Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι Στρατιωτικοί στο «ναρκοπέδιο» της τρόικας























Ημέρα της Παναγίας σήμερα. Ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ημέρα που γιορτάζει η Ελλάδα. Η αποστολή και η διαρκής επιδίωξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης.

Μόνο σε ένα περιβάλλον ασφάλειας είναι... δυνατή η νηφάλια και ανεμπόδιστη ενασχόληση του ελληνικού λαού με παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Με βάση αυτή την επιδίωξη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ζουν, αγωνιούν και αγωνίζονται προς όφελός της και προς όφελος του Ελληνισμού γενικότερα.

Εθνικά συμφέροντα

Επιπλέον, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζοντας τη διαρκή επιθυμία για ειρήνη, δρουν και σπεύδουν προς συμπαράσταση και προς όφελος των Ελλήνων, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Με αυτόν τον τρόπο οι Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τους άλλους συντελεστές ισχύος της χώρας, ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και αναδεικνύουν την Ελλάδα σε μία δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας. Συνεισφέρουν πρωταγωνιστικά σε τομείς όπως:

1. Η ασφάλεια και η σταθερότητα, με τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος.

2. Η κοινωνική συνοχή, με την κοινωνική προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

3. Η προστασία του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέρα από την προστασία των εθνικών συμφερόντων, μέσω της αποτροπής, συμμετέχουν ενεργά στην προαγωγή της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Στις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας που αναδύονται στο γεωπολιτικό περιβάλλον οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτοντας υψηλό βαθμό ταχυκινησίας, ευκινησίας και προσαρμοστικότητας, αναλαμβάνουν με επιτυχία την εκτέλεση αποστολών μέσα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης, κερδίζοντας τον σεβασμό των συμμάχων και προβάλλοντας τη χώρα διεθνώς. Σε μία περίοδο όπου η χώρα δίνει έναν πολυεπίπεδο αγώνα στα εθνικά ζητήματα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το όραμα και τη διορατικότητα των στελεχών τους, με την αγόγγυστη προσπάθεια των στρατευμένων νέων μας και τη συμπαράσταση όλου του Ελληνισμού, βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους συντελεστές για την πραγμάτωση των τεθέντων στόχων και επιδιώξεων της Ελλάδας.

Έως και 52% η (πραγματική) μείωση στις αποδοχές

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα πάντως που διατηρείται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται πλέον χιλιάδες οικογένειες εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί οι οικονομικές απολαβές τους μειώθηκαν αισθητά.

Στο πλαίσιο αυτών των περικοπών οι απόστρατοι έχασαν ως και 15% από τις συντάξεις τους λόγω των περικοπών που έγιναν στα ειδικά μισθολόγια και επιπλέον είχαν μειώσεις από 5% έως 20% στο άθροισμα της κύριας σύνταξης και των μερισμάτων που παίρνουν τα μετοχικά ταμεία τους.

Με τον συνδυασμό των δύο αυτών περικοπών οι βασικές συντάξεις των αποστράτων «κουρεύτηκαν» (ανάλογα με τον βαθμό) από 9% ως 21%, ενώ, αν συγκρίνει κανείς τα ποσά που παίρνουν πλέον στο χέρι με τα ποσά που έπαιρναν ως το 2009, θα διαπιστώσει ότι οι πραγματικές μειώσεις που έχουν υποστεί με την κατάργηση των δώρων φτάνουν έως 52%, όπως κατ΄ επανάληψη έχει γράψει η «δημοκρατία».

Έτσι, και σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

Απόστρατος με τον βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ: Πριν από τις περικοπές έπαιρνε ως τον Δεκέμβριο του 2009 βασική σύνταξη (ακαθάριστα) 4.129 ευρώ και του έμεναν καθαρά μετά τον φόρο και την κράτηση ασθενείας 3.042 ευρώ. Σήμερα η βασική του σύνταξη έχει πέσει στα 3.165 ευρώ μεικτά και στο χέρι χθες που πληρώθηκε πήρε 1.726 ευρώ.

Απόστρατος με τον βαθμό του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: Πριν από τις περικοπές έπαιρνε 3.174 ευρώ μεικτά και 2.434 ευρώ καθαρά. Σήμερα μετά τις περικοπές και τις απανωτές μειώσεις, η σύνταξη (μεικτά) έπεσε στα 2.505 ευρώ και στο χέρι εισπράττει 1.548 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό αντιστρατήγου: Έπαιρνε 1.982 ευρώ στο χέρι ως το 2009 και πλέον παίρνει 1.374 ευρώ με την πληρωμή της σύνταξης Φεβρουαρίου του 2013.

Απόστρατος με τον βαθμό του συνταγματάρχη: Έπαιρνε 1.712 ευρώ καθαρά τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ πλέον με τη σύνταξη Φεβρουαρίου 2013 πήρε 1.242 ευρώ.

Αντίστοιχες μειώσεις έχουν υποστεί και τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία όμως συνεχίζουν με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 21/11/2013 – ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - mlazaridis@dimokratianews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits