Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η Θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. σε θέματα υγείας και προμηθειών των Νοσοκομείων

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Kαρατζαφέρης αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της υγείας εξ αιτίας της άρνησης των προμηθευτών των Νοσοκομείων, δήλωσε:
« Οι προμηθευτές των Νοσοκομείων είναι κατηγορούμενοι στην συνείδηση του Ελληνικού λαού και πρέπει να τους καταστήσουμε, μετά από ελέγχους της ΣΔΟΕ και κατηγορούμενους για οικονομικά εγκλήματα.
Πωλούν τα αναλώσιμα, πέντε και έξη φορές πιο ακριβά από όσο πωλούνται στο εξωτερικό. Επιτέλους πρέπει να μπει νυστέρι βαθιά στο κεφάλαιο της Υγείας. Το Ε.Σ.Υ. με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να προχωρήσει».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ο υπόνομος της διαφθοράς έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.  Η Υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή το «εμπάργκο» που επέβαλαν οι προμηθευτές εκβιαστικά στο κράτος και στα νοσοκομεία δήλωσε ότι .. «το πάρτι στον χώρο της Υγείας έχει τελειώσει». Πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε την κυρία Υπουργό .Όταν όμως ακούς τον εκπρόσωπο των προμηθευτών να λέει ότι « δεν υπάρχει εταιρεία, που να μην έκλεβε αυτό το διάστημα για να επιβιώσει» τότε ο καθένας συμπεραίνει ότι η διαβεβαίωση της ηγεσίας είναι ελλιπείς και η έκταση της κλεπτοκρατίας έχει ξεπεράσει κάθε ηθικό ή νομιμοφανές όριο. Αν τα «τρωκτικά» έκλεβαν για να επιβιώσουν τότε σίγουρα υπήρχαν και οι «γάτες» του πολιτικού κόσμου που τα παραταίζαν .Άρα τα «πάρτι με σαμπάνιες» πρέπει να λάβουν τέλος και όχι μόνο στον χώρο της Υγείας αλλά και στον χώρο της πολιτικής γιατί το σύνολο του ελληνικού λαού δεν μπορεί να ακριβοπληρώνει από το υστέρημα του μόχθου ή της κατακρεουργημένης σύνταξης του τις μίζες , τα φακελάκια ή τα κλεμμένα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Στείλτε γιατρούς στην επαρχία. Πώς θα το κάνετε; Μέσω φορολογικών κινήτρων για την περιφέρεια και αντικινήτρων για τις μεγάλες πόλεις. . Ιατρός που ανοίγει ιατρείο ή μετατίθεται σε νησί ή κάποια απομακρυσμένη περιοχή θα πρέπει να φοροαπαλλάσεται  .Αντιθέτως γιατροί που εμμένουν να εξετάζουν στο Κολονάκι ή στα μεγάλα αστικά κέντρα να φορολογούνται  επιπλέον του σημερινού φορολογικού καθεστώτος. Πρόταση μας είναι όποιος ανοίγει ιατρείο ή φαρμακείο λχ στην Πρέσπα, στο Φαράγγι , στην Βεγόρα ή στην Κέλλη να απαλλάσεται από οιανδήποτε φορολογία για το επάγγελμα που ασκεί. Τέλος καταργήστε τα χλιδάτα προνόμοια του πολιτικού κόσμου. ¨Όχι άλλες mercedes, bmw ή lexus σε πολιτικά πρόσωπα , αλλά νέα ασθενοφόρα ή σύγχρονο ιατροτεχνολογογικό εξοπλισμό σε αγροτικά ιατρεία ,σε αποκεντρωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος όπως είναι η Φλώρινα, το Αμύνταιο και οι Πρέσπες. Επιτέλους οι πολίτες να  δούν «μία άσπρη μέρα, ότι πιάνει τόπο, στον τόπο τους, η θυσία που κάνουν σήμερα»

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Ένα σοβαρό κράτος δεν εκβιάζεται από οριοθετημένες συντεχνίες επαγγελμάτων ή πολιτικών παρατρεχάμενων οι οποίοι εκβιάζουν τόσο το κράτος όσο και το σύνολο του ελληνικού λαού για τα «θέλω» τους. Τελευταίο τραγικό παράδειγμα μετά τα μπλόκα η τα ρεσάλτα στα λιμάνια και σε πλοία τουριστών, την σκυτάλη πήρε ανήμερα των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο εκβιασμός της συντεχνίας των  εκπαιδευτικών για ένα «επίδομα γραπτών » προκειμένου να εξετάσουν τα γραπτά των μαθητών τους!. Που φτάσαμε ; Σε τι κατάντια έχουμε περιπέσει; Ζητάν εκβιάζοντας χρήματα για να κάνουν πράγματα που εντάσσονται στο καθηκοντολόγιο τους! Απεργούν για να κάνουν με λίγα λόγια την δουλειά τους ενώ η ίδια συντεχνία αρνείται να  επιστρέφει εκείνο το «επίδομα θέρους» για τους 3 μήνες που κάθεται χωρίς να δουλεύει.! Οι μόνοι αυτές τις ημέρες που εύχονται ο ένας στον άλλον «καλό καλοκαίρι» είναι τα μέλη των συντεχνιών αυτών παρέα με εκείνους που συνεχίζουν να μισθώνονται με 10.000 το μήνα συντροφιά  με τους υψηλόμισθους ή διπλοσυνταξιούχους!  Και γιατί όχι; Αφού βιώνουν μια «ζωή χαρισάμενη» ενώ  άλλοι τους πληρώνουν! .Τουλάχιστον άς κάνουν και κάτι χρήσιμο στην κοινωνία όπως  κανένα εντατικό φροντιστήριο στους αδυνάτους μαθητές τους για τον Σεπτέμβριο ώστε να δικαιολογήσουν το «επίδομα θέρους» που λαμβάνουν. Άς καταλάβουν όλοι ότι η «πολυτέλεια των εκβιασμών» προς το κράτος πέρασε ανεπιστρεπτί την ώρα που η Ελλάδα , ο ελληνικός λαός δίνουμε οι λοιποί σκληρούς αγώνες για να ορθοποδήσει ..


ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ  
Νομαρχιακή επιτροπή Ν. Φωκίδος   
Ο Αντιπρόεδρος Γιαννικούλης  Κ. Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits