Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεν είχε καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων στο ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας γλίτωσε περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες μετά την μηνυτήρια αναφορά του ΙΚΑ για μη καταβολή εισφορών εργαζομένων στο κόμμα. Συγκεκριμένα, τo υποκατάστημα του ΙΚΑ Αθηνών στις 8 Φεβρουαρίου 2012 διενήργησε έλεγχο και διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας ως εκπρόσωπος του κόμματος δεν είχε καταβάλει καθόλου εισφορές για το δίμηνο από 1.11.2011 έως 31.12.2011, ύψους 60.819 ευρώ.
Κατόπιν αυτού το ΙΚΑ υπέβαλε στις 9 Απριλίου 2012 μηνυτήρια αναφορά για μη καταβολή εισφορών, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον αριθμό των προσώπων και τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που απασχόλησε και δεν είχαν ασφαλιστεί για το επίμαχο δίμηνο.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο και τον περασμένο Μάρτιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε απαράδεκτη τη δίωξη σε βάρος του κ. Τσίπρα, καθώς δεν είχε αρθεί προηγουμένως η ασυλία του.
Έτσι, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στη Βουλή για να αποφανθεί περί της άρσης ή μη της ασυλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Παντελής, επέστρεψε την δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για επισυναφθούν αντίγραφα των Πράξεων Επιβολής Προστίμων (ΠΕΕ) του ΙΚΑ και να γνωστοποιηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που δεν είχαν ασφαλιστεί το επίμαχο διάστημα.
Το υποκατάστημα του ΙΚΑ απαντά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι στο μεσοδιάστημα έχουν καταβληθεί οι εν λόγω εισφορές και με τη σειρά της διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την απάντηση του ΙΚΑ.
Κατόπιν αυτών ο Γιώργος Παντελής επιστρέφει τη δικογραφία στο Εισαγγελία Πρωτοδικών τη για αρχειοθέτηση, καθώς είχε εξοφληθεί το εκκρεμές ποσό των εισφορών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

04/12/13 - 18:58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits