Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα!!!

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα!!!

Η Ελλάδα ήταν και μέχρι ενός σημείου ακόμα είναι -δεν ξέρω όμως για πόσο- ένα κάστρο για τις πολυεθνικές του πετρελαίου και τα κράτη που επιβουλεύονται τον ορυκτό μας πλούτο σε ξηρά και θάλασσα. Δεν ήταν εύκολο για όλους αυτούς να το κυριεύσουν για αυτό και έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος απο την κατά μέτωπο επίθεση, γιατί παρόλα τα στραβά και τα ανάποδα που έχουμε σαν λαός, πάντα ενωνόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε μας επιτίθεται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και η Ιστορία μας μεγάλη και ένδοξη!!! Όποιος λοιπόν είναι έξυπνος διδάσκεται από την Ιστορία και φροντίζει να μην κάνει τα λάθη των προηγουμένων.
Έτσι λοιπόν επελέγει ο κλασικός τρόπος. Και αυτός έγκειται στο να βρεθούν πρόθυμοι εντός του "κάστρου" που να συμμαχήσουν με τους πολιορκητές και να ανοίξουν την "κερκόπορτα". 
Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι οι πρόθυμοι βρέθηκαν, είναι εδώ και δρουν ανενόχλητοι υλοποιώντας σταδιακά το πλάνο που έχουν καταστρώσει οι ίδιοι και οι υποστηρικτές τους. Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο τα πράγματα θα γίνονται μη αναστρέψιμα. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Διαρκώς εμφανίζονται ενδείξεις ότι η κατάσταση γενικώς δεν πάει καλά. Δεν πάει καλά ούτε στο εσωτερικό αφού η οικονομία και η απόγνωση του κόσμου πάει από το κακό στο χειρότερο, ούτε και στο εξωτερικό αφού έχουμε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά δεν πάμε καθόλου καλά και στο μέτωπο των Εθνικών μας θεμάτων.
Αφήνονται να διαρεύσουν διαπραγματεύσεις και συμφωνίες στο Αιγαίο και στην Θράκη. Προσπαθούν να βρουν φόρμουλα να εξαιρέσουν από την υπό θέσπιση Α.Ο.Ζ. το Καστελόριζο.  Δεν είναι έτσι? Τότε γιατί δεν προχωράμε στην θέσπισή της? Η Κύπρος (που θέσπισε Α.Ο.Ζ.) μας προκάλεσε να το κάνουμε για να προχωρήσουμε από κοινού στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που έχει βρεθεί στα όρια της Α.Ο.Ζ. Κύπρου με την υπό θέσπιση Α.Ο.Ζ. της Ελλάδας στα νότια της Κρήτης. Το Ισραήλ επίσης κυκλοφόρησε χάρτες που αναγνωρίζουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. όπως πρέπει να είναι βάση του διεθνούς δικαίου και φυσικά συμπεριλαμβάνουν και το Καστελόριζο. Δεδομένης της πολύ δύσκολης θέσης που βρισκόμαστε οικονομικά, γιατί δεν προχωράμε στην θέσπιση Α.Ο.Ζ. ? Άρα κάτι μαγειρεύεται, κάτι έχουν να κρύψουν. Τι συζητάμε αλήθεια με τους Τούρκους? Γιατί έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές ότι "γίνονται συζητήσεις" για την εκτόνωση της έντασης.!!! Ποιας έντασης? Αυτής που σκοπίμως συντηρεί η Τουρκία για να την χρησιμοποιεί σαν διαπραγματευτικό χαρτί. Ένα από τα εμφανή αποτελέσματα των συζητήσεων αυτών μέχρι τώρα είναι ο "25ος παράλληλος" στον οποίο χωρίστηκε ανεπίσημα το Αιγαίο, αφού από εκεί και μετά τα Ελληνικά αεροπλάνα αναχαιτίζονται!!!
Στην Θράκη το Τουρκικό προξενείο λύνει και δένει και εμείς τι κάνουμε? Βάζουμε σαν πρώτη γλώσσα διδασκαλίας στα μειονοτικά σχολεία τα Τουρκικά και δεύτερη τα Ελληνικά. Κλείνουμε την σχολή της Θεσσαλονίκης από την οποία έβγαιναν δάσκαλοι για τα μειονοτικά σχολεία (αρχικά είπαν μόνο για φέτος, αλλά.....) με αποτέλεσμα την έλλειψη δασκάλων και την εισαγωγή αυτών που θα χρειαστούν από την .....Τουρκία!!! Τώρα τελευταία κλείνουμε την μόνη Ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια (βιβλιοθήκη χωριού Μύκη) και εξαγγέλουμε εξετάσεις οδήγησης στα Τουρκικά και τουρκόγλωσσα ΚΕΠ, που??? στη Θράκη. Σε Ελληνικό έδαφος. Συμπεριφερόμαστε λες και δεν είναι δικό μας.!!!!
Τι είναι όλα αυτά? Πατριωτισμός????? Έτσι μοιάζουν?
Στο εσωτερικό έχουμε τον μπαμπούλα της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ. Με πρόφαση αυτούς και με την απειλή της χρεοκοπίας έχουν δημιουργήσει στους πολίτες το αίσθημα της ανασφάλειας και την αγωνία για το αύριο. Τα μέτρα που έχουν παρθεί, οι νέοι φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν δημιουργήσει στους περισσότερους άγχος επιβίωσης δικό τους και των οικογενειών τους .Έτσι όμως δεν θα μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά και με άλλα θέματα Εθνικού ίσως ενδιαφέροντος, γιατί η προτεραιότητα τους θα είναι άλλη και αν ασχοληθούν θα είναι περισσότερο ανεκτικοί αφού θα κοιτούν πρώτα να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.
Οι περικοπές έχουν πάρει αμπάριζα και τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. Πλημμελής συντήρηση, έλλειψη ανταλακτικών, ακινητοποίηση οχημάτων ,κάμψη του ηθικού και έξαρση της εγκληματικότητας τα κυριότερα προβλήματα που με τη σειρά τους δημιουργούν ανασφάλεια. Η ανασφάλεια των πολιτών εντείνεται όταν βλέπουν ότι καθημερινά η Ελλάδα γεμίζει παράνομους και νόμιμους μετανάστες τους οποίους αφού πρώτα προσκαλέσαμε με την συμπεριφορά μας (αλλαγή κώδικα Ιθαγένειας) εκ' των υστέρων και μετά την αντίδραση της κοινωνίας και το αδιέξοδο που δημιουργείται, ψάχνουμε πυροσβεστικά μέτρα όπως ο φράχτης στον Έβρο και άλλες ....δηλώσεις!!!
Το κέντρο του κόσμου δεν είμαστε αυτό είναι σαφές. Γι αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, στον υπόλοιπο κόσμο να δούμε τι συμβαίνει. Αναμπουμπούλα παντού. Ο κόσμος ξεσηκώνεται. Ίσως πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να παραδειγματιστούμε γιατί οι διαθέσιμες λύσεις που έχουμε λιγοστεύουν και οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Λένε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα... εκτός ίσως από αυτά που δημιουργούν οι ίδιες θα έλεγα εγώ.
Αυτή τη στιγμή, μια λύση θα δινόνταν από μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, που θα επαναδιαπραγματεύνταν το περιβόητο Μνημόνιο από θέση ισχύος αφού θα αντιπροσώπευε το σύνολο του λαού και θα κοιτούσε πρώτα ποιο είναι το συμφέρον το δικό μας και όχι των δανειστών μας. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή θα πρέπει να την επιβάλλουμε γιατί οι πολιτικοί κοιτάνε πρώτα το πολιτικό κόστος και ύστερα το συμφέρον της Ελλάδας. Η αντίσταση της αδράνειας του καναπέ και του πληκτρολογίου πρέπει να τελειώσει και να δώσει την θέση της στην αντίσταση της δράσης. Πρέπει να δράσουμε, να κατέβουμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Το μέλλον των παιδιών μας, τα δίκαια μας και την Πατρίδα μας. !

Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits