Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της Βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ. Κας Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη Σχετικές με τις ελλείψεις Ιατρων στη Φωκίδα.


Ερώτηση
Προς: Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοι­νωνικής Αλληλεγγύης Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο

Θέμα: Σοβαρές ελλείψεις ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Άμφισσας

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ασθε­νείς στην Άμφισσας, με απειλητικά για τη ζωή τους πνευμονολογικά και νευρολογικά νοσήματα, από το γεγονός ότι δεν υπάρχει Πνευμονολόγος και Νευρολόγος. Αποτελεί το λιγότερο ντροπή το γεγονός ότι εν έτη 2010 σε έναν από τους πλέον συνήθεις προ­ορισμούς, όπως είναι η Άμφισσα και η ευρύ­τερη περιοχή της Φωκίδας, να μην είναι στε­λεχωμένο από ικανούς Ιατρούς σε σοβαρές ειδικότητες το νοσοκομείο. Ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτι­κό προσωπικό καθώς πολλοί νοσηλευτές είναι με καθεστώς
stage και οι συμβάσεις τους λήγουν.
Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να στελεχωθεί επάξια το νοσο­κομείο Άμφισσας;
3. Τι θα γίνει με το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου;

Η ερωτώσα Βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου -Παπαδάκη

Ερώτηση
Προς: Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοι­νωνικής Αλληλεγγύης, Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο
Θέμα: Σε ανασφάλεια οι κάτοικοι στο Νομό Φωκίδας
Σε αγανάκτηση και καθημερινή ανασφάλεια βρίσκονται οι κάτοικοι στο Νομό Φωκίδας από το γεγονός ότι το σύστημα υγείας στο νομό υπολειτουργεί. Για παράδειγμα οι δημότες της περιοχής Δωρίδας αναγκάζονται για μια απλή εξέταση αίματος να κάνουν πάνω από 100 km, κατεβαίνουν στην Άμφισ­σα για το λόγο ότι δεν υπάρχει αιματολόγοςκαι ακτινολόγος και το κέντρο υγείας είναι το μοναδικό σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Άμφισσα και εξυπηρετεί όλη την ευρύτε­ρη ορεινή περιοχή Δωρίδας. Επιπλέον υπάρ­χουν μόνο 3 οδηγοί στο ΕΚΑΒ της περιοχής παρά το ότι καλύπτει πάνω από τριάντα χωριά. Ο ένας οδηγός είναι αποσπασμένος από το ΕΚΑΒ Άμφισσας και σε περίπτωση άδειας του ενός, η περιοχή από κάλυψη ασθενοφόρου για κάποιες ώρες μένει ακά­λυπτη αφού οι δύο που απομένουν δεν φτά­νουν για να καλύψουν όλο το 24ωρο και η περιοχή καλύπτεται με το ΕΚΑΒ από την Άμφισσα.
Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκε­κριμένο θέμα;
2. Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η δημιουργία και η σωστή οργάνωση κέντρου ΕΚΑΒ, κάνο­ντας τους κατοίκους της περιοχής να ζουν μέσα στην απόλυτη ανασφάλεια;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη

--------------------------------------------------------------------------
Στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου δεν προβλέπονται θέσεις
μικροβιολόγου και Ακτινολόγου

Για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Άμφισσας:
"Άκαρπες οι συνεχόμενες προκυρήξεις για νευρολόγο,
καρδιολόγο και ψυχίατρο"

Η περιοχή της Δωρίδας καλύπτεται από το ΕΚΑΒ. Υπηρετούν δύο (2) οδηγοί στο Κ.Υ. Λιδωρικίου και ένας (1) με απόσπαση από το ΕΚΑΒ Άμφισσας.1 Απάντησε ο υπουργός Υγείας και Κοι­νωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινο­βουλευτική ερώτηση της βουλευτή Ευβοίας του ΛΑΟΣ κας Ουρανίας Παπανδρέου Σχετικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Λιδωρι­κίου.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ο κος Υπουργός σημείωσε πως το ζήτημα της πρό­σληψης Πνευμονολόγου λύθηκε ήδη από τις 17-9-2010 ενώ για το νευρολόγο σημεί­ωσε ότι δεν υπηρετεί στο Γ.Ν. Άμφισσας, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει 4 διαδοχι­κές προκηρύξεις οι οποίες απέβησαν άγο­νες. Επίσης έχουν αποβεί άγονες επανει­λημμένες προκηρύξεις Ψυχιάτρου και Καρ­διολόγου.

Η απάντηση του Υπουργού Α. Λοβέρδου αναλυτικότερα

Απαντώντας στις με αρ. 5571/26-10-2010 και 5573/26-10-2010 ερωτήσεις που κατατέθη­καν στη Βουλή από τη Βουλευτή κ. Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη με θέμα α) «Σε ανασφάλεια οι κάτοικοι στο Νομό Φωκίδας» και β) «Σοβαρές ελλείψεις ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Άμφισσας», όπως με ενημέ­ρωσε η υπηρεσία και σύμφω­να με το αρ. πρωτ. 20629/10­11-2010 έγγραφο της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σας πληροφορούμε τα εξής:
Ιατρός Πνευμονολόγος προ­σελήφθη και υπηρετεί στο Γ.Ν. Άμφισσας από τις 17-9­2010
Ιατρός Νευρολόγος δεν υπη­ρετεί στο Γ.Ν. Άμφισσας, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει 4 διαδοχικές προκηρύ­ξεις οι οποίες απέβησαν άγο­νες. Επίσης έχουν αποβεί άγονες επανειλημμένες προ­κηρύξεις Ψυχιάτρου και Καρδιολόγου. Σχετικά με το νοσηλευτικό προσωπικό προ­βλέπονται 138 θέσεις σε όλες τις κατηγορίες νοσηλευτικού προσωπικού. Υπηρετούν 103 και εκ του συνόλου των θέσεων 12 είναι σε εξέλιξη. Επίσης δεν υπηρετεί νοσηλευτικό προσωπικό με stage δεδομένου ότι οι συμ­βάσεις έληξαν και το προσωπικό έχει αποχω­ρήσει.
Στο Κ.Υ. Λιδωρικίου δεν προβλέπονται από τον Οργανισμό θέσεις ιατρών Μικροβιολόγου και Ακτινολόγου.
Η περιοχή της Δωρίδας καλύπτεται από το ΕΚΑΒ. Υπηρετούν δύο (2) οδηγοί στο Κ.Υ. Λιδωρικίου και ένας (1) με απόσπαση από το ΕΚΑΒ Άμφισσας.
Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου με την
αρ. πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 131935/22-10-2010
απόφαση ανάρτησης με πίνακες θέσεων για κάλυψη από τους καταλόγους των επικουρι­κών ιατρών, συμπεριέλαβε τις κάτωθι θέσεις για το Γ.Ν. Άμφισσας.
- Ακτινοδιαγνωστικής 1 θέση
- Αναισθησιολογίας 1 θέση
- Ιατρικής Βιοπαθολογίας 1 θέση
- Καρδιολογίας 1 θέση
- Μαιευτικής - Γυναικολογίας 1 θέση
- Νεφρολογίας 1 θέση
- Παιδιατρικής 1 θέση

Ο Υπουργός Α. Λοβέρδος

Από την Ώρα της Φωκίδος του Σαββάτου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits