να ...ανακεφαλαιοποιήσουν τους Τραπεζίτες!
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ...διέρρευσαν επισήμως στις οικονομικές ιστοσελίδες και blogs, τοΤ.Χ.Σ. το Υπουργείο Οικονομικών και οι 4 συστημικές Τράπεζες, αποφάσισαν ότι για να γίνει πιο ...ανταγωνιστικός (τώρα;) ο Τραπεζικός κλάδος και πιο ευέλικτη η Ελληνική Τραπεζική Αγορά (προηγουμένως, δεν ήταν;), θα πρέπει να περάσουν κατ' αρχήν σε διαθεσιμότητα και στην συνέχεια να απομακρυνθούν, κάποιοι υπάλληλοι των 4 αυτών Τραπεζών. Για τις υπόλοιπες Τράπεζες, αυτές οι οποίες δεν στηρίχθηκαν ούτε από την Κυβέρνηση τα τελευταία 4 χρόνια, ούτε βεβαίως και από την Τρόϊκα, δεν τους ενδιαφέρει το τι θα κάνουν και το οποιοδήποτε πρόβλημά τους, βαρύνει τους μετόχους τους. Άλλο αν το πρόβλημα της ''κακιάς'' Αγροτικής, του ''κακού'' Τ.Τ. και της χρεωκοπημένης Eurobank, τα ανέλαβε ο ελληνικός λαός, έστω και εάν δεν ρωτήθηκε. Έτσι η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα π.χ., δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση το τι θα κάνει, τόσον η ίδια, όσον και το προσωπικό της. Κατά το κοινώς λεγόμενον, ''ας κόψουν το λαιμό τους''.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες, υπολογίζεται ότι από το 2013 έως και το 2015, θα πρέπει να απομακρυνθούν είτε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεως, είτε λόγω διαθεσιμότητας και από τις 4 συστημικές Τράπεζες, περί τους 18.000 έως 20.000υπαλλήλων. Κοινώς, καταρτίστηκε λίστα εξόδου για το προσωπικό ως εξής:
- Για το 2013 :
1. Εθνική (FBB, Probank) 1.200 έως 1.300 εργαζόμενοι
2. Αlpha (Εμπορική) 300 έως 500 εργαζόμενοι
3. Πειραιώς (Αγροτική, Κύπρου, Ελληνική, Γενική, Millenium, CPB ) 2.000 εργαζόμενοι
4. Eurobank (T.T., Proton Bank) 3.000 εργαζόμενοι
- Για το 2014 :
Αθροιστικά περί τους 10.000 εργαζόμενους
Ενώ όπως προαναφέραμε, έως και το 2015 θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί 18.000 έως 20.000 υπαλλήλων από αυτές τις 4 Τράπεζες.
Από την πλευρά τους, αυτές οι 4 Τράπεζες, θα πρέπει να πετύχουν μείωση του λειτουργικού τους κόστους κατά 40% μέχρι το 2015 και προς αυτόν τον σκοπό, υποχρεώνονται να αρχίσουν να κλείνουν καταστήματά τους ως εξής :
- Σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ανά 4 καταστήματα, θα κλείνουν 2
- Σε αστικά κέντρα, ανά 4 καταστήματα, θα κλείνουν 3.
Το τι θα σημαίνει αυτό για την περιοχή μας, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Κατά την άποψη της Τρόϊκας όμως, δεν αποκλείεται να παραμείνει σε λειτουργία, μόνον ένα κατάστημα Τράπεζας για όλον τον Δήμο Δελφών!!!.. Άσχημα θα είναι;
Πώς λέγεται αυτό στις Βρυξέλλες; Μα φυσικά ''υγιής ανταγωνισμός''!!...
(πηγές : bankingNews, Capital, Ναυτεμπορική)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου