Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα μέθοδος για απαγωγές, ληστείες και βιασμούς! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ





"Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σαςζητάει να το πάτε στην αναγραφόμενη διεύθυνση, ακόμα και αν είναι κοντά, πηγαίνετέ το στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και όχι στην διεύθυνση που σας λέει!"
Δείτε στην φωτογραφία περισσότερες λεπτομέρειες:






http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9723.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με την Goldman Sachs και τους Rotchild ξεπουλούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κουκουλώνουν τα θαλασσοδάνεια!


ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ – Ο ΑΘΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΑΝ ΣΕ OFF- SHORE ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ CDS ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ.

REUTERS Προσλαμβάνουν την Goldman Sachs και την Rothschild ως συμβούλους για το ξεπούλημα Proton & Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Προς πώληση τα κόκκινα δάνεια.

Η Ελλάδα προσλαμβάνει Rothschild και Goldman για το ξεπούλημα της Proton και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

* To tαμείο διάσωσης έθεσε ως στόχο να πουλήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Proton στα μέσα Ιουλίου
* Η πώληση συμφωνήθηκε με την τρόικα, προκειμένου να τηρηθούν οι όροι της διάσωσης
* Η Ελλάδα προσλαμβάνει την Goldman και την Rothschild  ως συμβούλους σχετικά με την πώληση
* Οι ελληνικές τράπεζες Alpha, Eurobank, Εθνική θεωρούνται ως υποψήφιες για την εξαγορά.

ΑΘΗΝΑ 28 Ιουνίου (Reuters) – Το Ελληνικό ταμείο για την διάσωση των τραπεζών έχει προσλάβει την Rothschild και την Goldman Sachs ως συμβούλους για την πώληση της Proton και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), που είναι πιθανό να εξαγοραστούν από μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι, την Παρασκευή .

Το TT και η Proton, θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, χωρίστηκαν σε “καλές” και “κακές” και ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), το οποίο διαχειρίζεται κεφαλαία 50 δισ. ευρώ, από τα χρήματα της διάσωσης.

Η Ελλάδα συμφώνησε με τους διεθνείς δανειστές της – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – να πωλήσει τις δύο τράπεζες μέχρι τα μέσα Ιουλίου, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα διάσωσης.

“Η Goldman εσύμβουλος πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η Rothschild της Proton», είπε ένας από τους αξιωματούχους. Οι δύο τράπεζες είναι πιο πιθανό να εξαγοραστούν από μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες – όπως η Alpha, η Εθνική ή η Eurobank, είπε.

Ένα στέλεχος της Alpha Bank δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι η Alpha θα εξετάσει την εξαγορά τουTT. «Ναι, μας ενδιαφέρει το Postbank», είπε.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει πια εξαγορές στο άμεσο μέλλον, μετά την εξαγορά της Societe Generale, της Millenium BCP και των τοπικών υποκαταστημάτων  τριών κυπριακών τραπεζών.

«Η Eurobank είναι μια από τους πιθανούς αγοραστές, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι κάνουν οι άλλες τράπεζες. Οι σύμβουλοι θα τους προσεγγίσουν όλους», δήλωσε ένας  δεύτερος τραπεζίτης.
Οι Αρχές θα αφαιρέσουν  τα επισφαλή δάνεια από το χαρτοφυλάκιο του ΤΤ και θα μεταφέρουν τα λιγότερο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και τις καταθέσεις σε μια νέα οντότητα που θα ονομάζεται New Hellenic Postbank.

Τα επισφαλή δάνεια πωλούνται.

Το ΕΤΧΣ έδωσε  € 4 δις στην τράπεζα για να καλύψει το κενό χρηματοδότησης της – τη διαφορά μεταξύ ενεργητικού και παθητικού – και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση.
Όπως και οι άλλες ελληνικές τράπεζες, το TT χτυπήθηκε από τις απομειώσεις των ελληνικών ομολόγων και δανείων, καθώς η χώρα υπομένει τον έκτο χρόνο βαθιάς ύφεσης.
Η Eurobank, η Alpha και η Εθνική είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το παλιό ΤΤ αλλά αποσύρθηκαντον Ιανουάριο.

Το υγιές ΤΤ διαθέτει ενεργητικό 13,7 δισ. ευρώ, καταθέσεις των 10,7 δισ. ευρώ και ένα δίκτυο περίπου 200 καταστημάτων. Η Proton είναι μια πολύ μικρότερη τράπεζα με καταθέσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και 1,3 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία.

Greece hires Rothschild, Goldman for Proton, TT bank sell-off

* Rescue fund aims to sell Postbank, Proton by mid-July
* Sale agreed with troika in order meet bailout conditions
* Hires Goldman and Rothschild to advise on sale
* Greek banks Alpha, Eurobank, National seen as bidders
By George Georgiopoulos
ATHENS, June 28 (Reuters) – Greece’s bank rescue fund has hired Rothschild and Goldman Sachs as advisers on the sale of lenders Proton and Hellenic Postbank (TT), which are most likely to be bought by bigger Greek banks, officials told Reuters on Friday.
Μετάφραση: LEFTeria-news
 
http://greeknation.blogspot.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ: 17 μαχαιριές σε 17χρονο τουρίστα επειδή φίλησε …τουρκάλα!


Με 17 μαχαιριές «τιμώρησαν» στην Τουρκία έναν ανήλικο βρετανό τουρίστα, ο οποίος προ ημερών, σε χώρο διασκέδασης στην Μαρμαρίδα, φίλησε ένα ντόπιο κορίτσι.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, οι Αρχές έχουν συλλάβει δύο νεαρούς Τούρκους, 24 και 26 ετών, ως ύποπτους για την επίθεση.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, ο νεαρός τουρίστας δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον δύο άνδρες, οι οποίοι τον άρπαξαν από τα χέρια και τον οδήγησαν σε ένα σοκάκι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
Βρέθηκε αιμόφυρτος και γυμνός λίγες ώρες αργότερα, φέροντας τραύματα στον λαιμό, το στήθος, την πλάτη, τα πόδια, και την βουβωνική περιοχή.
Ο 17χρονος Βρετανός νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου,
«Διασκέδαζα ενώ ήμουν έξω, και φίλησα ένα κορίτσι από την Τουρκία στο μπαρ που ήμουν. Μετά πήγα σε ένα άλλο μπαρ, και τότε με χτύπησαν στον κεφάλι με ένα σκληρό αντικείμενο. Δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα», φέρεται να κατέθεσε ο 17χρονος στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την έκθεση των Αρχών.

olympia

Νοσταλγοί των ναζί εγκαινίασαν «μαυσωλείο» στα ελληνοαλβανικά σύνορα! Το αποκαλούν «η Μέκκα της Αλβανίας» [VIDEO]


Καμμία αντίδραση από τους επίσημους φορείς ή οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

- Ζέρβα σήκω απ’ τον τάφο δες – Θα ζωντανέψουμε τον ΕΔΕΣ!

- Idrizi: ”Εμείς την θέλουμε την Αλβανία Ενωμένη, θα κάνουμε πραγματικότητα την επιθυμία των προγόνων μας και όλων των Αλβανών από την Πρέβεζα μέχρι τον Κόκκινο Μήλο”! 

Με προκλητικό τρόπο έκλεισε χθες την προεκλογική του εκστρατεία το τσάμικο κόμμα PDIU που έχει ενταχθεί στην συμμαχία του Μπερίσα.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα 35 λεωφορεία με περίπου 3000 αλβανοτσάμηδες εθνικιστές απόγονους εγκληματιών πολέμου συγκεντρώθηκαν χθες στα ελληνοαλβανικά σύνορα προβάλλοντας με φραστικές προκλήσεις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας!

Αφού έκαναν τα εγκαίνια του παράνομου «Μαυσωλείου» των Τσάμηδων, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση Μπερίσα, ακολούθησε μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο χώρο όπου, όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν οι τάφοι των «δολοφονημένων Τσάμηδων» (σ.σ. συνεργατών των Γερμανών κατακτητών που υπό την προστασία των ναζί έκαψαν και λεηλάτησαν ελληνικά χωριά, σκότωσαν Έλληνες πολίτες και βίασαν γυναικόπαιδα στην περιοχή της Θεσπρωτίας).

Κεντρικός ομιλητής της «εκδήλωσης» ήταν ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, ο οποίος ξιφούλκησε κατά της Ελλάδας, αλλά και των αλβανικών κομμάτων, που δεν διεκδικούν, όπως είπε, τα τσάμικα δικαιώματα, απαιτώντας μεταξύ άλλων να αναγνωρίσουμε αλβανική μειονότητα, να αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία, να τους χτίσουμε μνημεία και άλλα πολλά! Με την ίδια συνθηματολογία μίλησαν και διάφοροι πολιτευτές του κόμματος. Ο Idrizi κάλεσε τους αλβανούς να ψηφίσουν το PDIU για να γίνει πράξη το προεκλογικό τους σλόγκαν “Εμείς την θέλουμε την Αλβανία Ενωμένη”. “Ψηφίστε το κόμμα που θα κάνει πραγματικότητα την επιθυμία των προγόνων μας και όλων των Αλβανών από την Πρέβεζα μέχρι τοn Κόκκινο Μήλο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Idrizi. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της προκλητικής εκδήλωσης ντοπαρισμένοι εθνικιστικά οπαδοί του PDIU, στην πλειοψηφία τους ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές και όχι Τσάμηδες, φώναζαν ζήτω «η Τσαμουριά».

Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της παρουσίας Ελλήνων δημοσιογράφων στην εμετική εκδήλωση οι οποίοι στην προσπάθειά τους να καλύψουν ρεπορταζιακά το γεγονός για λογαριασμό Ελληνικών και Διεθνών ΜΜΕ δέχτηκαν επίθεση από «θερμόαιμους» Αλβανούς.

 

 http://www.aftonomi.gr/politiki/item/2269-tsamides-apogonoi-foniadon-egkainiasan-maysoleio-sta-ellinoalbanika-sinora-to-apokaloun-i-mekka-tis-albanias-video.html


"Τροϊκανός αφοπλισμός" - Απολύσεις και κλείσιμο αμυντικής βιομηχανίας


του Χρήστου Κουτσογιαννόπουλου, Ταξχου ε.α./MA.Διεθνείς Σχέσεις
PhD.Επιχειρησιακή Οργάνωση
Η πρώτη φορά που τέθηκε θέμα απολύσεων στελεχών στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου το 2010. Είχε δημοσιευτεί ότι είχε τεθεί το ζήτημα από την τρόικα και στη συνέχεια διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρόσφατα ξανατέθηκε έμμεσα από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος (δεν υπάρχει διάψευση από το γραφείο πρωθυπουργού) πριν την έναρξη του ΚΥΣΕΑ συνομιλώντας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπε: «Ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής να πετσοκόψουμε τους μισθούς των υψηλόβαθμων στρατιωτικών αντί να προβούμε σε αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών τσακίζοντας έτσι τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Ήταν επιλογή μας να διασώσουμε τους μικρούς και να κόψουμε από 45 έως 60% τις αποδοχές των μεγάλων!»
Φαίνεται ότι οι ανωτέρω δηλώσεις δεν απέχουν και πολύ από την σκληρή πραγματικότητα που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αν ληφθούν υπ όψιν οι νέες περικοπές (όχι μόνο μισθολογικές ) που επιβάλει εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών στον προϋπολογισμό του 2014 για το ΥΠ.ΕΘ.Α , αλλά και έγγραφο με το οποίο οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν το 2013 και το 2014 να έχουν απολυθεί 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποδυναμωθούν και να αφοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις ενός κράτους και να οδηγηθούν σταδιακά στο επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων της Βουλγαρίας που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Συγκεκριμένα από έναν στρατό 120.000 ανδρών και 1.300 αρμάτων που είχε η Βουλγαρία το 1983 σήμερα έχει μία δύναμη 18.000 ανδρών και 90 αρμάτων μάχης. Αντίστοιχα, στην αεροπορία, από περίπου 225 μαχητικά το 1983, σήμερα διαθέτει μόνο 46 και αυτά απαρχαιωμένα, ενώ το ναυτικό της είναι στην ουσία ανύπαρκτο.
Μερικοί από αυτούς εφαρμόζονται ήδη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την μεθόδευση των ξένων δανειστών και του Υπουργείου Οικονομικών και είναι :
Οι συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πλήττουν άμεσα την διαβίωση του στρατεύματος, τη συντήρηση του υπάρχοντος υλικού και σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και την έλλειψη καυσίμων οδηγούν τις ένοπλες δυνάμεις σε σταδιακή αποδυνάμωση .
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των περικοπών στον προϋπολογισμό του ΥΠ.ΕΘ.Α (σύνολο δαπανών και εξοπλιστικά) ο προϋπολογισμός του 2009 ήταν 6.482 δις και του 2013 είναι 3.396 δις .Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, η μείωση είναι 50% και εάν υλοποιηθούν νέες περικοπές το 2014 πρέπει να ξεχάσουμε την μορφή που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.
Στις περικοπές του προϋπολογισμού προστίθενται οι απαιτήσεις της τρόικα για συνεχείς μειώσεις του προσωπικού που έχουν οδηγήσει το έλλειμμα στην εγκεκριμένη οροφή των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπου 25.000 άτομα και θα συνεχιστεί με τη νέα μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές έως το 2014 και με την σχεδιαζόμενη μη ανανέωση παραμονής αριθμού των ΕΠΟΠ.
Η μη ανανέωση του εξοπλισμού σε συνδυασμό με την κατάργηση κάθε εξοπλιστικού προγράμματος θα καταστήσει σύντομα το υλικό ξεπερασμένο και αρνητικό στοιχείο στον όποιο σχεδιασμό σύγχρονων επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως ανέφερε σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Μαζαράκης Αινιάν το μεγαλύτερο μέρος του Στόλου του ΠΝ θα έχει απαξιωθεί στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας λόγω της μεγάλης ηλικίας των περισσοτέρων φρεγατών που διαθέτει. Ουσιαστικά, στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας το ΠΝ θα διαθέτει μόνο 4 κύριες αξιόμαχες μεγάλες μονάδες επιφανείας, λόγω της αναγκαστικής απόσυρσης των 9 από τις 13 φρεγάτες που αυτή τη στιγμή διαθέτει. Απόσυρση επίσης αεροσκαφών και αρμάτων μάχης έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020.
Στα ανωτέρω προστίθεται η <<πολιτική διάλυσης>> που επικράτησε στον χώρο της Αμυντικής Βιομηχανίας όπου χρειάστηκαν κάτι παραπάνω πέντε χρόνια για να αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθη η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία βασικός πυλώνας υποστήριξης διοικητικής μέριμνας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .
Σήμερα οι εταιρείες ΕΑΣ (ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) και ΕΛΒΟ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας ως συνέπεια της παντελούς έλλειψης αναθέσεων προγραμμάτων από πενταετίας και καθυστερήσεων πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο και απροθυμίας των τραπεζών για περαιτέρω δανειοδότηση. Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ –ΕΛΒΟ με δηλώσεις τους θεωρούν υπεύθυνο τον Υπουργό Οικονομικών και αναφέρουν ότι επιδιώκει την απαξίωση των εταιρειών και στη συνεχεία το ξεπούλημα τους σε ξένα συμφέροντα με ευτελέστατο τίμημα αφήνοντας <<γυμνή>> την εθνική άμυνα. Σύμφωνα με μελέτη των ΕΑΣ με 30 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και μέσα σε οκτώ μήνες να αποφέρουν κέρδη στην ελληνική οικονομία που αναζητά ανάπτυξη διότι υπάρχουν παραγγελίες συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ που παραμένουν ανεκτέλεστες.
Η κατάσταση είναι σοβαρή για την εθνική άμυνα-ασφάλεια το δε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψιν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις- παρεμβάσεις - αρθογραφία στρατηγών-ναυάρχων – πτεράρχων και πλήθος ειδικών για τα αμυντικά θέματα που εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις των μεθοδεύσεων της τρόικα και των λανθασμένων οικονομικών πολιτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ εκτάκτως για την αντιμετώπιση του θέματος.
onalert

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ιδρύθηκε κόμμα της...Βυζαντινής αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή με σήμα τον Δικέφαλο!


Το Levant Party (Ελληνικά: Κόμμα της Εγγύς Ανατολής, Αράβικα: Mashreq Party) ξεκίνησε την δημιουργία του ως ένα γκρουπ νέων ανθρώπων με όραμα ένα καλύτερο αύριο.
Μόλις το 2012 αναγνωρίστηκε από την Κυβέρνηση του Λιβάνου και πλέον είναι και επίσημα καταχωρημένο κόμμα. Στο Λίβανο δια του συντάγματος οι Ελληνορθόδοξοι δικαιούνται 14 θέσεις στη Βουλή.
Μέχρι σήμερα αυτές οι θέσεις καλύπτονταν από Ελληνορθόδοξους μέσω διαφόρων κομμάτων που συνήθως δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της Ελληνορθόδοξης κοινότητας.
Αυτό γέννησε και την ανάγκη για ένα τέτοιο κόμμα. Όλες οι πληθυσμιακές ομάδες που αποτελούν το Λίβανο έχουν δικό τους κόμμα, όπως ακόμα και δικό τους τηλεοπτικό δίκτυο.

Τώρα πολλοί πολιτικοί και άλλοι Ελληνορθόδοξοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο νέο κόμμα από όλες τις μεριές της χώρας.
Εντύπωση προκαλεί ή ευρεία αποδοχή όλων των κομμάτων, πραγματοποιώντας συναντήσεις, όπως το ίδιο ισχύει και με τους πρέσβεις διαφόρων χωρών.
Μάλιστα ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του Λιβάνου από την εφημερίδα Αl-Αkhbar έγραψε ότι αυτό είναι το μοναδικό Ορθόδοξο Κόμμα που η Ρωσία μπορεί να βασίζεται στη Μέση Ανατολή.
Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνετε και απο την επίσκεψη στο Λίβανο του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ απεσταλμένου του Πούτιν για παράδοση επιστολής υποστήριξης προς τον Πρόεδρο του Λιβάνου από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συναντήθηκε επίσης και με τον Rodrigue Khoury του Βυζαντινού Κόμματος Εγγύς Ανατολή.
Το κόμμα έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές εφόσον το επιθυμεί και που πιθανότατα αν έχει καταφέρει να προετοιμαστεί μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, θα λάβει μέρος.
Η δημοτικότητα ανεβαίνει συνέχεια με τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης την ίδια στάση έχουν και τα τηλεοπτικά κανάλια του Λιβάνου.
Για να περάσουμε λοιπόν στο θέμα και να δούμε τι είπε στο Olympia ο ίδιος ο αρχηγός του πρώτου Βυζαντινού και Ορθόδοξου κόμματος στη Μέση Ανατολή.
Η συνέντευξη: 
Olympia :
Τί σημαίνει Ορθοδοξία για έναν Λιβανέζο Ρωμιό;
Rodrigue Khoury :
Η Ορθοδοξία είναι για εμάς “η ταυτότητά”, “τρόπος ζωής”, “ο δρόμος της σωτηρίας”, “η αλήθεια”. Είναι επίσης “κοινότητα” με την δική της συλλογική μνήμη, ενδιαφέροντα και αγίους, έναν οικουμενικό πολιτισμό με βάση το Χριστιανισμό και την Βυζαντινή κληρονομιά.
Olympia :
Τι σημαίνει Πόλη, για έναν Λιβανέζο Ρωμιό;
Rodrigue Khoury :
Η Κωνσταντινούπολη ήταν το κέντρο του πολιτισμού μας για πολλούς αιώνες. Κρατήσαμε τη μνήμη αυτής της Ιερής Πόλης στην συλλογική μας μνήμη, μεταδίδοντάς την από παππούδες σε γιούς. Ακόμα θυμάμαι πως ο παππούς μου, από τα Κούρα του Βόρειου Λιβάνου, μια μέρα μου είπε να μην παρακολουθώ την Τούρκικη τηλεόραση.
Τον ρώτησα γιατί; Και μου αποκρίθηκε “όταν θα την αφήσουν, όταν θα απελευθερώθει η Κωνσταντινούπολη θα δούμε”. Τότε τον ρώτησα, τι είναι η Κωνσταντινούπολη, και μου δίδαξε γι΄αυτήν, με δάκρυα στα μάτια… “η Πόλη μας”.
Για έναν Λιβανέζο Ρωμιό η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα της “Αυτοκρατορίας” και ο πολιτισμός του. Πολλοί Ρωμιοί της Ανατολής συνέβαλαν σε αυτό που ήταν η Κωνσταντινούπολη. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα Βυζαντινό πολιτισμό χωρίς τον Άγιο Χρυσόστομο που καταγόταν από την Αντιόχεια, ή τον Ιωάννη το Δαμασκηνό που καταγόταν από τη Δαμασκό, ή χωρίς τον Άγιο Γεώργιο που έμενε στη Βηρυτό, ή χωρίς το Ρωμανό το Μελοδό από την Έμεσα (Χομς), χωρίς την Αγία Βαρβάρα από την Ἡλιούπολη της Φοινίκης (Μπάαλμπεκ Λιβάνου), ή χωρίς τον Καλλίνικο που εφηύρε το “υγρό πυρ” και γεννήθηκε από Ελληνο-Ορθόδοξους πρόσφυγες (πρόσφυγες λόγο της αράβικης εισβολής στην Βυζαντινή Ανατολή το 634 μ.Χ,) από την Ἡλιούπολη της Φοινίκης (Μπάαλμπεκ Λιβάνου).
Πιστεύουμε ότι η Κωνσταντινούπολη, για αιώνες ήταν η Πόλη των αρχών μας, και εκεί που εξελίχθηκε η ταυτότητά μας.
Και μέχρι σήμερα θεωρούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ως το Οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας του κόσμου, μια διεθνής αρχή, όχι μόνο για τους τούρκους, αλλά για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλου του κόσμου. Και πιστεύουμε ότι η “Πόλη” μας μια μέρα θα απελευθερωθεί (όπως διαβάζουμε και στις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού, του Γέροντα Παΐσιος και Ιωσήφ του Βατοπαιδινού).
Olympia :
Πιστεύετε ότι δίχως την Ορθοδοξία, θα συντηρούνταν η ιστορική μνήμη των Λιβανέζων Ρωμιών;
Rodrigue Khoury :
Μα φυσικά όχι. Επειδή η Ορθοδοξία είναι η βάση του Βυζαντινού πολιτισμού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία βοήθησε ώστε να μπορέσει να συντηρηθεί αυτή η ταυτότητα μέχρι σήμερα. Χάρη της Ορθοδοξίας μπορούμε να δούμε μέχρι σήμερα ζωντανή την Βυζαντινή Κληρονομιά στο Λίβανο, Συρία, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Κύπρο, Ελλάδα κλπ.
Olympia :
Τι αντιπροσωπεύει το Ορθόδοξο Κόμμα της Εγγύς Ανατολής;
Rodrigue Khoury :
Το κόμμα της Εγγύς Ανατολής – Levant Party αντιπροσωπεύει κυρίως 2 πράγματα:
1. Διατήρηση της ιστορικής μας ταυτότητας (Βυζαντινή με την Ελληνική γλώσσα)
2. Ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στη γνώση μας για την αληθινή μας ταυτότητα, με επιμονή στη Διεθνή Βυζαντινή Κληρονομιά και αδελφότητα των Ορθόδοξων λαών.
Θέλουμε τα δικαιώματά μας στις χώρες μας.
Είμαστε εδώ πριν από τους άραβες, και πριν από του μουσουλμάνους και γι΄αυτό θέλουμε να έχουμε τα δικαιώματά μας, να μπορούμε να διαλέγουμε τους εκπροσώπους μας. Θέλουμε στη Συρία, Ιορδανία, Παλαιστίνη.. να εκπροσωπούμαστε στο κοινοβούλια με βάση “αναλογίας” που θα ορίζεται στο σύνταγμα.
rodrigue khoury byzantine levant
Olympia :
Μιά φωτεινή ματιά του Λιβάνου και της Μέσης Ανατολής του μέλλοντος;
Rodrigue Khoury :
Η κατάσταση δεν είναι καλή στην Μέση Ανατολή, η “Αραβική Άνοιξη” τίνει να γίνει “Αράβικος Χειμώνας” με πολλούς σαλαφιστές να μάχονται στις διάφορες επαναστάσεις και ειδικότερα στη Συρία. Δεν πιστεύουν στο δικαίωμά μας να υπάρχει ισότητα μέσα σε στο κράτος, επειδή αυτοί θεωρούν ότι μόνο το ισλάμ είναι η μοναδική θρησκεία μέσα στο κράτος και οι Χριστιανοί είναι “dhimmis” και πρέπει να πληρώνουν φόρους με την ονομασία “djizia”.
Τέτοιες πρακτικές είναι ακόμα ζωντανές στα μέρη υπό ισλαμική κυβέρνηση, ακόμα πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα να υπάρχουμε.
Ο πόλεμος στην Συρία δεν θα μπορέσει να λυθεί έτσι, αλλά θα πρέπει να λυθεί μόνο με το διάλογο και σε αυτό το διάλογο πρέπει να είναι όλοι οι εκπρόσωποι των διαφόρων κοινοτήτων της Συρίας για να παραθέσουνε τις απόψεις τους και να προστατέψουν τα συμφέροντα και δικαιωματά τους σε ένα νέο σύστημα. Γι’αυτό και πιστεύουμε ότι η Ελληνορθόδοξη Ανατολική Κοινότητα πρέπει να οργανωθεί σε πολιτικό κόμμα, γιατί μέχρι τώρα άλλες κοινότητες μας χρησημοποιούν για τα δικα τους συμφέροντα.
Olympia :
Από τις μελέτες σας στην Βυζαντινή Ιστορία τί ήταν αυτό που σας συνάρπασε περισσότερο;
Rodrigue Khoury :
Όλα. Οι Χριστιανικες Αρχες, και διεθνή άποψη αυτού, είναι η ταυτότητα βασισμένη στην ψυχή και όχι σε κάποια συγκεκριμένη καταγωγή. Ο Ελληνισμός είναι σ Χριστιανική φύση και πρόσωπο.
Olympia :
Θεωρείτε ότι η σημερινή πολιτικοοικονομική κρίση της Ελλάδος, οφείλεται και στο ότι οι Έλληνες απώλεσαν τα πάτρια ρωμέηκα ήθη του κοινοτισμού και της αλληλεγγύης και ασπάστηκαν τα ατομικιστικά και οικονομικιστικά ήθη της Δύσεως;
Rodrigue Khoury :
Συμφωνώ απόλυτα. Η ατομιστική θεωρία θα καταστρέψει την κοινωνία και ιδιαίτερα όταν θεωρεί ότι είναι το κέντρο της πολιτική δουλειάς. Θα ήταν επικοδομητικό αν τοποθετούνταν κάτι άλλο ως κέντρο της δουλειάς. Αυτός ο δεύτερος τρόπος σκέψεις είναι βασισμένος στις Βυζαντινές Ορθόδοξες ρίζες.
Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει στης παλιές Ανατολικές (Βυζάντιο) ρίζες της, γιατί δεν είναι μόνο κομμάτι της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας επίσης.
Ήταν η καρδιά της Ανατολικής Ρωμαικης Αυτοκρατορίας και όχι της Δυτικής. Η Ελλάδα ήταν το Βυζάντιο (Βασιλεία Ρωμιών, Empire of Rum).
Με τον δικέφαλο αετό, το ένα κεφαλί να κοιτάζει προς τη δύση και το άλλο προς την Ανατολή. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο Δυτική Χώρα όπως προσπαθούν να την παρουσιάσον.
Ως μέλος της Ε.Ε., η Ελλάδα δεν έχει κανένα ρόλο μέσα σε αυτή χωρίς να διευρίνει και την Ανατολική όψη, ρίζες και ψυχή της. Αυτές οι Ανατολικές ρίζες είναι η ψυχή της Ελλάδας. Δεν είναι έθνος χωρίς ιστορία και ψυχή.
Olympia :
Τι χρειάζονται οι εκεί Ρωμιοί από τους εν Ελλάδι αδερφούς τους;
Rodrigue Khoury :
Πρώτα απ΄όλα την αγάπη τους. Έχουμε κοινή συλλογική μνήμη, κοινή εκκλησία, μια γλώσσα (την Ελληνική), μία λειτουργία και κοινό πολιτισμο. Θέλουμε να μας βοηθήσουν να συντηρήσουμε την Βυζαντινή μας ταυτότητα στην Ανατολή, και την Ελληνική μας γλώσσα.
Να πείσουν την Ευρώπη και τις υπόλοιπες δυτικές χώρες για τα δικαιώματά μας και την εκπροσώπησή μας στα νέα Αράβικα συστήματα και καθεστώτα, με βάση αναλογίας που θα διαφυλάσσεται από το σύνταγμα.
Να μας βοηθήσουν στα Ηνωμένα Έθνη ώστε οι Αραβικές χώρες να διαγράψουν τα σχετικά άρθρα του συντάγματος, που θέτουν ως μοναδική πηγή δικαίου και θρησκείας μόνο το ισλαμ.
Να βοηθήσουν πολιτικά, κάνοντας δηλώσεις που απορρίπτουν το ισλαμικό καθεστώς της Συρίας. Όπως επίσης να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα πολιτικό κόμμα που να αντιπροσωπεύει την κοινότητα αυτή, σε μια χώρα όπου κάθε κοινότητα έχει το δικό της πολιτικό κόμμα, εκτος από εμάς.
Olympia :
Ένα μήνυμά σας προς τους Έλληνες που μαστίζονται από την χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας τους;
Rodrigue Khoury :
Το μήνυμά μου είναι σαν και αυτό του Γέροντα Παΐσιος: “Για να χτίσουμε την ψυχή μας και την Ελληνική ψυχή, πρέπει να κοιτάξουμε και στην ανατολή, όχι μόνο στη δύση.
Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις Χριστιανικές ρίζες της του Βυζαντινού Πολιτισμού.
Γιατί αν η δύση συνεχίσει να ξεθωριάζει, η Ελλάδα θα κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό της.
Και όπως ο Κύριος είπε: “Πιο είναι το όφελος κάποιος να κερδίσει τον κόσμο και να χάσει τον εαυτό του”. 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δήμαρχος Μόσχας: “Ούτε ένα τζαμί δεν θα χτιστεί”


Κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε σε συνέντευξη του ο δήμαρχος της Μόσχας, στην προοπτική κατασκευής τζαμιών στην πόλη.
“Δεν θα χτιστεί ούτε ένα. Αυτοί που το “απαιτούν” είναι παράνομοι και δεν έχουν σχέση με την Ρωσική κουλτούρα. Δεν θα χτίσουμε τζαμιά για ανθρώπους που βρίσκονται στην Μόσχα παράνομα”.

“Δεν μπορεί κάποιος που δεν είναι καν Ρώσος να έχει απαιτήσεις που πληρώνουν οι Ρώσοι”.
“Ήδη πολλοί συμπολίτες μου είναι εξοργισμένοι με την συμπεριφορά τους (των παράνομων μεταναστών)” συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σομπυάνιν.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στον εκπρόσωπο των μουσουλμάνων στην Μόσχα, που δήλωσε απογοητευμένος και έτοιμος να “προσφύγει στον Πούτιν”.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τουρκική Άνοιξη και… Ανεξάρτητη Θράκη για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!!!


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!Οι Αμερικανοί αναφέρουν και μία «εικονική» -ανύπαρκτη- και υποτίθεται «ανεξάρτητη» χώρα, που -κρατηθείτε- λέγεται… Θράκη!!!

Τώρα πια όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στον κόσμο και στην Ελλάδα καταλαβαίνουν πού το πάνε οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι των Εθνών της Γης, Σιωνιστές! Με το δεδομένο σχέδιό τους, που ακολουθεί την πορεία και τακτική του «θεού» τους που λατρεύουν από προαιώνια, του Κακού Όφεως, που κάποτε ξεγέλασε τους πρωτόπλαστους στον Κήπο της Εδέμ. Μια τακτική και μια πορεία που βλέπει ο κάθε ένας μας να παίρνει οστά και σάρκα στην Μεσόγειο λιμνοθάλασσα. 

 

Το Φίδι ξεκίνησε από την Τυνησία, πήγε στην Λιβύη, πήγε στην Αίγυπτο, πήγε στην Υεμένη και έφτασε μέχρι την Συρία που ο Ηρωικός της Ηγέτης και ο Ηρωικός της Αραβικός Λαός αντέχουν ακόμα! Αυτή ήταν η Αραβική Άνοιξη, όπως την αποκάλεσαν τα ελεγχόμενα από τον Σιωνισμό παγκόσμια δίκτυα παραπληροφόρησης. Μια Αραβική Άνοιξη, που είχε σαν σκοπό να ρίξει από την εξουσία των Αραβικών χωρών κάθε Αντισιωνιστή Ηγέτη…

 Τώρα περάσαμε στην Τουρκική Άνοιξη! Το Εβραϊκό Φίδι του Σιωνισμού πέρασε και στην Τουρκία, μέσω της Συρίας, γιατί ο σκοπός του Ταλμουδικού Ιερατείου είναι να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην γειτονιά μας. Τουτέστιν… να ξεκινήσει από εδώ τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως πιστεύουν τα αρρωστημένα τους μυαλά και σύμφωνα με τις θεωρίες και τις ψευτοπροφητείες τους! Γιατί φυσικά το Σιωνιστικό σχέδιο είναι έπειτα απ’ την Τουρκία να περάσει το Εβραϊκό Φίδι και εδώ στην Ελλάδα! Να καταλήξει στην Ελλάδα την πορεία του. Όπερ μεθερμηνευόμενον, εμείς οι Έλληνες είμαστε –μαζί με τους Αδερφούς Άραβες- οι βασικοί στόχοι των Σιωνιστών, τα αγκάθια στο μάτι τους που θα ήθελαν πολύ να μην υπάρχουν. Και γι’ αυτή την αιτία μας καταστρέφουν – βλ. Ελλάδα-Κύπρος, βλ. Αίγυπτος-Λιβύη και πολλά άλλα των τελευταίων 3 ετών…

Η Τουρκική Άνοιξη θα μας φέρει δυσάρεστες εξελίξεις. Είναι πιθανό και στην Τουρκία –την «φίλη και σύμμαχο» χώρα μας- να σημάνει ανατροπή του καθεστώτος του Ερντογάν, γιατί κι αυτός πήρε ψηλά τον «αμανέ» και φαίνεται πως μάλλον δεν πολυακούει τους Εβραίους! Όμως μια τέτοια αλλαγή θα φέρει απότομα μπροστά Ανθελληνικούς σχεδιασμούς. Βασικά θα φέρει ριζική αλλαγή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, σε βάρος όμως του Ελληνισμού… Όπως πάντα συμβαίνει, γιατί πίσω από τους σχεδιασμούς που γίνονται είναι πάντα οι Ταλμουδιστές, οι οποίοι μας έχουν ως προαιώνιους Εχθρούς.

Το πού θα χτυπήσουνε είναι τώρα το θέμα. Μα, εκεί που θα μας πονέσει. Στην Θράκη! Ήδη άλλωστε τα έχουνε σχεδιάσει, μέσω των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Υπάρχει λοιπόν στις ΗΠΑ μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών, τηλεφωνίας κτλ., που ενημερώνει τον κάθε ενδιαφερόμενο για μια σειρά χωρών παγκοσμίως. Όπως είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ισραήλ και άλλες πολλές χώρες. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει παρατηρηθεί κάτι το πολύ παράξενο! Οι Αμερικανοί αναφέρουν και μία «εικονική» -ανύπαρκτη- και υποτίθεται «ανεξάρτητη» χώρα, που -κρατηθείτε- λέγεται… Θράκη!!!

Η Θράκη αυτή αποτελείται από τα τρία χωρισμένα σήμερα –πρώην Ελληνικά όλα τους!- μέρη, δηλ. το Ελλαδικό, το «Τουρκικό» και το «Βουλγαρικό». Γεωγραφικά είναι αντίστοιχα η Δυτ. Θράκη, η Ανατ. Θράκη και η Ανατ. Ρωμυλία ή Βόρ. Θράκη. Πρωτεύουσα αυτού του πολύ παράξενου «κράτους» είναι η Κωνσταντινούπολη! Το πιο εντυπωσιακό, σαν επίσημο θρήσκευμα του «κράτους» της Θράκης παρουσιάζεται… η Χριστιανική Ορθοδοξία!!! Και όχι το Ισλάμ, όπως θα περίμενε ο κάθε ένας ίσως από εμάς.

Το θέμα εδώ είναι πως ετοιμάζουν πολλά δεινά και πολλές περιπέτειες. Οι Εβραίοι άλλωστε δεν το κρύβουν πως στοχεύουν σ’ αυτό που θεωρούν δικό τους νησί, την Ελληνική επίσης Κύπρο! Ορέγονται και την Κρήτη, για να έχουν βάση για το «Μεγάλο Ισραήλ», και μεγάλο μέρος του Αιγαίου. Τώρα μάλλον θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν, γιατί μαζί του απ’ ότι φαίνεται δεν τα βρήκαν και δεν πολυσυνεννοούνται. Με μία δική τους, στρατοκρατική, κυβέρνηση στην Τουρκία επιτίθενται σε Συρία και Ελλάδα και «καθαρίζουν»! Ξεκινούν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και, στην αναμπουμπούλα –τη χαρά του λύκου- θα βγάλουν και τον «Μεσσία» τους, τον Αντίχριστο!

Ίσως τα πιο πάνω που εξέθεσα, να έμοιαζαν πριν από λίγα χρόνια επιστημονική φαντασία. Όμως δεν είναι και συνεχώς και περισσότεροι άνθρωποι πείθονται για την αληθινότητά τους. Να προσέχουν μόνο οι Σιωνιστές ένα πράγμα, ότι με το να ταυτίζουν συνέχεια τον Αντισιωνισμό των Λαών με τον Χίτλερ, στο τέλος θα μας κάνουν όλες και όλους μας… Χιτλερικούς!!! Πριν κλείσω, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στον αδελφικό συνεργάτη και φίλο πάνω απ’ όλα, Δρα Ησαΐα Κωνσταντινίδη, για τις πληροφορίες που μου έδωσε για την συγγραφή του άρθρου αυτού. Ξέρω πως σήμερα ζούμε σε μια αληθοφανή ψευδαίσθηση. Σε έναν καιρό, όπου η πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ την φαντασία! Είναι ίσως πολύ φτωχή η φαντασία, για να συλλάβει καν όσα δραματικά έρχονται μπροστά μας..

 http://volcanotimes.blogspot.gr/

Ο γνωστός Ντεντέ καλεί τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης να ξεσηκωθούν κατά της Ελλάδας...!

Το πάρκο Γκεζί και ο… πόνος του Ντεντέ!
Σε αγώνες κατά της Ελλάδας καλεί τους νέους της μειονότητας ο διαβόητος τουρκόψυχος τραμπούκος, αντί της… συμπαράστασης στους διαδηλωτές της Τουρκίας!
 
Όπως σας γράφαμε λίγες μόλις μέρες πριν στο «Προξενείο-Στοπ», άκρα του… προξενείου σιωπή επικρατούσε (έως και το Σάββατο 1 Ιουνίου) στον μειονοτικό τύπο της Θράκης σε σχέση με τα γεγονότα στην Τουρκία, καθώς η στάση όλων αυτών των…δημοσιογραφούντων υπερμάχων της ελευθεροτυπίας ήταν κυριολεκτικά…άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Ε, λοιπόν 2 μόλις μέρες αργότερα φαίνεται πως διαψευστήκαμε, αλλά με τρόπο που μας…επαλήθευσε πανηγυρικά!

Πώς συνέβη αυτό το άκρως οξύμωρο;
Η αλήθεια είναι πως βοήθησε ο γνωστός σε όλους σας Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, που βγήκε την προηγούμενη Δευτέρα 3/6 στη φασιστοφυλλαδίτσα του, την «Τρακιανίν Σεσί», και έκανε όντως μία αναφορά στα όσα εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.
Ο στόχος του όμως ήταν βέβαια τελείως διαφορετικός από το να ενημερώσει για τα καθέκαστα.
Μετά λοιπόν από την εν λόγω αναφορά (που ήταν μάλιστα απροκάλυπτα και γελοιωδώς βιαστική), πέρασε στον πραγματικό του στόχο που ήταν να κατηγορήσει καγχάζοντας όσους μουσουλμάνους της Θράκης συμπαρίστανται στους διαδηλωτές της Τουρκίας, να επικρίνει και τους νεαρούς μειονοτικούς που μαζεύτηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο Πάρκο της Κομοτηνής (βλ. τη 2η φωτογραφία) και τελικά, ασκώντας τους ψυχολογική βία, να τους στρέψει προς άλλες…δράσεις, εναντίον του…κακού και καταπιεστικού ελληνικού κράτους!
Διαβάστε παρακάτω όλο το δημοσίευμα με τίτλο «Ταξίμ-Πάρκο Γκεζί και Δυτική Θράκη» (το βλέπετε και στην 2η φωτογραφία) (σε μετάφραση tourkikanea.gr):

«Η υπερβολική χρήση ισχύος εκ μέρους της αστυνομίας που τις πρωινές ώρες διέλυσε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις ρυθμίσεις στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, επέφερε αλληλεγγύη που μεγάλωσε πολύ. Σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας έγιναν και γίνονται διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Και καλά κάνουν. Γίνεται αντιληπτό πως παράλληλα με την μεγάλη απόσταση που διήνυσε το ΑΚΡ στον δρόμο της δημοκρατίας, η αστυνομία δεν έχει πάρει χαμπάρι, δεν διστάζει να κάνει χρήση υπερβολικής ισχύος και κάνει αυτά που ήξερε και προσβάλλει συνειδήσεις. Στις δημοκρατίες τα πλέον φυσικά δικαιώματα είναι η ελευθερία έκφρασης και η διοργάνωση ειρηνικών διαμαρτυριών. Και οι διαδηλωτές στο πάρκο Ταξίμ έκαναν χρήση αυτών τους των δικαιωμάτων. Ούτε όπλα διέθεταν, ούτε μαχαίρια…Καθιστική διαμαρτυρία έκαναν. Τώρα, αφού συνοψίσαμε το θέμα, ας έρθουμε στην Δυτική μας Θράκη…Σχετικά με τα γεγονότα που επί 5 μέρες παρατηρούμε από το διαδίκτυο, και ιδιαίτερα από αυτά που είδαμε και διαβάσαμε στο Facebook δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. ΑΜΑΝ, ΑΛΛΑΧ ΜΟΥ, ΜΑ ΤΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ!… ΜΑ ΤΙ ΜΑΧΗΤΕΣ, ΜΑ ΤΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ στη Δυτική μας Θράκη!!! ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!! Ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα που ανακαλύψαμε πως μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης-Ελλήνων πολιτών υπάρχουν φίλοι μας που είναι πιο αγωνιστές, πιο γενναίοι, πιο επαναστάτες από τους αγωνιστές του πάρκου Γκεζί. Πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το πώς στην εχθρότητα τους κατά του ΑΚΡ και του Ερντογάν, κινούνται λες και είναι άτομα με την ψήφο των οποίων ήρθε στην πρωθυπουργία. Αλλά το τι καταλαβαίνω εγώ και τι όχι, δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι πως οι φίλοι μας αυτοί… ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ στους διαμαρτυρόμενους της Τουρκίας. Αυτή είναι η κατάσταση που πραγματικά με χαροποιεί.
Συνεπώς όλους αυτούς τους φίλους μας, εντός των επόμενων μηνών, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ…
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ…
Σήμερα στο πάρκο της Κομοτηνής, νέοι της μειονότητας οργανώνουν διαμαρτυρία στήριξης για τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί. Από αυτούς του νέους μας, ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
ΑΝΤΕ ΝΕΟΙ, ΔΕΙΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ»!
Είδατε πόση δημοκρατική ευαισθησία από τον τόσο γνωστό αυτό υπέρμαχο της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ε; 
Πάντως, για να λέμε τώρα και του…τριπλοχαφιέ το δίκιο, θα πρέπει να είναι όντως πολύ εκνευριστικό (τουλάχιστον) να βγαίνουν πρώτη φορά στα χρονικά νέοι από τη μειονότητα στον δρόμο και να το κάνουν με συνθήματα που δεν αφορούν τις εν Θράκη επιδιώξεις του προξενοκοπριταριού! 
Ε, σου λέει, εδώ μας… σφάζει και μας καταπιέζει τόσο βάρβαρα η φασιστική Ελλάδα κι αυτά τα… καλόπαιδα για τη… λίγη παραπάνω δόση αστυνομικής βίας στην (κατά τα λοιπά) τόσο δημοκρατική και φιλελεύθερη «Μάνα Πατρίδα» μας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν; 
Τι θράσος, ρε παιδί μου, αυτή η νέα γενιά! 
Μα τίποτε αλήθεια να μη μάθει από μας τους επαγγελματίες τουρκολακέδες ινστρούχτορές της; 
Σε τι κόσμο ζούμε, Αλλάχ μου!
Σχόλιο ιστολογίου: Ένας Έλληνας εισαγγελέας δεν υπάρχει για να παρέμβει αυτεπάγγελτα στην περίπτωση του Ντεντέ, ο οποίος καλεί σε δημιουργία ανώμαλων καταστάσεων στο εσωτερικό της Ελλάδας, με σαφή προσανατολισμό στην διασάλευση της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών...; 

kostasxan

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποκαλύψεις Μιωνή για Σαμαρά και Βαρβιτσιώτη

Πολλά και ενδιαφέροντα κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής, όπως γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα το “Ποντίκι”, στο ελληνικό κλιμάκιο της επιτροπής που μετέβη στο Ισραήλ για να του πάρει κατάθεση για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Μιωνής εμφανίζεται να  διαχειρίζεται περίπου το 1/4 του συνολικού ποσού της συγκεκριμένης λίστας ήτοι ένα ποσόν 562 εκατ δολαρίων!
Δήλωσε λοιπόν ο εν λόγω κύριος ότι είναι στενός φίλος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τα χρόνια του κολεγίου. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν κακό αν ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν ήταν μέλος της προκαταρκτικής Επιτροπής… Μάλιστα το φοβερό είναι ότι ο Μιωνής παραδέχθηκε ότι συνομιλεί αδιαλείπτως με τον κύριο Βαρβιτσιώτη την ώρα που η Ελληνική βουλή διερευνά τον βαθμό εμπλοκής του!!!Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως προκαλεί η αποκάλυψη του Σάμπυ ότι κάποια στιγμή στο κοντινό παρελθόν κι ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον επισκέφθηκε στα γραφεία του στη Συγγρού και μίλησαν για μπίζνες!! Μεσολαβητής μάλιστα ήταν ο κολλητός του φίλος Σταύρος Παπασταύρου εμπλεκόμενος και αυτός στην λίστα, σύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής του τομέα των Διεθνών σχέσεων της Ν.Δ.
Όμορφος κόσμος, ηθικός (και μνημονιακός) αγγελικά πλασμένος!

online-press

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νέα ένοπλη συμπλοκή τη νύχτα με τους δραπέτες ... στην ορεινή Φωκίδα



Το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό φαίνεται ότι παίζεται τις τελευταίες ημέρες στην ορεινή Φωκίδα, μόνο που ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέες τραγωδίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αστυνομικοί που πραγματοποιούν εντατικές περιπολίες λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας, είδαν σε μια από τις εξόδους του δάσους κοντά στο Ευπάλιο κίνηση των δραπετών, οι τελευταίοι,στη θέα τους άνοιξαν πυρ, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.
Μετά τη συμπλοκή οι δραπέτες απαγκιστρώθηκαν και ξαναμπήκαν στο δάσος το οποίο πολιορκείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όλων των υπηρεσιών, πρωτοσταντούντων της ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ.


Πηγή  bloko

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γιατί μας κρύβουν ότι οι μισθοί θα πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις στα 360!!! - Διαβάστε τι μας περιμένει από Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια του λαού.

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα των Μνημονίων τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα.

Η μεγάλη σφαγή του ελληνικού λαού είναι  μπροστά και -ως συνήθως- θα γίνει μετά τα «μπάνια του λαού». Τα δύσκολα είναι προ των πυλών και ο πάτος του βαρελιού δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα.

Επειδή, όμως, το ψέμα και η συγκάλυψη έχουν κοντά ποδάρια, κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια για όλα όσα έχουν υπογραφεί στο Μνημόνιο ΙΙΙ και στις επικαιροποιήσεις των προηγούμενων Μνημονίων.

Αδρομερώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί και μπροστά στις οποίες το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φαντάζει πταίσμα.

Διαβάστε, λοιπόν, ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στην εξουσία από Σεπτέμβριο, με βάση τα συμφωνηθέντα των Μεσοπρόθεσμων και των Μνημονίων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις βασικές εντολές της τρόικας που προβλέπονται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και για τις οποίες δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια είναι οι ακόλουθες:

*Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων

*Απολύσεις στο δημόσιο τομέα

*Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

*Επενδύσεις

Παράλληλα, τα μαξιλάρια ζωής της παρούσας κυβέρνησης είναι δύο:

1ον. Ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και να πέσει ζεστό χρήμα μέσω του ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σταγόνα» από τα χρήματα του προγράμματος.

2ον. Οι γερμανικές εκλογές από τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να γίνει το πολυπόθητο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη διετία 2014-2016 ύψους 4 δις ευρώ.

Οι δυο αυτές προϋποθέσεις είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες, για να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση. Αν κάποιο από τα παραπάνω δεν γίνει, είναι προφανές ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική αστάθεια εντός… αχαρτογράφητων περιοχών.

Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού διαβιοί ήδη και πανθομολογούμενα υπό άθλιες συνθήκες στα όρια της απόλυτης φτώχειας:

Ξανά στη μέγγενη μισθοί και συντάξεις

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει ή καλύτερα αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, την όποια συζήτηση γύρω από την εξοντωτική περικοπή του επανειλημμένως υποβαθμισμένου κατώτατου μισθού εν Ελλάδι, είναι τοις πάσι γνωστό και προβλέπεται από το Μνημόνιο ότι ο κατώτερος μισθός θα πέσει, από τα 586 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, στα 420 ευρώ!

Όπως αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στο τελευταίο Μνημόνιο, η συζήτηση για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2014. Στην πράξη, ο μισθός των 586 ευρώ θα είναι μεταβλητός και θα μπορεί να πέφτει, όταν η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά και όσο δεν ανακάμπτει η οικονομία, ενώ, αντίστοιχα, αν οι δύο αυτοί βασικοί δείκτες βελτιωθούν, τότε τα 586 ευρώ θα αυξηθούν. Συνεπώς γίνεται σαφές ότι λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας (πάνω από 27%) ο μισθός αναπόδραστα θα κατρακυλήσει περίπου στα 420 ευρώ και στις αρχές κάθε έτους θα επανακαθορίζεται με βάση τις δημοσιονομικές σταθερές.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις από την τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για το ύψος των συντάξεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είναι αφόρητες. Η βασική επιχειρηματολογία των δανειστών είναι πως «είναι αδύνατον οι μισθοί να πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις να βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο μισθό!» Όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε ενιαία βασική σύνταξη πείνας των 360 ευρώ, κάτι που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσω σχετικής πρότασης που απέστειλε στο Υπουργείο η διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και δυνάμει πρόσφατης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βεβαίως, επίσημα, το σενάριο διαψεύδεται, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό ότι η βασική σύνταξη θα διαμορφωθεί από το 2020 στα 360 ευρώ και όλο το υπόλοιπο ποσό θα χτίζεται με συντελεστές, οι οποίοι θα οδηγούν σε αναλογική σύνταξη υπολογιζόμενη επί του συνόλου των αποδοχών και των εργασιακών ετών που έχουν διανυθεί από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Έτσι, για τους συνταξιούχους του κοντινού μέλλοντος κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύναψη ιδιωτικής ασφάλισης, προκειμένου να εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται στο παρασκήνιο ένας σφοδρός πόλεμος μεταξύ Υπουργείου οικονομικών και τρόικας για το ταμείο του ΟΑΕΕ, αφού από την αρχή του έτους οι δανειστές είχαν ζητήσει να επιβληθεί ειδικός φόρος αλληλεγγύης στους ελεύθερους επαγγελματίες, προς αποφυγή επαναλήψεων: με απότοκο να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του ταμείου τους. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε – όπως συνηθίζει - στην εφαρμογή του μέτρου με αποτέλεσμα να λείπουν περί τα 600 εκατ. ευρώ και τώρα η τρόικα λέγεται ότι ζητεί να περικοπούν οι συντάξεις των δικαιούχων του ΟΑΕΕ!

Κατά τον ίδιο τρόπο από το φθινόπωρο αναμένεται να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι επικουρικές συντάξεις, ενώ φέτος, μάλλον, θα είναι η τελευταία χρονιά που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν ένα πολύ μικρό εφάπαξ το οποίο θα καταργηθεί εντελώς.

Απολύσεις στο δημόσιο τομέα

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει δεσμευθεί από το 1ο Μνημόνιο για 150.000 μαζικές απολύσεις (και όχι για κινητικότητα και εφεδρεία) στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2015 και κλείσιμο χιλιάδων οργανισμών του Δημοσίου, κάτι το οποίο στη συνέχεια αρνήθηκαν να κάνουν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά.

Επειδή, όμως, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο με την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και επειδή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους δανειστές οι κυβερνήσεις ούτε μια φορά αρνήθηκαν τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, αυτές θα γίνουν και μάλιστα με τον πιο βίαιο τρόπο, όπως έγινε στην ΕΡΤ, όταν απολύθηκαν σε ένα βράδυ 2.650 άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ να φύγουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι από τον ίδιο φορέα. Η συμφωνία ήταν να φύγουν από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον Ιούνιο 2.000 άτομα. Η κυβέρνηση καθυστέρησε πολύ να προβεί στις απολύσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δόση των 3,2 δις. ευρώ.

Έτσι η λύση βρέθηκε σε μια νύκτα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φημολογείται ότι θα είναι σαρωτικές σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού.

Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

Εδώ είναι που δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό. Από τις αλήστου μνήμης ημέρες υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκτιμούσε την αξιοποίηση από τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημόσια περιουσία στα 50 δις. ευρώ, πέσαμε σήμερα στα 2,6 δισεκατομμύρια στόχος που σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Κοινώς μια τρύπα στο νερό. Τρείς κυβερνήσεις από το 2009 δεν έχουν κάνει μία σοβαρή αποκρατικοποίηση, ενώ τα προς πώληση «τεμάχια» πλέον δεν πιάνουν… δεκάρα τσακιστή: ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ όλα έχουν βουλιάξε, όπως και η αγοραία αξία τους.

Αξίζει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι τα κέρδη από τις αποκρατικοποιήσεις είχαν συνυπολογιστεί στα κέρδη του προϋπολογισμού, (πράγμα που) γεγονός που συνεπάγεται τη δημιουργία νέας τρύπας στα έσοδα που ξεπερνά τα 2,6 δισεκατομμύρια. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η τρόικα θα ζητήσει τα χρήματα αυτά από τη φορολογία, διότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει παρά να καταδικάζονται οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Επενδύσεις

Και εδώ βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν, αφού κανένας φορέας και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει μία επένδυση πλην της Cosco που κατά μια ευτυχή συγκυρία, διευκολύνεται στο να περνά μέσω Πειραιά τα προϊόντα της HewlettPackard στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι λόγω μη επίτευξης των παραπάνω στόχων, η τρόικα θα επιμείνει στα ακόλουθα:
-Να μη μειωθεί ο ΦΠΑ τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια
-Να σκληρύνει ακόμα περισσότερο η φορολογία ακινήτων, αφού μόνο για το 2014 η τρόικα περιμένει 3,3 δις από τα ακίνητα.

-Υψηλή φορολογία και σε όλα τα αγροτεμάχια. Ανάλογα με τα πόσα εκατομμύρια στρέμματα αγροτεμαχίων θα δηλωθούν, θα «κλείσει» και το ποσό του φόρου ανά στρέμμα.

-Πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας από το 2014 λόγω χρεών.

-Καμία επιπλέον ρύθμιση χρεών εκτός από αυτές που ήδη ισχύουν τόσο για τα χρέη προς τις τράπεζες όσο και για τα χρέη προς το δημόσιο.

newsbomb.gr

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Έρχονται νέες μεγάλες περικοπές στoυς μισθούς των στρατιωτικών!

stratiotikiparelasi_621059604.jpg
Δυναμίτη στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιό του σχεδόν διπλασιάζει τις περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2014!
Οι φήμες και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι από τα περίπου 440 εκατομμύρια περικοπών που προβλεπονταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις δεν επιβεβαιώθηκαν ,αλλά το φιρμάνι που έχει ετοιμάσει είναι ακόμη χειρότερο : το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε 88 εκατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού. Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύρια!

Στο ίδιο έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρίων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν αφορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ελπίζει και σε αποχώρηση 2500 στελεχών, τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα αποχωρήσουν με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί.

Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των μετατάξεων !

Μπορούν να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Για 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστατεύει. Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει.

Αν ο διπλασιασμός των περικοπών στην μισθοδοσία περάσει ,τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απίθανη εξέλιξη.

Πηγή: onalert

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΑ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


Ο παράνομος τουρκοκυπριακός ραδιοσταθμός "¨ΜΠΑΙΡΑΚ"( επίσημο όργανο του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο) έκανε ιδιαίτερα εκτεταμένη αναφορά στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη σήμερα το μεσημέρι. Σε σχόλιο για την κατάσταση με τις τράπεζες στις ελεύθερες περιοχές ο "ΜΠΑΙΡΑΚ" ανέφερε ότι "ο Καρατζαφέρης, ηγέτης Ορθοδόξου Κόμματος από την Ελλάδα, εχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στην Ελληνοκυπριακή διοίκηση( σ.σ.: έτσι περιγράφουν τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ) και αυτό εχει γινει γνωστό και από άλλες παρεμβασεις του στο παρελθόν όταν ήταν Ευρωβουλευτης". Ο "ΜΠΑΙΡΑΚ " ανέφερε επίσης ότι "ο μόνος Ελληνας πολιτικός αρχηγός που παρενέβη με εκπομπές του μέσω τηλεοπτικού σταθμού της Ελληνοκυπριακής διοίκησης , του ΕΞΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ, ήταν ο Καρατζαφέρης ο οποίος επηρέασε καθοριστικά τις εξελίξεις και καθοδήγησε προς το ΟΧΙ στην πρόταση του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, κάτι που ψηφίστηκε απο την Βουλή των Ελλήνων της Κύπρου"

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη για την ΕΡΤ !

Ρε τον Βαγγέλη τον ξεχασιάρη ! Για δείτε λιγάκι ...

Ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος (!) ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει (στην ειδυλλιακή Λευκάδα), μαζί με την Υπόλοιπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης. 
Τι μας διαμαρτύρεται τώρα;
Ν. 4002/2011
Αρθρο 66
Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.
δ) Ειδικότερα, ....
2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»
§2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του ν. 3986/2011 (Α' 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότε
aegaio.blogspot.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

'Αμφισσα

amfissa06H Άμφισσα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πολή της Φωκίδας, με πληθυσμό περίπου 7.000 κατοίκων. Βρίσκεται στις βόρειες παρυφές του ελαιώνα της Άμφισσας, δηλαδή του αρχαίου Κρισαίου Πεδίου, ενώ ανατολικά της βρίσκεται ο Παρνασσός. Το επίνειό της είναι η Ιτέα η οποία απέχει 13 χιλιόμετρα.

Η αρχαία πόλη πήρε κατά τη μυθολογία το όνομά της από την Αμφισσα, αγαπημένη του Απόλλωνα και εγγονή του Αιόλου. Κατά τον Αριστοτέλη πάλι προέρχεται από το ρήμα αμφιέννυμι το οποίο σημαίνει περικλείω, επειδή ο οικισμός ήταν -και παραμένει- περίκλειστος από τους ορεινούς όγκους της Γκιώνας και του Παρνασσού.

Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους η πόλη μετονομάζεται σε Σάλωνα ή Σάλονα, όνομα για το οποίο υπάρχουν πολλές εκδοχές: Κάποιοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι πρόκειται για παραφθορά της λέξης Σαλονίκη (από το Θεσσαλονίκη) και δόθηκε στην Άμφισσα από τον ηγεμόνα του Φράγκικου κράτους της Θεσσαλονίκης Βονιφάτιο Μομφερρατικό. Αλλη θεωρία αποδίδει την ονομασία στους σεισμούς που χαρακτήριζαν την περιοχή (σάλος = τράνταγμα). Τέλος ιδιαίτερα αξιόπιστη προβάλλει η θεωρία της παραφθοράς του γεωργικού όρου "εσάλωνα" δηλαδή έσω, μέσα αλώνια. Στα 1833, στα πλαίσια της επαναφοράς των αρχαίων ονομάτων στους οικισμούς του νεοσύστατου ελληνικού κράτους η πόλη ξαναπαίρνει το όνομα Αμφισσα.amfissa01

Η ιστορία της Άμφισσας στην αρχαιότητα έχει ως υλικούς μάρτυρες τα σωζόμενα τείχη της πόλης. Ο Παυσανίας αναφέρει εδώ την ύπαρξη δυό αξιόλογων τάφων της Αμφισσας και του Ανδραίμονος. Ο τελευταίος ήταν πατέρας του Θόαντος, ήρωα του Τρωικού πολέμου. Την πόλη αναφέρει επίσης κι ο Ηρόδοτος.

. Το 653 π.Χ. κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μετανάστευσαν στην Κάτω Ιταλία όπου ίδρυσαν μια από τις πρώτες ελληνικές αποικίες στην περιοχή. Η πόλη ονομάστηκε Επιζεφύριοι Λοκροί και κατοικείται μέχρι σήμερα με το όνομα Locri. Στον Πελοποννησιακό πόλεμο (431 π.Χ. - 404 π.Χ.), οι Αμφισσείς τάχθηκαν με το μέρος των Λακεδαιμονίων εναντίον της Αθήνας. Το 338 π.Χ. η Άμφισσα καταστράφηκε από τον Φίλιππο Β' της Μακεδονίας για λογαριασμό της Δελφικής Αμφικτυονίας. Αυτός, κατά τον Δ΄ Ιερό Πόλεμο την κατέσκαψε από τα θεμέλια και γκρέμισε την ακρόπολή της, ως τιμωρία επειδή οι Αμφισσείς είχαν καταδικαστεί για ασέβεια και αρνούνταν να πληρώσουν πρόστιμο, εξαιτίας του ότι είχαν καλλιεργήσει παράνομα κτήματα του Κρισαίου Πεδίου που ανήκαν στους Δελφούς

amfissa03Η πόλη ανοικοδομήθηκε και αποτέλεσε μέρος της πανίσχυρης Αιτωλικής Συμπολιτείας, από τον 3ο αιώνα π.Χ., και μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της, με την οποία πήρε μέρος, το 278 π.Χ., στη νικηφόρα μάχη κατά των Γαλατών. Στη συνέχεια περνά στη Ρωμαική κυριαρχία και συνεχίζει να ακμάζει.

Για τους μεσαιωνικούς χρόνους οι ιστορικές πηγές αναφέρουν -όπως για όλη την περιοχή- βαρβαρικές επιδρομές, επιδημία πανώλους στα 1054 και κατάληψη της πόλης από τους Φράγκους στα 1204. Οι ηγεμόνες της περιοχής διαδέχονται ο ένας τον άλλον: Φράγκοι, Καταλανοί, Μιχαήλ Α' Κομνηνός Δούκας (Δεσποτάτο της Ηπείρου), Οθωμανοί, Παλαιολόγοι της Πελοποννήσου, μέχρι την οριστική της κατάληψη από τους Οθωμανούς Τούρκους στα 1410. Στα 1580 έγινε στην περιοχή φοβερός σεισμός που κατέστρεψε πολλά σπίτια στα Σάλωνα και τα γύρω χωριά. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας, θα γίνουν διάφορες εξεγέρσεις στην περιοχή της Παρνασσίδας, με κυριότερη αυτή του 1687, όταν ο επίσκοπος Σαλώνων Φιλόθεος και ο αρματωλός Κούρμας θα ελευθερώσουν την περιοχή από τους Τούρκους, μέχρι το 1698.

Οι κάτοικοι αυτούς τους καιρούς ασχολούνται ιδιαίτερα με τη βυρσοδεψία, τη σχοινοποιία και την κωδωνοποιία. Οι σχετικές βιοτεχνίες δημιουργούν στην πόλη πλούτο και τα οικοδομικά αλλά και γραπτά τεκμήρια της εποχής προδίδουν δείγματα του "ελληνικού διαφωτισμού".

Η Αμφισσα (Σάλωνα) ήταν η πρώτη χρονολογικά πόλη της Ρούμελης η οποία επαναστάτησε κατά της Τουρκικής κυριαρχίας. Καταλαμβάνεται από τον οπλαρχηγό Πανουργιά στις 27 Μαρτίου 1821. Ανήμερα το Πάσχα, στις 10 Απριλίου 1821, το Κάστρο των Σαλώνων αλώθηκε από τους Ελληνες και έγινε το πρώτο κάστρο το οποίο επανήλθε σε ελληνικά χέρια, εξοντώνοντας τους 600 έγκλειστους Τούρκους και παίρνοντας ταυτόχρονα τα όπλα τους. Στη συνέχεια η Αμφισσα αποτελεί εξ αρχής τμήμα τους ελεύθερου Ελληνικού κράτους, του οποίου τις τύχες ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Η πόλη σώζει την παραδοσιακή της γραφικότητα σε πολλά σημεία του ιστορικού της κέντρου ενώ εμφανίζει εξαιρετικά και πολυποίκιλα μνημεία και αξιοθέατα τα οποία ο διεθνής και εγχώριος τουρισμός έχει εντελώς παρακάμψει απασχολημένος -καθόλου άδικα βέβαια- με τους πολιτιστικούς ογκόλιθους των Δελφών και του Οσιου Λουκά και την παραθαλάσσια παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Γαλαξιδιού.

Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν:amfissa02

Το Κάστρο των Σαλώνων ή Κάστρο της Ωριάς - όπου βρισκόταν και η ακρόπολη της αρχαίας Άμφισσας από την οποία διατηρούνται λείψανα των αρχαίων Κυκλώπειων Τειχών - με λείψανα τριών ρυθμών δόμησης, ελληνικού, ρωμαϊκού και βυζαντινού, το οποίο είναι χτισμένο εν μέρει με αρχαίο υλικό με προσθήκες ελληνιστικές, βυζαντινές, φραγκικές, και στο οποίο σώζονται ο ελληνικός περίβολος, η εσωτερική πύλη, ο βυζαντινός "Πύργος της Βασίλισσας" και η Φράγκικη Εκκλησία

Η Λυκότρυπα, σκαλιστός θολωτός Μυκηναικός τάφος στη βάση του λόφου Κόφινα στο ανατολικό άκρο της Άμφισσας

Ο Βυζαντινός Ναός του Σωτήρος, χτισμένος τον 11ο αιώνα μ.Χ. σε απότομη πλαγιά, 3 χλμ μακρυά από την πόλη, με τοίχους από πωρόλιθο

amfissa05Ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης με τις περίφημες τοιχογραφίες του Σπύρου Παπαλουκά

Η παλιά συνοικία των βυρσοδεψών, Χάρμαινα. Στη συνοικία αυτή βρίσκεται και δημοτική πινακοθήκη με ανθίβολα από τις τοιχογραφίες του προηγούμενου ναού

Το παλαιοχριστιανικό Βαπτιστήριο του 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ. δίπλα από τον Μητροπολιτικό Ναό, με χριστιανικά ψηφιδωτά

Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται σε λόφο κοντά στην πόλη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφισσας το οποίο στεγάζεται στο κτίριο όπου έγινε η Α' Εθνοσυνέλευση της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος κατα την Επανάσταση του 1821. Διαθέτει, συλλογή αρχαίων και νέων νομισμάτων που αποτελεί δωρεά του Δρόσου Κραβαρτόγιαννου, ψηφιδωτά, τάφους, επιτύμβιες στήλες, επιγραφές και αντικείμενα από την εποχή του Χαλκού μέχρι και τα ρωμαικά χρόνια όλα ευρήματα της περιοχής, καθώς και ένα εντυπωσιακό άγαλμα της Περσεφόνης από την αρχαία φωκική πόλη Κάλλιο.

Το Λαογραφικό Μουσείο Άμφισσας που ίδρυσε η "Εταιρία Φωκικών Μελετών"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, 40.000 τόμων, που ιδρύθηκε το 1957 από τη Φοιτητική Ένωση Φωκέων, με σπάνια βιβλία

Το πλήθος των παλιών αρχοντικών και νεοκλασικών κτιρίων με γύψινες διακοσμήσεις και αξιόλογες τοιχογραφίες λαϊκών ζωγράφων της εποχής

Κρήνες, λουτρά και άλλα κτίσματα της εποχής της Τουρκοκρατίαςamfissa08
amfissa04



Πέτρου Μαρκίδου 1-5, 331 00 Άμφισσα, Ελλάδα

http://www.centralgreece.gr

ΕΡΤ: Επιμένει ο Σαμαράς για το κλείσιμο, ήξεις αφήξεις από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι


Ανένδοτος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, επιμένοντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στο άνοιγμα νέου φορέα στο τέλος Αυγούστου.
Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν να παραμείνει ανοιχτή και να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση, Εκκλησία, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε και χθες Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας το αίτημα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ δεν αποδέχθηκε και το αίτημα για άμεση συνάντηση με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, αναφέροντας ότι όλα συζητήθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Οι Βαγ.Βενιζέλος και Φωτ.Κουβέλης, ζήτησαν να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ και να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων.

Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ζητά διεύρυνση του μετώπου κατά της μνημονιακής κυβέρνησης, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιτίθεται στο σάπιο καθεστώς της ΕΡΤ που λειτουργεί με αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικά και  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιλέγοντας ιδιωτικό  ραδιοσταθμό , ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με νέο εταιρικό σχήμα και οργανόγραμμα και με περίπου 1.200 άτομα, τα οποία θα επιλεγούν, υποτίθεται μέσω αδιάβλητων διαδικασιών.

Ταυτοχρόνως, υπάρχει έντονη φημολογία για τα ονόματα που κατά τα φαινόμενα έχουν ήδη επιλεγεί για να διευθύνουν τον νέο φορέα, που θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ.

Πάντως, και χθες συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, παρουσία χιλιάδων εργαζομένων από άλλους κλάδους, ενώ το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται μόνο μέσω Διαδικτύου και ορισμένων ιδιωτικών WEB sites.

Για σήμερα πάντως, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Αγία Παρασκευή.

Ταυτοχρόνως, οι δημοσιογραφικές ενώσεις προκήρυξαν νέα 24ωρη απεργία, σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά, καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να συμπαρασταθούν και να καταδικάσουν την πρωτοφανή και απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση.

Λόγω της 24ωρης απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα λεωφορεία, προαστιακός, μετρό, ενώ τα νοσοκομεία θα δουλέψουν με προσωπικό ασφαλείας.

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, τμήμα Μπράλος – Άμφισσα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Άμφισσα, 12 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, τμήμα Μπράλος – Άμφισσα» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας
Το τμήμα «Μπράλος – Άμφισσα» αποτελεί μέρος του άξονα της Ε.Ο. Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο.
Ο οδικός αυτός άξονας αποτελεί τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου «Ε» (Ε65) και αφορά 30,71 χλμ. του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.
Η υφιστάμενη οδός εμφανίζει φτωχά γεωμετρικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν ανεπαρκή να εξυπηρετήσει τους υπάρχοντες και προβλεπόμενους στο μέλλον κυκλοφοριακούς φόρτους. Η οδός εξυπηρετεί σημαντικό ποσοστό βαρέων οχημάτων λόγω της έντονης εξορυκτικής και μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά και μεγάλο φόρτο διερχόμενων μετακινήσεων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με περιοχές της Νότιας και Δυτικής χώρας, καθώς αποτελεί συνδετήριο άξονα των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ και Ιόνιας Οδού.
Η σκοπιμότητα της βελτίωσης των τμημάτων του οδικού άξονα «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» και ιδιαίτερα του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την Άμφισσα καθίσταται προφανής εφόσον από αυτή αναμένονται:
• Βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υφιστάμενου οδικού δικτύου,
• Εξυπηρέτηση της σημερινής και μελλοντικής κυκλοφορίας
• Βελτίωση της οδικής ασφάλειας
• Μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
• Τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής από την οποία διέρχεται ο άξονας
• Παράκαμψη των υφιστάμενων πόλεων και οικισμών
• Αύξηση της λειτουργικότητας και αποδοτικότητας του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, της Ιόνιας Οδού και της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
• Σημαντική μείωση της απόστασης και του χρόνου διαδρομής ιδιαίτερα για τους χρήστες με προέλευση τη Νότιο – Δυτική Ελλάδα και προορισμό την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα (Κεντρική Στερεά, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία) και αντίστροφα.
Οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν έχουν ως στόχο τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των ανθρώπων. Η αύξηση της χωρητικότητας των οδών και η βελτίωση των οδοστρωμάτων μειώνουν τη διάρκεια μετακίνησης και το κόστος του χρήστη, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την πρόσβαση σε αγορές, εργασία, εκπαίδευση και υπηρεσίες.
Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Αρνητικά ψήφισε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντούρου Σοφία  - Ιωάννα.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Η διάλυση του στρατού της χώρας συνεχίζεται



Η χώρα παραπαίει. Η Ελλάδα οδεύει πρός εξέγερση.

Μετά την εξαθλίωση του Πολεμικού Ναυτικού, η Ελλάδα έχει 8 λιγότερα υποβρύxια από ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού να εξασκούνται στο Μπάρ Αβέρωφ
αφού δεν υπάρχουν θέσεις ενώ ο στόλος ελάχιστες φορές ναυσιπλοεί στο Αιγαίο.

Οι αξιωματικοί του Πολεμικού ναυτικού έχουν γίνει αξιωματικοί της Ξηράς και των ασκήσεων επι χάρτου. Ακολούθησε η διάλυση της αεροπορίας. Δεν είναι μόνο ότι ελαττώθηκε ο αριθμός των αεροπλάνων ενώ θα μπορούσαν να αγορασθούν άλλα όπλα για να τα ενισχύσουν ή να τα αλλάξει ο τρόπος εμπλοκής τους, περιορίστηκε και ο αριθμός των εν ενεργεία αεροπορικών βάσεων, μειώνοντας έτσι τον αριθμό στόχων στην Τουρκική αεροπορία και τα πυραυλικά της συστήματα.

Στη συνέχεια, με τη ψευτοπρόφαση της ανάγκης εκμοντερνισμού ττου στρατού μειώθηκε ο αρθμός των στρατιωτικών σωμάτων ενώ ο στρατός κινείται πρός ένα άλλο στρατιωτικό δόγμα, το οποίο θα στηρίζεται στην άμυνα, στην αντίδραση και στην ασφάλεια.

Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό αφού στοχεύει στη διατήρηση της ειρήνης και της προστασίας της χώρας απο έντονες αντιπαραθέσεις και εξεγέρσεις στο εσωτερικό της. Σημαντιικό είναι να θυμάται κανείς ότι η Ελλάδα δεν δέχτηκε να πάρει τα 400 άρματα μάχης ABRAMS απο τις ΗΠΑ, που της δίνονταν δωρεάν. Τα περί απεμπλουτισμένου ουρανίου που έχουν και δήθεν ήταν πρόβλημα τα έχω συζητήσει σε προηγούμενο άρθρο, στο οποίο εξήγησα γιατί ήταν βλακείες.

Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ανακατανομή μέρους του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού (βλέπε ΑΟΖ, μεταναστευτικό) κάπου 12 χιλιάδων έμπειρων στρατιωτικών με μετάθεσή τους στην Ελληνική αστυνομία. Αυτό το πιθανότερο έγινε με προφαση το οικονομικό πρόγραμμα της Τρόικα, όμως έχω πλέον σοβαρές αμφιβολίες να μη το πιστεύω. Αφορά το φόβο της κυβέρνησης για επερχόμενες ταραχές μεταξύ της πλειονότητας των μουσουλμάνων μεταναστών και των χριστιανών.

Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα μεγάλων ταραχών που μπορούν να ξεκινήσουν ανα πάσα στιγμή. Οι μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών δημιουργούν εστίες φωτιάς είτε με τη παρουσία νέων επαναστατικών οργανώσεων είτε με τη δημιουργία στημένων συμβάντων. Οι μνημονικαές κυβερνήσεις έζουν ΄φερει τη χώρα στο σημείο της διάλυσης. Ενας πυροβολισμός να πέσει εκεί που πρέπει, ένα τζαμί να πάρει φωτιά και θα γίνει το έλα να δείς.

Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι ο Ερντογάν έβγαλε όλους τους Αλεβίτες απο την Τουρκική αεροπορία (οι Καραμανλήδες της Μακεδονίας ήταν Αλεβίτες όπως και οι πομάκοι της Δυτικής Θράκης). Οι Αλεβίτες είναι 15-20 εκατομμύρια στη Τουρκία και είναι Σιίτες (οπαδοί του Αλή) ενώ οι άλλοι Τούρκοι είναι Σουνίτες. Ο Ασαντ είναι Αλεβίτης... Εμάς μας έβαλαν στην όλη διαμάχη οι προδότες των μνημονίων και όσοι προηγήθηκαν εισάγοντας δύο εκατομμύρια μετανάστες μουσουλμάνους. Αντιλαμβάνεστε τί έχει γίνει;

Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση με νάνους για τα πανηγύρια και με στρατιές απο σαβουροκουβέληδες προωθεί ένα αυστηρό αντιρατστικό νόμο με σκοπό τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και των προκυπτομένων ποινικών πράξεων. Στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης δεν συμφωνώ ενώ ο νόμος πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τους Ελληνες. Για το λόγο αυτό η φράση “αναγνωρισμένων γενοκτονιών” πιστεύω ότι είναι η πλέον σωστή. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί αντιρατσιστές και διεθνιστές δεν κωλλύονται απο τη διάδοση της μαύρης εργασίας, τη δημιουργία ΕΟΖ στον Πειραιά καάι αλλού, όπως και τη μη ασφάλιση των μεταναστών.
Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι αιτία εισαγωγής αυτού του αντιρατσιστικού νόμου είναι η ΧΑ. Αφενός γιατί βουλευτής της πήγε να πλακώσει τον Καμίνη και αφετέρου γιατί βουλευτές της, συγκεκριμένα ο Κασιδιάρης και ενώ διαρκεί η συζήτηση για τον αντιρατσιστικό, σαν βαλτός επιτέθηκε στους Εβραίους χωρίς να υπάρχει λόγος να το κάνει και μάλιστα μέσα στη Βουλή. Υπάρχει και όριο. Την μια πλακώνει γυναίκες δημόσια, την άλλη ρίχνει φωτιά στη βουλή για να ανέβουν τα ποσοστά της ΧΑ, Απώτερος στόχος της ΧΑ φαίνεται ότι είναι να διαλυθεί η Ελλάδα απο την εξέγερση που θα ξεσπάσει ή μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή ανάμεσα ακόμη και στους μετανάστες.

Σας έχω εξηγήσει, ότι είμαι πατριώτης και όχι Εθνικιστής, πιστεύω σε μια Ελλάδα στον κόσμο αλλά δεν μπορώ να βλέπω μια ΕΕ με τη συνθήκη του Δουβλίον 2 να φορτώνει τη μετανάστευση στην Ελλάδα, μια χώρα χρεοκοπημένη, με προδότες και υπαλλήλους ξένων δυνάμεων και εγώ να παριστάνω τον διεθνιστή. Αυτό όχι. Αυτό δεν είναι διεθνισμός είναι συμμετοχή σε γενοκτονία ενός λαού αλλά και συμμετοχή στο φόνο δύο εκατομμυρίων μεταναστών. Ετσι είναι…

Είμαι υπέρ της αυστηρής τιμωρίας (πλήν της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων γιατί θα ήταν ρατσιστικό) όλων ανεξαιρέτως όσων επιτίθενται με πράξεις σε ανθρώπους που ήταν θύματα εγκλημάτων πολέμου, επιβιώσανες ή απόγονοι αναγνωρισμένων γενοκτονιών, ειδικών ρατσιστικών στόχων σε σχέση με το χρώμα, τη φυλή ή το θρήσκευμα.

Πιστεύω ότι η υπηκοότητα πρέπει να δίνεται με μέτρο σε μετανάστες και με συγκεκριμένη στρατηγική. Υπάρχει και η λύση της μόνιμης κατοικίας. Πιστεύω ότι αν η ΕΕ δεν αποδεχτεί το άνοιγμα των συνόρων της σε όσους μετανάστες έχουν μπεί στην Ελλάδα όλοι πρέπει να επαναπροωθηθούν πρός τη Τουρκία. Η Ελλάδα δεν διαθέτει την οικονομική ευμάρεια για να διασώσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών απο τη φτώχεια. Η θα πεθάνει η ίδια ή θα προκύψει τεράστια σύγκρουση απο την οποία η χώρα θα τεμαχιστεί σε τέεσερα μέρη.

Ανθρωποι σαν τον Δήμιου και τη Ρεπούση στοχεύουν στη μείωση του Εθνικού φρονήματος με σκοπό να κάνουν τον κόσμο να μη αντιδράσει στην επερχόμενη διάλυση της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα μισή από ότι είναι αλλά “Ελλληνες” Επιστημοικές απόψεις στη Βουλή δεν πρέπει να εκφράζονται και οι απόψεις της Ρεπούση ήταν πολιτικές. Σας δούλεψαν όταν τις βάφτισαν επιστημονικές. Η επιστήμη ακόμη και η ιστορία λειτουργεί και επιβεβαιώνεται με συγκεκριμένο τρόπο, με εργασίες, σε συνέδρια παρουσία και άλλων. Πολτική ήταν η άποψη της Ρεπούση. Και αυτό να το θυμιύνται Πόντιοι και Μικρασιάτες. Ο Δήμιου πέταξε τη μπάλα στην Εξέδρα. Σε κάθε πόλεμο όλοι κάνουν βαρβαρότητες. Για αυτό μίλαγε η Ρεπούση; Oχι…

Η ελεύθερη έκφραση δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να περιορισθεί με το αντιρατσιστικό νόμο, θα ήταν αντισυνταγματικό αλλά όταν αποκτά έννοια συμμετοχής σε ποινικά αδικήματα (ηθική αυτουργία) πρέπει να τιμωρείται.

Τα ρατσιστικά αδικήματα προτιμώ να τα βλέπω σαν ποινικά για να μη τονωθούν τα άκρα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits