Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ .............

ΚΥΠΡΟΣ : ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ...ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

  • Παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί η πλειοψηφία των πολιτών
  • Αρνητική η εικόνα που έχουν για τον Δημήτρη Χριστόφια
  • Δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς και δεν πιστεύουν σε απονομή δικαιοσύνης
  • Διαφωνούν με τη μεταφορά ρεύματος από το ψευδοκράτος
1. Ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται περισσότερο από όλους για την καταστροφή της 11/7/2011 στη Ναυτική Βάση στο Μαρί και το Βασιλικό; (αυθόρμητες απαντήσεις)
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών η ευθύνη για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου βαραίνει περισσότερο την Κυβέρνηση στην ολότητά της. Την άποψη ενστερνίζονται οκτώ στους δέκα πολίτες (78,23%). Πιο αναλυτικά, επί του συνόλου των ερωτηθέντων ένα 25% αποδίδουν τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ένα 42% πιστεύουν ότι οι περισσότερες ευθύνες βαραίνουν γενικά την Κυβέρνηση. Ένας στους δέκα θεωρούν ως κύριο υπεύθυνο το Υπ. Άμυνας, ενώ ένα 3% το Υπ. Εξωτερικών.
2. Είσαστε ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ως προς τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων;
Καθόλου ικανοποιημένοι εμφανίζεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων. Ένα 80% θεωρούν ότι αυτοί οι χειρισμοί δεν αρκούν, προκειμένου να εξευρεθούν όσοι ευθύνονται και ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη.
3. Πιστεύετε ότι με τις παραιτήσεις των ΥΠΑΜ-ΥΠΕΞ και Αρχηγού ΓΕΕΦ έχει αποδοθεί δικαιοσύνη;
Την καθολική άποψη που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι οι παραιτήσεις του υπ. Άμυνας, του υπ. Εξωτερικών και του Αρχηγού του ΓΕΕΦ δεν απονέμουν δικαιοσύνη, έρχεται να αποτυπώσει ξεκάθαρα η δημοσκόπηση της «Σ». Αυτό πιστεύει σχεδόν το σύνολο της κοινωνία της Κύπρου, με τη θέση αυτή να εκφράζεται από εννέα στους δέκα συμπολίτες μας.
4. Ποια η γνώμη σας για τον Πρόεδρο Χριστόφια;
Άκρως ανησυχητικό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το εύρημα που προκύπτει μέσα από τη δημοσκόπηση της «Σ», όσον αφορά στην εικόνα του ανάμεσα στους πολίτες της Κύπρου. Η εικόνα αυτή είναι αρνητική για μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, με επτά στους δέκα να μην έχουν και την καλύτερη των εντυπώσεων για τον Δημήτρη Χριστόφια. Είναι σαφές ότι οι χειρισμοί του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την τραγωδία αφαίρεσαν μεγάλο ποσοστό από τη δημοτικότητά του.
5. Πιστεύετε ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας;
Ένα 55% των πολιτών πιστεύουν ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρόλο που ένα πλειοψηφικό ρεύμα τάσσεται υπέρ της παραίτησης Χριστόφια, το ποσοστό αυτό είναι εμφανώς μικρότερο από εκείνο όσων έχουν αρνητική εικόνα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

6. Είστε υπέρ της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος από το ψευδοκράτος για κάλυψη των αναγκών μας;


Την απόφαση της Κυβέρνησης, να ανάψει το πράσινο φως για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα, κακίζουν επτά στους δέκα πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό που ανέρχεται στο 30% συμφωνούν με την απόφαση αυτή, αφού προφανώς δεν θεωρούν ότι αυτό συνιστά αναγνώριση του ψευδοκράτους και συμβάλλει στην άμβλυνση του τεράστιου προβλήματος που δημιούργησε η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, στην ηλεκτροδότηση της μεγαλονήσου.

7. Εμπιστεύεστε την ερευνητική επιτροπή που έχει ορισθεί;
Σχεδόν οι μισοί πολίτες δεν εμπιστεύονται την ερευνητική επιτροπή που ορίστηκε για εντοπισμό των υπευθύνων για την τραγωδία στην Ναυτική Βάση. Πρόκειται γι' ακόμη ένα εύρημα που έρχεται να ενισχύσει την ήδη παγιωμένη αντίληψη ανάμεσα στην κυπριακή κοινή γνώμη, ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και οι ένοχοι δεν θα τιμωρηθούν.
8. Εμπιστεύεστε τις ανακριτικές Αρχές για απόδοση ποινικών ευθυνών;
Ούτε σε ό,τι αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών η πλειοψηφία των Κυπρίων εμφανίζονται πεπεισμένοι πως θ’ αποδοθούν. Αυτό προκύπτει μέσα από το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, όπου ένα 55% απαντούν αρνητικά στο κατά πόσο εμπιστεύονται τις ανακριτικές Αρχές. Γεγονός που αποτυπώνει την αμφισβήτηση στην οποία υπόκεινται οι θεσμοί του κράτους.
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΥΠΟΣ: Ποσοτική
ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της Prime Consulting
ΚΑΛΥΨΗ: Παγκύπρια μεταξύ αντρών και γυναικών
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου
ΔΕΙΓΜΑ : 533 άτομα
ΧΡΟΝΟΣ: 19/7/11 - 21/7/11
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: LS Prime Market Research & Consulting Ltd
ΑΝΑΘΕΣΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΙΓΜΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: (+/- ) 3,73%

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/07/blog-post_3741.html#ixzz1T2Vk5wai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits