάμεσα στη δημοσιογραφία, την πολιτική, τα βιβλία του, την επαφή του με τους πολίτες της Αθήνας και την οικογένειά του.
Αναρτήθηκε από Βετεράνος
http://trikalagr.blogspot.com/2011/11/blog-post_9224.html#ixzz1eZQbmsCS

Συνδικαλισμός ή Υποκρισία και Λαϊκισμός;

Του Γιαννικούλη Κ. Χρίστου


Ο Λαϊκισμός και η υποκρισία περισσεύει σε κάποιους. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια του λαού και το χάος που καλλιεργούν μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για δημιουργία εντυπώσεων, κρίνουν και σχολιάζουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς να προτείνουν λύσεις προκειμένου να κερδίσουν  ψήφους για το κόμμα και προνόμια για τους ίδιους. Προσπαθούν με πλάνες κουβέντες εντυπωσιασμού και λαϊκισμού να εκμεταλλευτούν ακόμα και το γεγονός της λιποθυμιάς των παιδιών απ την πείνα στα σχολεία. Θα θέλαμε να τους θυμίσουμε όμως ότι το ίδιο συνέβαινε και όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκλειναν για εβδομάδες τα λιμάνια και δεν επέτρεπαν την έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στερώντας το ψωμί εργαζόμενων που είχαν παιδιά να θρέψουν. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν τους στερούσαν μόνο το ψωμί αλλά και την εργασία τους γιατί λόγο της οικονομικής δυσπραγίας και της οικονομικής κρίσης έκλειναν καταστήματα, έμεναν άνεργοι και τα παιδιά τους νηστικά. Με τις ενέργειες τους επεδίωξαν και επιδιώκουν το χάος την όξυνση της ανεργίας και την οικονομική εξαθλίωση μιας μερίδας του λαού που δήθεν υπερασπίζονται.

     Με ποιο δικαίωμα μια μικρή μειοψηφία βεβηλώνει αρχαιολογικά μνημεία, καταλαμβάνει δημόσια κτήρια και χώρους που έχουν γίνει με το αίμα και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού; Γιατί στερούν μ αυτόν τον τρόπο το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν για πάνε το μεσημέρι ψωμί στα παιδιά τους;
     Το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία είναι σεβαστό αλλά δεν πρέπει να περιορίζει, τα δικαιώματα των άλλων πολιτών που απορρέουν από το Δημοκρατικό πολίτευμα.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
     Δεν είναι δυνατόν να δείχνεις δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Έλληνα εργαζόμενου και από την άλλη να χαϊδεύεις λαθρομετανάστες. ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις ΖΗΤΟΥΝ την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Τα παιδιά τα δικά μας γίνονται μετανάστες επειδή δεν βρίσκουν δουλειά και κάποιοι κύριοι ψάχνοντας  πελάτες (ψηφοφόρους) χαϊδεύουν τους Λαθρομετανάστες που παίρνουν τη δουλειά των δικών μας παιδιών και συντελούν στη μείωση των ημερομισθίων.
ΟΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
     Φυσικά όταν πρόκειται για αύξηση τον ποσοστών τους δεν τους ενδιαφέρει αν η είσοδος ξένων εργατών λειτουργεί προς όφελος του κεφαλαίου όπως έλεγε ο πνευματικός τους ηγέτης Καρλ Μαρξ. Τελικά ή ο Μαρξ δεν ήταν Σοσιαλιστής ή αυτοί δεν είναι Μαρξιστές και πως μπορούν να είναι άλλωστε με τόσες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές που είδαμε στον Ελεύθερο Κόσμο Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριου 2011:  ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ (Τό 1988 εμφάνισε κέρδη 550 εκ. δρχ.) – 902 – Σπίτι του Λαού, εκατοντάδες κτήρια σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, Πακέτων μετοχών σε επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας όπως software, ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΥΠΥΤ στην Χαλκίδα), προσωπικών υπολογιστών και άλλα πολλά. (Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες) Που να φανταζόταν ο Μαρξ ότι ο Σοσιαλισμός στην Ελλάδα θα καταντούσε κτηματομεσιτικό γραφείο. Εκείνο που προξενεί επίσης εντύπωση είναι η επίμονη άρνηση τους να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά του Κόμματος τους. 
     Η  Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εργασία , υγεία , παιδεία , φαγητό και αξιοπρεπή σύνταξη ούτε στα παιδιά της που φορολογούνται απ τα γεννοφάσκια τους και οι κύριοι του ΚΚΕ=ΠΑΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ  και λοιπών «προοδευτικών» δυνάμεων θέλουν να παρέχουμε όλα αυτά που δεν έχει το παιδί μας στα παιδιά των άλλων. Αφού το θέλουν ας το φροντίσουν οι ίδιοι από τις επιχειρήσεις που έχει το κόμμα τους ή από την τσέπη τους και όχι να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός από τις σάρκες του.
     Όπως ομολόγησε ο Κος Λοβέρδος στη Βουλή  150 με 400 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει στο ΕΣΥ η ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών οι όποιοι δεν πληρώνουν σεντς στα Νοσοκομεία , ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος έχει πληρώσει επί χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του πρέπει να πληρώνει. Αν το ποσό αυτό πολλαπλασιαστεί επί 10 χρόνια να αμέσως το πόσο που εισέπραξε η κυβέρνηση από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων να τι θα γλύτωνε ο δοκιμαζόμενος λαός για τον οποίον δήθεν ενδιαφέρονται.  Επίσης 12 δις ευρώ βγαίνουν ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα κάθε χρόνο από τη χώρα με προορισμό τις πατρίδες των λαθρομεταναστών.
     Διαμαρτύρονται οι κύριοι συνδικαλιστές για τους μισθούς αλλά δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο  όταν το κόμμα επιχειρηματίας έκανε περιστολή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον 902 και στο Ριζοσπάστη και μάλιστα μεγαλυτέρων απ αυτές που κάνει η κυβέρνηση στους υπόλοιπους Έλληνες. Ζητούν μισθούς όχι κατώτερους από 1400 ευρώ αλλά πρώτες οι επιχειρήσεις του κόμματος τους κατέβασαν το μισθό κάτω από τις συμβάσεις.
     Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις αλλά δεν είδαμε ούτε μια απλή διαμαρτυρία όταν απολύθηκαν 26 εργαζόμενοι από την Τυποεκδοτική ΑΕ και πάνω από 20 τεχνικοί από τον 902. Απελύθησαν μάλιστα πρώτοι οι συνδικαλιστές. Άλλα λέμε δηλαδή κι άλλα πράττουμε χάριν λαϊκής κατανάλωσης εντυπωσιασμού και περισυλλογής ψήφων αδαών.
     Υποκρισία και φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο, μάχονται δήθεν για τα εργασιακά δικαιώματα, καλούν όλους τους άλλους να απεργήσουν αλλά δεν είδαμε διαμαρτυρία όταν το κόμμα τους πρώτο απ όλους τους εργοδότες μείωσε το μισθό στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του και απαγόρευσε το δικαίωμα της απεργίας στην τυποεκδοτική. Τι προσδοκούν άραγε να καταστραφούν όλες οι άλλες επιχειρήσεις και να μείνουν κερδοφόρες μόνο οι επιχειρήσεις του κόμματος τους;
     Ωρύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων για το χαράτσι στα ακίνητα αλλά το ίδιο εφαρμόστηκε από τα Σοβιέτ με πολύ μεγαλύτερους συντελεστές φορολόγησης μέχρι που οι πολίτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα σπίτια τους στο κράτος για να μην πληρώνουν φόρο. Γιατί φωνάζουν λοιπόν αφού την ίδια ιδεολογική Σοσιαλιστική πλατφόρμα θα εφάρμοζαν.     
     Σχολιάζουν επικρίνουν τις χαμηλές συντάξεις και τους μισθούς αλλά δεν  εξηγούν στο λαό πως θα εξασφαλισθούν πόροι για να αυξηθούν. Εκεί που εφαρμόστηκε το ολοκληρωτικό ανελεύθερο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας προτείνουν, εκεί που δεν υπήρχε πλουτοκρατία αλλά “λαοκρατία” «λαϊκή κυριαρχία» όπως την αποκαλούν, απέτυχαν παταγωδώς, οι μισθοί και οι συντάξεις ήταν εξευτελιστικοί, οι λαοί εξαθλιώθηκαν και οι άνθρωποι πέρναγαν ξυπόλητοι λαθραία τα σύνορα της πατρίδος μας για ένα ξεροκόμματο.
     Όσο αφορα τον Κο Φωτόπουλο και το σινάφι του στη ΔΕΗ είναι απ τους χορτάτους του Συστήματος. Αυτός και πολλοί άλλοι σαν αυτόν θα έρθει μια μέρα που θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για το που πήγαν τα χρήματά του.
     Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο το γνωρίσαμε, δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο χρεοκόπησε. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν ή είμαστε με την Ελλάδα και τους Έλληνες ή με την παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό των λαθρομεταναστών που καλλιεργείται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι άνοιξαν, άφησαν και αφήνουν αφύλαχτα τα σύνορα μας, ψηφίσαν το αντισυνταγματικό λαθρονομοσχεδιο, τους χτίζουν τζαμιά δημοσία δαπάνη στέλνοντας το λογαριασμό στους Έλληνες φορολογουμένους για τους οποίους δήθεν νοιάζονται και συνεχίζουν να δίνουν κίνητρα στους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους να παραμείνουν.  
     Ο Λαϊκός ορθόδοξος και στις δυο περιπτώσεις έπραξε ότι επέβαλε το πατριωτικό καθήκον, καταψήφισε και τα δυο Νομοσχέδια. Συγκέντρωσε 700.000 υπογραφές προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό, αλλά η κυβέρνηση του αποφασίζομεν και διατάσσομεν ουδόλως τις έλαβε υπ’ όψιν.
     Έλληνες του μόχθου ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό σας συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις σας εκεί που χρειάζεται, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.
    Το όραμα μας είναι ένα κράτος που ο Έλληνας ελεύθερα θα μπορεί να δημιουργεί, ένα κράτος που πάνω απ’ όλα θα βάζει το συμφέρον τού Έλληνα εργαζόμενου. Για να το πετύχουμε χρειάζεται Λαϊκή συσπείρωση και ενότητα.
   Συνέλληνες  «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ , ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Ψάχνονται στο ...Πασόκ ζήλεψαν την επιτυχία του Μάκη Βορίδη


Την αποτυχία τους να βοηθήσουν τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες ομολογούν τρεις βουλευτές «φίρμες» του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προσπαθούν τώρα να επωφεληθούν από τις επιτυχείς κινήσεις του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη για την άμβλυνση των συνεπειών από την εφεδρεία στον τομέα αυτό.

Ετσι, αφού πρώτα ψήφισαν τον νόμο για την εργασιακή εφεδρεία χωρίς να προβάλουν καμία αντίρρηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας και οι Δ. Κουσελάς και Αν. Μακρυπίδης θυμήθηκαν με ζηλόφθονο τρόπο ότι είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσαν την εξαίρεση των εργαζομένων σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ. Το θέμα έθεσε προχθές στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ χθες επανήλθαν οι τρεις με ανακοίνωσή τους, στην οποία θύμιζαν την κατάθεση της τροπολογίας στις 14 Οκτωβρίου, αφού οι οργανισμοί είχαν ήδη τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης και, όπως εξηγούσαν, η πρόσθετη εφαρμογή της εφεδρείας «θα επέφερε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των οργανισμών αυτών εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

«Η τροπολογία μας δεν έγινε αποδεκτή» σημειώνουν με εμφανή πικρία. «Πρόσφατα όμως πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα επανεξετάζεται και μάλιστα ότι εκκρεμεί και η τελική απάντηση του υπουργού Οικονομικών» συνεχίζουν, κρυπτόμενοι πίσω από τον νέο υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος επανεκκίνησε το θέμα, υποχρεώνοντας σε υπαναχώρηση τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. «Εν όψει αυτής της εξέλιξης, κρίνουμε αναγκαίο και για λόγους που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία των οργανισμών και την εξυπηρέτηση των πολιτών να επαναφέρουμε το θέμα που είχαμε εισηγηθεί με την τροπολογία μας» συνεχίζουν, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει θετική διέξοδος.

Ερωτηθείς τι θα σημαίνει αν απορριφθεί η πρότασή τους και γίνει δεκτή αυτή του κ. Βορίδη, ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε (Ράδιο 9) ότι θέλει να λυθεί το πρόβλημα και δεν τον πειράζει «αν θέλει να συμμετέχει ο κ. Βορίδης ή κάποιος άλλος κύριος», παρατηρώντας πάντως με νόημα ότι «θα πρέπει, προτού απορρίψουμε ή δεχτούμε κάτι, να το σκεφτούμε καλά». Η πικρία του πάντως ξεχείλισε, όταν αναρωτήθηκε αν «έπρεπε να γίνει άλλη κυβέρνηση για να συζητήσουμε ένα θέμα στην πραγματική του διάσταση», σημειώνοντας ότι το είχαν θέσει, αλλά ξεχνώντας προφανώς ότι ψήφισαν τον εν λόγω νόμο.
Εφημ.Δημοκρατία

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οπαδοί της Ζενιτ σήκωσαν πανό με την φράση «Κύπρος γη ελληνική»


Ως κίνηση αλληλεγγύης χαρακτηρίζουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ την ανάρτηση πανό από τους οπαδούς της Ζενίτ με την επιγραφή «Κύπρος γη ελληνική», στο γήπεδο «Πετρόβσκι» στον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι αρχικοί φόβοι των αρχών για τυχόν επεισόδια διαψεύστηκαν, καθώς οι οπαδοί συναντήθηκαν μεταξύ τους, και οι Ρώσοι οπαδοί τους εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναρτήσουν το εν λόγω πανό. Την κίνηση όπως ήταν φυσικό δέχθηκαν με χαρά οι Κύπριοι οπαδοί.
Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ βρέθηκαν στο «Πετρόβσκι» και είχαν την ευκαιρία να πανηγύρισαν από κοντά την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους στην επόμενη φάση του Champions League.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα οι οπαδοί της Ζενίτ κατά τη διάρκεια της διακοπής της αναμέτρησης λόγω των καπνογόνων που άναψαν, έκαψαν μία τούρκικη σημαία. Τέλος σύμφωνα με τα ρωσικά ρεπορτάζ, οι Ρώσοι οπαδοί αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο «για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους Κύπριους Ορθόδοξους αδερφούς τους».

Εξαίρεση αγροτών και κτηνοτρόφων από το χαράτσι ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης



Δέκτης καταγγελιών ο Αστέριος Ροντούλης
Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη πολλές είναι οι καταγγελίες που έχει δεχτεί για λογαριασμούς της ΔΕΗ που επιβάλλουν το τέλος, αν και με βάση το Ν.4021/2011τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση εξαιρούνται.
«Έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα όπου ζητείται 26.558 ευρώ με την πρώτη δόση να είναι 13.279 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση για γεωργική αποθήκη ζητείται 3.240 ευρώ με πρώτη δόση 1.620 ευρώ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ο αγροτικός κόσμος θα επέλθει σε πλήρη απόγνωση», είπε ο κ. Ροντούλης.
«Όταν πάνε στη ΔΕΗ μαζί με το νόμο και τους λογαριασμούς, η ΔΕΗ απαντά “πληρώστε τώρα και αργότερα η επιστροφή”» πρόσθεσε και έκανε λόγο για απαράδεκτες πρακτικές.
Ο Αστέριος Ροντούλης έκανε επίσης έκκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, να δει με ευαισθησία το θέμα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι, σε ότι αφορά στην καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν λάβει. Όπως εξήγησε, σύμφωνα με όσα έχουν θέσει υπόψη του κτηνοτροφικές οργανώσεις, το 2007 είχαν ληφθεί άτοκα δάνεια που εν συνεχεία έγιναν έντοκα, με επιτόκιο το ήμισυ της αγοράς.
Αυτό που ζητείται, είπε, είναι να δοθεί παράταση στο χρόνο καταβολής των δόσεων, καθώς οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Από τη μία το κόστος των ζωοτροφών έχει ανέβει και από την άλλη οι είναι χαμηλές, ενώ οι τράπεζες έχουν κλειστή τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη.

Ο Μάκης Βορίδης “βραχυκύκλωσε” το ΠΑΣΟΚ. Γράφει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη σε θέση Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της κυβέρνησης Παπαδήμου, ήταν η πιο «φωτεινή» στιγμή της συμμετοχής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σε ένα σχήμα συνεργασίας, το οποίο κατέστησε αναπόφευκτο η εθνική ανάγκη.
Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής μάλιστα, πέτυχε από τις πρώτες κιόλας μέρες της παρουσίας του στο κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων, να δείξει ότι δεν είχε καμία διάθεση διαχειριστικής προσέγγισης του χαρτοφυλακίου του.
.
Αρχικά με την υπόθεση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, όπου επανέφερε την παράμετρο των πληθυσμιακών κριτηρίων για τα ταξί, κάτι που μετ’ επιτάσεως ζητούσαν οι ιδιοκτήτες, αλλά δεν ήθελε να ακούει ο Γιάννης Ραγκούσης…Και στη συνέχεια, με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
.
Ο Μάκης Βορίδης δέχτηκε στο γραφείο του εκπροσώπους των εργαζομένων, τοποθετήθηκε δημοσίως για την αναγκαιότητα να υπάρξει εξαίρεση των υπαλλήλων των αστικών συγκοινωνιών από το μέτρο της εφεδρείας, και στη συνέχεια ξεκίνησε τις σχετικές ζυμώσεις και διαπραγματεύσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
.
Οι εκτιμήσεις μάλιστα συγκλίνουν στην πρόβλεψη ότι ο Μάκης Βορίδης θα καταφέρει να φτάσει ως το τέλος αυτή την παρέμβαση, κάτι που αναμένεται να έχει και τα αναμενόμενα πολιτικά κέρδη για τον ίδιο και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, καθώς και για τη Νέα Δημοκρατία, που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει τη σχετική αναγκαιότητα.
.
Κυρίως όμως, ο Υπουργός Υποδομών πέτυχε να… βραχυκυκλώσει το ΠΑΣΟΚ, και να αναγκάσει ακόμη και τον Κώστα Λαλιώτη να τηλεφωνήσει στον Χρήστο Πρωτόπαπα, και να του επισημάνει ότι η Ιπποκράτους πρέπει να… αφυπνιστεί, προκειμένου να μην χάσει τις πολιτικές και επικοινωνιακές εντυπώσεις. Που… μάλλον χάθηκαν για το ΠΑΣΟΚ.
.
Σκεφτόμαστε Ελληνικά

ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑ;”Α.Ροντούλης: Eπέλεξε συγγενή του για διευθυντή στο Υπουργείο!”

(ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !)
Απο το: larissanet.gr
.
Ροντούλης
Του Λευτέρη Παπαστεργίου
.
Η απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης πλέον Αστέριου Ροντούλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα (και του larissanet.gr), που δεν διαψεύστηκαν, να επιλέξει ως διευθυντή του υπουργικού του γραφείου τον κ. Μιχάλη Ροκκά, σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ, έκανε πολλούς να μιλήσουν για μεγάλη μεταγραφή και μάλιστα με πολιτικές προεκτάσεις.
.
Μια πιο…προσεχτική ματιά όμως είναι ικανή να δημιουργήσει κάποια εύλογα ερωτηματικά τα οποία απευθύνονται πλέον σε έναν πολιτικό ο οποίος κατά το παρελθόν έδειχνε να μην χαρίζεται σε κανέναν.
.
Ο κ. Μιχάλης Ροκκάς λοιπόν δεν είναι κάποιο άγνωστο πρόσωπο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθ’ ότι τυχαίνει συγγενής του. Κάτι που σημαίνει δηλαδή πως μόλις ο Λαρισαίος είδε το… φως της εξουσίας έπραξε ακριβώς όπως όλοι όσοι δεχόντουσαν τα πυρά του κατά το παρελθόν: επέλεξε τον συγγενή του σε μια θέση με υψηλές αποδοχές.
.
Φυσικά όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος πολίτης η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι απολύτως νόμιμη. Για την ηθική διάσταση του ζητήματος μάλλον θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Ροντούλης.
.
Συμπληρωματικά, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε αν ο νέος διευθυντής του υφυπουργού κατείχε κυβερνητικές θέσεις την περίοδο 2004-2009 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή το Υπουργείο Εξωτερικών ή σε κάποιο άλλο υπουργείο. Όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά γιατί μετά απ’ όλα όσα περνάει ο ελληνικός λαός όλοι αυτοί που υψώνουν- και καλά κάνουν- την σημαία της ηθικής, θα πρέπει να μην παρασύρονται αλλά να εξακολουθούν να την κρατάνε ψηλά.
.
Σημ. “ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ”
Είναι λάθος για τα ιστολόγια, να χτίζουμε ολόκληρες θεωρίες επι εσφαλμένης βάσεως . Ο κ.Μιχάλης Ροκκάς εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος, (μάθαμε) αλλά ΔΕΝ είναι Δ/ντής του Υφυπουργού κ. Ροντούλη. Δεν θα γινόταν άλλωστε αφού Δ/ντής του είναι ο Επαιδευτικός κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗΣ και τα τηλ. του γραφείου του είναι:             
2102124362       και             2102124301 . 
.
Αυτά για μην … παρασυρόμαστε.
.
Σκεφτόμαστε Ελληνικά

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η 4Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ PONY® ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Η συνέχεια του ιστορικού οχήματος που δόξασε την Ελλάδα
PONY® POLY Αυτοκίνητο Ελληνικό – Αξιόπιστο – Εξαιρετικά Προσιτό
  • Με βενζινοκινητήρα τελευταίας τεχνολογίας
  • Προοπτική εξέλιξης με κινητήρες LPG/CNG (υγραέριο/φυσικό αέριο)                          
  • Από γαλβανιζέ χαλυβδόφυλλα
  • Ωφέλιμο φορτίο 800 κιλά!
  • Πάμφθηνα ανταλλακτικά άμεσα από το εργοστάσιο της NAMCO

Έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από τους ανθρώπους του τύπου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το αυτοκίνητό μας και την πρόοδό του όπως πραγματικά είναι.
Η εταιρεία ΝΑΜΚΟ, με 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή οχημάτων και την κατασκευή και πώληση 40,000 οχημάτων στην Ελλάδα και 800,000 οχημάτων σε 14 χώρες παγκοσμίως, ως ουραγός της μικρής παραγωγής, είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει τη νέα γενιά των οχημάτων της, το PONY® 4.

Το PONY® αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες και όχι μόνο, διότι ήταν και είναι ουσιαστικά το μοναδικό Ελληνικό αυτοκίνητο. Όπως μαρτυρά και το ακρωνύμιο της εταιρείας NAMCONational Motor Company, το PONY® είχε και έχει τον χαρακτήρα του Εθνικού Οχήματος.

Κατά τα τελευταία χρόνια, μετά από έντονη R&D (Έρευνα & Ανάπτυξη), δημιουργήσαμε την μοναδική Ελληνική πλατφόρμα για το PONY® 4, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας, διατηρώντας όμως την κλασσικότητά του, και κρατώντας τον δυνατό και στιβαρό χαρακτήρα του που το έκανε αγαπημένο αυτοκίνητο των ελλήνων, των ενόπλων δυνάμεων, των κοινοφελών οργανισμών, κ.α. τις περασμένες δεκαετίες.
Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε πρωτότυπα οχήματα PONY® 4 τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες, σκληρές και μη, σε θερμοκρασίες και εδάφη, σε συσχετισμό κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και ωφέλιμου φορτίου, ώστε να καταλήξουμε στον βέλτιστο συνδυασμό για την παραγωγή ενός δυνατού και φθηνού αυτοκινήτου.

Οι προσωρινές τεχνικές προδιαγραφές του PONY® 4 περιλαμβάνουν 4-κύλινδρο κινητήρα PCM (Peugeot-Citroën Moteurs) ή  FIAT, 1.360cc, 75-80 ίππων, με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ABS κλπ. Αλλά και με 800kg ωφέλιμο φορτίο με πίσω άξονα δικής μας κατασκευής.
Για περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν θα οριστικοποιηθεί το μοντέλο PONY® 4 που θα καταλήξει στην παραγωγή για την Ελλάδα.

Ο προγραμματισμός μας περιλαμβάνει το βενζινοκίνητο PONY® στην 1η φάση παραγωγής, το πετρελαιοκίνητο (diesel) PONY® όπως επίσης και το 4x4 στη 2η φάση αλλά και το ηλεκτροκίνητο PONY® στην 3η φάση.
Το βενζινοκίνητο PONY® 4 θα κυκλοφορήσει για επαγγελματική ή/και ιδιωτική χρήση, στην τιμή που έχει προκοστολογηθεί στα €6,910 αλλά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η τελική τιμή του οχήματος να μην ξεπεράσει τα €7,000.

Η παραγωγή του οχήματος δεν εξαρτάται εξ’ολοκλήρου από την εταιρεία μας, μιας και όπως καταλαβαίνετε μπορούμε να κατασκευάσουμε εκατοντάδες οχήματα στο εργοστάσιό μας αλλά χωρίς αυτά να μπορούν να βγούν στους δρόμους με πινακίδες για τη διάθεση του κόσμου που απεγνωσμένα μας ζητά το PONY®.
Το Υπουργείο Μεταφορών καλείται να μην φέρει γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ταξινόμηση και Κυκλοφορία του PONY® που έχει ήδη την Έγκριση Τύπου από τη Γερμανία.

Δυστυχέστατα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αυθαίρετα και εντελώς παράνομα αρνείται να εφαρμόσει τον Νόμο 3259/2004, Άρθρο 39, εξακολουθώντας να βάζει παράνομα εμπόδια στην πλήρη επαναλειτουργεία της NAMKO ΕΛΛΑΣ.

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε η παραγωγή του PONY® να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 και η διάθεσή του να ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012. Αυτό θα σημάνει την άμεση πρόσληψη 300-400 ατόμων για την παραγωγή και την άμεση προώθηση του PONY®. Μέσα στην απογοήτευση και την ανεργία που ζούμε πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει μια μικρή ανάσα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αφού θα χρησιμοποιήσουμε Έλληνες προμηθευτές οπότε και η απασχόληση περισσότερων ατόμων θα καταστεί αναγκαία.

Πηγή: NAMCO International

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits