Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Επιμένει ο Σαμαράς για το κλείσιμο, ήξεις αφήξεις από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι


Ανένδοτος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, επιμένοντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στο άνοιγμα νέου φορέα στο τέλος Αυγούστου.
Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν να παραμείνει ανοιχτή και να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση, Εκκλησία, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε και χθες Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας το αίτημα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ δεν αποδέχθηκε και το αίτημα για άμεση συνάντηση με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, αναφέροντας ότι όλα συζητήθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Οι Βαγ.Βενιζέλος και Φωτ.Κουβέλης, ζήτησαν να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ και να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων.

Από την άλλη πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ζητά διεύρυνση του μετώπου κατά της μνημονιακής κυβέρνησης, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιτίθεται στο σάπιο καθεστώς της ΕΡΤ που λειτουργεί με αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικά και  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιλέγοντας ιδιωτικό  ραδιοσταθμό , ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με νέο εταιρικό σχήμα και οργανόγραμμα και με περίπου 1.200 άτομα, τα οποία θα επιλεγούν, υποτίθεται μέσω αδιάβλητων διαδικασιών.

Ταυτοχρόνως, υπάρχει έντονη φημολογία για τα ονόματα που κατά τα φαινόμενα έχουν ήδη επιλεγεί για να διευθύνουν τον νέο φορέα, που θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ.

Πάντως, και χθες συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ, παρουσία χιλιάδων εργαζομένων από άλλους κλάδους, ενώ το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται μόνο μέσω Διαδικτύου και ορισμένων ιδιωτικών WEB sites.

Για σήμερα πάντως, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Αγία Παρασκευή.

Ταυτοχρόνως, οι δημοσιογραφικές ενώσεις προκήρυξαν νέα 24ωρη απεργία, σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά, καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να συμπαρασταθούν και να καταδικάσουν την πρωτοφανή και απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση.

Λόγω της 24ωρης απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα λεωφορεία, προαστιακός, μετρό, ενώ τα νοσοκομεία θα δουλέψουν με προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits