Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

2001 υπο τα παλαμάκια του Ισμαήλ Τζέμ ,η αρχή του ξεπουλήματος των Εθνικών μας δικαίων στους Τούρκους και η ανάληψη των δεσμεύσεων

Για όσους αναρωτιούνται για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τα βιβλία ιστορίας αλλά και με άλλες ανθελληνικές “διορθώσεις” και  “μελέτες” που προωθεί το κατά τα άλλα Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω φύλλο της Εφημερίδας της “Ελληνικής” Κυβέρνησης.
Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Ελευθερία» του Λονδίνου έγραφε στις 6 Σεπτεμβρίου 2007:
Στις 27 Ιουνίου 2001 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης η επαίσχυντη συμφωνία Γιώργου Παπανδρέου (Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη) και του Τούρκου ομολόγου του Ισμαήλ Τζεμ, με την οποία παραχωρείται το δικαίωμα στην Τουρκία να εγκρίνει αυτή πως θα γράφονται τα σχολικά μας βιβλία και το πώς θα παρουσιάζεται η ιστορία μας. Συγκεκριμένα το εδάφιο 1 εντέλλεται τα εξής:
«Θα συνεργάζονται (!) οι δύο χώρες στην παρουσίαση της Ιστορίας, της Γεωγραφίας, του Πολιτισμού και της Οικονομίας, ιδιαίτερα στα σχολικά βιβλία. Με αυτόν τον στόχο, θα συστήσουν μια μικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία για να προτείνει διόρθωση των ανακριβειών…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits