Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

H συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ στον Ριζοσπάστη.

Όταν κάποιοι λένε: "Στην Ελλάδα έχουμε Χούντα" και "Απαιτούμε εκλογές εδώ και τώρα ως δημοκρατικό μας δικαίωμα" δεν θα περίμενες πως θα υποστήριζαν μια πραγματική Χούντα στην οποία ποτέ δεν γίνονται εκλογές....

Πιστεύω ότι ο Κομμουνισμός είναι κάτι θεωρητικά καλό. Και δίκαιο. Και αλτρουϊστικό. Ήθελα να πιστεύω ότι ο "κομμουνισμός" της Β. Κορέας, δηλαδή η δικτατορία του πειραγμένου Κιμ Γιονγκ Ιλ με τις στρατιωτικές παρελάσεις, τις κωμικοτραγικές πολιτικές και τη μη διεξαγωγή εκλογών δεν θα ήταν πρότυπο για τους Έλληνες. Κι όμως.

Σήμερα στο Ριζοσπάστη υπάρχει μια ανακοίνωση του ΚΚΕ. Αυτή εδώ:


Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ
Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».


ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ:
Μια μέρα νωρίτερα πέθανε ο Χάβελ και τα συλλυπητήρια του Ριζοσπάστη ήταν αυτά...

ΤΣΕΧΙΑ
Πέθανε ο αντικομμουνιστής Χάβελ
ΠΡΑΓΑ.--
Πέθανε, την Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 75 χρόνων, εξαιτίας προβλημάτων στους πνεύμονες, ένας από τους πρωτεργάτες της αντεπανάστασης στην Τσεχοσλοβακία και πρώτος Πρόεδρος της χώρας μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, Βάτσλαβ Χάβελ. Γεννημένος το 1936 από ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια, ο Χάβελ - που υπήρξε θεατρικός συγγραφέας και ποιητής - έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπονόμευση του σοσιαλισμού από το 1968, τη λεγόμενη «Ανοιξη της Πράγας», την πρώτη απόπειρα ανατροπής που παρουσιάστηκε με το οπορτουνιστικό προσωπείο του «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της λεγόμενης «Χάρτας 77», ένα κείμενο που αξιοποιήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας. Από το 1968 έως το 1989 περιόδευσε σε δυτικές χώρες με τη μάσκα του διανοούμενου «αγωνιστή».

Μετά την ανατροπή, το Νοέμβρη του 1989, υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας, ενώ μετά τη διάσπαση της χώρας, το 1993, παρέμεινε Πρόεδρος της Τσεχίας έως το 2003. Δρομολόγησε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ το 1999, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2004, με αρνητικές συνέπειες για το λαό και επαινέθηκε από όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τις ...πολύτιμες υπηρεσίες που τους προσέφερε, καθώς και άλλοι αντεπαναστάτες δήθεν αγωνιστές της ελευθερίας όπως ο Πολωνός Λεχ Βαλέσα.

 *Δείτε επίσης: 
Ο ηγέτης της Β. Κορέας ήταν ονομαστός για τις φωτογραφίες στις οποίες κοιτούσε διάφορα πράγματα. Να μια ξεκαρδιστική επιλογή. 
http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28226

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits