Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΑΜΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Αριθ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩN 5423
Ημερομηνία καταθέσεως 25-4-18
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:
ΘΕΜΑ:" ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ"
1.                   Σε απόγνωση και απόλυτη ανασφάλεια βρίσκονται κάτοικοι και ασθενείς στην Άμφισσα , στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών και της ορεινής Δωρίδας στη Φωκίδα, από το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Άμφισσας ο μοναδικός πνεύμονας πρωτοβάθμιας υγείας στο Νομό υπολειτουργεί. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει Νευρολόγος, Νεφρολόγος, και επιπλέον ο ένας Καρδιολόγος και ο ένας Παθολόγος δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου και παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αποσπάστηκε ένας ακόμα παθολόγος για 3 μήνες και οι δυο μαζί δεν επαρκούν για τη λειτουργία της Παθολογικής γιατί μπορούν να καλύψουν μονό 8 μέρες εφημερίας έκαστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Παθολογική να μη λειτουργεί όλο το μήνα και οι ασθενείς που εισάγονται εκτάκτως να μεταφέρονται στη Λειβαδιά 70Κπι σε 1 ώρα και 10', στη Λαμία 74 Κγπ σε 1 ώρα και 30', οι ώρες της διαδρομής που αναφέρθηκαν υπό οδήγηση σε κανονικές συνθήκες, τους χειμερινούς μήνες λόγο χιονοπτώσεων και διέλευσης μέσα από ορεινούς όγκους η ώρα άφιξης του ασθενούς μπορεί να παραταθεί με τραγικές συνέπειες για τη ζωή του.
Οι νεφροπαθείς κάνουν αιμοκαθάρσεις συγκεκριμένες ώρες με Νεφρολόγο ο όποιος έρχεται από Λειβαδιά μονό γΓ αυτό το σκοπό, τις άλλες ώρες αν συμβεί κάτι έκτακτο είναι έρμαια στην τύχη τους.
Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
2. Η Φωκίδα λόγο του Δελφικού τοπίου της λίμνης του Μόρνου αλλά και των ορεινών όγκων του Παρνασσού και της Γκιώνας δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών -τουριστών ο όποιος τους θερινούς μήνες αυξάνεται σημαντικά κυρίως στα παραλιακά θέρετρα. Στο Νομό βρίσκονται επίσης και δυο Σωφρονιστικά Καταστήματα Άμφισσας και Μαλανδρίνου που καλύπτονται υγειονομικά από το Νοσοκομείο Άμφισσας.
3. Αποτελεί το λιγότερο ντροπή για ασθενείς και ξένους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, το γεγονός ότι εν έτη 2018 το Νοσοκομείο να μην είναι στελεχωμένο πλήρως από Ιατρούς σε σοβαρές ειδικότητες.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και σε παλιότερες ερωτήσεις μας για Καρδιολόγο και Νευρολόγο λάβαμε απάντηση από το Υπουργείο ότι οι πολλαπλές προκηρύξεις θέσεων επέβησαν άκαρπες, μήπως θα πρέπει ο Νομός να μπει σε ειδικό καθεστώς και να δοθούν κίνητρα οικονομικά η φορολογικά στους Γιατρούς;
2. Γιατί καθυστερεί η στελέχωση του Νοσοκομείου με Ιατρούς κάνοντας τους κατοίκους της περιοχής να ζουν μέσα στην απόλυτη ανασφάλεια;
Αθήνα, 25/04/2018 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ


Αριθ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩN 5424
Ημερομηνία καταθέσεως ,25 -4-18
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
         ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:
ΘΕΜΑ: "ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ "
Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους κατοίκους της ορεινής Δωρίδας γιατί βλέπουν το σύστημα υγείας στο Νόμο να υποβαθμίζεται καθημερινά .
Συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου το οποίο παρέχει υγειονομική κάλυψη σε πάνω από 35 ορεινά χωριά έχει υποβαθμισθεί όσο ποτέ άλλοτε. Υπό αυτές τις δύσκολες Οικονομικές συνθήκες που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα αυτονόητα στην υγεία , είναι χρέος της πολιτείας να προσφέρει τις βασικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της απομακρυσμένης επαρχίας, όπως επιβάλει ο στοιχειώδης σεβασμός προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ακόμα και για μια απλή ακτινογραφία οι πολίτες της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν μέχρι 150 χιλιόμετρα με επιστροφή μέσα από ορεινούς όγκους, Στο κέντρο υγείας υπάρχει Ακτινολογικό Μηχάνημα το όποιο χρήζει έλεγχου και επισκευής δεν υπάρχει εδώ και χρόνια ακτινολόγος. Ο πολίτης θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί να χάσει χρήματα και χρόνο , μερικές φορές ακόμα και μέρα από την εργασία του διανύοντας ένα άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο προκειμένου να έχει τα αυτονόητα στο θέμα της υγείας
Η διακομιδή Ασθενών στα έκτακτα περιστατικά καλύπτετε με Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από Άμφισσα τα οποία χρειάζονται περίπου μια ώρα μέχρι το Λιδορίκι, για να διανύσουν το άθλιο οδικό δίκτυο προς τα ορεινά χωριά του Δήμου Δωρίδας η ώρα μπορεί να διπλασιαστεί αφού πρέπει να γίνει και ο γύρος της λίμνης του Μόρνου. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των ασθενών.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:




1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕ.Σ.ΑμεΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Αριθ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩN 5421
Ημερομηνία καταθέσεως ,25 -4-18
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΛΑ.Ο.Σ
              ΕΡΩΤΗΣΗ
         ΠΡΟΣ   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:
ΘΕΜΑ:"ΚΕ.Σ.ΑμεΑ (Κέντρο στήριξης ατόμων με αναπηρία Άμφισσας).*

Αυτό που έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια με το Κε.Σ.ΑμεΑ είναι τουλάχιστον προκλητικό για την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι έχει κατασκευασθεί ένα σύγχρονων προδιαγραφών εξειδικευμένο και πλήρως εξοπλισμένο κτήριο, το οποίο έχει ενταχτεί στο Νοσοκομείο Άμφισσας. Από το 2005 που δημιουργήθηκε ποτέ δεν στελεχώθηκε με ειδικούς επιστήμονες .κοινωνικούς λειτουργούς και ποτέ δεν λειτούργησε για το σκοπό που δημιουργήθηκε. Πολλά τμήματα του εξοπλισμού είναι ακόμα σε συσκευασίες, προκαλώντας οργή και θυμό στην τοπική κοινωνία και πάνω από 300 άτομα με αναπηρία ταλαιπωρούνται.
Στις 20/2/2017 με αρ. πρωτ: 34348/455 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ζητά με έγγραφο της από τον Υπουργό Κο Παύλο Πολάκη να της παραχωρήσει το κτίριο με σκοπό να το λειτουργήσει για το σκοπό που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα όμως ούτε παραχώρηση έγινε ούτε το Κέντρο λειτούργησε.
1.     Ποιοι είναι οι λόγοι που το Κε.Σ.ΑμεΑ δεν έχει αξιοποιηθεί και παραμένει κλειστό;
2.     Υπάρχει χρονοδιάγραμμα επάνδρωσης του με ειδικευμένο προσωπικό και λειτουργίας του για το σκοπό που δημιουργήθηκε;
Αθηνα 25-4-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits