Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ;

Δεν χρειάζεται να αναλυθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η καχυποψία έχει για τα καλά “φωλιάσει” και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη περίοδο η καχυποψία έχει να κάνει με το θέμα των απολύσεων για τις οποίες αν και υπηρχε η βεβαιότητα ότι δεν θα γίνουν τουλάχιστον στον χώρο της Άμυνας, ξεκίνησαν με τους πρώτους 500.
Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός αλλά δεν μπορεί και κανείς να εφησυχάζει και να μένει στις προφορικές διαβεβαιώσεις. Γιατί θα αναρωτηθείτε.
Ας παραθέσουμε γεγονότα που είναι λογικό να οδηγούν σε σκέψεις και ερωτήματα που δεν είναι ευχάριστα.
•είναι δεδομένη η απόφαση του ΓΕΕΘΑ σε όλες τις ΕΣΣΟ να μειώνει πλέον διαρκώς το προσωπικό που θα κατατάσσεται σε,
ΠΝ και ΠΑ. Αυτό είναι απολύτως σωστό αφού οι ανάγκες του Στρατού Ξηράς είναι δεδομένες. Όμως μήπως έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε κάποια όρια;

•ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Πρεβαινάς μιλώντας στο Onalert ,έκανε λόγο για απολύσεις 4000 ΕΠΟΠ . Απαιτούμενο που όπως φαίνεται είχε τεθεί από την τρόϊκα εκβιαστικά. “Αν δεν κόψετε μισθούς συντάξεις θα πρέπει να απολύσετε 4000 ΕΠΟΠ”. Η διάψευση του ΓΕΕΘΑ δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι έπεισε πολλούς.

•αρκετά στελέχη πλέον υποψιάζονται ότι η συνεχιζόμενη μείωση των στρατευσίμων σε ΠΑ και ΠΝ και η ενίσχυση του Στρατού Ξηράς δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιχειρησιακές ανάγκες, αλλά με τις απολύσεις μη μονιμοποιημένων ΕΠΟΠ που είναι πάντα ένα θέμα ανοιχτό. Αν γίνουν αυτές οι απολύσεις τα στρατοπεδα θα αδειάσουν. Και το “φόρτωμά” τους με στρατεύσιμους έχει στόχο να υπάρχει κόσμος για να μην δημιουργηθούν ανυπερβλητα προβλήματα.

•η εντολή για τοποθέτηση στρατευσιμων σε μονάδες κρούσης του Στόλου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ελλείψεις προσωπικού. Η επάνδρωση των μονάδων κρούσης προσεγγίζει το 100%. Συνεπώς ποια η σκοπιμότητα τοποθέτησης στρατευσιμων; Μήπως για τον φόβο των κενών που θα δημιουργηθούν από κύμα απολύσεων;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά που θέτουν στελέχη των ΕΔ πρέπει να προβληματίσουν και να απαντηθούν. Κυρίως όμως πρέπει να ειπωθεί η πάσα αλήθεια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το τι ισχύει απ΄ όλα όσα ακούγονται και κυρίως τι έρχεται στο άμεσο μέλλον.

Είναι καλύτερο οι άνθρωποι να ξέρουν παρά να αιφνιδιάζονται από αποφάσεις που θα αλλάξουν ολη τη ζωή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits