Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα
παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία
πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η
υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα...και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Αποκαλυπτική μελέτη από τον ομογενή επιστήμονα, Τομ Καραγιάννη
Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος
Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η
οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής
Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά
ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του
περιφερικού αίματος.
Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά
κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος
οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό
κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.
«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή
παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε
το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία
του ο Τομ Καραγιάννης.
Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in
vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού
των αποδείξεων που υπάρχουν.
Να σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο
κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και
στην αγριομυρτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου