Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αρχίζει η ανέγερση φράχτη και στη Βουλγαρία


Άμεσα θα αρχίσει η Βουλγαρία τη κατασκευή του φράχτη μήκους 30 χλμ στα σύνορά της με την Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνεχώς αυξανόμενη λαθρομετανάστευση.
Οι πληροφορίες που έδωσε για την αποτελεσματικότητα του φράχτη στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος, κατά την  επίσκεψή του  στη Σόφια,  προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον και στη συνέχεια κατάλαβαν ότι πρέπει και οι ίδιοι να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

Οι φράχτες αυτοί θα αποθαρρύνουν τους λαθρομετανάστες και ιδιαίτερα τους διακινητές να χρησιμοποιούν τα χερσαία περάσματα.
Όπως εξήγησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ( που συνόδευε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο ταξίδι του στη Σόφια) στους Βούλγαρους ομολόγους του θα πρέπει εκτός από το να δημιουργηθεί αυτός ο φράχτης να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση και αστυνομικές δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν αν κάτι προκύψει.
Διαφορετικά από μόνος του ο φράχτης δεν αρκεί να σταματήσει τους λαθρομετανάστες. Όπως πληροφορούμαστε ο φράχτης της Βουλγαρίας δεν θα έχει τάφρο.
Γ.Κοκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits