Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ - ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

 Η Ελλάδα μου είναι η μεγάλη μου οικογένεια, που λέει ο Γέροντας Παϊσιος.  Είναι το « Ε, και;! Η Ελλάδα Είναι Πνεύμα!...» του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου  που απάντησε στον Γερμανό ιστορικό Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν έχουμε ιστορική συνέχεια από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά καταγόμαστε από Σλάβους και Αλβανούς. Ο τόπος αυτός πρώτος και μόνος του, έχει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια χρηματιστήριο αξιών – άυλων: πνευματικών και ηθικών- οι οίκοι αξιολόγησης του είναι όλα τα πανεπιστήμια της Οικουμένης και πελάτες τους είναι όλος ο πολιτισμένος κόσμος δυτικός και ανατολικός. Η διαφορά είναι ότι το δικό μας Χρηματιστήριο είναι επενδυτής στον πολιτισμό.....
, τέχνη και επιστήμη των πολιτισμών αυτών και έχει διηνεκή αξία, ενώ το άλλο χρηματιστήριο, πουλάει αέρα και απάτη. Πουλάει ύλη φθαρτή και πεπερασμένη. Ύλη κοπροποιητική και γι’ αυτό χάνεται, όπως το μπαλόνι που το παίρνει ο αέρας και μετά σκάει.
            Ελλάδα είναι ο Όμηρος, ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Αισχύλος, Ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης, ο Αριστοφάνης, ο Θουκυδίδης, ο Λυκούργος, ο Περικλής, ο Μεγαλέξανδρος, η Αθηνά της Σοφίας, η Καλλιπάτειρα, η Αγλαονίκη, η Δαμώ κορυφαία μαθηματικός, κόρη του Πυθαγόρα, αλλά και θεματοφύλακας των μυστικών της Σχολής του, η γυναικολόγος  Αγνοδίκη,  η Σαπφώ, η Ηπατεία, η Θεοδώρα, ο Φώτιος, ο Παλαιολόγος, ο Γέρος του Μωριά, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, η Μπουμπουλίνα, ο Κανάρης, ο Κουντουριώτης, οι Σουλιώτισσες, οι Ηπειρώτισσες, οι μαρτυρικές Ελληνικές πόλεις της Ναζιστικής βαρβαρότητας, ο Πατροκοσμάς, ο γέροντας Παϊσιος, ο γέροντας Πορφύριος, το Άγιο Όρος.
            Είναι το πάντρεμα της αρχαίας Ελλάδας με τη Νέα Ελλάδα και με την Ορθοδοξία χάρη στους θεόπνευστους  και αρχαιοσπουδασμένους Τρεις Ιεράρχες Ιωάννη Χρυσόστομο, Βασίλειο τον Μέγα, και Γρηγόριο Ναζιανζηνό, οι οποίοι σμίλεψαν την Ελληνο-Ορθοδοξία. Ο Κύριλλος και Μεθόδιος που εκπολίτισαν και εκχιστιάνησαν τους Σλάβους. Την Ορθοδοξία της Παναγιάς Μας, και των χιλιάδων Μαρτύρων που σφαγιάστηκαν στο όνομα του Χριστού από τους Αγαρηνούς. Μάρτυρες που αιματοκυλίστηκαν στην Ελληνική Στεριά και στην Ελληνική Θάλασσα, και που η μαρτυρία τους είναι ευχή και ευλογία για τον βασανισμένο αλλά ανδρείο και γενναίο τόπο μας.         Ελλάδα είναι ο Νίκος  Σκαλκώτας, ο παγκόσμιος Δημήτρης Μητρόπουλος, η Κάλας, ο Ωνάσης. Ο  Καβάφης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης. Ο Ελύτης, ο Κακογιάννης, η Παξινού, η Μελίνα, ο μέγιστος μουσικός του 20ου και 21ου αιώνα Βαγγέλης. Ο Μίκης, ο Μάνος, ο Ξαρχάκος, ο Αγγελόπουλος, η Αλίκη και ο Δημήτρης μας, η Τζένη μας, ο Βέγγος μας, και τόσοι τόσοι άλλοι που τους ξεχνώ αλλά τους θυμάται όλη η Οικουμένη.            Η Ελλαδάρα μου είναι όλοι οι φίλοι της αλλοδαποί που πίνουν στο όνομα της νερό. Που ξεκίνησαν το παγκόσμιο κίνημα υπέρ της και ζητούν να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα για να μας συμπαρασταθούν, αναγνωρίζοντας το πόσο τεράστιο έθνος είμαστε και τί έχουμε προσφέρει στον πολιτισμό τους. Ελλάδα είναι τα ξενικά τους ονόματα, που κοιτάζοντας την ετυμολογία τους παραπέμπονται στην Ελληνική γλώσσα!.
Η Ελλάδα είναι το Α και το Ω όλου του ανθρώπινου γένους. Είναι ο Ήλιος που με τις αχτίδες του ζεσταίνει την ψυχή και το πνεύμα όλης της Οικουμένης. το Φώς που εκπέμπει αυτή η ευλογημένη γη σε όλους τους άλλους και θα συνεχίσει να το εκπέμπει χωρίς να μπορεί να μπει σε καλούπια γιατί είναι πέρα και πάνω απ’ αυτά. Ελλάδα είναι το Φώς που δεν υποτάσσεται. Το Φώς και το Πνεύμα Ποτέ δεν υποτάσσεται.

1) GREECE IS THE WORD


David Garr's Dance

Rock Symphonies Live 2010 Zorba's Dance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits