Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΑΛΟΥΛΑ ΤΟ ΚΑΣΣΑΜΠ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ. ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΙΕΡΑ > ΦΩΤΟ


ιεραΠορφύρης Δ / Σταφυλά Π

Μια ανάσα από την Τουρκία και πάλι ο συριακός στρατός. Επανέκτησε την Κυριακή πανηγυρικά την πόλη Kassab και ένα συνοριοφυλάκιο πύλη εισόδου στα τουρκοσυριακά σύνορα. Τα δύο αυτά στρατηγικά σημεία ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών για 3 μήνες. Η παραμεθόριος πόλη είναι κυρίως χριστιανική αρμενική παροικία και ένα θέρετρο αναψυχής με ξενοδοχειακές υποδομές. Η συριακή κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την Τουρκία για την υποστήριξη που παρείχε στην κατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές τον Μάρτιο και για την μεταφορά τραυματιών τζιχαντιστών σε νοσοκομεία της.

“Οι δυνάμεις μας σε συνεργασία με την πολιτοφυλακή αυτοάμυνας επανεγκατέστησαν την ασφάλεια και στο Κασσάμπ”, ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο συριακός στρατός και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.( armenews 15.06.14)

Οι πρώτες εικόνες που αντίκρυσαν οι άνδρες του τακτικού στρατού όταν εισήλθαν στην πόλη ήταν απογοητευτικές. Καμμένα σπίτια,λεηλατημένες οικίες,βεβηλωμένες εκκλησίες. Μια δεύτερη Μααλούλα άφησαν πίσω τους οι ξένοι εισβολείς. Στις εικόνες είχαν βγάλει τα μάτια των αγίων είχαν ξηλώσει τις μορφές τους ως και στα προσκυνητάρια του δρόμου. Έκαψαν εκκλησίες, σύλησαν τάφους, ακρωτηρίασαν αγάλματα του Ιησού, ξήλωσαν τους σταυρούς από τους τρούλους. Η εκκλησία που υπέστη την μεγαλύτερη βαναυσότητα ήταν αυτή της Παναγίας που ανήκει στην αρμενική κοινότητα. (syriapress) Την κατέστρεψαν λίγο πριν την φυγή τους.

ιερα2
ιερα3
ιερα4
ιερα5
ιερα6 ιερα7
ιερα8
ιερα9
ιερα10
ιερα11
ιερα12ιερα13
ιερα14ιερα15
ιερα16ιερα17
ιερα18



ιερα19

http://greeknation.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5215.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits