Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

 C. DEDALOS 
           
1)      Το 1966 άρχισε πειραματικά να εκπέμπει η τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού σε πειραματικό επίπεδο εντός Αθηνών. Μέχρι τότε δεν υπήρχε τηλεόραση πουθενά στην Ελλάδα, ούτε ΕΡΤ ούτε ΥΕΝΕΔ.
2)      Η τηλεόραση δημιουργήθηκε και εξέπεμψε πρώτη φορά πανελληνίως, σε όλη την Ελλάδα, από την επάρατη χούντα, όπως αρέσκονται να την αποκαλούν οι πάσης φύσεως αριστεροί θολοκολτουριάρηδες, προοδευτικοί και οι αριστερόστροφοι ελαφροδεξιοί του ευλύγιστου μεσαίου κεντροδεξιού χώρου.
3)      Η « Απριλιανή Δικτατορία» αφού πρώτα πήγε μέσα σε όλα τα σπίτια, σε όλα τα χωριά νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, εγκατέστησε αναμεταδότες με μηδέν κόστος και διέδωσε σε χρόνο ρεκόρ την Ελληνική τηλεόραση σε όλα τα χωριά, σε όλη την Ελλάδα.
4)      Πριν γίνει η τηλεόραση, η Επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967, είχε φροντίσει για την ψυχαγωγία των κατοίκων της υπαίθρου. ΄Ετσι κάθε εβδομάδα όλα τα χωριά είχαν κινηματογράφο. Πότε του Εθνικού Οργανισμού Προνοίας και πότε του Στρατού (ΓΥΣ). Το χειμώνα στο Δημοτικό Σχολείο και το καλοκαίρι στην πλατεία του χωριού.
5)      Όταν εγκαταστάθηκαν οι αναμεταδότες, οι πρώτες ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μπήκαν στα καφενεία, όπου τρέχαμε όλοι μικροί - μεγάλοι, να δούμε τα σήριαλ: Tον άγνωστο πόλεμο, τον παράξενο στρατιώτη, τη Χαβάη 5-0, τα αθλητικά με τον Διακογιάννη και το Φουντουκίδη, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τον Άλκη Στέα κλπ.,κλπ.
6)       Σήμερα αν πάει κανείς στην Αγ. Παρασκευή θα δει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μήκους άνω των 100 μέτρων και πλάτους άνω των 30 μέτρων , για το οποίο κανείς δεν αναφέρει σήμερα, ότι έγινε επί καθεστώτος 21ης Απριλίου 1967  και παραμένει το ίδιο απαράλλαχτο από τότε!
7)      Αυτήν λοιπόν την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ (ΝΕΤ) που δημιούργησε και την πήγε μέσα στα σπίτια του κάθε φτωχού αγρότη, εργάτη, υπαλλήλου ,βιοπαλαιστή, του μεροκαματιάρη, σε όλη την Ελλάδα απʼ άκρη σʼ άκρη και χωρίς ρεμούλες και αρπαχτές ( ποιος τολμούσε,όχι να πράξει, αλλά ούτε καν να μιλήσει για τέτοια πράγματα τότε!) με μηδενικό κόστος, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η Δημοκρατία του σάπιου Μεταπολιτευτικού Καθεστώτος την έκλεισε σήμερα, χρεοκοπημένη, μετά από ρεμούλες, αρπαχτές,και λαμογιές από δημοκράτορες, και επέτυχε να την κλείσει!
8)      Το οξύμωρο και η τραγική ειρωνεία του γεγονότος είναι ότι, ενώ η Δικτατορία έφερε την ενημέρωση και την ψυχαγωγία στο τελευταίο σπιτάκι του κάθε φουκαρά, σε κάθε φτωχοσυνοικία και στην παραμεθόριο περιοχή, η Δημοκρατία της Γενιάς του Πολυτεχνείου ( ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ), που αγωνίστηκε να διώξει την Δικτατορία και την οποία την τιμούμε με τους ΗΡΩΕΣ της, περισσότερο και από το 1821 και 1940, μας στέρησε όχι μόνο το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία και  Ω του θαύματος και την ψυχαγωγία της κρατικής τηλεόρασης, που μας είχε δώσει η 21η Απριλίου 1967, δηλ. αυτή η καταραμένη Δικτατορία!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, συγκεντρώνονται, κόπτονται και φωνάζουν σήμερα οι Δημοκράτορες, υπό των αγωνιστικών ασμάτων του Θεοδωράκη, υπέρ της λειτουργίας της Κρατικής τηλεόρασης, αυτοί που έφαγαν, έφαγαν,την χρεοκόπησαν, την φαλήρησαν και μας την έκλεισαν! « Α ρε πούσαι Παπαδόπουλε». Ω Μemora, Ω Mores!!! «Αιδώς Αργείοι»!!! Η Υποκρισία και ο Φαρισαϊσμός σʼ όλο του το μεγαλείο!!! Επι τέλους ας βγει και ας πει ένας. « ΡΕ αυτήν την τηλεόραση που μάς την έδωσε ο Παπαδόπουλος και η Δικτατορία, και έφερε τον πολιτισμό μέσα στα σπίτια μας,  την κλείνει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και η Δημοκρατία;
9)      Eπιτέλους πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή, και η Γενιά του Πολυτεχνείου που μας κυβερνά τόσα χρόνια δεν πρέπει να λογοδοτήσει και να απολογηθεί!
10)   Σημείωση: Ο Μελλοντικός ιστορικός που θα γράψει την ιστορία του Προδοτικού και σάπιου Μεταπολιτευτικού Δημοκρατικού Καθεστώτος, αντί για ήρωες και δημιουργούς θα έχει λαμόγια, κλέφτες ,απατεώνες λωποδύτες  μπατακτσίδες, προδότες και εγκληματίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits