Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση

Αρθρο του Παύλου Καρκανίδα, Αυστραλία

-Η Ελλάδα δίνει μάχες με την χρεοκοπία, και όχι μόνο.
-Μα κανείς δεν το έχει καταλάβει ακόμη ότι είμαστε σε οικονομικό πόλεμο; Όταν λοιπόν είσαι σε πόλεμο δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στη κυβέρνηση της χώρας σου, επειδή τότε βοηθάς τον εχθρό σου. Οϊμέ γίνεται όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος.
-Είναι πολλά τα παραδείγματα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα που θα μπορούσα να αναφερθώ τι ωφελεί και τι βλάπτει και εν ειρήνη και δη σε εμπόλεμη κατάσταση την Ελλάδα. Θα αρκεσθώ σε δύο.
-Το ένα είναι για τη διχόνοια.
- Η μικρασιατική καταστροφή του 1922 που προέκυψε επειδή εν καιρώ πολέμου με την Τουρκία ήμασταν διχασμένοι σε Βασιλικούς και Βενιζελικούς. Χάσαμε βεβαίως και για άλλους λόγους στρατηγικούς, πολιτικούς, και διπλωματικούς. Αλλά ο βασικός λόγος ήταν ο διχασμός εκ του οποίου μύρια κακά έπονται.
-Το άλλο είναι για τη σύμπνοια.
-Ο νικηφόρος πόλεμος του 1940 της Ελλάδας στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο στην Αλβανία. Αυτή τη φορά νίκησε η Ελλάδα γιατί ήμασταν οι Έλληνες ενωμένοι. Όχι ότι η Δικτατορία είναι καλύτερη από τη Δημοκρατία. Αλλά στη περίπτωση που βρεθήκαμε σε πόλεμο δεν ήμασταν διχασμένοι και επί το χείρον πολύ-κόμματο-ποιημένοι. Το “OXI” το είπαν οι Έλληνες. Ο Ιωάννης Μεταξάς το είπε το “ΟΧΙ” γιατί δεν μπορούσε να κάνει κι’ αλλιώς, και αμέσως το προσφώνησαν μέσα από την ψυχή τους όλοι οι Έλληνες, και όλοι οι στρατεύσιμης ηλικίας με το χαμόγελο στα χείλη φόρεσαν το χακί και ολοταχώς κατευθύνθηκαν με όλα της εποχής εκείνης υπάρχοντα μέσα μεταφοράς, στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα, για να πολεμήσουν εναντίον των φασιστών επιδρομέων και νικήσανε.
-Το συμπέρασμα είναι ότι, όταν είμαστε σε πόλεμο και δίνουμε μάχες, ενωμένοι τις κερδίζουμε και διχασμένοι τις χάνουμε. Όταν λέμε ενωμένοι το εννοούμε κυριολεκτικά. Δηλαδή όλα τα κόμματα που είναι μέσα στη Βουλή γίνονται ΕΝΑ. “Μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας Πολυκομματική” και όχι μονοκομματική και με τέσσερα κόμματα εναντίον της.
-Αμ και ο λαός; Είναι και αυτός κομματιασμένος- κόμματο-ποιημένος στα 30 τόσα κομμάτια, όσα και τα κόμματα μέσα και έξω από τη βουλή.
Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα;; Σκιαγράφημα και λίγα λόγια με τ’ όνομά τους.
-Η Ελλάδα είναι ασθενής, καχεκτική, και κλινήρης με επιθανάτιο ρόγχο, ένεκα κατ’ εξακολούθηση αφαίμαξής της από τα πολιτικά κόμματα, κυρίως αυτά της εξουσίας, και λόγω αφαγίας, βασικά εξαιτίας της φοροδιαφυγής των περισσοτέρων Ελλήνων.
-Οι δράστες που την κατάντησαν έτσι, για να σώσουν εαυτούς και για να “την σώσουν” την ετοιμοθάνατη Ελλάδα, κάλεσαν τρεις γιατρούς από το εξωτερικό (την λεγόμενη τρόικα). Αυτοί άρχισαν τις ενέσεις (έντοκα δάνεια) στην ασθενή, και που αντί να καλυτερεύει η υγεία της, αυτή χειροτερεύει. Η ασθενής δεν τους ανέχεται τους ξένους γιατρούς, αλλά τι να κάνει αφού δεν υπάρχουν ντόπιοι ειδικοί για την περίπτωσή της (τη δυσπραγία). Έτσι λοιπόν οι τρείς γιατροί είπαν σε συναδέλφους τους Έλληνες χειρούργους να κάνουν και μικρό-εγχειρήσεις γιατί λένε διαπίστωσαν καρκινικά κύτταρα με όγκους (Δημόσιας σπατάλης και μεγάλους Δημόσιο-υπαλληλικούς μισθούς.) Και εξακολουθούν να βρίσκουν όλο και νέους όγκους και όλο και νέες εγχειρήσεις προτείνουν, και όλα αυτά για να μπορούν να εισπράττουν τους τόκους και την αποπληρωμή αυτών των χρημάτων που την δάνεισαν. Και η ασθενής όχι μόνο δεν καλυτερεύει, αλλά πνέει τα λοίσθια. Ρε εσείς, εδώ κάτι βρομάει. Ή, οι γιατροί δεν είναι γιατροί αλλά κομπογιαννίτες. Ή, δεν θέλουν τη ταχεία ανάρρωσή της, επειδή θα χάσουν τα κέρδη τους (τους τόκους). Ή, πολύ πιθανώς και πολύ το φοβάμαι, θέλουν να την πεθάνουν ( να την χρεοκοπήσουν), επειδή έτσι πιστεύουν ότι θα έχουν πολλαπλά κέρδη.
-Η ασθενής χειροτερεύει στην υγεία της και από τις πράξεις που κάνουν τα κακά και άμυαλα παιδιά της. Δηλαδή τις καθημερινές απανωτές παν-απεργίες, τις πορείες διαμαρτυρίας, τις φοροδιαφυγές, με τους δεν πληρώνω, με τις παρανομίες, την παραοικονομία, και οϊμέ με τις καταλήψεις, που άρχισαν σαν “έξυπνη” εφεύρεση και την μιμήθηκαν μικροί και μεγάλοι, μαθητές και δάσκαλοι, σε υπουργεία, πανεπιστήμια και σχολεία, λιμάνια, μουσεία, ακόμη και την ακρόπολη. Με αποτέλεσμα οι καταληψίες να καταλύσουν το κράτος και τη Δημοκρατία την οποίαν αντικατέστησαν με την οχλοκρατία και την ασυδοσία. Έξω από το σχιζοφρενικό πνεύμα έμειναν τα νήπια στα νηπιαγωγεία. Έ!! όπως πάει η τρέλα, δεν είναι εντελώς απίθανο να δούμε να κάνουν καταλήψεις στα νηπιαγωγεία και τα νήπια αεί διδασκόμενα από τους άμυαλους μεγαλύτερούς τους.
-Λοιπόν ο λαός με όλα αυτά τα κακά που κάνει στην “καχεκτική” Ελλάδα, το κεφάλι του θα φάει. Και επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ένας ηγέτης άξιος και σοφός και πατριώτης, και επειδή η οχλοκρατία είναι ακέφαλη και επικίνδυνη, υπάρχει ο κίνδυνος να ξανακτυπήσει η χούντα τύπου 1967 και να επιβάλλει τη δικτατορία, επειδή θα πουν τέτοιοι που είσαστε τέτοιο πολίτευμα σας αρμόζει.
Εάν ο λαός δεν θέλει την σημερινή κυβέρνηση, αντί να κάνει όλες εκείνες τις άσκοπες και αναποτελεσματικές πράξεις, να βγει στους δρόμους και να ζητήσει, ή, κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων, θέτοντας και όρους, ή, να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα θέτοντας και όρους, για την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Εισηγούμαι “Μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας Πολυκομματική”
-Για να αντιμετωπίζει την Τρόικα και την Ε.Ε. και τους επίδοξους γείτονές μας, από ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση.
-Για να επιτευχθεί και ουσιαστικά για να επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, για την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποφυγή της χρεοκοπίας, και όχι μόνο.
-Πρέπει καταρχήν να την εισηγηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
-Να γίνει αποδεκτή η εισήγησή του από το κυβερνητικό κόμμα και από τα άλλα τέσσερα αντιπολιτευόμενα κόμματα μέσα στη Βουλή. Αν όχι από τα τέσσερα έστω από τρία και μίνιμουμ δύο, και με ένα εκ των οποίων οπωσδήποτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ή, εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το κυβερνόν κόμμα, δεν συμφωνήσουν να συγκυβερνήσουν, τότε πρέπει να πάμε σε εκλογές εδώ και τώρα και ας είναι πριν την ώρα τους, γιατί αυτή η άθλια κατάσταση δεν πάει άλλο.
-Να ζητηθεί η λαϊκή γνώμη για την αποδοχή, η, μη, της προεδρικής προτάσεως, ή, για την προσφυγή στις κάλπες, και το ένα, ή, το άλλο μέσω δημοψηφίσματος.
-Να συνεργαστείτε όλοι στη συγκυβέρνηση με πατριωτισμό, με καλή διάθεση και με φιλική και ευγενική συμπεριφορά προς αλλήλους, με συλλογικότητα, υπευθυνότητα, ομοψυχία, με μετριοφροσύνη, σύμπνοια, αυταπάρνηση, σοβαρότητα και ειλικρίνεια για έναν πρωταρχικό, βασικό και ιερό στόχο, τη σωτηρία της πατρίδας από τη δυσπραγία και από τη χρεοκοπία και όχι μόνο.
-Έχετε ιστορικό καθήκον στην πατρίδα και τελευταία ευκαιρία για να κυβερνήσετε με το δημοκρατικό πολίτευμα. Εάν αποτύχετε, ένας άγνωστος ηγέτης και πατριώτης θα είναι η τελευταία ελπίδα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι η Χούντα του 60 νούμερο 2, ούτε ο Μεταξάς tου 30 νούμερο 2. Αλλά ένας Νικόλαος Πλαστήρας νούμερο 2. Ή, ένας Ελευθέριος Βενιζέλος νούμερο 2. Ή, ένας Μαρίνος Αντύπας νούμερο 2. Ελπίζω ότι θα αναλογιστείτε την κρισιμότητα των καιρών και πως θα τα καταφέρετε, ώστε να μην πάμε εξ ανάγκης στην επανάσταση, ή, στη δικτατορία, εμείς που εφεύραμε το καλύτερο πολίτευμα που είναι η Δημοκρατία.
-Να διορθώσετε όλοι μαζί το Πολιτικό-βουλευτικό γίγνεσθαι, από ατέλειες, αμαρτίες, διαφθορές και ρουσφετολογίες του παρελθόντος, για να καθαρίσει η Βουλή των Ελλήνων από την “κόπρο του Αυγεία”
-Να καταπολεμήσετε τη βία, την τρομοκρατία τα ναρκωτικά την παρανομία, την εγκληματικότητα, για να προστατεύεται ο πολίτης μέσα στο σπίτι του, και στη δουλειά του, και στις μετακινήσεις του.
-Να περικοπούν κατά 30% οι παχυλοί μισθοί του αξιότιμου προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου, των Υπουργών και Υφυπουργών, του προέδρου της Βουλής, καθώς και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Ανάλογα να περικοπούν και οι παροχές τους.
-Να αυτό-μειώσουν οι βουλευτές ασυζητητί τους μισθούς και τις συντάξεις τους τόσο τοις % όσο και του κάθε απλού πολίτη, αν όχι και πιο πολύ. Για να δώσουν στο λαό το καλό παράδειγμα.
-Οι κατώτατοι μισθοί και οι κατώτατες συντάξεις των πολιτών, όχι μόνο δεν θα περικοπούν,” διότι δεν μπορείς να βγάλεις από τη μύγα ξίγκι,” αλλά να αυξηθούν τόσο τοις % όσο τοις % είναι αυξημένος ο πληθωρισμός.
-Να αυτό-καταργήσουν οι βουλευτές πολλά από τα βολευτικά προνόμιά τους, ένα από αυτά η παροχή αυτοκινήτου. Να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, και εάν δεν έχουν αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ., η, το ποδήλατό τους, ή τα πόδια τους. Το περπάτημα εξάλλου κάνει και καλό στην υγεία τους τη διανοητική και τη σωματική. Ας μιμηθούν και τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας.
-Να στείλουν σε εφεδρεία υπαλλήλους της Βουλής τόσους τοις % όσοι τοις % και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
-Να στείλουν σε εφεδρεία το 1/3 των βουλευτών της Βουλής.
-Να πληρώνουν οι βουλευτές στο ακέραιο προς το κράτος τους φόρους που τους αναλογούν, και για λαμογιές, ρουσφέτια, και φοροδιαφυγές να δικάζονται για ποινικά αδικήματα, και να τους αφαιρείται η Βολευτική τους ιδιότητα.
-Να τηρούν παραδειγματικά τους γραπτούς κα άγραφους νόμους, και να σέβονται τη γνώμη των πολιτικών αντιπάλων τους, αντί να τους βρίζουν με αγενή, προσβλητικό, απολίτιστο και συκοφαντικό τρόπο. Αλλιώς ο κόσμος θα τους λέει, “δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν τηρούσες”
-Άφησα στο τέλος τους ιερωμένους, διότι αυτοί για ένα λόγο πάρα πάνω σαν ταγοί της χριστιανοσύνης, πρέπει αφενός να δώσουν το παράδειγμα στο Χριστεπώνυμο ποίμνιό τους, και μετά παρρησίας και χάριτος να αποδεχθούν το ψαλίδισμα των μισθών τους, και αφετέρου για να βοηθηθούν και τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας μας που αδυνατούν να δώσουν τα προς το ζην αναγκαία στις οικογένειές τους.

Ο πόλεμος με την χρεοκοπία και την καχεκτική οικονομία έχει πολλά μέτωπα, επομένως είναι σκληρός, συνεχής και επίπονος.
Ανοιχτά μέτωπα η “Πολυκομματική Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας” θα έχει,
-Με τη λαϊκή οργή, για το άδικο και συνεχιζόμενο ψαλίδισμα των μισθών και συντάξεών τους, και για τις εφεδρείες/απολύσεις.
-Με Τον παρεμβατισμό της τρόικας στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, και τις συνεχείς τους απαιτήσεις για απολύσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων, που σπρώχνουν την Ελλάδα βαθύτερα στην ύφεση και στη χρεοκοπία.
-Με τον καθαρισμό του πολιτικό-βουλευτικού συστήματος, από τους λεκέδες, και λακέδες.
-Την αναθεώρηση/εξυγείανση του βολεμένου συντάγματος.
-Τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, και με τη φοροαπαλλαγή.
- τις απεργίες, τις πορείες και τις καταλήψεις.
-Την ανεργία, τις συντεχνίες, και με τα συνδικάτα.
-Την παρανομία, και την παραοικονομία.
-Την εγκληματικότητα, και την λαθρομετανάστευση.
-Με τον καρκινικό Δημόσιο-Υπαλληλικό όγκο, του 1.000.000.

Μπορούν οι Έλληνες να ομονοήσουν;
-Για να ενώσεις τους Έλληνες είναι τόσο δύσκολο, ώστε πολλοί θα έλεγαν πως είναι ουτοπία, ή πως για να επιτευχθεί, πρέπει να γίνει θαύμα. Και όμως, σε κρίσιμες στιγμές κάποιες φορές, έγινε το θαύμα. Θα αναφερθώ εκτός από τα δύο προαναφερθέντα στην αρχή αυτού του άρθρου παραδείγματα, και σε μία κομβική για την Ελλάδα και την Ευρώπη περίπτωση με τον Μέγα Αλέξανδρο, για το πόσο πολύτιμη και αναγκαία ήταν είναι και θα είναι η ενότητα των Ελλήνων.
-Ο Μέγας Αλέξανδρος για να διεξαγάγει τον πόλεμο κατά των Περσών και για να κυριεύσει την πανίσχυρη και απέραντη σε έκταση Αυτοκρατορική Περσία, θεώρησε ότι μόνη της η Μακεδονία μπορεί και να αποτύγχανε. Άλλωστε γιατί να πήγαινε μόνη της στην εκστρατεία η Μακεδονία, αφού η Περσία ήταν κοινός εχθρός όλων των Ελλήνων.
Ήταν ο πρώτος ηγέτης στην αρχαία Ελληνική ιστορία, που συνέλαβε την ιδέα μιας ισχυρής και Ενωμένης Ελλάδας, και που πραγματοποίησε την ενότητα των ελληνικών πολιτειών, και τις ονόμασε Ελλάδα και τους πολίτες της Έλληνες. Πλην των πολιτειών της Θήβας και της Σπάρτης, παρότι προσπάθησε να τις πείσει για την ένωση, αυτές όμως δεν δεχθήκανε. Η μεν Θήβα επί πλέον ήταν εχθρική, προκλητική και επικίνδυνη. Έτσι ο Βασιλιάς Αλέξανδρος δεν είχε άλλη λύση από να την εξουδετερώσει με πόλεμο εναντίον της, επειδή δεν μπορούσε να εκστρατεύσει κατά των Περσών, αφήνοντας πίσω του στον Ελλαδικό χώρο διασπαστικές και εχθρικές τάσεις. Η δε Σπάρτη δεν συμμετείχε στην ενωμένη Ελλάδα ούτε και στην εκστρατεία κατά των Περσών, αλλά και δεν ήταν εχθρική, έτσι ο Αλέξανδρος σεβάστηκε την ουδετερότητά της, και την άφησε για να κριθεί από την ιστορία. Ο Αλέξανδρος πάνω από όλες τις Ελληνικές Πολιτείες, θαύμαζε, αγαπούσε και εκτιμούσε την Αθήνα, που την θεωρούσε, όπως πράγματι και ήταν, η κορωνίδα του πολιτισμού των Ελλήνων.
-Ενωμένοι λοιπόν οι Έλληνες από τον Μέγα Αλέξανδρο και υπό την αρχηγία του, νίκησαν την πανίσχυρη αυτοκρατορική Περσία, και μετέδωσαν σε όλον τον τότε κόσμο που κυρίευσαν, την Ελληνική γλώσσα, τον Ελληνικό πολιτισμό, και το Ελληνικό πνεύμα, υπό την καθοδήγηση πάντοτε του μέγα Αλέξανδρου ο οποίος και επεδίωξε και επέτυχε την ισότητα και συμφιλίωση μεταξύ των Ελλήνων και των λαών τις χώρες των οποίων κυρίευσε, και εμπέδωσε την παγκόσμια ειρήνη.
-Χωρίς την ενότητα των Ελλήνων, ίσως όλα τα ανωτέρω επιτεύγματα να μην είχαν γίνει, τουλάχιστον στο βαθμό που έγιναν.
-Τις πταιει; Για την καχεκτική οικονομία και την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα των ημερών μας; Όλοι φταίμε, όλοι φταίτε, όλοι φταίνε, και προ παντός τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούν μετά την μεταπολίτευση εναλλάξ.
-Όμως όταν καίγεται το σπίτι σου, δεν κοιτάς να βρεις ποιος έβαλε τη φωτιά, αλλά πως θα σώσεις το σπίτι σου από τη φωτιά. Αυτό ισχύει για όλους εμάς και προ παντός για τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Ακόμη πρέπει να συνεργαστείτε κύριοι κομματάρχες και με αυτόν που πιστεύετε πως ευθύνεται για τον εμπρησμό του σπιτιού μας, για να σώσουμε το σπίτι -την Ελλάδα μας- από τη φωτιά, που είναι και δικό σου, και δικό του και δικό μας σπίτι. Το ποιο και ποιός φταίει, θα το ερευνήσουμε μετά, αφού πρωτίστως θα έχουμε σβήσει τη φωτιά.
-Σε κατάσταση οικονομικό-κοινωνικού πολέμου, και στα πρόθυρα πτώχευσης που βρίσκεται η χώρα μας αυτή τη φορά, χρειάζεται σύμπνοια, και να βάλλουμε τη σωτηρία της Ελλάδας πάνω από το κομματικό μας συμφέρον. Δεν αρμόζει στους Έλληνες να χάνουν στο πόλεμο. Μπορούμε και πρέπει να βγούμε νικητές.
16 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits