Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανήκουστο και όμως Φωκικό!

-Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΦΩ θα αποφασίσει αν οι πολίτες της Φωκίδας δικαιούνται να μάθουν ποιοι εργά­στηκαν για το ΠΑΝΦΩΚΙΣ και με ποια ποσά αμείφθηκαν.

-Η συγκεκριμένη εταιρεία, αν και ΑΕ, διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
Με ένα λιτό και ολιγόλογο κείμενο ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Φωκικής (ΑΝΦΩ) κ. Χρήστος Γάτος ενημέρωσε την εφημερίδα μας ότι σχετικά με το αίτημα μας, για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν τα ονόματα και τα ποσά με τα οποία αμείφθηκαν οι μηχανικοί που εργά­στηκαν -και ίσως κάποιος ή κάποιοι ακόμη να εργάζονται- ως τεχνικοί σύμβουλοι στο ΠΑΝΦΩΚΙΣ θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβού­λιο αν θα μας τα χορηγήσει.
Ειδικότερα, η εφημερίδα μας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών ζήτησε από την ΑΝΦΩ και παράλληλα από τη Νομαρχία (γραφείο Νομάρ­χη και Οικονομική Υπηρεσία) να πληροφορηθεί ποιοι εργάστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι στο ΠΑΝΦΩΚΙΣ (ονομαστικά) και με ποια ποσά αμεί­φθηκαν ο καθένας.
Αλλωστε είναι γνωστό ότι το προηγούμενο έτος εκταμιεύτηκαν περίπου 500.000 ευρώ, ενώ για το 2010, παρότι αρχικά είχε εγγραφεί στον προ­ϋπολογισμό της Νομαρχίας κονδύλι 1000 ευρώ, στην πορεία ζητήθηκε η τροποποίηση τού κατά περίπου 65.000 ευρώ.
Οι πολίτες αυτού του νομού έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματα τους.
Όσο για τη στάση της ΑΝΦΩ ειλικρινά δεν την κατα­νοούμε. Μπορεί να είναι μια ανώνυμη εταιρεία, δεν είναι όμως μια ιδιωτική εταιρεία. Δεν ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τα οικονομικά κανενός ιδιώτη. Ζητήσαμε και έχουμε δικαίωμα να πληροφορηθούμε που πάει το δημόσιο χρήμα. Η ΑΝΦΩ υπάρχει και λει­τουργεί με χρήματα που ανήκουν σε όλους μας. Θα όφειλε λοίπόν να επιζητά τη διαφάνεια, εκτός και αν έχουν λόγους να μην επιθυμούν τη δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων.
Ηθικά και πολιτικά, εφόσον η ΑΝΦΩ ζει με χρήματα των δήμων και της νομαρχίας, εφόσον το ΠΑΝΦΩΚΙΣ είναι εθνικοί πόροι, ο κόσμος δικαιούται να μάθει ποιοι απασχολήθηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, ποιος ήταν προϊστάμενος των συμβούλων αυτών και τι ποσά έλαβε ο καθένας τους ως αμοιβή. Δεν καταλα­βαίνουμε ειλικρινά, γιατί δεν δίνουν αυτά τα στοι­χεία και για ποιόν λόγο, κάτι τόσο απλό και εύκολο το παραπέμπουν στο διοικητικό συμβούλιο και άρα στις καλένδες, αφού κανένας δεν γνωρίζει πότε θα συνεδριάσει και αν θα εγκρίνουν να δοθούν. Ελπίζουμε, η Νομαρχία και ο Νομάρχης να μας απα­ντήσουν επί συγκεκριμένου σε όσα ρωτάμε, γιατί όταν μιλάμε για δημόσιο χρήμα, πρέπει να θυμόμα­στε ότι κάθε πολίτης έχει έννομο συμφέρον και οφείλει να μάθει που καταλήγει.

Πηγη: Εφημερίδα Ωρα της Φωκίδος Τετάρτη 22 Σεπ 2010

Πληροφορίες και λεπτομέρειες για το ΠΑΝΦΩΚΙΣ ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits