Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Όταν η Κατερίνα Παπακώστα πριν ένα χρόνο έλεγε ότι η εθνική θέση είναι καθόλου χρήση του όρου «Μακεδονία» (φώτο)


Όταν η Κατερίνα Παπακώστα πριν ένα χρόνο έλεγε ότι η εθνική θέση είναι καθόλου χρήση του όρου «Μακεδονία» (φώτο)
Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα έγραφε στις 17 Ιανουαρίου στο Twitter πριν την υπουργοποίησή της και την κατάληψη της καρέκλας: ..
«Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην περιοχή των Βαλκανίων,εκτός των άλλων, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα, όπως είπα στην Βουλή,η Ελλάδα δεν μπορεί να σπεύσει να κλείσει το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας δίχως να πάρει εγγυήσεις.   Αμφιβάλλω εάν έχει,σήμερα,την δυνατότητα να επιτύχει λύση αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη. Παράλληλα,πρέπει να δούμε το θέμα των ξεχασμένων Ελλήνων στην γειτονική χώρα ο πληθυσμός των οποίων δεν είναι αμελητέος αλλά η Ελλάδα δεν τον αξιοποίησε ως διαπραγματευτικό ατού,έως τώρα.    Δεν έχει λόγο να υιοθετεί ως «λύση» την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου, αλλά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών,υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίχως το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του. Αυτή είναι η Εθνική θέση. Ο δε Νίμιτς είναι μέρος του προβλήματος.»

Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην περιοχή των Βαλκανίων,εκτός των άλλων,λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα, όπως είπα στην Βουλή,η Ελλάδα δεν μπορεί να σπεύσει να κλείσει το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας δίχως να πάρει εγγυήσεις...
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Katerina Papakosta

...Αμφιβάλλω εάν έχει,σήμερα,την δυνατότητα να επιτύχει λύση αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη.Παράλληλα,πρέπει να δούμε το θέμα των ξεχασμένων Ελλήνων στην γειτονική χώρα ο πληθυσμός των οποίων δεν είναι αμελητέος αλλά η Ελλάδα δεν τον αξιοποίησε ως διαπραγματευτικό ατού,έως τώρα.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Katerina Papakosta


...Δεν έχει λόγο να υιοθετεί ως "λύση" την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου, αλλά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών,υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίχως το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του. Αυτή είναι η Εθνική θέση. Ο δε Νίμιτς είναι μέρος του προβλήματος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits