Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (9/10/44) ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΚΡΟΦΑ. SORRY Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στην Αθήνα η Μέρκελ την Τρίτη
"Σαφώς πρόκειται περί σημειολογίας επικοινωνιακής η επιλογή της αφίξεως της εις Αθήνας, αυτή ταύτη την ημέρα εθνικής Μνήμης του βομβαρδισμού των Αθηνών, καθώς οι Γερμανοί απεχώρουν, δλδ την 9η Οκτωβρίου 1944...,!!!" ΤΥΧΑΙΟ;..


Οπως ανέφερε κατα την ενημέρωση των συντακτών ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών».«Είναι ταξίδι που βεβαίως πραγματοποιείται σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα εν μέσω μαζικών μέτρων προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων που έχουν σημαδέψει την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.
«Βλέπουμε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες έχουν ενταθεί υπό την κυβέρνηση Σαμαρά και θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτή (την προσπάθεια)», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την γερμανική έκδοση του Reuters, μετά τις συνομιλίες του Σαμαρά - Μέρκελ έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου. 
Μαξίμου: Πολύ θετική επίσκεψη
Την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που τής είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.
Για την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα υπάρχει ήδη προετοιμασία, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια μορφή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους του Τύπου.
Η Αγκελα Μέρκελ αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits