Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γνωστή η κατάσταση της οικονομίας απο το 2008!


Τέσσερις επιστολές είχε στείλει ο πρώην υφυπουργός οικονομικών  Π. Δούκας στον τέως Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή με τις οποίες τον ενημέρωνε για την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ελληνική οικονομία. Μεταξύ άλλων στις επιστολές αυτές ο κος Δούκας επεσήμανε πως η χώρα θα χρειαζόταν 40 και πλέον δις Ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της, ποσό που τελικά ανήλθε σε 48 δις για το 2009.
Ο κος Δούκας αναφέρει στις επιστολές του πως για να ανταπεξέλθει η χώρα χρειάζονται αποκρατικοποιήσεις, αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών καθώς και  μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.
Σε μια από τις επιστολές του προς τον τέως Πρωθυπουργό ο Π.Δούκας αναφέρει:  «Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν. Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.»
Πάντως τίποτα από όσα έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν τότε και ο λόγος;  Πιέσεις τον “γαλάζιων” υπουργών ανάγκασαν το Μαξίμου να απορρίψει το ενδεχόμενο λήψης σκληρών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits