Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΧΕΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κας ΑΝΤΩΝΙΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ

Συμπολίτες και συμπολίτισσες , φίλες και φίλοι..
Προφανώς δεν με γνωρίζετε γιατί είμαι και εγώ ότι και εσείς.. Λαός!

Η αλήθεια είναι , πώς όταν μου έγινε η πρόταση να αναλάβω  αυτή τη θέση δίστασα. Η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μου και με τις  ευκαιρίες που προσφέρει το Σχέδιο Καλλικράτης, αποφάσισα να το τολμήσω.
Στο πρόσωπο του κ. Ν. Παπανδρέου και στο συνδυασμό ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, βρήκα ανταπόκριση και σιγουριά γι αυτό που ονειρευόμαστε για το Νομό μας.
Του μίλησα για τα προβλήματα του Νομού, του εξέθεσα τις απόψεις μου και μου απάντησε:
Αν όχι τώρα πότε;
Αν όχι εμείς ποιος;
Εν έτη 2010 κοιτάξτε γύρω σας ποιος είναι ο Νομός μας!. Μια Άμφισσα που ήταν από τις πρώτες πόλεις - Κράτη  που έκοψε δικό της νόμισμα, που είχε δυναμικό εμπόριο, έναν ελαιώνα στολίδι, ανθρώπους με πολιτισμό και πάθος για τον τόπο τους!!!! Μας άφησαν απίστευτο κάλλος που εμείς εγκαταλείψαμε.
Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε σε ποιόν θα ρίξουμε την ευθύνη. Αυτή τη στιγμή καλούμαστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας  αφού το δικό μας το επενδύσαμε στις αξίες των τοπικών αρχών. Να σκεφτούμε το αύριο όπως θα πρέπει να είναι με όλα τα χρώματα και όχι μόνο με μπλε ή πράσινο. Να δούμε ολόκληρο το Νομό σαν το σπίτι μας και πώς θα το προστατέψουμε.
Τόσα χρόνια κουράστηκα να ελπίζω πως οι νέοι άρχοντες θα άλλαζαν τον τόπο μου!!! Όλοι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα απροσπέλαστο Δελφικό τοπίο ( που οι ίδιοι επινόησαν), μια αιώνια έχθρα Άμφισσας - Ιτέας - Δελφών, μια αντιπαλότητα για το χιονοδρομικό κέντρο της Αράχοβας, ερημωμένα χωριά, προσπάθειες να πέφτουν δυστυχώς στο κενό.
Πέρασαν οι 4ετίες η μία μετά την άλλη και όλα παραμένουν ίδια.
Δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ το νοσοκομείο μας πρέπει να υπολειτουργεί; ΓΙΑΤΙ ο αθλητισμός να είναι υποβαθμισμένος  και οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμελημένες;
ΓΙΑΤΙ ο Φωκικός να τσακώνεται με τον Αστέρα; ΓΙΑΤΙ οι Αθίγγανοι να πετιούνται δεξιά και αριστερά;   ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να διανύσεις 150 χιλιόμετρα για μια απλή εξέταση αίματος; ΓΙΑΤΙ ο Νομός γερνάει; ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχουν ειδικοί παιδαγωγοί για τα παιδιά; ΓΙΑΤΙ αρχαιολογικά ευρήματα τα βρίσκουμε κλεισμένα στα υπόγεια του Αρχαιολογικού Μουσείου; ΓΙΑΤΙ η ανακύκλωση να είναι σε εμβρυακό στάδιο ;ΓΙΑΤΙ το οδικό δίκτυο του Νομού να είναι σε άθλια κατάσταση;  ΓΙΑΤΙ σκάβει ο ένας, ξηλώνει ο άλλος;  ΓΙΑΤΙ ξεκινάει ένα έργο ο ένας και το αφήνει να ερημώσει ο άλλος; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;........

Πόσοι "ενας " και πόσοι "άλλοι" θα περάσουν ακόμα;

Παιγνίδια που παίζονται τα  ξέρετε και τα ξέρω. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν υπάρχουν δουλειές; Γιατί δεν γίνονται επενδύσεις;
Γιατί  μια πρωτεύουσα να είναι τόσο υποβαθμισμένη; Π Ε Θ Α Ι Ν Ο Υ Μ Ε. Ίσως τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε το Νομό Φωκίδας στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Εκείνο που θέλω είναι να σας ακούσουμε και όχι να μας ακούσετε. Όσα θα.. θα .θα. και αν ειπωθούν, δεν έχουν σημασία αν δεν ξέρουμε τις ανάγκες σας.
Δώστε μας αυτή τη δυνατότητα για να δείξουμε σε όλους ( και στον εαυτό μας ) πώς η Φωκίδα δεν πέθανε.
Πώς ο λαός της ξύπνησε από το λήθαργο. Πώς είμαστε εδώ!!!!
Δώστε μου τη δύναμη που εσείς έχετε αυτή τη στιγμή, για να πάμε ένα βήμα μπροστά.

ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ.
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΦΙΛΙΚΑ
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ν. Φωκίδος.
Με το συνδυασμό Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits