Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μέτρα 3,6 δισ. ζητεί η τρόικα - Θρίλερ με την επιστροφή

Άφαντη και χωρίς ημερομηνία επιστροφής στον ορίζοντα η τρόικα, ενώ χάσμα μεταξύ ελληνικής πλευράς και δανειστών για το δημοσιονομικό κενό του 2015, ανέρχεται στα 3,6 δισ. ευρώ. Πάντως, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει "μονομερώς" το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, ως το τέλος της εβδομάδας.

Στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως θα πρέπει να υπάρξει νέος κύκλος διαβουλεύσεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να χαθεί το χρονικό ορόσημο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, στο νέο προϋπολογισμό θα προβλέπεται η επίτευξη του στόχου 3% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 και η υπέρβαση φέτος στο 1,8% του ΑΕΠ.

Για να διασφαλίσει την επίτευξη του στόχου το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει παρεμβάσεις στα σκέλος των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ που οδηγούν σε εξοικονομήσεις που κινούνται από 500 εκατ. ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ.

Πάντως, η τρόικα εκτιμά ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του 3% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα του επόμενου έτους η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα ύψους έως και 3,6 δισ. ευρώ.


http://www.nooz.gr/economy/metra-36-dis-zitei-i-troika---8riler-me-tin-epistrofi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits