Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Π. Σγουρίδης:"Χάνουμε εθνική κυριαρχία και τα μυαλά μας";

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση για το κλείσιμο των περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων. Προ δωδεκαετίας μελέτες εξορθολογισμού των σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων ( Ε.Δ ) με βάση την διακλαδικότητα είχαν εισηγηθεί και την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών νοσοκομείων με συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Πάντα πυροσβεστικά λειτουργώντας, στο άκουσμα της εφαρμογής των σχεδίων αυτών, οι πολιτικοί παράγοντες των περιοχών που εδρεύουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία , αποσοβούσαν το μοιραίο. Το παράδοξο της τελευταίας ανακοίνωσης είναι ότι η εφαρμογή αρχίζει από τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία της Θράκης. Φαίνεται πως οι τροϊκανοί συσκότισαν τη λογική των πολιτικών προϊσταμένων των αντιστοίχων υπουργείων διότι:

1) Θα μπορούσαν να αρχίσουν από τη Τρίπολη τα Γιάννενα τη Λάρισα τα Χανιά όπου οι στρατιωτικές μονάδες είναι ανύπαρκτες . Εκτός και αν θεωρούν τη Θράκη άλλη Ελλάδα.
2) Στη Θράκη εφαρμόζεται το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ με ιατρική παρουσία και προληπτική περίθαλψη σ ’όλες τις μειονοτικές ομάδες. Εκτός και αν καλυφθεί το πρόγραμμα αυτό από επισκέψεις γιατρών της Ερυθράς Ημισελήνου . Τέτοιες επισκέψεις είχαμε κατά καιρούς .Ίσως τους προτρέπουμε να τις κάνουν τακτικές.
3) Αφήνουν το υποτυπώδες ναυτικό νοσοκομείο του Πειραιά εν λειτουργία όταν ακόμη και οι θάλαμοι αποσυμπίεσης βρίσκονται στο ναυτικό Αθηνών (ΝΝΑ). Εκτός και αν σκέπτονται το ΝΝΑ και το ΝΙΜΙΤΣ να τα βγάλουν στο σφυρί για εισπρακτικούς λόγους αφού είναι φιλέτα στο Κολωνάκι, οπότε τους χρειάζεται του Πειραιά. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις ανακοινώθηκε ότι τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία της Θράκης θα λειτουργήσουν πειραματικά ως κέντρα υγείας για ένα μήνα .Όταν τελειώσει ο μήνας τι θα γίνει; Δηλ. στάχτη στα μάτια των Θρακιωτών που αντέδρασαν. Απαντήσεις δεν περιμένω . Αλλά θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι όταν χρωστά μία χώρα δεν σημαίνει ότι χάνει την Εθνική της Κυριαρχία όπως πιστεύουν κάποιοι , αλλά ούτε και τα μυαλά της.
το ειδαμε εδω http://greeknation.blogspot.com

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits