Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Δ. Α.Ε. Εκατοντάδες δισ. τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα

Η παραγωγική διαδικασία και τα αναπτυξιακά προγράμματα υπολείπονται κατά πολύ των σύγχρονων προσδοκιών πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν αλλαξουμε νοοτροπία να στείλουμε τους άχρηστους οικονομολόγους που μας έφτασαν εδώ στον αγύριστο  θα συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά. 


Σ.Σ

Οι  άχρηστοι οικονομολόγοι των κολεγίων που υποψιάζομαι ότι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους κι αρχίζω να αμφιβάλω για το βαθμό και την αυτοτέλεια του πτυχίου τους , όπως αποδείχτηκε δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα , αποβιομηχάνισαν τη χώρα , όλα τα έργα και οι αγορές που εσύναψαν κατάφεραν να έχουν τετραπλάσιο κόστος λόγω της μίζας και της ρεμούλας , έφεραν τη χώρα μας και μας σε  οικονομική εξαθλίωση κι ανέβασαν μέσα σε 37 χρόνια το δημόσιο χρέος 1000% πάνω .


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για την κρίσιμη περίοδο 2011-2015, υπολογίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ στα 313,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, μόνο τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ θα παρασχεθούν από τον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Τα υπόλοιπα ποσά η Ελλάδα πρέπει να τα αναζητήσει από τις διεθνείς αγορές στις οποίες θα βγει και πάλι με την ευχή να μην την «ρημάξουν τα spread» . 

Όσον αφορά τις ανά έτος δανειακές ανάγκες της Ελλάδας αυτές υπολογίζονται σε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ

Για το 2011 η χώρα έχει ανάγκη 55,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το 2012 τα δάνεια θα φτάσουν τα 57,9 δισ. ευρώ.

Το 2013 θα υποχωρήσουν στα 53,1 δις. ευρώ.

Το 2014 και το 2015 θα εκτοξευτούν σε 70,7 δισ ευρώ και 76,6 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι δανειακές ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010 ανέρχονται στα 73,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Μετά τα παραπάνω ας κοιμηθούμε ανέμελοι , ας τους ξαναδώσουμε ψήφο κι εμπιστοσύνη για να χρεώσουν και τα τρισέγγονα μας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits