Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ: ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


zoirou

Σε βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών του Τάκη Αθανασόπουλου προχώρησε το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού.
Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχωρά σε συγκεκριμένες καταγγελίες για την υπογραφή της σύμβασης με την Intralot και τη διαχείριση των Κρατικών Λαχείων.
Όπως υποστηρίζει η κα Ζωηρού το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ είχε αναστείλει εδώ και πολλούς μήνες την υπογραφή της νέας σύμβασης με την Intralot «προκειμένου να μη δεσμεύσει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ». Παρόλα αυτά η σύμβαση προχώρησε κανονικά επί των ημερών του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, αν και ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
Σε παρόμοιες καταγγελίες προχώρησε και για το διαγωνισμό για τη διαχείριση των Κρατικών Λαχείων. Όπως αναφέρει, η ίδια αρνήθηκε να συμφωνήσει σε κινήσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ το αποτέλεσμα των οποίων ήταν για παράδειγμα να «απομείνει ένας μόνο υποψήφιος (σύμπραξη ΟΠΑΠ).
Σοβαρότατες όμως είναι και οι καταγγελίες που διατυπώνει αναφορικά με «προσλήψεις κολλητών», με μηνιαίες αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 4 ή και 5 χιλιάδες ευρώ, όπως επίσης και με τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση «στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!».
«Πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ποτέ το χρόνο να διενεργήσει διαγωνισμούς γι" αυτά τα έργα και επιλέγει τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων η κα Ζωηρού αναφέρει επίσης ότι είχε εκφράσει τη διαφωνία της και στην αλλαγή των όρων που έγινε στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ. «Αφού», όπως σημειώνει «είχαν ανοίξει οι φάκελοι των ενδεικτικών προσφορών, κάτι που ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύει το πρώτο τεύχος του διαγωνισμού».
Η αλλαγή των όρων, όπως υποστηρίζει, «σκοπό είχε την ενίσχυση της συμμετοχής κάποιων υποψηφίων, αυτό όμως καταστρατηγεί κάθε έννοια του υγιούς ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης».
makeleio.gr

Πανικός στα Σκόπια από τις δηλώσεις Αϊβαλιώτη.

Σοκ επικρατεί στην κοινή γνώμη, αλλά και στα ΜΜΕ των Σκοπίων από τις δηλώσεις του τεως βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστή Αϊβαλιώτη στην ολομέλεια του Συμβουλίου τους Ευρώπης ότι «100.000 Έλληνες ζουν στα Σκόπια». Κατηγόρησε επίσης τα Σκόπια, ότι ‘παραχαράζουν την ιστορία’.


http://www.eglimatikotita.gr/2012/01/blog-post_7960.html


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νέα πρότασις των Βάσκων Ευρωβουλευτών για την Ελληνικὴ γλώσσα!


Education2
Οἱ Βάσκοι Εὐρωβουλευτές, γιὰ τετάρτη φορά, ζητοῦν μὲ αἴτημά τους τὴν καθιέρωσι τῆς κλασσικῆς Ἑλληνικῆς ὡς κοινῆς γιὰ τὴν Εὐρώπη. 

Βάσκοι εἶναι αὐτοί. 
Ὄχι ῥεμπεσκέδες καὶ Παπούα. 

Κάτι γνωρίζουν καλλίτερο ἀπὸ ἐμᾶς ποὺ γνωρίζουμε τὴν …τύφλα μας!!!



...

Νέα πρότασις τῶν Βάσκων Εὐροβουλευτῶν γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ γλῶσσα!3
Νέα πρότασις τῶν Βάσκων Εὐροβουλευτῶν γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ γλῶσσα!1Νέα πρότασις τῶν Βάσκων Εὐροβουλευτῶν γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ γλῶσσα!2
Ὅσο γιὰ τοὺς γλωσσοφόνους…
Ἀφῆστε τά…
Αὐτοὶ στὴν κοσμάρα τους…
Φυσικὰ οὐδέποτε θὰ ὑπάρξῃ «δικός μας» Εὐρωβουλευτὴς γιὰ νὰ στηρίξῃ τὴν πρότασι τῶν Βάσκων. 
Βλέπετε, οἱ Βάσκοι αἰσθάνονται Ἕλληνες. Οἱ δικοί μας εἶναι εὐρω-ΠΕΗ!!!
Υ.Γ. Κάποτε πρέπει νὰ πάρω τὴν ἀπόφασι νὰ «ξεθάψω» τὴν συνέντευξι Ἀλαβάνου, στὴν ὁποίαν ἐξηγοῦσε τοὺς λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους ΟΥΔΕΠΟΤΕ ἡ ἑλληνικὴ πλευρὰ ὑπεστήριξε τὶς προτάσεις τῶν Βάσκων. Δεσμεύομαι νὰ τὸ κάνω συντόμως, ἄν καὶ μπορεῖτε νὰ τὴν βρεῖτε πλέον στὶς διαδικτυακὲς ἀναρτήσεις τοῦ Δαυλοῦ. 
Οἱ φωτογραφίες ἀπὸ τὸν Γιῶργο Παυλάκο καὶ τὸν Ὀργανισμὸ γιὰ τὴν Διάδωσι τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσης.

 Ἀφιερωμένο τὸ παραπάνω σὲ κάθε ἀνθέλληνα ποὺ ἔχει συμβάλλῃ μὲ κάθε δυνατὸ κι ἀδύνατον τρόπο, μὲ κάθε δολοπλοκία, ψευδολογία, ἀνισορροπία, μικροπρέπεια, ἀνηθικότητα, λασπολογία πρὸ κειμένου  νὰ ἐξαφανίσουν κάποιοι τὴν Ἑλληνικὴ γλῶσσα ἀπὸ τὸν πλανήτη!
Ἐνημερωτικῶς γράφω, ἄν καὶ μάλλον προτρέχω τῶν γεγονότων ποὺ ἔπονται, πὼς ἡ παγκόσμια γλῶσσα θὰ εἶναι σὲ μερικὰ χρόνια ἡ Ἑλληνική. Αὐτὸ ἄτιμοι εἶναι Ἀνάγκη!
Καὶ κάθε τὶ ποὺ ἐμποδίζει τὴν γλῶσσα, καθῶς καὶ τὸν Ἄνθρωπο, ὅλοι γνωρίζουμε τὸ ποῦ θὰ καταλήξῃ… Παρέα μὲ τὰ ὑπόλοιπα…

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Σκοπός της επιστολής μου είναι να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο Επιστημονικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Άμφισσας .
      Στις 18 Φεβρουαρίου έπειτα από ατύχημα που είχα στην παραλία Τολοφώνος διακομίστηκα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Άμφισσας. Η άμεση μεταφορά μου και η άμεση διάγνωση του κατάγματος ισχύος που υπέστην είχε ως συνέπεια την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση που μου έκανε ο διακεκριμένος χειρούργος Κος  Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος , διευθυντής της μονάδος.
      Τις μέρες που ακολούθησαν ήμουν μακριά από το σπίτι μου, όμως ήμουν ασφαλής με υπεύθυνη παρακολούθηση.  Η καλή οργάνωση της λειτουργίας, της όλης Ορθοπεδικής μονάδας, το αμέριστο ενδιαφέρον  των ειδικευομένων ιατρών  Αναστάσιου Σμυρνή και Ιάκωβου Βλαστού, η πλήρης φροντίδα των νοσηλευτριών, η καθημερινή αποτελεσματική συμβολή των φυσιοθεραπευτριών, μου έδωσαν τη δυνατότητα της θεαματικής βελτίωσης που είχα ώστε  να επιστρέψω σε αρκετά καλή κατάσταση στην Αθήνα.
      Σήμερα θέλω να εκφράσω θερμά τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου στο Επιστημονικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως επιβάλλεται να  επισημάνω ότι στις μέρες μας που όλα τα θεωρούμε διαλυμένα στην Ελλάδα, υπάρχει φως και θαλπωρή σ ένα μικρό Νοσοκομείο που λειτουργεί θαυμάσια .
      Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας το θεωρώ ένα υπόδειγμα του είδους που χάριν της προσπάθειας του ανθρωπινού δυναμικού του, αξίζει πολλών συγχαρητηρίων .

   Σοφία Καραμπέλλου
          Διονύσου 19
Τ.Τ. 15351 Κάντζα Αθήνα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο


 


Γιατί η Πολιτεία δεν αναδεικνύει τις πρωτιές μας; Μήπως επειδή μαζί με το έργο τελειώνουν και τα προσωπικά συμφέροντα των Μαυρογιαλούρων;
|Ένα επίτευγμα που δεν προβλήθηκε

 Χάζευα χαλαρά στο Ντισκάβερι για το όραμα της κατασκευής της γέφυρας στο Βερίγγειο πορθμό που θα ενώσει Ασία με Αμερική. Εξηγούσε ο παρουσιαστής πόσο δύσκολο είναι να γίνει λόγω βάθους, μήκους και σεισμικότητας. Και εκεί που μας είχε πείσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστεί λεει : Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έχει βρεθεί στην άλλη μεριά της γης. Στην Ελλάδα!
Τα μάτια μου γούρλωσαν, τα αυτιά μου τεντώθηκαν και το μυαλό μου προσπαθούσε να επεξεργαστεί αυτό που άκουσα. Και εκεί που νόμιζα ότι είχα παρακούσει να και το βίντεο. Πανοραμικά από ελικόπτερο ο Κορινθιακός κόλπος και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Ακολούθησε ένα ημίωρο όπου περιέγραφε τις παγκόσμιες καινοτομίες της κατασκευής της. Όχι μόνο ότι είναι η μακρύτερη καλωδιακή γέφυρα στο κόσμο, ότι έχει τους μεγαλύτερους πυλώνες αλλά ότι και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της έγιναν σχολή για τις γέφυρες του μέλλοντος. Άκουγα και έβλεπα άναυδη.
Έτρεξα στο ελληνικό σάιτ να δω με λεπτομέρεια όλα αυτά τα υπέροχα που είδα στην ξένη εκπομπή και διαβάζω: Το έργο αυτό το εμπνεύστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης… Και κάτω δεξιά γράφει. Το σάιτ είναι υπό κατασκευή!!! Γιατί Χαρίλαε μου δεν εμπνεύστηκες και σάιτ και βίντεο;
Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και τι βλέπω; Το
Βλέπω στο ίντερνετ ότι επιτροπή μηχανικών στην Αμερική την έχρισε το μεγαλύτερο μηχανολογικό επίτευγμα το 2005. Βραβείο που από το 1960 δεν πήρε ποτέ μη αμερικανική κατασκευή. Αυτά λενε οι ξένοι. Εμείς τι λεμε; Τίποτα. Σαν να μην υπάρχει. Ένα έργο που θαυμάζει όλος ο κόσμος, που θα μπορούσε να γίνει σύμβολο της συνέχειας ανάμεσα στα αρχαία και νέα ελληνικά μνημεία και σημείο αναφοράς και για τον τουρισμό, προβάλλεται μόνο όταν υπάρχει θέμα αύξησης των διοδίων. Μια βασίλισσα χωρίς βασίλειο.
Το ίδιο απόγευμα πήγα με το γιο μου στο Ευγενίδειο για να μάθω τότε ότι βρίσκομαι στο μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό Πλανητάριο στο κόσμο! Σκέψου είπα μέσα μου να είχε κάτι τέτοιο μια άλλη χώρα... Θα το είχε μάθει όλος ο κόσμος… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η χαριστική βολή…
Διαβάζω ότι μ' ένα έργο σταθμό στην ιστορία του κλασικού μπαλέτου, τη Λίμνη των Κύκνων, εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μπάντμιντον Θίατερ, το μεγαλύτερο υπερσύγχρονο πολυτελές θέατρο διεθνών προδιαγραφών και χωρητικότητας 2.400 θέσεων.
Αυτά ανακάλυψα παρεμπιπτόντως και επίσης παρεμπιπτόντως αναρωτήθηκα: Πόσα άλλα τέτοια επιτεύγματα έχουμε που είτε επιμελώς, είτε από αμέλεια χαμηλώνουμε; Γιατί μας κρύβουν αυτή την Ελλάδα; Γιατί μας σερβίρουν μόνο την κακομοιριά και τη μιζέρια για τη χώρα μας; Μόνο πόσο ακρίβυνε το αγγουράκι πρέπει να μαθαίνουμε; Και καλά, τα κανάλια το παίζουν επειδή πουλάει. Η Πολιτεία γιατί δεν αναδεικνύει τις πρωτιές μας; Μήπως επειδή μαζί με το έργο τελειώνουν και τα κονδύλια και κατά συνέπεια και τα προσωπικά συμφέροντα των Μαυρογιαλούρων.






Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματίας ο Κολοκοτρώνης, αστεία τα περί εθνεγερσίας!


Προκλητική αρθρογραφία
Ο Νάσσος Θεοδωρίδης, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε αρθογραφία του για την επανάσταση του 1821:
• υποστηρίζει ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ένας «επονείδιστος εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας»,
• χαρακτηρίζει «γελοίες ερμηνείες τα περί εθνεγερσίας» και
• αναφέρει την Ελληνική επανάσταση ως «κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους "Έλληνες" να ξεσηκώνονται κατά των “Τούρκων”»
Η παραμονή Θεοδωρίδη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε ντροπή για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.
Τι περιμένει ο κ. Τσίπρας και τον κρατάει ακόμα κοντά του;
Oλόκληρο το άρθρο: 
Δεν χωράει αμφιβολία ότι φέτος η 25η Μαρτίου δίνει πολλές αφορμές για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Σε αντίθεση με τον κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους "Έλληνες" να ξεσηκώνονται κατά των «Τούρκων» συλλήβδην, και που δυστυχώς διαιωνίζεται στα σχολεία αναπαράγοντας μια δηλητηριώδη κουλτούρα για τη συνύπαρξη των δύο λαών, χρέος κάθε ανθρώπου που επιθυμεί τη χειραφέτηση και την ελευθερία είναι να ερμηνεύει ορθά τα γεγονότα, δηλαδή ενταγμένα μέσα στο σωστό ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο.
Έτσι, αν αποτινάξουμε από το μυαλό μας τη σκουριά της εθνικιστικής ανάγνωσης της Ιστορίας, που μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να αποκρύπτει ακόμη και σήμερα το όνειδος ενός επονείδιστου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ορδές του Κολοκοτρώνη, δηλ. τη «σφαγή της Τριπολιτσάς», θα διαπιστώσουμε ότι οι εξεγερμένοι βαλκανικοί λαοί αναζητούσαν την πραγμάτωση ενός οράματος πολιτικής αυτοδιάθεσης, που τότε ταυτιζόταν με την «πολιτειακή συγκρότηση» και εθεωρείτο προϋπόθεση για την κοινωνική απελευθέρωση ενός λαού. Δεν επιζητούσαν, δηλαδή, τη διαφυγή από μια απροσδιόριστη «σκλαβιά» στην οποία ήταν δήθεν υποδουλωμένη η καθημερινότητα τους, αφού ως γνωστόν στην πολυεθνική οθωμανική αυτοκρατορία υπήρχε πλήρης ελευθερία διδασκαλίας και ανάπτυξης θρησκευτικής και ευρύτερης πολιτισμικής συνείδησης, περιχαρακωμένης βεβαίως στα πλαίσια του «μιλιέτ», και έχοντας ως υποκείμενο της τις κοινότητες και όχι τα άτομα καθαυτά.
Συνεπώς ο ανικανοποίητος πόθος όλων των υπηκόων για εξέγερση και ριζική αλλαγή του ημιφεουδαρχικού συστήματος δεν στόχευε στην αντικατάσταση της ηγεσίας μιας χώρας από μια άλλη που θα προέρχεται από άτομα της «εθνικής ομάδας» των εξεγερμένων. Κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα νόημα, δεδομένου ότι αρκετοί Ρωμιοί Φαναριώτες συμμετείχαν ενεργά στη διαχείριση της εξουσίας στο πλευρό του σουλτάνου την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Τούρκοι υφίσταντο την ίδια πολιτική περιθωριοποίηση με τους Ρωμιούς, μη έχοντας ούτε πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας ούτε φυσικά δικαίωμα ψήφου. Ο πολυεθνικός ξεσηκωμός αποσκοπούσε κυρίως στην επίτευξη ενός περιζήτητου (και «εθνικά ουδέτερου») αγαθού που τα μεταγενέστερα δυτικά συντάγματα αποκάλεσαν εύστοχα «λαϊκή κυριαρχία» («Βουλγάροι κιι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί, Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή»).
Το αίτημα του '21 ήταν η πολιτική ελευθερία ως δυνατότητα αυτοδιακυβέρνησης δίχως ετεροκαθορισμό από τη σουλτανική εξουσία, και όχι η εν στενή εννοία «εθνική απελευθέρωση», αφού η οθωμανική αυτοκρατορία δεν ήταν δομημένη πάνω σε ένα σύστημα διακρίσεων λόγω εθνικότητας. Οι εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα αφορούσαν μάλλον ζήλο, διαφθορά ή αυταρχισμό συγκεκριμένων εκπροσώπων της εξουσίας παρά το δομικό προφίλ του ίδιου του μοντέλου διακυβέρνησης. Επιπλέον, οι Ρωμιοί άρχισαν να σφυρηλατούν συνείδηση αυτοπροσδιορισμού τους ως οντότητας που επιθυμεί τη δική της «πολιτειακή συγκρότηση» (με βάση τις νέες αξίες της ανερχόμενης αστικής τάξης) μόνο κατά τη διάρκεια των χρόνων του αγώνα, καθώς πρωτύτερα υπήρχαν απλώς διαφορές λόγω θρησκεύματος και γλώσσας, πράγμα σύνηθες και αδιάφορο μέσα στις αχανείς εκτάσεις της εποχής.
Άλλωστε, επί φεουδαρχίας το «έθνος» θεωρούνταν ως στοιχείο που «ενώνει» τους «από κάτω» συμβάλλοντας στην ανατροπή παρωχημένων θεσμών. Έπρεπε να κυλήσουν μερικές δεκαετίες για να γίνει αντιληπτό το δηλητηριώδες περιεχόμενο που φωλιάζει μέσα σε έναν τέτοιο φαντασιακό όρο. Επομένως, το αίτημα για πολιτική ελευθερία, αποσυνδεδεμένο πλήρως από γελοίες ερμηνείες περί «εθνεγερσίας» (λες και ήταν στο ψυγείο ένα «έθνος» και κάποιος άνοιξε την πόρτα), είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να συγκρατήσει η αριστερά, προκειμένου να αντιπαρατεθεί στις σύγχρονες απόπειρες κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας μέσω επιβολής δημοσιονομικής δικτατορίας από ανεξέλεγκτα θεσμικά κέντρα, που απειλούν κοινωνικές κατακτήσεις χωρίς οι λαοί να έχουν δυνατότητα να πάρουν πολιτικές αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν. Όμως τα κέντρα αυτά είναι επικίνδυνα και αυταρχικά όχι επειδή είναι «αλλογενή» και «ξένα», αλλά επειδή είναι καπιταλιστικά.
* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/569368/Stelechos-toy-SYRIZA-Egglimatias-o-Kolokotronis-asteia-ta-peri-ethnegrsias.aspx

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Υπεγράφη» στη Βουλή η συμμαχία Τσίπρα και Καμμένου

  1. «Υπεγράφη» στη Βουλή η συμμαχία Τσίπρα και Καμμένου Σε νέα βάση τίθεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από τη μερική ταύτιση απόψεων και τη σχετική συμφωνία μεταξύ των Αλ. Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Βουλή.

    Αφορμή για τη συνάντηση της Παρασκευής υπήρξε η πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα - για την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς ζήτησε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς πεδίο συζήτησης αποτέλεσαν γενικά οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

    Αποτέλεσμα της συζήτησης και πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η κοινή τους πρόταση για κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από την Κύπρο ως αντιστάθμιση των ζημιών από το PSI - σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΔΗΣΥ.

    Παρόντες στο ραντεβού στη Βουλή εκτός του Αλ. Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, Νίκος Παππάς, καθώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

    Από την συνάντηση προέκυψε μία συμφωνία για γενικότερη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, η οποία πιθανώς φτάνει έως και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη να δημιουργηθεί «μία πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση για συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό», ενώ τόνισε και ότι «το κοινό μέτωπο θα εκφραστεί και στο κοινοβούλιο, αλλά κυρίως στο κοινωνικό πεδίο».

    Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του είπε πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Κύπρο είναι πως «δεν είναι ούτε μακριά, ούτε μόνη της» και αναφέρθηκε στην συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε παρά τις ιδεολογικές διαφορές» και ότι η συνεργασία αυτή έχει στόχο την δημιουργία ενός «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
    http://www.tanea.gr

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στα Σκόπια έκαναν την κηδεία της Ελλάδας – Τι γράφει το κηδειόχαρτο [βίντεο]



Ο θάνατος της Ελλάδας και ειδικότερα η κηδεία της ήταν το θέμα του καρναβαλιού που διοργάνωσε η πόλη Βέβτσανι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο και συμπεριλάμβανε ένα φέρετρο τυλιγμένο με τη φλεγόμενη ελληνική σημαία και ένα κηδειόσημο που έγραφε: «Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου.
Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία..." Συμπεριλαμβάνονται και ονόματα δημοσιογράφων της χώρας, οι οποίοι έχουν μετριοπαθή προσέγγιση στο θέμα της ονομασίας.»

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα αποτελεί η υπερψήφιση της εισήγησης της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλλα, που αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή.



Η ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ
Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα αποτελεί η υπερψήφιση της εισήγησης της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλλα, που αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκήΕυρωκοινοβούλιο: Η ελληνική AOZ είναι ταυτόχρονα και «ευρωπαϊκή».Υιοθετώντας την έκθεση της κας Τζαβέλλα για τον «Ευρωπαϊκό οδικό ενεργειακό χάρτη μέχρι το 2050», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει στην πράξη για πρώτη φορά τη σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της ελληνικής επικράτειας.... Η απόφαση αναγνωρίζει πως τα δικαιώματα παραμένουν εθνικά, δηλαδή η εκμετάλλευση τους είναι αποκλειστική υπόθεση της Ελλάδας. Πριν τη ψηφοφορία υπήρξε ωστόσο έντονο παρασκήνιο, κυρίως αναφορικά με δύο άρθρα που αφορούσαν τις ελληνικές θέσεις. Η συνολική ψηφοφορία επί της έκθεσης ήταν 377 υπέρ και 195 κατά, ενώ για τη σπουδαιότητα των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο οι ψήφοι ήταν 505 υπέρ και 91 κατά, ενώ Αν και ο ρόλος του ευρωκοινοβουλίου είναι συμβουλευτικός, η εισηγήτρια της έκθεσης, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλλα, εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, ως ευρωπαϊκού προμηθευτή και παραγωγού.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4640.html

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Όταν οι πεινασμένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον σωτήρα Ωνάση Βίντεο:

Βίντεο: Όταν οι πεινασμένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον σωτήρα Ωνάση
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
Η ιστορία του ένας πραγματικός μύθος.
Είχε επαφές και φίλους με όλους τους ισχυρούς του πλανήτη.
Πολλοί από τους οποίους απόλαυσαν πολλές φορές την ελληνική φιλοξενία του στη θρυλική θαλαμηγό ΧΡΙΣΤΙΝΑ. Μεταξύ αυτών και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.
Η ιστορία του Ωνάση αποδεικνύει ότι τον κόσμο μπορείς να τον κατακτήσεις και χωρίς όπλα, αν διαθέτεις τα απόλυτα «όπλα»: εξυπνάδα, ικανότητα και βέβαια χρήμα που μάλιστα «παράγουν» τα δύο πρώτα.
Δείτε στο κινηματογραφικό απόσπασμα όπου οι πτωχευμένοι Γερμανοί τον υποδέχονται με ελληνικές σημαίες στα ναυπηγεία τους στα οποία "έκτισε" 30 πετρελαιοφόρα!
Δείτε το βίντεο:


 http://www.newsbomb.gr

Χαράτσι και για τα αυτοκίνητα!!


Μετά την ανελέητη φοροεπιδρομή στα ακίνητα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ., τους οποίους σχεδιάζει να φορολογήσει με βάση την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου τους και όχι ανάλογα με τα κυβικά (όπως ισχύει σήμερα), ώστε να μπορέσει να τους πάρει περισσότερα! Εμπνευστής του νέου ληστρικού σχεδίου είναι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος προανήγγειλε στη Βουλή τις προθέσεις του για την νέα φοροεπιδρομή στα Ι.Χ., προφανώς γιατί δεν φτάνουν όσα εισπράττονται από τα τεκμήρια, τον ΦΠΑ, τα τέλη ταξινόμησης, τον φόρο πολυτελείας και τα τέλη κυκλοφορίας!
Το κόλπο που «εμπνεύστηκε» ο υφυπουργός Οικονομικών είναι απλό, αλλά καταστροφικό για τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Οι φόροι και τα τεκμήρια δεν θα υπολογίζονται ανάλογα με τον κυβισμό της μηχανής, αλλά με βάση τη συνολική εργοστασιακή άξια του αυτοκινήτου.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού θα φορολογηθούν με πιο «τσουχτερούς» συντελεστές. Στο«δόκανο» της Εφορίας θα μπουν πρώτα τα οικολογικά Ι.Χ., που πωλούνται σαφώς ακριβότερα σε σχέση με τα συμβατικά Ι.Χ. του ίδιου κυβισμού.
Το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτούν τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό, υγραέριο ή πετρέλαιο, τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας,ακόμα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, που έχουν αυξημένο κόστος παραγωγής άρα και μεγαλύτερη εργοστασιακή αξία.
Το σχέδιο του κ. Μαυραγάνη έχει και μια άλλη διάσταση. Με τον νέο τρόπο φορολόγησης θα ευνοηθούν οι πολυεθνικές εταιρίες που διατηρούν αντιπροσωπίες στην Ελλάδα, σε σχέση με τους απλούς εισαγωγείς - πωλητές, που δεν έχουν πολλά περιθώρια για να «παίξουν» με την εργοστασιακή άξια των Ι.Χ.
Για να μειώσουν ή και να αποφύγουν χαράτσια που επιβάλλονται στην εργοστασιακή αξία, όπως ο φόρος πολυτελείας ή το τέλος ταξινόμησης, οι μεγάλοι όμιλοι «μειώνουν» την εργοστασιακή αξία των αυτοκίνητων που πωλούν στην αντιπροσωπία τους ώστε να πληρώνουν λιγότερο ή καθόλου φόρο και να μη χάνουν τα περιθώρια κέρδους τους. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι απλοί εισαγωγείς, καθώς δεν μπορούν να αλλάζουν συνεχώς τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους. Για να επιβιώσουν αναγκάζονται να αφομοιώνουν τους φόρους στη λιανική τιμή και να μειώσουν στο ελάχιστο το κέρδος τους, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.
Η είδηση της επανεξέτασης του φορολογικού καθεστώτος από το υπουργείο Οικονομικών στα αυτοκίνητα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή σε έναν ολόκληρο κλάδο, που βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις του να μειώνονται. Οι φορείς λένε ότι το θέμα φορολόγησης των Ι.Χ. με βάση όχι τον κυβισμό του κινητήρα τους αλλά την εργοστασιακή αξία ανατρέπει πλήρως το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο θα πρέπει να «προσαρμοστεί» ανάλογα.
Στέλιος Κράλογλου
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Δημοκρατία

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τσέχοι Εθνικιστές: Η Κύπρος είναι Ελληνική ! Βίντεο


Οι Τσέχοι Εθνικιστές έδειξαν έμπρακτα με το πανό αυτό που έγραφε "H Κύπρος είναι Ελλάδα" την στήριξή τους στα ιστορικά δίκαια της Κύπρου. Στο πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της τσεχικής ομάδας, που άνοιξε, πίσω από το τέρμα της ομάδας τους, στο 35ο λεπτό του ποδοσφαιρικού αγώνα Βικτόρια Πλζεν - Φενέρμπαχτσε αναγραφόταν στα αγγλικά: «Η Κύπρος είναι Ελλάδα» Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Τούρκοι αντέδρασαν  από το πανό των Τσέχων και με διαμαρτυρίες απαίτησαν να αποσυρθεί το φιλοελληνικό πανό .Κάτι που έγινε  λίγο αργότερα οι Τσέχοι οπαδοί μάζεψαν το πανό τους, αλλά η «ζημιά» είχε γίνει αφού χιλιάδες μάτια είχαν δει το μήνυμά τους. Οι Τσέχοι Εθνικιστές δείχνουν ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν οι Γραικύλοι πολιτικοί. Αυτοί που δεν βρίσκουν την δύναμη να αντιτάξουν το ανάστημα που θα έπρεπε απέναντι στους εχθρούς μας Τούρκους και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια.  

Ούτε ευρώ επίδομα επικινδυνότητας για τον πυροτεχνουργό που σκοτώθηκε! fadaros skimenos Ούτε ευρώ επίδομα επικινδυνότητας για τον πυροτεχνουργό που σκοτώθηκε!Στα χέρια του έσκασε η οπλοβομβίδα που του στέρησε τη ζωή και άλλαξε για πάντα τη ζωή της συζύγου του. 42 χρονών ο εξ υπαξιωματικών Ανθυπολοχαγός Υλικού Πολέμου έκανε το καθήκον του όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να βαρυγκομά. Ακόμη κι όταν τον είπαν “αντιπαραγωγικό” ή “αυτιστικό”. Και η Ελληνική Πολιτεία εκτιμώντας ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του δεν του έδινε ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ!!! Απίστευτο ,αληθινό αλλά και απαράδεκτο! Οι πυροτεχνουργοί του Υλικού Πολέμου δεν παίρνουν ούτε ευρώ για την επικίνδυνη, την θανατηφόρα επικίνδυνη δουλειά που κάνουν. Αν ,λέμε αν , κληθούν από άλλο φορέα εκτός στρατού να εξουδετερώσουν κάποιο εκρηκτικό τότε αμείβονται…πλουσιοπάροχα: 13,40 ευρώ ΜΙΚΤΑ!!! Ας αφήσουν το επιχειρήμα του “λαϊκισμού” πολιτικοί και “πολιτικάντηδες” των 8000 ευρώ που την ώρα που ο Ανθυπολοχαγός μεταφερόταν με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, εκείνοι “κλαψούριζαν” σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο. Είναι ντροπή όλων μας ο τρόπος με τον οποίο όλοι μας φερόμαστε σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που από επιλογή κάνουν τις “δύσκολες” και “επικίδυνες” δουλειές για μας. Είναι ντροπή ένας ανθυπολοχαγός να μην μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την μικρή σε κάποιες περιπτώσεις ζωή του. Και είναι ντροπή όλων μας που όλα αυτά τα θυμόμαστε, μόνο όταν το αίμα κάποιου απ΄ αυτούς τους καθημερινούς ήρωες “ποτίζει” το χώμα και την συνείδησή μας. onalert.gr

Πηγή:
www.MadatoForos.com
Ούτε ευρώ επίδομα επικινδυνότητας για τον πυροτεχνουργό που σκοτώθηκε! fadaros skimenos Ούτε ευρώ επίδομα επικινδυνότητας για τον πυροτεχνουργό που σκοτώθηκε!Στα χέρια του έσκασε η οπλοβομβίδα που του στέρησε τη ζωή και άλλαξε για πάντα τη ζωή της συζύγου του. 42 χρονών ο εξ υπαξιωματικών Ανθυπολοχαγός Υλικού Πολέμου έκανε το καθήκον του όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να βαρυγκομά. Ακόμη κι όταν τον είπαν “αντιπαραγωγικό” ή “αυτιστικό”. Και η Ελληνική Πολιτεία εκτιμώντας ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του δεν του έδινε ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ!!! Απίστευτο ,αληθινό αλλά και απαράδεκτο! Οι πυροτεχνουργοί του Υλικού Πολέμου δεν παίρνουν ούτε ευρώ για την επικίνδυνη, την θανατηφόρα επικίνδυνη δουλειά που κάνουν. Αν ,λέμε αν , κληθούν από άλλο φορέα εκτός στρατού να εξουδετερώσουν κάποιο εκρηκτικό τότε αμείβονται…πλουσιοπάροχα: 13,40 ευρώ ΜΙΚΤΑ!!! Ας αφήσουν το επιχειρήμα του “λαϊκισμού” πολιτικοί και “πολιτικάντηδες” των 8000 ευρώ που την ώρα που ο Ανθυπολοχαγός μεταφερόταν με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, εκείνοι “κλαψούριζαν” σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο. Είναι ντροπή όλων μας ο τρόπος με τον οποίο όλοι μας φερόμαστε σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που από επιλογή κάνουν τις “δύσκολες” και “επικίδυνες” δουλειές για μας. Είναι ντροπή ένας ανθυπολοχαγός να μην μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την μικρή σε κάποιες περιπτώσεις ζωή του. Και είναι ντροπή όλων μας που όλα αυτά τα θυμόμαστε, μόνο όταν το αίμα κάποιου απ΄ αυτούς τους καθημερινούς ήρωες “ποτίζει” το χώμα και την συνείδησή μας. onalert.gr

Πηγή:
www.MadatoForos.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Του έβαλαν ΕΠΙΤΗΔΕΣ για background την άλωση της πόλης και ο Σαμαράς ούτε κατάλαβε τι σήμαινε



Τόσο άσχετος είναι; ή μάλλον όχι;  πήγε να μιλήσει με την άλωση της Πόλης ως background ! Οι παμπόνηροι Τούρκοι ξέρουν ότι οι Έλληνες Πρωθυπουργοί είναι χαϊβάνια και σπάνε την πλάκα τους , όπως έγινε και με τον Καραμανλή που πάταγε την Ελληνική σημαία! Άχρηστοι κι εθνικά επικίνδυνοι οι βουτυρομπεμπέδες των κολλεγίων.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ>>

Εικόνα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits