Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τα ρουσφέτια των υπουργών της Ν.Δ ...Σ. Χατζηγάκη και Ν.Λέγκα θα τα πληρώσουμε και με τόκο !


H E.E. ζητά ΕΝΤΟΚΩΣ χρήματα που έδωσαν σε αγρότες οι Σωτήρης Χατζηγάκης και Νίκος Λέγκας
Στην έντοκη ανάκτηση ποσού που ξεπερνά τα 420 εκ. ευρώ και αφορά σε κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ μέσω του ΕΛΓΑ, 

Βεβαια καλά θα ήταν να δημευθούν οι περιουσίες των πρώην υπουργών και να μην λάβουν βουλευτικη αποζημείωση ...Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε όλοι μας την ασχετοσύνη τους στην καμπούρα μας !

...με Κοινή Υπουργική Απόφαση 262037/30-1-2009 των τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη και Υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα, Βουλευτές της Ν.Δ  του νομού Τρικάλων και σήμερα ...προχωρούν οι Κοινοτικές Αρχές.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, στις  πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για την νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων και πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκ. ευρώ με μια δυνατότητα μείωσης του ποσού αυτού κατά 75,3 εκ. ευρώ, εάν δεν έχουν δοθεί ενισχύσεις τύπου «de minimis» στους αγρότες για 3 χρόνια.

Η Επιτροπή θέτει προθεσμία 4  μηνών στην Ελλάδα για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών και ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Ελλάδας με την απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ε. Ε. σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ΄ αποκοπή ποσών ή και χρηματικής ποινής. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.

Το ποσό, θα βαρύνει εντέλει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα και επομένως την Ελληνική κοινωνία, χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον πρόστιμα άνω των 220 εκ. ευρώ το χρόνο, που παρακρατούνται από την Ε.Ε για παραλείψεις και παρατυπίες των προηγούμενων χρόνων, που επίσης επιβαρύνουν τα ελλείμματα της χώρας.
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits