Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τα προβλήματα τους κατεβαίνουν με φόρα στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο…

Το νομικό πλαίσιο των Στενών του Βοσπόρου χρήζει πολλών ερμηνειών και είναι στην ευχέρεια του ελεγκτού των Στενών δηλ. της Τουρκίας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν και σύμφωνα με της γεωπολιτικές συγκυρίες που υφίστανται αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή.

Το σπίρτο άναψε την φωτιά με την ανεξαρτησία της Κριμαίας και η φωτιά πλέον επεκτείνεται στο διπλωματικό προς το παρόν μέτωπο δια μέσου Μαύρης Θαλάσσης , Στενών του Βοσπόρου και πιθανώς λίαν συντόμως στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.

Στα Στενά του Βοσπόρου που είναι οι θαλάσσιες Θερμοπύλες της Ευρώπης, η ιστορία κατέγραψε τις καλύτερες και σημαντικότερες στιγμές της και από ότι φαίνεται η μοίρα της είναι να συνεχίσει να καταγράφει εδώ συγκλονιστικά πράγματα.

Σε αυτό το σημείο που η μακρινή Αιγαιοπελαγίτικη Αύρα με το παγωμένο αγέρι της Μαύρης Θάλασσας φτιάχνουν το καλύτερο μικροκλίμα της Ευρώπης πρόκειται να στηθεί η μεγαλύτερη

στρατηγική παγίδα και να διαδραματισθεί και η αντίστοιχη τραγωδία.

Το Σάββατο στις 8 Μαρτίου στο άρθρο ¨το Γεωπολιτικό Μονοπάτι Των Ρώσων ¨γραφόταν τα εξής

Οι ¨Σύμμαχοι¨νατοικοί Τούρκοι θα προβληματισθούν να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων την στιγμή μάλιστα που η απόσταση και ο χρόνος δράσης των Ρωσικών Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης μειώθηκε κατά πολύ μετά την ηπειρωτική προβολή της Ρωσικής Κυριαρχίας μέσω της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα και σήμερα μετά την ανεξαρτοποίηση της Κριμαίας.

Αντίθετη απόφαση των Τούρκων θα είναι αποτέλεσμα τελικής διεργασίας εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων , αφόρητων πιέσεων , διπλωματίας ανταλλαγμάτων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή ή και προβοκάτσιας που συνηθίζεται στις μέρες μας.

Όμως θα συνιστά ένα ρίσκο που θα προσπαθήσουν να το νομιμοποιήσουν .

Σήμερα λοιπόν στις 18 Μαρτίου 2014 και το ρίσκαραν και θα προσπαθήσουν το ταχύτερο να το νομιμοποιήσουν απο ότι φαίνεται.

Φυσικά τις πλάτες των Τούρκων τις σκουντάνε άλλοι αφού οι Τούρκοι όπως φαίνεται έχουν πάρει τα ¨νόμιμα λύτρα¨ όπως πάντα.

Τι ρίσκαραν;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα ο Τούρκος πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Β.Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επηρεαστεί η ναυσιπλοΐα των ρωσικών σκαφών δια μέσου των Στενών θέλοντας να δείξει ότι έχει τρόπο για να πιέσει την Μόσχα ειδικά στο θέμα των Τατάρων

Η επικοινωνία του Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Β.Πούτιν έγινε μετά την συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας Mustafa Cemil κατά την οποία ο Cemil επικεντρώθηκε στον φόνο ενός Τούρκου Τατάρου στις αρχές Μαρτίου από αγνώστους θέλοντας να δείξει ότι η τουρκόφωνη μειονότητα βρίσκεται υπό διωγμό. http://www.hellas-now.com/ http://e-athos.blogspot.gr/ Μαρτίου 18, 2014

Που στηρίχθηκαν;

Συσχέτισαν την φρέσκια απόφαση του συγκλονιστικού δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Ελληνικής γης της Ταυρίδος – ΚΡΙΜΑΙΑ με ένα παλιό όρο συμφωνίας που δήθεν τώρα τον θυμήθηκαν!!

Χθες, 17 Μαρτίου, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Χουριέτ διαβάσαμε: Αν η Κριμαία κηρύξει ανεξαρτησία, πέφτει αυτόματα στη δικαιοδοσία της Τουρκίας. Αυτό στηρίζεται σε συμφωνία που έχει υπογραφεί πριν από 230 χρόνια μεταξύ Οθωμανικής και Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Σε έγγραφο που έχει υπογραφεί από την Αυτοκράτειρα Αικατερίνα τη Μεγάλη στις 19 Απριλίου 1783, η Κριμαία περνά από τη δικαιοδοσία της Οθωμανικής στη Ρωσική Αυτοκρατορία με την εξής ρήτρα: η χερσόνησος της Κριμαίας δεν έχει το δικαίωμα να κηρύξει ανεξαρτησία και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε τρίτους. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, περνά αυτόματα στη δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Το 1991, με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η Τουρκία θα μπορούσε να διεκδικήσει την Κριμαία, αλλά η τότε κυβέρνηση Οζάλ δεν το έκανε, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές αλλαγές στη βόρεια Τουρκία και τις αλλαγές στη γενική παγκόσμια οικονομική κατάσταση. Περιορίστηκε μόνο στο να απαιτήσει την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Τατάρων της Τουρκίας. http://www.hellasforce.com/olympiada στο Μαρτίου 18, 2014

Πως νομιμοποιείται αυτό το γεγονός του κλεισίματος των ΣΤΕΝΩΝ;

Από την ιστορία των διασκέψεων που αφορούν τα Στενά του Βοσπόρου διαβάζουμε..

Η τελική διάσκεψη που έγινε στην Ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρεχόταν από τη Μαύρη Θάλασσα στις 20 Ιουλίου 1936 είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφεί η αντίστοιχη συνθήκη.

Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Την ίδια μέρα, 30.000 Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις επίμαχες περιοχές.

Νέοι κανονισμοί καθόρισαν το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που θα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση

δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.

Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.

Αν, όμως, δεν μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ). Τα Στενά.(Έθνος, 27.5.1997) (τελευταία επεξεργασία, 3.2.2009) http://hggiken.pblogs.gr

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Ακριβώς απέναντι από τα Στενά δηλ στην θαλάσσια περιοχή του Ελληνικού Αρχιπελάγους οι Τούρκοι έχουν μια πολυποίκιλη γκάμα προβοκατόρικων ευκαιριών.

Διεθνείς διαδρόμοι ναυσιπλοΐας του Αιγαίου, η πολυσυζητημένη ΑΟΖ με τα συμπαραμαρτούμενα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α είναι το καλύτερο ¨εύφλεκτο υλικό¨ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω προεκλογικών συνθηκών στην Ελλάδα και την Τουρκία. 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2014 ¨ Η Τουρκία σύντομα δίχως Στενά¨.

Όμως και οι ΡΏΣΟΙ δεν επιθυμούν να έχουν τα καπρίτσια του κ. Ερντογάν ή του διαδόχου του κάθε λίγο και λιγάκι στο κεφάλι τους γιατί πλέον γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι βρίσκονται πίσω από τους Τούρκους και για να κοιμούνται ήσυχοι θα θελήσουν να ¨ανακατασκευάσουν¨ εξ αρχής όλο το διεθνές πλαίσιο που διέπει την ναυσιπλοΐα στα Στενά. Πώς θα γίνει αυτό; O ΘΕΟΣ και η Ψυχή τους. Όμως πριν γίνουν αυτά θα δούμε τις γνωστές μπόρες του Αιγαίου Πελάγους.

Φαίνεται πλέον ολοκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν να πετάξουν την άκρη του γεωπολιτικού κουβαριού που φτιάξανε στην Ουκρανία εδώ στην ταλαιπωρημένη ΕΛΛΆΔΑ και κυρίως στα θαλάσσια σύνορα της, πιστεύοντας ο καθένας από την δικιά του πλευρά ότι μπορεί να το λύσει προς το συμφέρον του.

Η ιστορία ανακυκλώνεται και φέρνει με το ζόρι τους απογόνους των Λατίνων και των Τούρκων να αναμετρηθούν μαζί της και να πάρουν στα ΣΤΕΝΑ το αντίδωρο των ιστορικών εγκληματικών τους πράξεων που διέπραξαν εναντίον του Ελληνο-Ορθόδοξου πολιτισμού και της Ρωμιωσύνης που δεν πέθανε όπως θα ήθελαν , αλλά σαν σπινθήρας σιγοκαίει στις στάχτες της ιστορίας για να δώσει όποτε πρέπει στον κόσμο όχι φωτιά αλλά ΦΩΣ.

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits