Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΡΟΔΙ:Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ

Το ρόδι αποτελεί το σύμβολο της καλοτυχίας ,της ευημερίας,της αφθονίας,του πλούτου και του έρωτα για πολλούς λαούς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.


Περιέχει ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών ενώ συμβάλει στην πρόληψη πολλών ασθενειών και στην '' καταπολέμηση'' της γήρανσης.
Η συγκέντρωση των ευεργετικών αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες,ανθοκυανίνες,ελλαγικό οξύ)είναι 3 φορές μεγαλύτερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί με αποτέλεσμα να εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση ,να μειώνει το κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ( εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερίνης) ενώ συμβάλει στη μείωση της πίεσης. Αξίζει να σημειωθεί οτι η αντιοξειδωτική του δράση ( ORAC) ανέρχεται στις 2860 μονάδες/100 γρ .
Επιπλέον,είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,C,E,σίδηρο,φυλλικό οξύ και κάλιο.
Το ρόδι περιέχει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες φαινολινικού κηκιδικού οξέως ενός ισχυρού αντικαρκινικού και αντιοξειδωτικού φυτοχημικού.
Παράλληλα μελέτες έχουν αποδείξει οτι αναχαιτίζει το πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε ποσοστό πάνω απο 90% ενώ το εκχύλισμα του έχει αποδειχτεί ευεργετικό στην καταπολέμηση μορφών καρκίνου όπως του εντέρου ,τού προστάτη κ.τ.λ.
Το ρόδι έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
Χρησιμοποιείται για την θεραπεία της χρόνιας διάρροιας ,στη αντιμετώπιση της οστεοαθρίτιδας,για την επούλωση εγκαυμάτων όπως και του ιού του έρπητα.
Το ρόδι αυξάνει την γονιμότητα ενώ βοηθάει στη αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμμηνόπαυσης.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ
Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες έξω από το ψυγείο σε σκοτεινό περιβάλλον και αρκετούς μήνες στο κάτω μέρος του ψυγείου.Για να τα διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη σε ειδικό δοχείο ή σε σακουλάκι για τρόφιμα.

Τράικου Μαρία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 http://amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits