Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κου ΧΡ. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ


∆εν έχει καµία σχέση το Λαρνάκι µε τον τουρισµό και την τουριστική ανάπτυξη γενικότερα σαν ενδεικτικό παράδειγµα αναφέρω την πόλη της Χαλκίδος που όταν την αντικρίζεις την πόλη το πρώτο πράγµα που βλέπεις είναι το εργοστάσιο τσιµέντων. ∆εν επηρέασε σε τίποτα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και το κυριότερο έδωσε ψωµί σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ας ψάξουµε λοιπόν το πρόβληµα σε πράξεις και παραλείψεις των τοπικών αρχόντων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια τον τόπο. Αν υπήρχε λίγο ενδιαφέρον από µέρους τους η περιοχή θα είχε γίνει Παράδεισος (µε περιβαλλοντολογικές παρεµβάσεις) ακόµα και µε την παρουσία των µεταλλείων.

Σε καµία περίπτωση δεν πρέπει σε περίοδο οικονοµικής κρίσης µε την ανεργία στα ύψη και τους άνεργους του Νοµού να πολλαπλασιάζονται, να πριονίσουµε θέσεις εργασίας. Ένα σοβαρότατο πρόβληµα που επηρεάζει την τουριστική ανάπτυξη στο Νοµό µας είναι το ελεεινό τρισάθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Εδώ και 30 χρόνια δεν έχει γίνει καµία ουσιαστική παρέµβαση για βελτίωση του και κατέταξε το νόµο µας πρώτο σε τροχαία ατυχήµατα σε σχέση µε τον πληθυσµό µας παλιότερα. Ένα τέτοιο οδικό δίκτυο αποτρέπει σε µεγάλο βαθµό και την επίσκεψη των τουριστών και κατ επέκταση την ανάπτυξη τουριστικών µονάδων. Άλλο ένα σηµαντικότατο πρόβλη- µα είναι το υποβαθµισµένο σύστηµα υγείας του Νοµού που δεν µπορεί να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες του Νοµού, πόσο µάλλον στους τουρίστες.

Αυτά γίνονται γνωστά και λειτουργούν αποτρεπτικά όχι µόνο σε όσους θέλουν να επισκεφτούν το Νοµό αλλά και σε όσους θέλουν να επενδύσουν.

Αποτρεπτικά επίσης λειτουργούν και οι συνεχιζόµενες αυξήσεις των τιµών από τους καταστηµατάρχες λόγο της συνεχιζόµενης και παραλογής φορολογίας εις βάρος τους. Πρέπει να γίνουν πιο λογικοί στις τιµές. Πρέπει να βρουν τρόπους αντίδρασης και να πιέσουν τους εκάστοτε κυβερνόντες για µείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ και όχι να φορτώνουν τα βάρη που τους επιβάλει η πολιτεία στις πλάτες πολιτών και τουριστών.

Τέλος ο τουρισµός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παντού µείωση λόγο της οικονοµικής κρίσης, ήταν επόµενο να επηρεάσει και τον Νόµο µας.

Γιαννικουλης Κ. Χρήστος 

πολιτευτής του ΛΑΟΣ



ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits