Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία-ανάσα του ΛΑ.Ο.Σ για τους μικροομολογιούχους που τους «κούρεψαν» 1 δις-Επείγουσα συζήτησή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου σε λίγες μέρες!

Πρωτοβουλία-ανάσα του ΛΑ.Ο.Σ για τους μικροομολογιούχους του Ελληνικού Δημοσίου που τους «κούρεψαν» 1 δις : Στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ συνυπογράφουν την Προσφυγή των μικροομολογιούχων στην Ευρωβουλή - Μεγάλη επιτυχία η επείγουσα συζήτησή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου σε λίγες μέρες.


Κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ  Γ. Καρατζαφέρη το θέμα του «κουρέματος» των μικροομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου φτάνει πλέον στα Όργανα της ΕΕ, με την Προσφυγή που ετοίμασαν από κοινού και συνυπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣ των Ομολογιούχων Ι. Μαρινόπουλος, ο πρ. Βουλευτής και Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτης και ο Αναπλ. Εκπρόσωπος του Κόμματος Κ. Γρηγορόπουλος. Η Αναφορά-Προσφυγή η οποία υπεβλήθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθήθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Ν. Σαλαβράκο, ο οποίος κατάφερε να την βάλει στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έτσι θα συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος την 1η Απριλίου, δηλαδή πριν από την διάλυση της παρούσας σύνθεσης της Ευρωβουλής λόγω των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάιο .Στην Αναφορά που υπεβλήθη στις Βρυξέλλες οι μικροομολογιούχοι και τα δύο στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. ζητούν την άμεση αποζημίωση όσων επένδυσαν σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία «κουρεύτηκαν», με αποτέλεσμα να έχουν απώλειες 1 δις ευρώ καθώς και 14 αυτοκτονίες(!) μεταξύ των μελών τους. Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς είναι το εξής:

ΑΞΙΌΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ
Ε. ΜΑΖΖΟΝΙ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αρ. Πρωτ 28
ΑΝΑΦΟΡΑ

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Η ανά χείρας Αναφορά υποβάλλεται από τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου"(www.fpoed.gr, Πρόεδρος Ι. Μαρινόπουλος) μαζί με προσωπικότητες της πολιτικής, δημοσιογραφικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας καθώς και με εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί από την αδικία
την οποία υφίστανται οι πολίτες που αποταμίευσαν σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και υπέστησαν πρωτοφανή ζημία ύψους 1 δις ευρώ από το λεγόμενο "κούρεμα" ("ΗΑΙRCUT") του Ελληνικού Δημοσίου χρέους μέσω της διαδικασίας του PSI τον Μάρτιο του 2012.
Οι αποταμιευτές αυτοί που είναι τόσο Έλληνες πολίτες όσο και πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ, ανέρχονται σε πάνω από 15.000 άτομα ενώ μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεπερνούν τα 100.000 άτομα και η απελπισία τους είναι τόσο μεγάλη ώστε ήδη ανάμεσα τους 14 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει !
Η διαδικασία που επελέγη για το "κούρεμα" δεν ήταν εθελοντική όπως επίσημα λέγεται, αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της ΕΕ .Η ζημιά που υπέστησαν είναι τεράστια και υπολογίζεται σε 70% των
χρημάτων που αποταμίευσαν ενώ ταυτόχρονα υφίστανται επιπλέον και όλα τα δεινά της λιτότητας και των μνημονίων που υφίσταται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά δήμευση περιουσιών που πραγματοποιήθηκε από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δε αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αυτά τα 2 χρόνια για την αποκατάσταση της αδικίας είναι προκλητική και καταφανής.
Ζητούμε, αξιότιμη κ. Πρόεδρε, την άμεση αποζημίωσή μας για την οικονομική βλάβη που άδικα υποστήκαμε.
Παράκλησή μας είναι να κληθούμε σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της ευαίσθητης Επιτροπής σας, και να εκθέσουμε στους ευρωβουλευτές- μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφιστάμεθα.
Παρακαλούμε να ειδοποιηθούμε εγκαίρως με αποστολή φαξ στον αριθμό 0030/211/ 8001775 ή με e-mail στο info@fpoed-members.gr ώστε να ρυθμίσουμε τα της μεταβάσεως μας στις Βρυξέλλες.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Μαρινόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ
Σύλλογος Φυσικών
Προσώπων
Ομολογιούχων Ελληνικού
Δημοσίου
www.fpoed.gr

Κ.Αϊβαλιώτης
Πρ. Βουλευτής, Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ

Κ. Γρηγορόπουλος
Αναπλ. Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ
Διευθυντής Ραδιοφωνικού
Σταθμού " ΑΡΤ FM 90,6"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits