Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γιατι δεν παραιτούνται οι 6 Χρυσαυγίτες βουλευτές;

Οι συστημικοί πολιτικοί παράγοντες, που βλακωδώς προκάλεσαν τις  προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, επιχαίρουν για όσα συμβαίνουν, αρνούμενοι να δουν ότι με την στρατηγική της ποινικοποίησης δεν κερδίζουν ψήφους στο εσωτερικό της χώρας.
Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές... ταμπουρώνονται πίσω από το παράνομο των διώξεων που ασκούνται εναντίων τους και τον χαρακτηρισμό τους ως πολιτικών διώξεων και δεν προχωρούν σε πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ακύρωναν τα επόμενα βήματα στον σχεδιασμό των συστημικών πολιτικών τους αντιπάλων.
Οι συστημικοί, οχυρώνονται πίσω από την δύναμη της  εξουσίας, την οποία προσωρινά κατέχουν. Λειτουργούν στα όρια της νομιμότητας (κατά την γνώμη μου την έχουν υπερβεί από καιρό) και κάνουν όποια αυθαιρεσία τους υποδειχθεί. Θεωρούν ότι έτσι θα συγκρατήσουν την εκλογική τους βάση, θα διατηρήσουν εξουσιαστικές δυνατότητες και θα παρεμποδίσουν την απειλούμενη πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίησή τους.

Οι Χρυσαυγίτες, που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σαν τους μόνους που στέκονται ενάντια στο σύστημα των κλεπτοκρατών και των υπηρετών των ξένων εντολέων, αντιδρούν με πολιτικά παιδιάστικο τρόπο. Περιορίζονται με συνεχείς καταγγελίες, κλαυθμυρίζοντας, να κατηγορούν τους εχθρούς τους ότι τους καταδιώκουν παραβιάζοντας τα δικαιώματα που το ίδιο το σύστημα τους είχε παρέξει.
Οι συστημικοί, παρ’ όλα αυτά, αποδεικνύονται ανίκανοι να κάμψουν την τιμωρό διάθεση του λαού που δείχνει να οδεύει προς την Χρυσή Αυγή. Όμως, και οι Χρυσαυγίτες αποδεικνύονται ανίκανοι να αξιοποιήσουν τις αδυναμίες του συστήματος και να ενεργοποιήσουν πολιτικά το 1.000.000 των πολιτών που δηλώνουν ότι θα τους ψήφιζαν σε περίπτωση εκλογών.
Το σύστημα, με όπλο την κοινοβουλευτική του ισχύ ψηφίζει νόμους και λαμβάνει αποφάσεις ανενόχλητο, από την διαρκώς μειούμενη αριθμητική δύναμη των Χρυσαυγιτών βουλευτών. Οι προφυλακισμένοι βουλευτές, δεν παρίστανται στις επιτροπές που παρακολουθούσαν και δεν ψηφίζουν στις ψηφοφορίες της Βουλής. Ήδη στερήθηκαν και του μισθού τους, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το δε κόμμα τους, σε συνέχεια της διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης, έχασε και τις 50.000 ευρώ που ελάμβαναν κάθε μήνα οι προφυλακισθέντες βουλευτές του.
Έτσι, η πολιτική πραγματικότητα διαμορφώνεται ως εξής: 

Οι Χρυσαυγίτες καμαρώνουν ότι δεν υποχωρούν και δεν λυγίζουν. Αιμορραγούν όμως, χάνοντας στελέχη, ευκαιρίες και χρηματοδότηση. Οι συστημικοί συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι στέλνοντας ένα μήνυμα ισχύος στην κοινωνία. Η κοινωνία όμως δείχνει «να μη μασάει».
Υπάρχει δυνατότητα, να πάψει η Χρυσή Αυγή να είναι διαρκώς αμυνόμενη και αιμορραγούσα; Ναι και αυτό μπορεί να συμβεί άμεσα!

Αρκεί να υπάρξει ένα πολιτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που να υποδείξει την παραίτηση των προφυλακισθέντων, από τις βουλευτικές τους έδρες, και την αντικατάστασή τους με κάποιους εκ των επομένων στη λίστα των τελευταίων εκλογών.
Όπως οι ίδιοι λένε, οι βουλευτικές έδρες δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Αν λοιπόν παραιτηθούν θα αντικατασταθούν από άλλους και θα αποκαταστήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Θα επέλθει οικονομική ενδυνάμωση του κόμματός του, θα ενισχυθεί η πολιτική τους παρουσία και ο πολιτικός τους λόγος εντός και εκτός Βουλής και θα εκπαιδεύσουν στον κοινοβουλευτικό αγώνα νέα στελέχη. Συγχρόνως, το γεγονός θα συζητηθεί έντονα και θα τύχει της επιβράβευσης των πολιτών.
Έτσι, το σύστημα θα δει να ακυρώνεται στην πράξη η στρατηγική του (ποινική εξουδετέρωση των στελεχών της Χρυσής Αυγής) και θα υποχρεωθεί να ανακόψει πρύμνα.
Αρκεί λοιπόν, οι Χρυσαυγίτες, να αποφασίσουν να πάρουν τις τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες. Έτσι θα καταλύσουν το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν περιέλθει, θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και θα κάνουν τους συστημικούς «να ψάχνονται» και τους Έλληνες ψηφοφόρους τους να εκτινάσσονται στα ύψη.
Γιάννης Παμπόρης

Πηγη: http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits