Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ρωσική ομάδα πλοίων στη Μεσόγειο θα συμπληρώνεται για την ασφάλεια της Ρωσίας


Η ρωσική ομάδα πλοίων στη Μεσόγειο θα συμπληρώνεται μέχρι τον αριθμό που θα επιτρέψει να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος για τα σύνορα και την ασφάλεια της Ρωσίας.
 Τέτοια δήλωση, όπως αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS, έκανε την Παρασκευή ο αρχιστράτηγος του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας ναύαρχος Βίκτωρ Τσιρκώφ.
"Η Ρωσία θα συμπληρώνει την ομάδα της στη Μεσόγειο μέχρι τον αριθμό αυτάρκειας σε θέματα εκτέλεσης υποθέσεων. Οι υποθέσεις αυτές είναι ολοφάνερες, να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος για τα σύνορα και την ασφάλεια του κράτους ",είπε ο ναύαρχος στους δημοσιογράφους.

Κατά τη δήλωση του αρχιστράτηγου, "είναι συνήθεια όλων των στόλων του κόσμου να βρίσκονται εκεί όπου αυξάνεται το επίπεδο της έντασης ".Τώρα στην μόνιμη ομάδα δράσης του Πολεμικού Ναυτικού στο ανατολικό μέρος της Μεσογείου βρίσκονται τα μεγάλα αποβατικά "Περεσβέτ", "Ναύαρχος Μεβελσκόι ", "Μινσκ", "Νοβοτσερκάσσκ", "Αλεξάνδρ Σαμπάλιν ", το μεγάλο ανθυποβρυχιακό "Ναύαρχος Παντελέγιεφ " και το περιπολικό "Νεουστρασίμι" .Το προσεχές διάστημα στην ομάδα θα έρθει το πυραυλοφόρο καταδρομικό "Μόσχα", το περιπολικό "Σμετλίβι" και το μεγάλο αποβατικό "Νικολάι Φιλτσενκώφ ". Όλα τα πλοία ενεργούν ακολουθώντας σχέδιο του άμεσου αρχηγείου στην απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή ", ενημέρωσε ο Τσιρκώφ.

Η Ρωσία άρχισε να ενισχύει τις δυνάμεις της στη Μεσόγειο ήδη το 2012. Από τον Δεκέμβριο της περσινής χρονιάς το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας άρχισε να εκτελεί υποθέσεις μόνιμης θαλάσσιας παρουσίας στο ανατολικό μέρος της Μεσογείου. Με σκοπό την βελτίωση της διοργάνωσης διαχείρισης των δυνάμεων τα πλοία και σκάφη που εκτελούν υποθέσεις στη Μεσόγειο ενώθηκαν στην ομάδα άμεσης δράσης. Την 1η  Μαΐου 2013 διαμορφώθηκε ένα όργανο διαχείρισης της ομάδας αυτής, δηλαδή το άμεσο αρχηγείο στην απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή το οποίο εγκαταστάθηκε τώρα στο πλοίο "Ναύαρχος Παντελέγιεφ ".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits