Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Θα ντουμανιάσουν τα ..πέριξ ! Το όνειρο του Παπανδρέου έγινε πραγματικότητα


 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το χασίσι  υπέρ Πασόκ ,Σύριζα ,Δημάρ και το κακό συναπάντημα
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου να υποστηρίζει με ένταση, ως μεταρρυθμιστικές, τις διατάξεις του νομοσχεδίου...

 τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΛΑΟΣ να εκφράζουν αντιρρήσεις, οι οποίες μεταφράστηκαν και σε αρνητική ψήφο επί της αρχής του νομοθετήματος, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε επί της αρχής του το σχετικό σχέδιο νόμου.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν πλην του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που ανήκουν στη Δημοκρατική Αριστερά.
   
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως με το νομοσχέδιο εξορθολογίζονται οι ποινές, ώστε να συνδέονται με την πραγματικότητα, δίνεται βάρος ισορροπιστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή και διευκρίνισε ότι αποδοκιμάζεται η χρήση όταν είναι δημόσια (σσ. «αν ο χρήστης την κάνει στο σπίτι του δεν βλάπτει το δημόσιο συμφέρον»), γίνεται διαχωρισμός της χρήσης από τη διακίνηση και τιμωρείται όποιος συμμετέχει στο να έχει κάποιος ναρκωτικά. «Θέλουμε στη φυλακή τον διακινητή, δεν θέλουμε στη φυλακή τον αποκλειστικά χρήστη, γιατί η φυλακή δεν βοηθά», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως αυτός είναι ο πυρήνας του νομοσχεδίου.
   
Επισήμανε, πάντως, ότι και με τις τροποποιήσεις που γίνονται, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το πιο αυστηρό νομικό οπλοστάσιο για τα ναρκωτικά, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Ανέγνωσε, δε, κατάλογο χωρών στις οποίες η χρήση των ναρκωτικών θεωρείται αδίκημα και τις ποινές που ισχύουν σε αυτές για να εμπεδώσει το Σώμα ότι η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες με αυτή τη νομοθεσία. Απηύθυνε επιπλέον προς τους βουλευτές: «αν διαπιστώσετε ότι οι χώρες που θεωρούν τη χρήση αδίκημα είναι περισσότερες, εγώ θα αποσύρω το νομοθέτημα.
   
Εκ μέρους της ΝΔ, ο Κ. Τζαβάρας ξεκαθάρισε πως καταψηφίζει το νομοσχέδιο αναπτύσσοντας το σκεπτικό του κόμματός του. «Ένα νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά θα πρέπει να σηματοδοτήσει και να δώσει ένα μήνυμα ότι η χρήση των ναρκωτικών δεν είναι μια συμπεριφορά η οποία, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την καταστήσουν απολύτως αποδεκτή».
   
Ο Γιάννης Γκιόκας, εκ μέρους του ΚΚΕ, επικεντρώνοντας στο άρθρο 29, είπε πως απενοχοποιούνται η χρήση, η προμήθεια και η κατοχή ναρκωτικών και γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των νέων. «Γίνεται προσπάθεια να καμφθούν τα αντανακλαστικά σε σχέση με αυτό το ζήτημα, που υπήρχαν στη χώρα μας», είπε.
   
Την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου εξέφρασε από την πλευρά τού ΛΑΟΣ ο Αθ. Πλεύρης υποστηρίζοντας πως «έχει δύο βασικές κατευθύνσεις: την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και την ελάφρυνση στους εμπόρους ναρκωτικών».
   
«Θετική» χαρακτήρισε την κατεύθυνση του νομοσχεδίου ο Β. Μουλόπουλος και τάχθηκε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ, τονίζοντας πως, στην Πορτογαλία, η αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, όχι της εμπορίας, έδειξε τάση σημαντικής μείωσης και μάλιστα σημαντικής μείωσης των σκληρών ναρκωτικών».
   
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γρ. Ψαριανός (ΔΗΜ.ΑΡ) ανέφερε πως είναι θετικό το σχέδιο νόμου, αφού αποποινικοποιείται η κατοχή και η προμήθεια ουσιών για προσωπική χρήση, και κατοχυρώνεται το δικαίωμα του εξαρτημένου χρήστη στη θεραπεία.
   
Αν και αρνητική η στάση της ΝΔ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης την χαρακτήρισε «εποικοδομητική», μίλησε για «ισοπεδωτική κριτική» του ΚΚΕ και τόνισε ότι δεν κατανοεί τη στάση του ΛΑΟΣ. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι δεν εξαρτά την ψήφιση του σχεδίου νόμου από τα κόμματα, που στηρίζουν ή όχι την κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως άλλωστε προβλέπει και ο Κανονισμός.
 
http://trikalagr.blogspot.com/2012/01/o_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits