Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Μεταξάς το 1938 ξεκίνησε το..γεωτρύπανο για πετρέλαιο...

Όταν ο Μεταξάς το 1938 ξεκίνησε το..γεωτρύπανο για πετρέλαιο... Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών.

… Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί…

… Και ετόνισε: «Αρχίσατε την εργασίαν σας. Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε παν το δυνατόν, δια να εύρετε το πετρέλαιον, το πολύτιμον αυτό αγαθόν δια τον τόπον μας…».

Μετά ήρθε ο πόλεμος, η δολοφονία του Ι. Μεταξά και τα υπόλοιπα γνωστά γεγονότα και τα πετρέλαια έμειναν θαμμένα στο υπέδαφος. Οι δε πολιτικοί-ανδρείκελα της ξενοκρατίας, που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά τον συμμοριτοπόλεμο, μίας χώρας ρημαγμένης με τους κατοίκους της να πεινούν, προτίμησαν να λαμβάνουν (και να ξεκοκαλίζουν, αυτοί και οι φίλοι τους…) τα διάφορα σχέδια Μάρσαλ, υποδουλώνοντας την Ελλάδα, παρά να αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο!
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits