Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δύο λίστες του ΣΔΟΕ με 52 πολιτικούς - Δείτε τα επίσημα έγγραφα






Δύο λίστες με 52 ονόματα πολιτικών που βρίσκονται υπό διερεύνηση από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έρχονται στη δημοσιότητα, με γνωστά ονόματα αλλά και ηχηρές απουσίες σε σχέση με τη γνωστή «λίστα των 36».
Συγκεκριμένα, στις δύο λίστες, που δημοσιοποίησε σήμερα το zougla.gr, περιλαμβάνονται τα ονόματα των περισσότερων εκ των 36 πολιτικών που ήταν ήδη γνωστά εδώ και μία περίπου βδομάδα, όταν δημοσιοποιήθηκε η περίφημη «λίστα του ΣΔΟΕ» προκαλώντας την σύσσωμη αντίδραση των συγκεκριμένων πολιτικών που δήλωναν ότι ουδεμία σχέση έχουν.

Οι δύο λίστες έχουν ημερομηνία 29 και 30 Αυγούστου αντίστοιχα και περιλαμβάνονται σε επίσημα έγγραφα-επιστολές των Περιφερειακών Διευθύνσεων προς την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ. Η πρώτη έχει αποστολέα την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας του ΣΔΟΕ και απευθύνεται προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος, Στέλιο Στασινόπουλο.
Η δεύτερη εστάλη στις 30 Αυγούστου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και πάλι με παραλήπτη τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.
Αιτία για να σταλούν τα ενημερωτικά έγγραφα από τις διευθύνσεις προς την διοίκηση του ΣΔΟΕ ήταν η σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, κ. Νίκου Τσούκαλη, στις 28 Αυγούστου, προς τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Τσούκαλης ρωτούσε τον κ. Στουρνάρα αν «ερευνά πράγματι το ΣΔΟΕ υποθέσεις πολιτικών προσώπων για τις οποίες έχει ανοίξει φακέλους» και «πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή».
Αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή, με εντολή του υπουργού Οικονομικών, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ άρχισαν να στέλνουν έγγραφα προς την διοίκηση του Σώματος όπου ανέφεραν τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχουν.
Οι δύο λίστες που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα προέρχονται από δύο τέτοια έγγραφα και περιλαμβάνουν πρώην και νυν βουλευτές, υφυπουργούς, υπουργούς, νομάρχες, δήμαρχους κλπ και τα ονόματα φτάνουν τα 52.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε απαντήσει προ δεκαημέρου ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει 32 πολιτικά πρόσωπα.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τις λίστες των 52 πολιτικών λείπουν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος,ο Γιάννης Ανθόπουλος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Αθανάσιος Νάκος αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Τα ονόματά τους υπήρχαν όμως στην λίστα των 36.
Να σημειωθεί επίσης πως ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, απάντησε χτες και σήμερα στις έγγραφες ερωτήσεις των κ. Καρχιμάκη και Κακλαμάνη πως «δεν υφίσταται δημόσιο έγγραφο «Λίστα» στην υπηρεσία μας στην οποία αναγράφεται το όνομά σας».
Την ίδια απάντηση, ότι δεν υπάρχει λίστα με το όνομά του στο ΣΔΟΕ, έδωσε ο κ. Στασινόπουλος και στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ωστόσο το όνομά του υπάρχει στην πρώτη λίστα.

Κλικ στις εικόνες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits