Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ...Κρύπτες όπλων και πυρομαχικών, κρύπτες με εξοπλισμό επιβίωσης, άριστη γνώση του εδάφους στην περιοχή που κινούνται και πολλά άλλα που ξεκινούν από το πολεμικό σχέδιο δραπέτευσής του από τις φυλακές


Θα αντμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα ασφάλειας!!! Κάποιοι τα έβλεπαν τα έλεγαν αλλα κανένας δεν άκουγε!

'η χώρα αποδεικνύεται παντελώς ανέτοιμη¨...

Κρύπτες όπλων και πυρομαχικών, κρύπτες με εξοπλισμό επιβίωσης, άριστη γνώση του εδάφους στην περιοχή που κινούνται και πολλά άλλα που ξεκινούν από το πολεμικό σχέδιο δραπέτευσής του από τις φυλακές με παγιδευμένη με εκρηκτικά περίμετρο και βολές βαρέων πολυβόλων και φτάνουν μέχρι την παροχή βοήθειας από ομοεθνείς τους.
Όλα αυτά δεν αφορούν ούτε το Αφγανιστάν, ούτε τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, ούτε την Συρία, αλλά την Ελλάδα του 2013 και την περιπέτεια ασφαλείας που βιώνει η χώρα από την ημέρα της δραπέτευσης του Μάριον Κόλα και της ομάδας του από τις φυλακές των Τρικάλων.
Μια γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ από την Φωκίδα και την ορεινη Ναυπακτία μέχρι την περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο, φαίνεται ότι θα περιοριστεί τελικά στην θανάτωση των δύο από τους πέντε ή έξι συμμορίτες που συνολικά καταδιώκονται.
Αξιωματικός του Στρατού που έτυχε λόγω της άσκησης "Εύηνος" του ΕΤΑ στις περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας να συνδράμει περιστασιακά σε τεχνικά θέματα στην ΕΛΑΣ εξέφρασε την εξής άποψη μιλώντας στο defencenet.gr για την όλη επιχείρηση: "Τα παιδιά της ΕΚΑΜ είναι καλοί, πολύ καλοί και υπερέβησαν τις δυνατότηττές τους. Αλλά είναι αστυνομικοί. Το λέει η λέξη: Είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του νόμου σε αστικές περιοχές. Εδώ είχαν να κάνουν με βουνά και ζούγκλες. Και τα παιδιά του Λιμενικού ήταν πολύ καλοί, γνώριζαν πως να κινηθούν στο βουνό (σ.σ.: έχουν εκπαίδευση ορεινής επιβίωσης ως πρώην αλεξιπτωτιστές) αλλά λίγοι αριθμητικά. Φαίνεται ότι γι αυτού του είδους τις προκλήσεις ασφάλειας η χώρα αποδεικνύεται παντελώς ανέτοιμη¨...
Με αυτή την κατάσταση κατάφεραν και έχουν φτάσει "μια ανάσα" από τα ελληνολβανικά σύνορα και σύμφωνα με εκτιμήσεις αν δεν επιτευχθεί η σύλληψή τους μέχρι την Δευτέρα, "τα πουλάκια θα έχουν πετάξει".
Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, αλλά μάταια
Παράλληλα, έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών, οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή.
Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.
Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο, το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, δείχνει ότι δύσκολα θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην όλη προσπάθεια, χωρίς να αποκλείεται να κάνουν κάποιο λάθος που θα τους εγκλωβίσει...
Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας την τελευταία δεκαετία και καλά θα κάνουν στην ΕΛΑΣ και στην κυβέρνηση να μελετήσουν τα διδάγματα από αυτή την επιχείρηση.
Στο άμεσο μέλλον θα αντμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα ασφάλειας από αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits