Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Εσύ τι θα κάνεις ;


9
Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία, ο Johan από την Ολλανδία κι ο Tzim από την Αγγλία ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε  στα εθνικά τους προϊόντα, και κατ’ επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες,                         ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα
super markets (LidlAldi, Carrefourdia)


Φανταστείτε ποσά δισεκατομμύρια ευρώ, πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario  ,στον Johan και στον Τζιμ.     
Κι αυτό γιατί, από άγνοια , αδιαφορία η ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Όπως γάλα, τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας και κουζίνας, μακαρόνια, μπύρες, αναψυκτικά, ποτά μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες,  παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.

Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά,  και η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της. Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες). Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σ αυτούς τους νεοπροσλαμβανόμενους  φανταστείτε λέει, να είναι το παιδί σας , που ψάχνει δουλειά.  Η ακόμα  ακόμα και εσείς οι ίδιοι.
Και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Μisko, η Μέλισσα, και όχι μακαρόνια Barilla  η μακαρόνια Lidl.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες.  

Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.  

Από αύριο στηρίζουμε προωθούμε και αυξάνουμε Ελληνικές θέσεις εργασίας .  

Από αύριο αποφασίζουμε τα λεφτά μας να μένουν Ελλάδα

Από αύριο στηρίζουμε το σπίτι μας να μην πέσει και μας πλακώσει 
9
Αντί παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε  Έβγα ,  Κρι Κρι,   δέλτα.
Αντί βούτυρα Αdoro,Lurpak,   προτιμήστε  βιτάμ, αγνό, Κερκύρας.
Αντί προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας, Υφαντης, creta farm έδεσμα

Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud,  stella artois  υπάρχουν οι Mythos Βεργίνα.  Fix. Alfa.
Aντί  Νoutela   υπάρχει η Μerenta
Αντί γάλατα Νουνού, Βερόπουλου, Lidl ,  προτιμήστε Αγνό, Μεβγάλ, Ολυμπος, Κουκάκη
Αντί ουίσκι,  βότκα, αγοράστε  κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελληνικά κρασιά.
Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό

Αντί coca cola, fanta, srite υπάρχουν αναψυκτικά  εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.
Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε  αβεζ.μελισσα, μισκο.
Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν  kolynos, aquafresh,oulodent.
Aντί χαρτί υγείας και κουζίνας Lidl  και zewa αγοράστε Diana softex.
Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet ευρυκα


Κάθε ευρώ που δίνετε σ αυτά τα προϊόντα μένει Ελλάδα

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ

6 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν με λένε Ακάκιο…συμφωνώ αλλά και διαφωνώ με το παραπάνω κείμενο διότι έχει κάποιες ανακρίβειες . Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν καμία από αυτές που ονομάζετε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ μας στηρίζει πραγματικά ….δηλαδή, κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα? (όπως άλλες που παρόλο που τις ονομάζουμε πολυεθνικές δείχνουν πόσο μας στηρίζουν ) Προσέχει το περιβάλλον? (ότι και από πανω)Απασχολεί έλληνες υπάλληλους? (ή αλλοδαπούς για να γλιτώνει ικα, μικα σύκα ?) Πρόσφορες? (είδατε καμία από τις παραπάνω να κάνει κάτι ανάλογο με τα μεγάλα σούπερ μαρκετ?)

    Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου ότι και να κάνουν οι εταιρίες εφόσον τα προϊόντα παρασκευάζονται η συσκευάζονται στην Ελλάδα δουλεύουν Εργάτες που βρίσκονται στη χώρα μας ίσως αύριο και τα παιδία μας τα χρήματα που παίρνουν ως επί το πλείστον καταναλώνονται στη χώρα μας εφόσον όλοι μας αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα τα χρήματα μας μένουν Ελλάδα .
    Γιατί πρέπει να ταΐζουμε με δισεκατομμύρια ευρω τους Ευρωπαίους οι οποίοι αντί να μας πουν ευχαριστώ μας κάνουν και χειρονομίες μέσω περιοδικών.
    Αφού δεν μας σέβονται εκείνοι ας σεβαστούμε εμείς τον εαυτό μας προτιμώντας Ελληνικά προϊόντα στηρίζοντας Ελληνικές θέσεις εργασίας
    Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αν δεν στηρίξουμε τα Ελληνικά προϊόντα και κλείσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα αρχίσει πάλι η μετανάστευση , διότι οι ξένες εταιρίες έχουν πάψει πλέον να συσκευάζουν τα προϊόντα τους στη Ελλάδα .
    Εχεις σκεφτεί ότι αν κλείσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις η μειωθεί η όποια επιχειρηματική δραστηριότητα θα αυξηθεί η ανεργία και θα πέσουν οι πολυεθνικές σα τα κοράκια να πάρουν τα παιδιά μας δούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχήν δεν είπα εγώ να κλείσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις ..είπα απλά να προσέξουμε ποιες να στηρίξουμε. το καλοκαίρι στα δωμάτια που νοικιάζεις, όταν σε σερβίρουν κατεψυγμένα και στα πουλάνε φρέσκα, τι κάνεις? όταν ψωνίζεις στην λαϊκή από έλληνες παραγωγούς που το πρωί έχουν 2 και 3 ευρω τα προϊόντα και τα ο μεσημέρι 1 ευρω?

    και ξαναρωτώ ποτέ είδες όλοι αυτοί οι επιτήδειοι να σε στηρίξουν? όταν οικονομήσουν ..αγοράζουν cayenne και mykonos by night ή μήπως όχι? για να μην μιλήσω για τα θέματα περιβάλλοντος …Ασωπός σου λέει κάτι? ψυχραιμία συνιστώ και ας κινηθούμε (μεσάζοντες) ελέγχοντας καλύτερα τα προϊόντα σε συνδυασμό ποιότητα – τιμή.



    σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αγαπητέ μου αν δεν αγοράσουμε Ελληνικά θα κλείσουν οι επιχειρήσεις αναγκαστικά και κατά συνέπεια θ αυξηθεί η ανεργία κι η μιζέρια στη χώρα μας.

    Το θέμα της αισχροκέρδειας που ανέφερες είναι άλλο κεφάλαιο και είναι θέμα της κάθε κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. Αισχροκέρδεια δεν υπάρχει μόνο στα Ελληνικά προϊόντα αλλά και στα ξένα , τα περισσότερα έρχονται με καπέλο ακόμα και μισό ευρώ παραπάνω απ ότι στοιχίζουν έξω

    Όπως και να το κανείς είναι όφελος για την Ελληνική οικονομία να αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα και να πληρώνονται με τα χρήματα μας Εργάτες που δουλεύουν στη χώρα μας διότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους το ξοδεύουν στην Ελλάδα και ταΐζουν κι αυτοί με τη σειρά τους άλλους Έλληνες αγοράζοντας απ τα μαγαζιά τους και οι άλλοι ταΐζουν άλλους , όταν όμως τα λεφτά μας θα πάνε στο frits και στον κάθε φριτσ θα τα ξαναδείς υπό μορφή δανεισμού της χώρας μας και θα τα πληρώσεις δίπλα και τρίδιπλα.

    Κάθε χρόνο κοντά 70 δισεκατομμύρια φεύγουν απ τη χώρα μας για να ταΐσουμε ξένους εργάτες κι αφήνουμε τους δικούς μας νηστικούς και άνεργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας, είναι πολύ γενικά αυτά που λες και πρέπει δυστυχώς να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να μη αναγνωρίζουμε κινήσεις που μας προστατεύουν και κινήσεις που μας ξεφτιλίζουν …μεσάζοντες,μίζα, ρουσφέτια ακόμα και από ανθρώπους που στο όνομα του δίκιου του λαού έγιναν Οι μεγαλύτεροι εκμεταλλευτές είναι μεγάλη κουβέντα …επί του παρόντος τι γίνεται?

    Ξέρεις καμία ελληνική εταιρεία που κάνει εκπτώσεις και προσφορές λόγω κρίσης?

    Καμία που επενδύει?

    Καμία που στηρίζει το κράτος καταβάλλοντας τις υποχρεώσεις(ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΑΜΟΙΒΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) της ?

    Καμία που απασχολεί έλληνες ως επί το πλείστον?



    Εγώ πάντως δεν ξέρω πολλές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην είσαι ισοπεδωτικός και αναπαράγεις ότι ακούς απ τα ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία τα λάθη των πολιτικών που στηρίζουν προσπαθούν να τα ρίξουν στους άλλους.

    Πρώτος και κύριος χρεώστης του Ι.Κ.Α. είναι το ίδιο κράτος , οι ιδιώτες χρωστάνε ψίχουλα μπροστά σ αυτά που χρωστάει το κράτος.

    Και βέβαια κάνουν εκπτώσεις και πρόσφορες και τα εμπορικά και τα Σούπερ Μάρκε σε διάφορα προϊόντα , θα δεις χαμηλές τιμές για να τα πουλήσουν όμως , όχι γιαυτο που φαντάζεσαι.

    Όταν λες επενδύει τι εννοείς; Το να έχει κάνει κάποιος επιχείρηση στην Ελλάδα που δουλεύουν άνθρωποι και ξοδεύουν τα χρήματα τους στον τόπο μας ταΐζοντας άλλους δεν είναι επένδυση;

    Αν δεν υπήρχε καθόλου η επιχείρηση και ο κόσμος ήταν άνεργος και νηστικός θα ήταν καλύτερα ;

    Από πού θα έτρωγαν οι έμποροι , βιβλιοπώλες , ταβερνιάρηδες , φαρμακοποιοί , κρεοπώλες κλπ κλπ που ταΐζουν αυτοί που δουλεύουν στην επιχείρηση;

    Αφού δεν συμβαίνουν όλα αυτά που κατά τη γνώμη σου περιγραφής , να μην αγοράζουμε τίποτα Ελληνικό , να ταΐζουμε ξένους εργάτες που δεν αφήνουν φράγκο στην χώρα μας και ν αφήνουμε τους δικούς μας άνεργους και νηστικούς , να στέλνουμε όλα τα λεφτά μας στο εξωτερικό και να μας τα δίνουν πίσω υπό μορφή δανεισμού , είναι καλύτερο απ ότι φαντάζομαι αυτό για σένα.

    Όσο για το προσωπικό που απασχολούν οι επιχειρήσεις ότι και να είναι το πλείστο αυτών έχουν οικογένειες έχουν παιδιά οι οποίες πρέπει να φανέ , πρέπει να ντυθούνε , πρέπει να πάνε σχολείο , πρέπει να πάνε να διασκεδάσουν , πρέπει να αγοράσουν φάρμακα εν πάση περιπτώσει έχουν ανάγκες οι οποίες για να καλυφτούν χρειάζονται χρήματα , αν δεν κατάλαβες εννοώ ότι το χρήμα κυκλοφορεί από το ένα μαγαζί στο άλλο.
    Όταν μείνουν άνεργοι όμως επειδή εμείς δεν αγοράζουμε Ελληνικά έχεις φανταστεί πόσοι άνεργοι θα προστεθούν μαζί μ αυτούς στον μακρύ κατάλογο;

    Σου είπα και πριν μπερδεύεις κυβερνητικές απραξίες και αισχροκέρδεια με το να προστατεύσουμε το σπίτι μας στηρίζοντας Ελληνικές θέσεις εργασίας και προτιμώντας τα χρήματα μας να μένουν Ελλάδα ΄η ακόμα αναγκάζοντας ξένες επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα να συσκευάσουν τα προϊόντα τους δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας . Το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί όταν αποφεύγουμε ν αγοράζουμε προϊόντα που δεν συσκευάζονται εδώ έτσι ώστε να τους αναγκάσουμε να τα συσκευάσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits