Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

LAOS
Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού
Η υπεύθυνα εθνική στάση που τήρησε ο ΛΑ.Ο.Σ. απέναντι στον υπαρκτό κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδος, με την ψήφιση του Σχεδίου Διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, δεν αξιοποιήθηκε ούτε κατ' ελάχιστον από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της επίσπευσης στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα βοηθήσουν,
ή θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε η χώρα και ο ελληνικός λαός, να διέλθει όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες, την πρωτοφανή Οικονομική κρίση.
Μάταια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στα ΜΜΕ, επαναλάμβανε «εις ώτα μη ακουόντων» ότι «ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ θα έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ! ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ».
Τελικώς, οδηγηθήκαμε «όμηροι του επιθανάτιου ρόγχου» και προ του ορατού και άμεσου κινδύνου η χώρα μάς να πτωχεύσει, να ψηφίσουμε το Σχέδιο Διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας.
Γιατί για μας, προέχει η Ελλάς και όχι η ευκαιριακή συλλογή ψήφων. Οι οποίες, όπως τελικά φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο δεν ήρθαν στα κόμματα «ευκαιρίας» που ψήφισαν δολίως σκεπτόμενα, κατά του Σχεδίου Στήριξης, αλλά τουναντίον τόσο η Ν.Δ, όσο και τα λοιπά κόμματα της αριστεράς, απώλεσαν σημαντικά τμήματα των ψηφοφόρων τους.
Αντιθέτως, Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΣΤΟ 7%, Η ΔΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 45% !

Αδύναμη κυβέρνηση
Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα κυβερνητικής αδυναμίας και ολιγωρίας, που
είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πώς μια κυβέρνηση ολίγων μόνο μηνών, έχει
καταφέρει να επιδείξει τέτοια πρωτοφανή ανικανότητα!
-Ανικανότητα στο να ελέγξει την αισχροκέρδεια στην αγορά,
-Ανικανότητα στο να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς για την συγκέντρωση των
πάσης φύσεως δημοσίων εσόδων,
-Ανικανότητα στο να δημιουργήσει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων,
-Ανικανότητα στο να πατάξει την διαφθορά,
-Ανικανότητα στο να προστατεύσει την δημόσια και ιδιωτική περιουσία,
-Ανικανότητα στο να διορίσει διοικήσεις σε δημόσιους Οργανισμούς οι οποίοι είτε παραμένουν, οκτώ μήνες μετά, ακέφαλοι, είτε διοικούνται ακόμα από στελέχη της προηγούμενης Διοίκησης. Και τόσα άλλα...
Το μόνο που έχει να επιδείξει η παρούσα κυβέρνηση, είναι ανικανότητα και ολιγωρία.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ:
1. Να χαρακτηρίσει την ακίνητη ιδιοκτησία ως βαρύτατο αδίκημα, για το οποίο ο κάτοχος της πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και εν τέλει μέσα από ληστρικού χαρακτήρα, φορολογικές επιβαρύνσεις, να καταβάλλει άλλη μια φορά το τίμημα απόκτησης στο κράτος και
2. Να κηρύξει υπό διωγμόν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα.

ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ!
Παράνομες ελληνοποιήσεις και Καλλικράτης
Ενώ λοιπόν στο σύνολο της η παραγωγή κυβερνητικού έργου ευρίσκεται σε επίπεδα επικίνδυνης ανυπαρξίας, κάτω από μια εξαιρετικά περίεργη και εν πολλοίς πολιτικά ελέγξιμη λογική, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έσπευσε ασθμαίνουσα, να περάσει κατ' απόλυτη προτεραιότητα, δύο Νομοθετήματα, λες και εκεί υπήρχε το πρόβλημα και η κακοδαιμονία της Ελλάδος.
Το πρώτο, αφορά στο Νομοσχέδιο για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Το δεύτερο, στο σχέδιο «Καλλικράτης» με το οποίο αλλάζει εκ βάθρων η διοικητική δομή της χώρας.
Δυο Νομοσχέδια κυριολεκτικώς εξοντωτικά, αφού με το μεν πρώτο επιχειρείται η αλλοίωση του εκλογικού Σώματος δια της απόκτησης δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» σε χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι εισήλθαν παρανόμως στη χώρα μας και όχι μόνο επιβραβεύονται για αυτό, αλλά αποκτούν και επιπλέον δικαιώματα, δια δε του δευτέρου, δημιουργούνται 13 «μίνι πρωθυπουργοί» στις νέες αυτοδιοικητικές Περιφέρειες, χωρίς όμως ούτε να διασφαλίζονται πόροι, ούτε κατάλληλες υποδομές. Και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μόνο ένα; ΧΑΟΣ!

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος, ούτε βεβαίως και τον τρόπο με τον οποίο θα το αντιμετωπίσουν.

Η αδράνεια η οποία παρατηρείται στο 90% των συμμετεχόντων στο παρόν κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνεται σε κάθε ευκαιρία πρωτίστως από τους ίδιους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Οι συνεχιζόμενες κόντρες και διαξιφισμοί μεταξύ Υπουργών με τελευταίο παράδειγμα την επίθεση που δέχθηκε η κα Λ. Κατσέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης από τους συναδέλφους της Υπουργούς κ. Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδός, ή η ερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάλι κατά της κας Κατσέλη, που κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη και στην οποία επισημαίνεται η ανυπαρξία μέτρων εκ μέρους του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται, στη λήψη μέτρων κατά της αισχροκέρδειας, έτσι ώστε ο πολίτης να μην αισθάνεται απροστάτευτος και έρμαιο της κερδοσκοπίας, καταδεικνύει δύο βασικά θέματα:
Το πρώτο, ότι η αμηχανία και η αβεβαιότητα στην ελληνική κοινωνία αποτελεί πλέον κανόνα, από τον οποίο το παρόν κυβερνητικό σχήμα δεν διαθέτει αξιοπιστία ως προς την αντιμετώπιση Του.
Το δεύτερο, ότι η ανάγκη για ριζική αλλαγή προσώπων και μαζί, πολιτικής γραμμής και κατεύθυνσης, αποτελεί πλέον «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για τον κ. Παπανδρέου, αν φυσικά θέλει ο ίδιος να εορτάσει ένα χρόνο ως Πρωθυπουργός της χώρας.
Με δυο λόγια, η εικόνα την οποία εμφανίζει η χώρα μας τόσο στο εσωτερικό, πρωτίστως δε στο εξωτερικό, είναι αυτή μιας ακυβέρνητης πολιτείας, η οποία απλώς αναμένει το άγνωστο, τελικό κτύπημα.

Μόνο η άγρα ψήφων ενδιαφέρει ΝΔ, Κ.Κ.Ε., ΣΥΝ
Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, μείζονος και ελάσσονος, ακολουθούν μια εντελώς ευκαιριακή πολιτική άκρατης ψηφοθηρίας, η οποία επισημαίνεται ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τελευταίο δείγμα, αποτελεί η επίθεση που εκδηλώθηκε εντός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, από βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡΕ) κατά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, για την «ακαταλαβίστικη» στάση που τήρησε στην ψήφιση του Σχεδίου Διάσωσης της χώρας από την επικείμενη πτώχευση.
Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά ευρωβουλευτές του μεγαλύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη πολιτικού σχηματισμού στην Ευρωβουλή, «είναι πραγματικά αδιανόητο ο Πρόεδρος της ΝΔ από την μια να παρακαλά για οικονομική στήριξη της χώρας του και όταν εμείς ψηφίζουμε υπέρ της βοήθειας, εκείνος στο ελληνικό κοινοβούλιο να καταψηφίζει».
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΟΣ ΚΟΛΑΦΟΣ για τον «νεόκοπο»
Πρόεδρο της ΝΔ.!
Τα κόμματα της αριστεράς, με την  καθολική άρνηση, το «όχι σε όλα» και την προσπάθεια διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και ηρεμίας, πρακτικές που αποτελούσαν πάντα τον βασικό γνώμονα της πολιτικής τους, σήμερα δε αποτελούν τον μοναδικό, όσο και κυρίαρχο στόχο, σε μια προσπάθεια «ό,τι δεν πέτυχαν την δεκαετία του '50, να πετύχουν σήμερα», Αδιαφορώντας γιά το κόστος, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, το Κ.Κ.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές συνιστώσες της αριστεράς, επιδίδονται σε μια προσπάθεια διατήρησης του κλίματος της έντασης, καλλιέργειας μίσους κατά των θεσμών και του Κράτους και επιχειρούν να οδηγήσουν σε ακόμα πιο δύσβατα και αβέβαια μονοπάτια την ήδη βαρύτατα λαβωμένη εθνική, οικονομική και κοινωνική συνοχή

Και δικαίως ο απλός πολίτης που βλέπει καθημερινά την ζοφερή πραγματικότητα
αναρωτιέται:
«ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;».

Ο ΛΑ.Ο.Σ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΥΡΙΟ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ!

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
Ο ΛΑ.Ο.Σ, στην παρούσα χρονική συγκυρία, αναδεικνύεται ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ με απόλυτη αξιοπιστία, συνέπεια, ήθος και συναίσθηση των υψηλών πολιτικών του ευθυνών απέναντι στον Έλληνα και την Ελληνίδα, κατέθεσε από την πρώτη στιγμή, σειρά ρεαλιστικών προτάσεων και αποδεδειγμένα αξιόπιστων λύσεων, απέναντι στα κρίσιμα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, με επανειλημμένες δημόσιες ομιλίες του, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και άλλους φορείς δημόσιας έκφρασης (ηλεκτρονικά ΜΜΕ, εφημερίδες, περιοδικά, κλπ.) επαναλαμβάνει τις προτάσεις του, ώστε η οικονομία της χώρας και οι πολίτες να εξέλθουν της κρίσης με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά κυρίως το πώς η οικονομία μας θα επανακτήσει ευρωστία και προοπτική, έτσι ώστε να μην χρειάζεται διαρκώς την στήριξη των υπολοίπων εταίρων της.

Επιγραμματικά θυμίζουμε: ;
-Την πρόταση για την αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα για δεκαετίες τώρα και θα μπορούσαν να αποδώσουν σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο, ικανοποιώντας παράλληλα και τις διαθέσεις των δωρητών τους. Μέχρι σήμερα, παρά την Πρωθυπουργική δέσμευση, ούτε καν η καταγραφή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

-Την πρόταση για αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και των ΔΕΚΟ, όπως είναι οι άδειες των καζίνο που έχουν λήξει, η ένταξη των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στον ΟΠΑΠ, κλπ. Μέχρι σήμερα, μόνο κάποιες ασαφείς και αόριστες «διαρροές» από κυβερνητικούς κύκλους έχουν γίνει.

-Την πρόταση για ουσιαστική επανενεργοποίηση του Νόμου Τρίτση για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους, μέσω του οποίου και θα υπήρχαν σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και ο\ πολίτες θα τακτοποιούσαν εκκρεμότητες ετών. Μέχρι σήμερα ο Νόμος Μπιρμπίλη απέδωσε τα (δια ακριβώς αποτελέσματα με αυτόν του προκατόχου της κ. Γ. Σουφλιά. Μηδενικά έσοδα!

-Την πρόταση για κατάργηση του φόρου πολυτελείας, σε αγαθά αξίας χαμηλότερης των 3.000 ευρώ, αντί της πρόβλεψης στο φορολογικό Νομοσχέδιο-έκτρωμα που ψηφίστηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και την ΝΔ., ενώ καταψηφίστηκε από τον ΛΑ.Ο.Σ, στο οποίο προβλέπεται η επιβολή του φόρου πολυτελείας από το πρώτο ευρώ!. Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν τροποποιήθηκε_το σχετικό άρθρο του Νόμου, αλλά επιβαρύνθηκε περαιτέρω μέ την παράλογη αύξηση του ΦΠΑ από 21 σε 23%.

-Την πρόσκληση προς την Υπουργό Ανάπτυξης κα Λ. Κατσέλη να προωθήσει άμεσα τις 10 μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που παραμένουν «κλειδωμένες» στα αρμόδια υπουργικά γραφεία πάνω από 1,5 χρόνο τώρα περιμένοντας (τι αλήθεια;). Μέχρι σήμερα η Κα Υπουργός όχι μόνο δεν έχει. παρουσιάσει τίποτε απολύτως, αλλά. εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τουλάχιστον ατυχείς δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να ξεσηκώνει έντονες διαμαρτυρίες από τους υπολοίπους Υπουργούς (Παπακωνσταντίνου- Λοβέρδο), αλλά και τους Βουλευτές του κόμματος της για αδράνεια και ανυπαρξία

-Την πρόταση στον Πρωθυπουργό να συγκροτήσει μια τριμελή επιτροπή η οποία θα παρακάμψει την γραφειοκρατία και θα εγκρίνει τις μεγάλες επενδύσεις με διαδικασίες εξπρές. Μέχρι σήμερα, μόνον «ελαφρές διαρροές» στον Τύπο έχουν γίνει του τύπου «σκέφτεται να ...»

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ.

Αντ' αυτών, το μόνο που βλέπουμε από την κυβέρνηση είναι γενικόλογες ασυναρτησίες, ευχολόγια χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο και Νομοθετικές πρωτοβουλίες τουλάχιστον ύποπτες και σίγουρα πολιτικώς ελέγξιμες.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ακολουθήσει ούτε την κυβέρνηση, ούτε τά λοιπά κόμματα στον ιδεολογικό και πολιτικό κατήφορο που έχουν επιλέξει.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα εξακολουθήσει να ακολουθεί τον τραχύ, όσο και ανηφορικό δρόμο της υπευθυνότητας έναντι των πολιτών, των κρισίμων επιλογών για την χώρα και της συνέπειας των πολιτικών του θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits