Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

«Χείμαρρος» φόβου στη Χειμάρα οι Αλβανοί! Σήμα κινδύνου από τους Βορειοηπειρώτες στο εθνικό κέντρο




■ Είναι νωπό ακόμα το χώμα που σκεπάζει τον δολοφονημένο Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε τη μητρική του γλώσσα

■ Ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του βρίσκεται στα χέρια των Αλβανικών αρχών

■ Αλλά άλλοι Αλβανοί «παλικαράδες» πυροβόλησαν το σπίτι του με σκοπό να ξεκάνουν και την οικογένειά του

■ Ανάστατοι οι Ελληνες της Χειμάρρας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

■ Αλλά ποιος να τους προστατέψει, οι λύκοι θα φυλάξουν τα πρόβατα; 

■ Πληροφορίες θέλουν να πρωτοστατούν στελέχη του UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς

■ Υπάρχει σχέδιο εκφοβισμού των Ελλήνων Χειμαρριωτών για να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες

■ Η ανεκτική στάση της Ελληνικής πλευράς και η αδιαφορια προς την ομογένεια απεθράσυνε τους Αλβανούς και επιχειρούν τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής.

Εκείνοι που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι, λέει ο λαός για όποιους η ψυχή τους ξεχειλίζει από θράσος κι ενώ είναι ένοχοι για κάποια πράξη ή παράλειψη, βγαίνουν και από πάνω και ζητούν και τα ρέστα.
Αυτό συμβαίνει και με τους Αλβανούς.

Εμείς τους αντιμετωπίζουμε σαν φίλους κι αυτοί είναι έτοιμοι να μας δώσουν τα άντερα στα χέρια.

Αβυσσαλέο μίσος κατά των Ελλήνων τρέφουν.

Το έδειξαν και πρόσφατα με την εν ψυχρώ και εκ προμελέτης δολοφονία του Ελληνα βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα.

Τον διαμέλισαν γιατί μιλούσε ελληνικά.

Δεν έφτανε αυτό το έγκλημα, αλλά φαίνεται ότι θέλουν και άλλο αίμα τα ανθρωπόμορφα θηρία.

Θέλουν να εξοντώσουν και την οικογένεια του δολοφονημένου.

Η Ελληνική πλευρα παρακολουθει τα τεκταινόμενα εκ του μακρόθεν και προβαίνει σε χλιαρές διαμαρτυρίες.

Ετσι οι Αλβανοί έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.


Νέες προκλήσεις κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, από Αλβανούς παρακρατικούς! Άγνωστοι, προσπαθούν τώρα να εκφοβί-σουν την οικογένεια του Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε προ ημερών από Αλβανούς! Συγκεκριμένα, δύο αυτοκίνητα πέρασαν έξω από το σπίτι της οικογένειας του νεκρού στο δρόμο από τον Αυλώνα προς τους Αγίους Σαράντα, με τους επιβάτες τους να πυροβολούν τρεις φορές στον αέρα! Η αστυνομία έφτασε στο σημείο του συμβάντος και περισυνέλεξε τους κάλυκες. Σκότωσαν το παλικάρι και ζητούν και τα ρέστα λοιπόν οι Αλβανοί! Είναι σαφές ότι πρόκειται για απόπειρα εκφοβισμού της οικογένειας του θύματος και των Ελλήνων της Χειμάρας γενικότερα, με τους Αλβανούς να κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους.

Προφυλακιστέος ο δράστης
Πάντως, ο Αλβανός εισαγγελέας δεν χαρίστηκε (για την ώρα) στον Ιλίρ Μούκα, δράστη της φονικής επίθεσης κατά του Αριστοτέλη Γκούμα.
Ο Μούκα, οδηγός του αυτοκινήτου που «έλιωσε» στην κυριολεξία τον Βορειοηπειρώτη (οι ομογενείς μας διαμαρτύρονται, λέγοντας ότι η σορός του Γκούμα δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή), οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου στη Βλόρα και κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς ο εισαγγελέας του απηύθυνε κατηγορία, όπως και στα άλλα έξι άτομα, τα οποία μετείχαν στην επίθεση κατά του ομογενούς μας και προφυλακίστηκαν επίσης.
Σημειωτέον ότι ο Αλβανός φονιάς, ο οποίος αρχικά είχε κρυφτεί στα Τίρανα, είχε επικηρυχθεί από την αλβανική αστυνομία αμέσως μετά το συμβάν, με το ποσό των 20.000 δολαρίων.
Ο Μούκα αρνείται τις κατηγορίες, μιλάει για ατύχημα, αρνείται ότι είχε εθνοτικό κίνητρο, δέχεται ότι είχε προηγηθεί συμπλοκή και ως αίτιο αναφέρει ότι το θύμα και η παρέα του τον... κοίταζαν περίεργα!

Αρνείται ότι είχε διαπληκτιστεί πριν το ατύχημα με τον ομογενή μας και ισχυρίζεται ότι κατάλαβε πως κάποιον παρέσυρε, αλλά εγκατέλειψε το σημείο για να αποφύγει τις συνέπειες.

Οι αυτόπτες μάρτυρες όμως, τον διαψεύδουν.

Από την πλευρά του, για «βιασύνη να κλείσει η υπόθεση» εκ μέρους των Αλβανών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο «Έθνος».

Άλλη μία επίθεση!

Όμως, άλλο ένα συμβάν ήρθε να προστεθεί στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν σοβινιστικοί κύκλοι της γείτονος για τη δημιουργία κλίματος έντασης και την εκδίωξη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Αλβανοί παρακρατικοί επιτέθηκαν σε Έλληνα Βορειοηπειρώτη στην παραλία Λιβαδειού στη Χειμάρρα, επειδή... μιλούσε ελληνικά στο κινητό του (!), τον τραυμάτισαν και τον λήστεψαν!

Όπως λένε Βορειοηπειρώτες, τα κρούσματα επιθέσεων κατά Ελλήνων οι οποίοι μιλούν τη μητρική τους γλώσσα αυξάνονται συνεχώς, ιδιάιτερα στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρας.

Χθες το πρωί πάντως, Βορειοηπειρώτες απέκλεισαν το δρόμο Αγίων Σαράντα - Αυλώνα, ενώ παράγοντες της μειονότητας μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη Χειμάρα, οι ομογενείς είναι ανάστατοι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι...

Οι Κοσοβάροι εποφθαλμιούν την ελληνική γη

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ενδείξεις για μια νέα απόπειρα των Αλβανών να βάλουν στο χέρι την ελληνική γη στη Χειμάρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες Βορειοηπειρωτών, πληθαίνουν οι οχλήσεις από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου που επισκέπτονται την περιοχή της Χειμάρας για διακοπές και κάνουν «προσφορές» σε Βορειοηπειρώτες για τη γη και τις επιχειρήσεις τους.
Είναι σαφές ότι οι Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο προσπαθούν να «ξεπλύνουν» μαύρο χρήμα που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες (λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, διακίνηση λευκής σαρκός), «επενδύοντας» στην πανέμορφη γη της Χειμάρας. Κάτι που φυσικά γίνεται με την ενθάρρυνση των αλβανικών αρχών, που δεν μπαίνουν στον κόπο να ρωτήσουν τι και πως...

 Εαν το εθνικό κέντρο δεν σκύψει «με προσοχή πάνω στους Έλληνες της μειονότητας, σε λίγο καιρό στη Χειμάρα, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσπάθειας αφελληνισμού που καταβάλλουν σοβινιστικοί κύκλοι στην Αλβανία, η γη των Ελλήνων θα περάσει στα χέρια των Αλβανών με ανυπολόγιστες για τον Ελληνισμό συνέπειες».

Έφη Σέλλιου,
πρ. πρόεδρος Νεολαίας Βορειοηπειρωτών

Εφημεριδα Ελεύθερη ωρα 21-8-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits