Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Θα «κουνιέται» για δύο ακόμη εβδομάδες η Φθιώτιδα


«Επικίνδυνη» η περιοχή για σεισμούς το επόμενο εξάμηνο!

Ο σεισμολόγος κ. Λέκκας τόνισε πως η Φθιώτιδα θα «κουνιέται» για δύο ακόμη εβδομάδες ενώ χαρακτήρισε... πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να σημειωθούν νέες σεισμικές δονήσεις το επόμενο εξάμηνο
Την ώρα που η γη συνεχίζει να «χορεύει» στη Φθιώτιδα (έχουν εκδηλωθεί περισσότεροι από 210 μετασεισμοί από την Τετάρτη), ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας τονίζει πως αυτό είναι θετικό.
Μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr, ξεκαθαρίζει αρχικά πως το επίκεντρο δεν σχετίζεται σε καμμία περίπτωση με την Αταλάντη. Όπως δηλώνει ο ίδιος «το επίκεντρο τουσεισμού βρίσκεται στη νότια πλευρά του Καλλιδρόμου στην περιοχή του Μοδίου».
Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας επισημαίνει πως η Ελάτεια, η Αμφίκλεια και οι γύρω περιοχές θα συνεχίσουν να κουνιούνται για δύο ακόμη εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως λέει ο ίδιος «ενεργοποιείται ένα ρήγμα και σιγά σιγά οδηγείται σε ύφεση η αρχική του ένταση».
Ο κ. Λέκκας μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr προχώρησε και σε μία αποκάλυψη. «Είναι πολύ πιθανόν η περιοχή να συνεχίσει να δονείται για το επόμενο εξάμηνο. Βέβαια όχι με την ίδια συχνότητα, ούτε και με την ίδια ένταση» ανέφερε ο γνωστός σεισμολόγος.
300 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στη Φθιώτιδα από τον σεισμό
Ένα ολόκληρο χωριό έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» από τον σεισμό της Τετάρτης στη Φθιώτιδα.
Οι σεισμοί συνεχίζονται και οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι. 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημίες στους δήμους Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας – Ελάτειας, με 87 από αυτά να έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα.
Οι μεγαλύτερες ζημιές εστιάζονται στο δημοτικό διαμέρισμα Ρεγγίνι, όπου από τα κτήρια που έχουν ελεγχθεί, έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» σχεδόν το 80%!
Οι έλεγχοι των κλιμακίων μηχανικών συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits