Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία- ελπίδα στις Βρυξέλλες κατά των εισπρακτικών εταιρειών!

Αρθρο του Κ. Αϊβαλιώτη, στην εφημεριδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
Πρωτοβουλία- ελπίδα στις Βρυξέλλες κατά των εισπρακτικών εταιρειών! - Συνεχίζουμε να βοηθάμε τον κόσμο για να γλιτώσουν οι Ελληνες τέλη κυκλοφορίας + τεκμήρια + πανάκριβες ασφάλειεας ! 

Οσο μας επιτίθενται οι βολεμένοι και τα συμφέροντα , τόσο πιο έντονα θα προσπαθούμε να τα ενοχλούμε και να τα ξεβολεύουμε : Σειρά έχουν τώρα οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες που ζορίζουν τον κόσμο πιέζοντας τον για δάνεια που ασφαλώς και δεν μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες , γιατί –πολύ απλά- τα δάνεια αυτά συνομολογήθηκαν από οικογένειες που είχαν συνολικά εισοδήματα π.χ. 2,5 χιλιάδες ευρώ προ ετών( όταν δούλευε ο άντρας και η γυναίκα του σπιτιού) και σήμερα και οι δυό μαζί βγάζουν (αν βγάζουν…) 1600-1800 και , φυσικά, αδυνατούν να δίνουν τρελλές δόσεις δανείου και να πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια . Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι τράπεζες «έκαναν πάρτυ» επί χρόνια στην Ελλάδα, ήδη τις πληρώνουμε πανάκριβα με παροχή ρευστότητας και με έξτρα βοήθεια, κυριολεκτικά «έσκασαν από το φαϊ» επί 2 δεκαετίες και γι’ αυτό τις έχω καταγγείλει 168 φορές μιλώντας με έγγραφα στην Βουλή. Οι τράπεζες αποκόμισαν υπερκέρδη και θεωρώ απίστευτη πρόκληση την πρακτική τους με τις πιστωτικές κάρτες και τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού που χρεώνουν , όπως και τα επιτόκια- ρεζιλίκια ταμιευτηρίου που δίνουν στους αποταμιευτές όταν μας δανείζουν με 9 και 10 % … Εξάλλου, για όλους εμάς που ζήσαμε χρόνια ως μετανάστες στο εξωτερικό ( ήμουν λόγω εργασίας επί 15 χρόνια στο Βέλγιο) , είναι απίστευτο αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα όπου ο κάθε «φούφουτος» αυτοχριζόταν «τραπεζίτης», άνοιγε την τράπεζα- μαγαζάκι , ’κονομούσε τρελλά και έτσι κάθε 20 μέτρα υπήρχε( και υπάρχει) μια τράπεζα στην Ελλάδα.
Σε όλη αυτή την πρωτοφανή κατάσταση κυριαρχίας των ξεσαλωμένων τραπεζικών συμφερόντων( έχω πει στην Βουλή ότι το πολίτευμά μας δεν είναι «Ελληνική Δημοκρατία» αλλά … «Ελληνική Τραπεζο-κρατία» ) έρχεται να προστεθεί και η αφόρητη κατάσταση με τις εισπρακτικές εταιρείες. Ζώντας επί 15 χρόνια στο Βέλγιο( χώρα με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τραπεζικό σύστημα) δεν θυμάμαι να υπάρχουν διαμαρτυρίες για ανάλογες καταστάσεις, πιέσεις, καταγγελλόμενες απειλές από πολίτες ,και όλα τα παρελκόμενα της δράσης κάποιων εταιρειών. Η κατάσταση είναι πρωτοφανής για χώρα της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, και έτσι αποφάσισα να προσφύγω εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών με επείγουσα Αναφορά- Καταγγελία στην Επιτροπή Αναφορών(COMMITTEE ON PETITIONS) του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. Η Προσφυγή είναι ανοικτή σε όλους τους αναγνώστες της «ΕΩΚ» , οι οποίοι μπορούν να αφήσουν όνομα, δ/νση και τηλέφωνο(καθώς για ποια τράπεζα και για ποιά εισπρακτική εταιρεία πρόκειται) στο τηλέφωνο της εφημερίδας 210/ 3625 095.Θα ενημερωθούν εγγράφως οι 35 ευρωβουλευτές-μέλη της Επιτροπής , ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ και φυσικά και η Ελληνική κυβέρνηση την οποία θα καλέσει σε απολογία η Επιτροπή Αναφορών και έτσι θα παρευρεθεί για να δώσει εξηγήσεις ο Πρέσβυς-Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στις Βρυξέλλες , ενώ την σχετική δημόσια συζήτηση θα καλύψει ζωντανά η EUROVISION από το Ευρωκοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή στην οποία προσφεύγω είναι η αυστηρότερη της ΕΕ και έχει παραπέμψει στο παρελθόν πάμπολλες υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ,στο Λουξεμβούργο, ζητώντας την καταδίκη της χώρας-μέλους της ΕΕ στην οποία γίνονταν παραβιάσεις της Κοινοτικής νομοθεσίας. Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει ευαισθησία από τους αρμόδιους φορείς για τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών και δεν τις συμμαζεύουν, εμείς αποφασίζουμε να τις συμμορφώσουμε μπαίνοντας «στο ρουθούνι τους» μέσω της Καταγγελίας μας στην Ευρωβουλή και όποιος αναγνώστης της ΕΩΚ θέλει συμμετέχει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Χαμός με τις πινακίδες ιστορικού οχήματος: Αναταραχή σε εξουσιαστές και «ελιτιστές»
«Ελιτίστικες» αντιδράσεις και προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο όγκος του κόσμου που μαθαίνει, επιτέλους, τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα παλιά οχήματα και προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί .Ετσι υποδέχτηκαν το κράτος και οι «ελίτ» την πρωτοβουλία μας μέσω της «Ε.Ω.Κ». 
Το κράτος ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση ιστορικών πινακίδων καθώς δεν εισπράττει ούτε μισό ευρώ από αυτές.Μιλάμε για πινακίδες ιστορικού οχήματος σε παλιό αυτοκίνητο , δηλαδή ΜΗΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ και ΜΗΔΕΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, χαμηλή ασφάλεια (35-45 ευρώ/χρόνο μαζί με την οδική βοήθεια!), ένα ετήσιο κόστος χρήσης των ιστορικών πινακίδων , και είστε έτοιμοι να κυκλοφορήσετε το παλιό σας όχημα , χωρίς τις τρελλές επιβαρύνσεις του κράτους . Υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα του 1984 και προγενέστερα έχουν(ανεξαρτήτως κυβισμού) ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ κατά την εισαγωγή τους στην χώρα μας.
Απίστευτο όγκο τηλεφώνων λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα από ανθρώπους που έχουν ένα παλιό ΙΧ, μια παλιά μοτοσυκλέτα, ένα αγροτικό, ένα φορτηγάκι κλπ και οι οποίοι δηλώνουν έκπληκτοι για την πληροφόρηση που τους δίνουμε .Ομολογούν οι άνθρωποι ότι δεν την ήξεραν και διψούν για πληροφορίες. Σίγουρα κάποιοι που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την σχετική αρθρογραφία θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αφήσουν, κάποτε, τις «ελιτίστικες» μάχες οπισθοφυλακών και τις επιθέσεις σε όλους εμάς που ενημερώνουμε τον κόσμο, ενώ οι ίδιοι δεν το έκαναν.
Εντωμεταξύ το Υπουργείο Μεταφορών δεν ενημερώνει τους πολίτες γιατί απλούστατα το Ελληνικό κράτος δεν έχει λαμβάνειν ούτε 1 ευρώ από τις ιστορικές πινακίδες. Εμείς παλεύουμε πάντα εναντίον των αναίσχυντων επιβαρύνσεων του κράτους στα ΙΧ, αγωνιζόμαστε εναντίον των εκβιασμών των εισπρακτικών μηχανισμών του και θα συνεχίσουμε –εν αντιθέσει με τους «ελιτιστές» - να βοηθούμε τους πολίτες στο 210/36 25 095 ώστε να αποφεύγουν χαράτσια και παράλογες επιβαρύνσεις υποδεικνύοντας 100% νόμιμες ρυθμίσεις ,και ας μάς επιτίθενται όσο θέλουν . Εξάλλου είναι γνωστή η ρήση ότι «η αλήθεια είναι επαναστατική»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits