Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 Με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία
στη διχαστική και ύποπτη αντίληψη της 35ετίας, όπως επεχείρησε να την ερμηνεύσει,  με άστοχο και ημιτελή τρόπο ο κ. Βενιζέλος, για τους αποστράτους κάτω των 55 ετών.
 Με αφορμή την απάντηση από το βήμα της Βουλής, στις 14-10-2011, του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και πρώην ΥΠ.ΕΘ.Α κ. Βενιζέλου σε ερώτηση του βουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη Αστέριου, σχετικά με το θέμα των άδικων, τιμωρητικών και εκδικητικών περικοπών σε απόστρατους ηλικίας κάτω των 55 ετών, χρήσιμο και εποικοδομητικό  θα ήταν να καταγραφεί συνοπτικά η ισχύουσα Νομοθεσία που διέπει τη συμπλήρωση της 35ετίας, προκειμένου να διαλυθεί η επικρατούσα τεχνηέντως ή εν αγνοία σύγχυση.
  
Κατ' αρχήν ο κ. Βενιζέλος είναι απόλυτα  εκτεθειμένος στη συνείδηση όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και κάθε νοήμονος πολίτη αφού επιδίδεται  σε αυτοσχέδιους και αυθαίρετους λογικοφανείς  ακροβατισμούς περί δημοσίου συμφέροντος, αγνοώντας προκλητικά και ερειστικά τόσο την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος των στρατιωτικών, όσο και την υπάρχουσα νομοθεσία.

Στη συνέχεια περιπλέκει και περιπλέκεται (μετά τα 17:30 του επίμαχου video), όσον αφορά το σκέλος της 35ετίας, καθόσον αναφερόμενος σ' αυτούς που θα εξαιρεθούν από την περικοπή του 40% των αποδοχών για ποσά άνω των 1000 ευρώ, συμπεριέλαβε ουσιαστικά, μόνο αυτούς που κατατάχθηκαν στο στράτευμα μετά την 1-10-1990 και έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.1902/1990, σε συνδυασμό με αυτές του Ν.2084/1992, διπλάσιες εισφορές για την αναγνώριση των «πλασματικών*» ετών.

Μάλιστα για όσους διορίσθηκαν ή κατατάχθηκαν από 1-10-1990 μέχρι της 31-12-1992, ίσχυε η προαιρετικότητα για την αναγνώριση οποιουδήποτε «πλασματικού» χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο(εκστρατείας, εξάμηνα κ.ο.κ), ενώ για όσους διορίσθηκαν ή κατατάχθηκαν από την 1-1-1993 και μετά (νέοι ασφαλισμένοι), η αναγνώριση ήταν κατ' αρχήν υποχρεωτική, φυσικά με την καταβολή ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε περίπτωση.

Με τη διατύπωση όμως των διατάξεων του Ν.3513/2006 η προαιρετικότητα αυτή στην αναγνώριση ή όχι στο διπλάσιο της κάθε πλασματικής υπηρεσίας, επεκτάθηκε πλέον σε όλους, ήτοι και σ' αυτούς που κατατάχθηκαν από την 1-1-1993 και μετά.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο χρόνος υπηρεσίας των στρατιωτικών που υπολογίζεται στο διπλάσιο(εκστρατείας, πτητικά, πτωτικά κ.λ.π), που διανύθηκε μετά την 1-10-1990, αναγνωρίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ως προς τη σύνταξη, «χωρίς να απαιτείται η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών απ' όσους έχουν διορισθεί ή καταταγεί μέχρι την 30-9-1990» και ανεξάρτητα από το πότε διανύθηκαν τα έτη αυτά(πριν ή μετά την 1-10-1990).

Με λίγα λόγια για τους  στρατιωτικούς που κατατάχθηκαν πριν την 1-10-1990, τα «πλασματικά» χρόνια προσμετρώνται αυτεπάγγελτα και αυτοδίκαια στη συνολική συντάξιμη υπηρεσία, «χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής οποιασδήποτε εισφοράς», αφού για την κατηγορία αυτή των στρατιωτικών δεν προβλέπονταν και συνεχίζει να μην προβλέπεται  σε καμία διάταξη νόμου η καταβολή  εισφορών για αναγνώριση «πλασματικής» υπηρεσίας.

Συνεπώς οι απόστρατοι στρατιωτικοί που έχουν χαρακτηρισμένη από το Γ.Λ.Κ συνολική συντάξιμη υπηρεσία πλέον των 35 ετών, είναι αδύνατον να μη συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των εξαιρουμένων από την καταβολή της πρόσθετης εισφοράς του 40%, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν να τιμωρούνται για κάτι(μη καταβολή εισφορών) για το οποίο δεν είχαν ουδεμία νομοθετική υποχρέωση(ούτε καν δυνητική)!!!
Εκτός βέβαια αν επιβληθεί παρ' ελπίδα ένα νέο βίαιο«Νομοθετικό Πραξικόπημα», που θα καταλύει κάθε έννοια της έννομης τάξης!!!
Αυτά για την αποκατάσταση της πλήρους και ακριβούς αλήθειας επί του συγκεκριμένου και μόνο θέματος.

Πέραν της ως άνω τεχνοκρατικής ανάλυσης, η καινοφανής αυτή ερμηνεία του κ. υπουργού θεωρείται ως νέα υπονομευτική προσπάθεια ρατσιστικής, ατιμωτικής, κατάπτυστης και επαίσχυντης υποκατηγοριοποίησης και κατασυκοφάντησης της τάξης των αποστράτων στα πλαίσια του δόγματος "διαίρει και βασίλευε". Είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, ώστε όλοι να στρατευθούμε ως μια γροθιά στη δρομολογούμενη ηθική και οικονομική μας εξαθλίωση.
Πάνω απ' όλα διεκδικούμε την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας.
Η υστερόβουλη δαιμονοποίηση των αποστράτων και ειδικότερα η εκδικητική μανία σας Κοι υπουργοί(συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπεγλίτης) για τους κάτω των 55 ετών που αποσύρθηκαν αξιοπρεπώς (μη συμβιβαζόμενοι ενδεχομένως με καταστάσεις και γεγονότα) με αίτηση αποστρατείας (και όχι παραίτησης) δυστυχώς σας εκθέτει αναπανόρθωτα.
Αν είναι να κόψετε μισθούς και συντάξεις....τότε ΝΑΙ να κόψετε εξίσου απ' όλους και όχι ιδιαίτερα και ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ στα "απολωλότα πρόβατα" που τόλμησαν να ξεστρατίσουν απ' το μαντρί!!!
Άλλωστε το σύνθημα είναι ένα και μοναδικό:
ΝΑΙ στις θυσίες απ' όλους..ΟΧΙ στην εκδίκηση των ολίγων!!!

*Υ.Γ: Τα «πλασματικά» χρόνια είναι ένας παρεξηγημένος όρος που παραπέμπει σε χαριστικές διατάξεις, δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν ανταποκρίνεται επ' ουδενί στο συνολικό έργο του στρατιωτικού. Είναι κατ' ουσία απολύτως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, αφού αν υπολογίσει κανείς 24ωρες υπηρεσίες, ασκήσεις, απογευματινές, βραδυνές και λοιπές αντιξοότητες, που δεν αποζημιώνονται, δεν είναι παρά ένα «αντίδωρο» της Πολιτείας, στις κατά πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις της.          
                  
                                                           Λαφτσόπουλος Σταύρος
                                                                   Σχης(Ο) ε.α'

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_5079.html#ixzz1ayvssBAV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits