Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ > Τρόικα: Φέρτε μας τα συμβόλαια απο ΗΠΑ & Μαρόκο αλλιώς κλείνουν ΕΑΣ-ΕΛΒΟ


Αποφασισμένη να βάλει «λουκέτο» στα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ
δείχνει η τρόικα και στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση που έχει καταθέσει σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών βασιζόμενο σε παραγγελίες από το εξωτερικό: «Αν θέλετε να μην κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες γιατί περιμένετε παραγγελίες τότε φέρτε μας τα υπογεγραμμένα τα συμβόλαια».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «defencenet.gr» αυτή ήταν η αξίωση των εκπροσώπων των δανειστών όταν διατυπώθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης το επιχείρημα πώς υπάρχουν ανεκτέλεστες συμφωνίες για έργο από τα ΕΑΣ ύψους 250 εκατ. ευρώ από το Μαρόκο και τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα είναι ποια εταιρεία του εξωτερικού θα υπογράψει συμβόλαια ανάθεσης παραγγελιών όταν τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ δεν λειτουργούν και οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας; Η τρόικα δεν θέλει να ακούσει για δανειοδότηση προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μπουν σε λειτουργία ξανά οι μονάδες κατασκευής όπλων και πυρομαχικών.

Οι ίδιοι οι δανειστές είναι αυτοί που «σαμποτάρουν» την ανάληψη έργου από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ. Και πέραν αυτού μάλιστα, εκβιάζουν με ωμό τρόπο θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (ποιών διαπραγματεύσεων αφού λειτουργούν αποφασίζουμε και διατάζουμε) και τις επιχορηγήσεις που έδωσε το ελληνικό Δημόσιο και ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

Οι συμβάσεις από Μαρόκο και ΗΠΑ θα μπορούσαν να διασώσουν προσωρινά την επιχείρηση και εν συνεχεία να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει προτείνει η κυβέρνηση για διαχωρισμό των ΕΑΣ σε πολιτικό και στρατιωτικό τμήμα, με διατήρηση του δευτέρου, προκειμένου να προμηθεύονται τουλάχιστον σφαίρες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ωστόσο οι εκβιασμοί των δανειστών εντείνονται καθότι αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα η συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση της δόσης του 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από τον περασμένο Ιούλιο. Η επίλυση του ζητήματος των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, έτσι όπως αυτοί το εννοούν, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα.

Μάλιστα το ΔΝΤ ακύρωσε τη χθεσινή προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και τη μετέθεσε για την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος ήταν «φόρτος εργασίας με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ».

Όλα αυτά δείχνουν πώς η τρόικα είναι αποφασισμένη να διαλύσει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει πώς πέτυχε «πρωτογενές πλεόνασμα», «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» και «από το 2014 έρχεται η ανάπτυξη» οι Έλληνες δεν πρόκειται να φύγουν από τα δεσμά του μνημονίου. Φρόντισε γι’ αυτό η ίδια η κυβέρνηση (αυτή και οι προηγούμενες).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits