Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Συνενώνονται ή συγχωνεύονται τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν στις πρωτεύουσες των νομών. Δημιουργούνται Στρατολογικές Υπηρεσίες στις έδρες των περιφερειών.


Έως το τέλος του 2011 θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του το πρόγραμμα διοικητικής ανα­διάρθρωσης των στρατολογι­κών υπηρεσιών της χώρας, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Τοπι­κής Αυτοδιοίκησης «Καλλικρά-της».
Κλείνουν τα 57 Στρατολογικά ΓραψεΙα που λειτουργούν σήμε­ρα σε κάθε πρωτεύουσα νομού, συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες με πλήρη μηχανο­γραφική υποδομή ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πολίτες των νομών θα εξυ­πηρετούνται από τα ΚΕΠ. Οι νέες Στρατολογικές υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών ενώ οι περίπου 50 αξιωματικοί που υπηρετού­σαν σε αυτά, θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
Το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των Στρατολο­γικών Υπηρεσιών της χώρας, το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον υπουργό κ. Βενιζέλο, τίθε­ται σε εφαρμογή με την πλήρη μηχανοργάνωση και ψηφιοποί ηση των Στρατολογικών Γρα­φείων και την παράλληλη ριζι­κή ανασυγκρότηση των υπηρε­σιών, στο πλαίσιο του «Καλλι-κράτη».
Όπως ανακοινώθηκε, το πρό­γραμμα θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του έως το τέλος του 2011 και προβλέπει την δημι­ουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (θ-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρε­χόμενες υπηρεσίες και θα μει­ώσουν το λειτουργικό τους κόστος.
Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών(ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτη­ση, e-mail) και η διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, δίνουν τη δυνα­τότητα της άμεσης διεκπεραί­ωσης των αιτημάτων των πολι­τών προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Το νέο πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το κόστος λειτουρ^ γίας του παλαιού συστήματος, καθώς τα 57 Στρατολογικά Γρα­φεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατο­λογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προ­ϋπολογισμό για ενοίκια γραφεί­ων (200.000 ευρώ) και λειτουρ­γικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits